- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandi0000 #99621 üzenetére
Elvileg a ram 35mm a hűtő teljes magassága meg 154 mm gondolom ha kivonom a 120-at, akkor kijön, hogy a venti 34mm magasan fog kezdődni +- ez így elférhet?
Megmondom őszintén itt némi zavart szoktam én is érezni az ajánlás során, mert ezt a részét még 100%-ban mindig nem értem. Tehát, amikor a RAM modul magasság a RAM technikai adatlapján oda van írva, azt nem teljesen értem, hogy a foglalatba behelyezést követően a magassága, vagy pedig önmagában lemérve? Nem mindegy a kettő. 170 mm magas hűtőt enged a házad, egy 154 mm magas hűtőnél bőven tudod felfelé állítani a ventilátort, ha kell.
További érdekes adat lehet, hogy az ikertornyos hűtőknél néhány gyártó megadja az ún. "RAM clearance" értéket (pl. Noctua honlapján: [link] ), azaz mekkora hely van az első ventilátor alatt, mekkora magasságú RAM fér el ott? Ha nem ad meg ilyet a gyártó, akkor különböző fórumos bejegyzésekből lehet összevadászni a szükséges infót és az alapján dönteni a vásárlás mellett vagy esetleg másik terméket nézni.
Ha hátra rakom az első ventit, akkor az ronthat valamennyit a teljesítményen?
Valamennyit igen, de szerintem nem veszélyes a helyzet. A 7800X3D egy jól hűthető processzor, így azzal úgy vélem, hogy nem lesz probléma.
A vizen amúgy agyaltam már én is , lehet annak is utánanézek majd közben
Vízzel kapcsolatban itt nem tudunk segíteni. Nekik megfelelő témák:
-
válasz
bandi0000 #99618 üzenetére
Ezek hány memóriát fognak takarni? Mert csak 2 slotot használok
Az alaplapod kézikönyve szerint 2 modul esetén a DIMMA2 és a DIMMB2 foglalat van használatban. A DIMMA2 foglalatra biztosan rá fog lógni.
Nem fogja kiszaggatni a lapot?
Olvasd el a topikösszefoglalót, benne vannak a válaszok. Már te vagy kb. a 10. aki rákérdez és unom leírni állandóan. Röviden: ha minden rendben van, akkor nem, bővebben topikösszefoglaló.
MX-2 paszta gondolom jó lesz alá, az van itthon
Persze, de a hűtőhöz eleve kapsz a dobozában friss pasztát. Bármelyiket használhatod, az MX-2 is jó még.
Amúgy van helyben egy ilyen, ehhez mit szólsz
Teljesen jó, veheted azt is. A Phantom Spirit ventijei állítólag valamivel halkabbak, így azt vettem előre az ajánláshoz, de a Peerless Assassin is jó hűtő nagyon.
Tudjuk milyen magas a hűtő?
Én tudom, mert anélkül nem is tudnék a gépházadba ajánlani hűtőt. Elsőnek a gépházad gyári oldalán megnézed a műszaki adatokat és "Maximum CPU Cooler Height" -nél oda van írva, hogy mekkora hűtőt képes fogadni a ház. Ezt követően a kinézett hűtőnek szintén a gyári oldalán a műszaki adatoknál, hogy milyen magas a hűtő. Ha a hűtő magassága kisebb vagy egyenlő a ház férőhelyéhez képest, akkor vehető bele, DE...
Ha az első ventilátor rálóg a RAM-ra, akkor számolni kell azzal a magassággal is, amivel az első ventit fentebb kell tolni, hogy a RAM elférjen alatta.
nem figyeltem ,hogy milyen magas ramokat veszek
Ezért sem tanácsos manapság már magas RAM-párokat venni, mert a nagy teljesítményű léghűtéseket nem lehet velük kompromisszumok nélkül használni. Ez egy tanulási folyamat, nincs ezzel gond, ha elsőnek valami nem úgy sikerül, ahogy. A tapasztalattal mindenképpen gazdagabb leszel.
Szerk.: bocsánat, annyival kiegészíteném magamat, hogy lehet venni magas RAM-okat, viszont akkor nagyobb házat és esetleg AiO-t kell nézni, vagy egy erősebb single tower hűtőt.
-
válasz
bandi0000 #99616 üzenetére
Szia,
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 20k
Ha zavar, hogy rálóg az első venti a ramokra, akkor érdemes lehet hátra helyezni, vagy pedig egy erősebb single tower hűtőt nézni, pl:Thermalright Burst Assassin 120 - 12k
ID-COOLING FROZN A610 Black - 16k
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 17k
Deepcool AK500 120mm Black (R-AK500-BKNNMT-G) - 19k -
-
malphitee
senior tag
válasz
bandi0000 #62023 üzenetére
Hát barátom az Ashura pont a kecses hűtők közé tartozik, nézd meg akkor a többit amit itt szoktak ajánlani , aztán rájössz mi a nem mutatós darab
Persze van vízhűtés is, ami ér is valamit a corsair h110, 33000FT + 2 venti csere alapbol és már 38000 ből van csilivili hűtésed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged