-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz lordjancso #32456 üzenetére
Helló!
Ez (Das Keyboard Model S Ultimate) egész jó áron kapható most, én a tesóját használom, nagyon bejön kék kapcsolókkal.
20 Euro a szállítás, 2 nap alatt megjött nekem Kielből. Az EU verzió az 105 gombos, tehát van bal alul hosszú í, rendes nagy enteres.
A feliratos verzió a Professional, nem akciós, így az plusz 20 Euro.
A kék kapcsoló hangosabb, jobb visszajelzést ad, a barna csendesebb, az is jó gépelésre.Más: pontosvesszőt hogyan írtok? AltGr jobb gyűrűs, felette lévő gomb jobb középső ujj?
Illetve a karbantartás: Hogyan lehet leszedni a kupakokat? Milyen sűrűn érdemes tisztítani? Próbálok rá vigyázni, amúgy a kupakokat lehet, hogy lecserélem, ha megunom, valami minőségibbre.[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
válasz lordjancso #32456 üzenetére
Nem ajánlott, de elég jó áron van minap láttam, nem szól ellene sok minden, legalábbis nem mondták itt se, próbát talán megérhet.
-
Burt1793
veterán
válasz lordjancso #32459 üzenetére
Csak Németországból tudod ezt megvenni, az előbb is elküldtem a linket: [link]
(#32460) Domonkos:
Nekem a bal alt az nem csinál semmi hasznosat, hiába nyomkodom a vesszőt, nem ír semmit a bill, ha nyomom a bal altot.Elolvastam még egyszer, amit írtál, tehát bal ctrl+bal alt+vessző, igen, így megy, köszönöm a segítséget. Mindegy, nem írok sokszor pontos vesszőt, csak az általad linkelt oldalon gyakoroltam és ott sokszor beadja, de a szögletes zárójelet is, azt már elég gyorsan be tudom írni, jobb kézzel nyomva az alt gr-t, ballal meg az F-et vagy a G-t.
Egy nap alatt át is szoktam a jobb shift használatára is, eddig csak a balt használtam minden nagybetűre.
Nincs billentyűzetes topik a PH-n? Próbáltam keresni, de csak ezt a milyet vegyek találtam.
Remélem a space-t meg tudom szokni, néha nem nyomom le eléggé és nem érzékeli... kicsit magasan van, de persze elég keveset használtam még a cuccot.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz lordjancso #32459 üzenetére
Én most rendeltem Ducky One-t, még nem tudom milyen, de csak egy picit lóg túl a kereteden, cserébe magyar bolt, magyar garanciális ügyintézés.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Burt1793
veterán
válasz lordjancso #32538 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog. Kiel-ből rendelted, onnan, amit linkeltem? Én már eléggé megszoktam az enyémet, igaz ez kék kapcsolós, már nagyon ritka az, hogy teljesen lenyomom a billentyűket, gyorsul az írásom is, egy álom ez a billentyűzet.
Fogsz rá rakni feliratot vagy blank-ként használod? -
Burt1793
veterán
válasz lordjancso #32547 üzenetére
Brutál jól néz ki, ne aggódj.
Én matrica nélkül használom, nagyon szuper, ezt a gépet nem szokta más használni, persze mindenki csodájára járt, szóval nem nagyon tudok ajánlani matricát vagy menő kupakot.
Szerintem rakok majd más kupakot, főleg, ha ezek elkopnak. De akkor se feliratosat.Őszintén, az is egy fontos érv volt a bill. mellett, hogy nincs rajta semmi, olyan letisztult, mint egy darab fa. Még a kék kapcsolók se látszódnak.
Nem halk ez a kék, de úgy voltam vele, hogy ha már lúd, legyen kövér, legyen a legdurvább.
Olyan a hangja, mint egy régi írógépnek.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz lordjancso #32677 üzenetére
Kupak: papírvékony
Stab: stabilizátor, ami a szélesebb billentyűk alá kell, hogy lenyomás közben ne imbolyogjanak, ebből napjainkban két fő irányvonal él, a Costaré és a Cherryé[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
Ármester
válasz lordjancso #33219 üzenetére
Ennek mi is nagyon orulunk! Ha lesz kedved a kesobbi benyomasaidrol is irni azt is megkoszonnenk, mert igyekszunk az ajanlot a visszajelzesek alapjan egyengetni.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
Melyik kapcsolóval vetted? Kék vagy barna?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Burt1793
veterán
Helló!
Ez jó hír, a getdigitaltól vetted, Kielből? Akkor ennek más a borítása, mint a 4esé? A 4es borítása fém, nem gyűjti az újlenyomatot, csak a port vonzza jobban, mint a műanyag.
-
Domonkos
Ármester
válasz lordjancso #33224 üzenetére
A model S-nek muanyag a felso boritasa is. Sulya meg a plate mounted switchektol van. - pontosabban a platetol
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Burt1793
veterán
válasz lordjancso #33226 üzenetére
Valamivel szórt fém van a 4esen szerintem. Legalább is hidegnek (jó hővezetőnek) érződik. A kupakok műanyagok. Ez is nehéz.
Tegnap gépeltem wordben, 2 monitorral 40 oldalt, képleteket is írva. (Képletet írni a wordben sok kattintással lehet, ilyenkor lassít kicsit a blankság, bár kezdem szemre is megszokni a betűk helyét. Ha nem megy rögtön, ráfogok az alaptartásra.
105 gombosat rendeltél?
Nem tudom, hogy bánjam-e a kék kapcsolókat, nekem nagyon bejön, másmilyet nem is próbáltam. -
Burt1793
veterán
válasz lordjancso #33228 üzenetére
Nem tudom, hogy a valóságban mennyi a kék és barna közti különvség. A játék még várat magára, nem volt rá időm.
A billentyűk pozíciójával nekem sincs bajom, de amikor kattintgatok és nincs a kezem a billentyűzeten képletírás közben, akkor több idő rányomni az o-ra vagy a shift7re (=), mert nincs a kezem a billen és nincs felirat.
Amúgy gépelés közben hibátlan. Eddig se néztem rá és én is a 105 gombos gépírást tanultam meg. -
scream
veterán
válasz lordjancso #35071 üzenetére
Keycap puller a neve, ha jól tudom.
-
Domonkos
Ármester
keycap puller
Ha nem szeretned osszekarcolni a kupakok szeleit, akkor ajanlom hogy a "wire" (drotos) variansat vegyed. Sok kulonbseg nincs kozottuk, szerintem a legolcsobb is megteszi.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
-
nyunyu
félisten
Mi a hivatalos neve annak az eszköznek, amivel a mecha billentyűzet kupakjait lehet leszerelni, hogy ki tudjam takarítani?
Tetszőleges pénzérme is megteszi.
Múltkor egy huszassal néztem meg az utcán talált Qtronixot.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nagyArc
tag
válasz lordjancso #35084 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Windows 11
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest