Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• micafighter

nagyúr

válasz dqdb #93367 üzenetére

Úgy látom egyedül a kbdfans vette a fáradtságot, hogy képeket csináljon a szétszedett MX2A-ről :DDD Itt tényleg úgy néz ki, hogy nem változott a Cherry felirat iránya a kapcsolókon:

• micafighter

nagyúr

válasz dqdb #93367 üzenetére

Néztem én is, majd legközelebbi Geon rendelésben szerintem lesz a kenetlen MX2A-ból is, mert a gyári kenésen és az új rugón túl még van pár apró újítása ami érdekes lehet :)

A sima MX2A-ból (ami gyárilag kent) már rendeltem kínából, meg is érkezett, de nem szedtem szét a rugót megnézni, hogy tényleg MX2A-e. Ahogy írtam, az official promó anyagok szerint változott a Cherry felirat iránya a kapcsolóházon, de sok helyen (Geonnál is) az MX2A-s képeknél nem változott a felirat iránya. Nem hinném, hogy Geon scamelné az embereket, és feltételezem Cherrytől veszi direktben úgyhogy biztos original cuccot árul, ezért arra tudok gondolni, hogy vagy nem változott végül a felirat iránya, vagy egyszerűen a sok lusta ember a régi (MX1A) Cherry kapcsolók képeit használja az MX2A-hoz is. Ha sikerül megtalálnom a kínából rendelt, MX2A-ként árult kapcsolókat, szétszedem megnézni a rugót, mert az biztos változott ugye, az MX2A-nek a megszokott henger helyett hordó alakú (középen nagyobb az átmérője) a rugója.

Kíváncsiságból rendeltem Deltakeyco-tol is MX2A-őt, az még nem érkezett meg, de persze a felirat iránya az ő képeiken sem változott :) Viszont árulják a Geon által gyártott Raw kapcsolót gyárilag kent és gyárilag kenetlen formában is, amire szintén lecsaptam, mert ha Geon gyári rugóval vannak szerelve (erről nem tudok infót, de ha Geon gyártja a kapcsolókat, miért ne a saját rugóit tenné bele?), akkor lehet végre megkaptuk az első olyan mechanikus kapcsolót, aminek nem szemétbe való a gyári rugója :) És neked is érdekes lehet egyébként, mert hosszú, ha jól emlékszem 21mm-es rugókkal vannak szerelve.

Egy 5ml üvegcse 105 az szállítással együtt kb 20 EUR ami kb 8k HUF megbízható forrásból (keygem), a Castrol és a Motul olajakat leszámítva az összes alternatíva amit eddig teszteltem az kb 1-2k HUF / liter. Nyilván nem kell ebből sok az embernek, az 5ml is sok kapcsolóra elég, viszont kezdek kifogyni az 105-ből, és még sok rugót tervezek mostanában kenni. Másik problémám az 105-el, hogy akár zacskóban akár dobozban kenem a rugókat, nagyon összetapadnak a Geon rugók, és nem nagyon akarnak szétválni akármennyire erősen ütöm az edény falának őket :DDD csipesszel macerás szétszedni őket, úgyhogy kénytelen vagyok kézzel, így pedig lassú és pepecselős egy amúgy gyors rugócsere, ráadásul mindig olajos lesz a kezem. Ennek a problémának a megoldására már beszereztem egy ilyet TX-től:

Itt nem lesz gond asz összeragadással, nem lesz olajos a kezem és úgy gondolom egyenletesebb kenést fognak kapni a rugók, viszont itt minden rugóra kell egy csepp olaj. Van a rugók alatt egy kis tálca ami összegyűjti a lecsepegő olajat, de igy is kárba fog veszni valamennyi, így ezzel a kis lube deck-el nem szívesen használnám az amúgy is drága 105-öt.

Új hozzászólás Aktív témák