- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sp@rtan
senior tag
Megmértem, a hűtő lefogató múanyag kerettől számítva pont 16 centi van. Csak kérdéses, hogy így rá megy-e az oldallap. 14-15cm magas tuti befér.
Árban...Gondolkoztam hogy vennék valami csúcs 10k+ osat, de őrült tuning nem lesz, csak 3ghz környékére talán. Inkább a hang lenne fontos. F3 meg a CX400 kussba van -
ghostmat
tag
-
ghostmat
tag
Köszi!
Ezzel a TT-vel szemezgettem én is
10k van rá.
Lemérem majd pontosan a gépet, csak a gyári oldalon megadott YxYxY méretekből sokszor nemtudom melyik mit jelent.
Próbáltam rendszerezni, de nem nagyon sikerültpl AC Freezer 64 ami most van 104 x 58 x 126.5 mm
széles - hosszú - magas?Grand Kama 177x140x137 mm ez majdnem 10 cm plussz, nemtudom hogy az AC-nál a lamellasor a méret, vagy a kilógó hőcsöveket is beleszámolják..
A második kérdés- tuning lesz kb 15-20%
-
-
-
-
-
bosston
tag
Nekem mindenki azt mondta, ilyen hűtőt már sehol sem kapni, még használtan sem. De ha mégis, rendelek egyet azonnal! Azt viszont nem értem, hogyan kellene a bordát egy ventivel megtámogatnom - a passzív hűtésnek nem a ventillátortalanság a fő jellemzője? A pasztázás a hűtőzsír használatát takarja?
-
Picturemaker
őstag
Prime pillanatnyilag nincs a gépemen, így csak az Everest stabilitástesztje alatti hőfokot tudtam megnézni. Hagytam futni 10 percig (persze közben csináltam még ezt-azt a gépen), de 45 foknál nem ment feljebb. A hűtőn egy Swif2 pwm-es venti van ami 900-at pörög, nem is ment feljebb mert a bios-ban a legalacsonyabb beállítható hőfok a 45 és ezt ugye nem lépte át.
A proci egyébkén 3500MHz-en, 1,4V-on "jár".Érdekesség: Kb. 1300-as fordulatig halk a procihűtő (azért nem a venti, mert e fordulat fölött a szélzaj lesz igen erős) számomra, de szerencsére ezt nem kell elérnie, csak próbaképpen állítgattam a gyorsabb fordulatokat.
-
Henk
veterán
-
Henk
veterán
Olyan mint a rágó és nem tapad a felülethez bármennyire is le van takarítva hanem ahogy kennéd el csak egy gombóc lesz belőle. Ez volt az a paszta aminél rászoktam arra, hogy nem kenem el hanem a hűtővel szétnyomatom, de érdekes módon mégis jól teljesít annak ellenére, hogy ilyen retek nem is gondoltam volna.
-
Rush77
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Majd leskelődök még 1 picit.Amúgy idő közben felmerült bennem a Thermaltake Frio (sajnos még nem jelent meg és nem tudom mikor fog) de elég jónak tűnik
http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001599&id=C_00001600&cid=C_00000010&name=Frio&ov=n&ovid=
Csak az a baj vele h 165mm magas
-
Tiger89
tag
ez így ebben a formájában tök jó köszönöm de sehol nem lehet kapni
viszont úgy tök jó hogy a tesztek alapján is úgy mértek hogy venti van a z600 és a v8on is de ha a z600 megy venti nélkül házhűtéssel akkor ránézésre a v8nak is menni kéne.kikéne próbálni a v8-at úgy hogy a ventije levan állítva úgy mit hűt...
ha valaki többett tud erről szóljon rám
-
Tiger89
tag
köszönöm a linket megfontolom
egyébként szerintem mind tudjuk a léghűtésben nincs olyan hogy teljesen halk mert ha már forog és levegőt szállít annak már van hangja bármilyen alacsony fordulat számon is dolgozik bármilyen ventillátor.legfeljebb annyira halk hogy van aki elviseli.nekem a legfőbb problémám hogy nem tudok aludni a ventik zajától és a vinyó seek-től és képes vagyok bármi áron ezt a problémát kiküszöbölni.
ha valahol találok z600-at vagy sonic tower-et akkor azok közül fogok választani, mert mind2ő passzívra van kihegyezve.
mindenképpen még mielőtt lekapcsolnám a ventiket tesztelni fogok hőmérsékleteket felügyelet alatt terhelem és meglátom milyen eredmények jönnek ki. ha elfogadható és tényleg nem melegszik fel annyira a cucc hogy veszélyes legyen(tehát nem pengeélen táncol a nagyon sok és kritikus hő) akkor bátran ott merem hagyni éjszakára. és főleg ha szerencsém van akkor kitudom használni a szabályzóm extráját hogyha kritikus hőmérsékletett mér valahol az érzékelője akkor elkezd sípolni, így még biztosítva is vagyok a túlmelegedés ellen. és ha jól tudom a cpu is meg a táp is hamarabb leold minthogy túlmelegedjen, pont ezért fogok elöbb méréseket végezni.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Majdnem ilyen lapot vettem mint a Tiéd! Biztos tudja valaki, hogy lehetne valami ellenállásfélét barkácsolni a venti elé, úgy hogy még tudja vezérelni a lap, csak alacsonyabb fordulaton, egész biztos másnak is akadt ilyen problémája, lehet sokkal egyszerűbb a megoldás
By.: Johnny
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Nálam a Biosban úgy van beállítva,hogy 40°-nál húzzon bele (proci), így 800-1400-ig pörgeti, feljebb nem, 800-nál lejjebb se megy, nagyjából "fokozatmentesen". A venti minimumát 12,5%-ra állítottam, de mindegy neki. 1200-ig nincs hangja úgyszólván, utána jön meg, de így még nem vészes annyira. Játék közben csendben van.
By.: Johnny
-
-
-
MPowerPH
félisten
Persze. 12,5k az végül is nem olyan nagy pénz érte. Ahogy néztem, gyengébb mint egy True, a D14 azért erősen ráver. Kialakítását tekintve nem igényel magas légáramot, elég neki két lassú lapátos is, szépen áttudja szellőztetni a lamellákat.(ez pozitív ebben a kategóriában)
Ár/érték arányt nézve szerintem ugyan ott van mint a D14, vagy a True. A Mugen 2 -őt ez sem tudja megközelíteni, de még a Z600-at se. De ennek a kialakításnak van egy óriási hátránya, mégpedig az, hogy sok helyet foglal hosszában. i7 esetében valszeg betakar a memória moduloknak. -
Scholes9
nagyúr
1. Gyakszin voltam reggel fél 7-től, mutter vette át a csomagot.
2. Úgy be volt csomagolva, hogy alig bírtam kibontani és kívülről nem látszott semmi.De, nem izgat, mert nem világít, viszont frankón hűt és baromi csendes a stock coolerhez képest, szóval elégedett vagyok vele, amúgy én vhogy sejtettem, h nem a Red Scorpiont kapom, mert más boltban sem lehet kapni, más boltokban is csak a sima S1283-at árulták Scorpion néven...,de simán megérte a 7k-t
-
Csaba.no1
tag
-
Henk
veterán
Ja a talpát néztem én is az nem egy tükör polír. Mondjuk ha olyan jól sikerült mint a swif2 ventijük akkor érdemes lehet ezt a hűtőt venni.
gooool: nekem volt Orochi de nem volt kikötve és ettől függetlenül gond nélkül kibírta a lap. Esetleg egy TRUE cu-hoz már kellhet ilyen huzal az majdnem 2kg, ott már a gyártó sem vállal garanciát, hogy elbírja a lap.
-
Henk
veterán
Nézegettem már én is régebben de akkor még nem volt kapható itthon. Most, hogy említetted utána olvastam kicsit és egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy meg kéne próbálni.
De szerencsére lebeszéltem magam mégcsak 2 napja van a TRUE a gépben.
Ettől függetlenül nem lehet rossz választás meg érdekelne is de ezt asszem másnak kell letesztelni. -
Scholes9
nagyúr
Vmi nagyon régi neve nincs ház, de a magassága nem izgat, ki is lóghat a házból, mivel nem rakom rá az oldalát soha, hagy szellőzzön, amúgy néztem még a Vendetta 2-t is 500ft-al drágább, mint a Gladiator Max és elvileg jobb nála. 7700-ért tudnám beszerezni PC Geartől a Vendetta 2-t, annyit megér nem?
Henk: ez lenne az? [link] árban ez is igen jó, na és akkor utolsó kérdés, ez a Xigmatek vagy a Vendetta 2 a jobb? Amit linkelt Daert tesztben 1,5 fokkal jobb, mint az OCZ, de majd 10dba-val hangosabb, na most melyiket is válasszam, árban kb tök egyforma mind2
-
Scholes9
nagyúr
Egyelőre úgy tűnik, h Dark Knight lesz amit venni fogok
Amúgy nekem annyit írt, h van még neki, sajnos nem tudnám rászerelni az mATX lapomra, így a DK lesz helyette.
Henk: thx, úgy fogom felrakni, ahogy a képen is van, máshogy el sem fér, a tápom és a foglalat között nagyon kicsi a hely és ami pont elég lesz az 5 cm "vastag" DK-nak
-
Henk
veterán
Csak úgy tudod feltenni ahogy mondtam. Azért is említettem mert nálam az nagyon bezavarna a légmozgásba ha felfele fújna a cpu hűtő ventije, nem tudom nálad ez hogyan van kialakítva.
Most néztem az amd keretet jól megkérik az árát majdnem 3k + pk akkor már 4. Mondjuk 16-ból akkor is kijönne. Hammer-t mennyiért vennéd?Pítőr: tolómérő, élvonalzó esetleg pengével meg tudod nézni mennyire sík a talpa.
-
Henk
veterán
Ugye azt tudod, hogy a legtöbb Xigma hűtőt csak úgy tudod feltenni amd-re, hogy a venti a ház tetejével párhuzamos? De biztos elbírja a lefogató ha a gyártó ezt álmodta meg rá. Azt meg csak reméljük, hogy nagyobb terhelésnél jobban teljesít mert az első tesztben alapon 2 ventivel tudott annyit mint a 212+ az pedig szomorú lenne vagy a teszt nem hiteles.
Petrisz: egy párszor leírtuk már, hogy a Zalman hangos és drága a teljesítményéhez képest. Az meg proci függő, hogy hány fokig melegedhet egy adott modell. Ezt a procid topikjában meg tudják mondani.
-
Qru
MODERÁTOR
Jó lenne, aut szívesen fogadná mindenki.
Pítőr: Polírozás segít csak amenyiben jól fogattad le a hűtőt.
mod:
Cadal Igaz, ezt elkúrt@am mint Fletó az országot.
AndrewTdi: Egy hely van az országban ahol minden csúcs hűtőt megszereznek neked ez pedig Engusz boltja (alias PC-Gear). Hajrá, az nagyon jó hűtő.
-
-
Gerisz
addikt
Mit vártál? Hogy hidegebb lesz mint a környezet? A 4850 úgy be tud fűteni mint az állat. Hiába van rajta bármilyen hűtő maga a kártya nagyon meleg.
Nálunk kb 26°C van a házban, fűt a 2 gép a szobában tehát itt még melegebb és Öcsém e8400 4Ghz passzívan 55°C terhelve. Szerintem maga a tökély. Neki is 4850 van alatta. Hátul és fent van 1-1 5V-os 1200-as S-flex. -
Sdi
addikt
Ha a terhelés alatti maghő / 47C / neked sok, akkor egy "kicsit" maximalista vagy, az nagyon jó érték.
ceaser
Az érzékelőt a proci és a hűtő közé, nehogy megpróbáld betenni, mert akkor ugrik a felfekvés, ergo szar lesz a hűtésed.
Az érzékelőt általában a procihoz lehető legközelebb kell helyezni, de természetesen nem a hűtés rovására.
Az lenne a legjobb, hogy megpróbálod a feltett hűtő talpa alá becsúsztatni, minél közelebb a proci kupakjához / az a legjobb ha hozzá is ér /. -
-
Dj Dekko!
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest