- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafy12
aktív tag
válasz
Rush888 #34845 üzenetére
Szerintem teszten a Brocken tönkreverné a Macho-t, már csak azért is, mert volt ahol a D14-et is elverte
Szóval nem kérdés én melyiket választanám! (EZT is választottam)
Ha pedig ár/érték arányt nézünk, abban nagy bajnok!
-
Speed®
titán
válasz
Rush888 #34842 üzenetére
4 mag 38
3 mag 39
2 mag 40
1 mag 4141x105=4.3. Jót mutat/írtál, csak azt akartam ezzel mondani, hogy a Turboval növelt értékkel nem sokra mész, mert ~bármit futtatsz, visszalép.
Smani
Nem bug végülis..így kéne működnie Intelék szerint is a Turbonak nonK procik tuningjánál is..sajnos nem minden lapban megy így. -
Speed®
titán
válasz
Rush888 #34840 üzenetére
Ha szeretnéd, ha nem, nem tudsz beállítani (vagyis állítani tudod) 41et..
A 2500 alap szorzója 33, erre lehet 4et emelni, és 37 felett jön a Turbo..
Ez azt jelenti, hogy optimális esetben emelt TDPvel 4 magra 38 a max.
Ezért kértem terhelés közbeni CPUz képet, azon te is láthatod a 38at.
105ös BCLKval, ami egyáltalán nem garantált stabil üzem, ez ~4GHz. -
Speed®
titán
válasz
Rush888 #34833 üzenetére
Ökhmm..lehetne kérni képet arról a 4.3GHzről? Mert kb. lehetetlen
Lehetőleg olyan képet kérnék, ahol látszik egy futó P95/LinX és a CPUz.Egyébként a legmagasabb maghőmérséklet a lényeg, azt kell figyelned..
Az adott hőértékek 4.3(??)@1.24V magasságában gyári hűtővel kiválók..HR-02 Macho 1ébként a favorit 15k alatt, szerintem..majdnem D14 szint.
Vagy Alpenföhn Brocken ~11ért..i7-2600@4GHzen, 1000rpmen <60°C.. -
DrJános
aktív tag
válasz
Rush888 #34833 üzenetére
Amit figyelned kell az mindenféle képen a 80C.
Főleg mivel a processzor magok 77C, 79C, 77C, 78C fokosak.Ez már azért melegnek számít.
Igaz, hogy más Program / Játék alatt nem lesz ilyen meleg a CPU közel sem.
De én azt tanácsolnám, hogy amíg ez a hűtő lesz rajta addig ne nagyon használd a prime-t mert ez a hőfok hosszú távon már nem egészséges.Szerk: A szerkesztési idő már lejárt az előzőnél.
-
Alu
senior tag
válasz
Rush888 #34349 üzenetére
Ha vársz jövőhét végéig, akkor tudok csinálni neked 2500k val alapon és tuningolva tesztet.
Talán, még egy Artic F Xtremevel is tudom tesztelni..waterdragon1: Nem ismerem a hűtő teljesítményét, se a melegedését, de szerintem simán lehűteni, ha meg tuningolni akarsz, akkor max. ráteszel még egy ventit.
-
Flagstaff2
senior tag
Házszellőzés az így is úgy is mindenképp kell különben a VGA hűtőd (tök mindegy milyen) meg a CPU hűtőd (szintén tök mindegy milyen) úgy teleokádják meleggel a házad hogy öröm lesz nézni. Nekem a táp 12cm-es ventije van meg hátul egy 80-as venti 1400-as fordulaton (gyakorlatilag hangtalan a venti,csak a táp ventije hangos az én fülemnek) meg a ház oldallapjának az alján van egy szellőzősor illetve egy bővítőhely van rácsosra átalakítva az Accelero tartozékával,így lentről fölfelé elég erős a légáramlat,ez képes szépen meghűteni a VGA-t és viszonylag alacsonyan tartja a belső hőmérsékletet. Ha végere le lesz cserélve a gyári aluborda a Freezerre akkor még jobb lesz mert a Freezer egyből rányomja a 8-as ventire a levegőt ami kitolja a házból a meleget,nem úgy mint a gyári hűtő ami az alaplap mentén jól bekeringeti a meleg luftot a házba és esetleg még magára is visszaszíjja.
-
szasanyi
félisten
A Hyper TX jó hűtő, és olcsó, DE ha halkan és alacsony fordszámon járatod,
az nagyon lecsökkenti a hűtési teljesítményt. És a nagy hőt termelő (tuning)
procikkal is necces. Ez a saját tapasztalatom. E6300@3.5Ghz esetén nálam
már nem elég, max ventifordulat mellet sem. A procidat nem ismerem, de ezt
sztem vedd figyelembe. -
Flagstaff2
senior tag
A VF900 helyett egy passzív Arctic Cooling Accelero S2-t javasolnék. SOKKAl olcsóbb és tuti megfelelő hőmérsékleten tarja a karid mentesen a legapróbb zajtól is.
Nekem a nagytesó szolgál az X1950GT-n és azt kell mondjam hogy jól teszi a dolgát.
CPU hűtőnek meg ha nem húzod a procit nagyon jó megoldás lehet egy CoolerMaster HyperTX is,olcsóbb mint egy Ninja és a célnak szvsz megfelel,de húzás nélkül egy AC Freezer7PRO is elegendő lehet ami kb 4e Ft. A CM-re is azt mondják igen halk és ha csökkentett fordulaton megy az AC is gyakorlatilag hangtalan. Nekem most a Chieftek tápom a leghangosabb komponens a gépemben,mondhatnám azt is csak azt hallani,pedig egyenlőre a procin a gyári hűtő van. Persze ha játszok már hallani a gyári hűtőt,a Freezer viszont még akkor sem kapcsol rá.
-
BioNiCMaN
addikt
Sose vót 820-as procim, de ebben a kánikulában folyamatos terhelés alatt tartva a procit (World Community Grid) amely 3GHz-re van tuningolva, a házban egy 80-as ventivel hátul és ugye a Corsair 120-as ventije figyel, a szobában 32° van, a magok everest szerint 60-67 körül ingadoznak. A Ninja ventije 1200-on pörög. Gyakorlatilag nincs hangja.
A végére kicsit belekavarodtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged