- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #86672 üzenetére
Jól. Ahogyan az optikaihoz való nyák is csak optikai kapcsolót támogat.
Ahol normál esetben a kapcsoló középső szára alatti lyuk lenne, itt nincsen lyuk, helyette a nyák túloldal ott van az érzékelő.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86662 üzenetére
Egyébként adják ezek a Shenpo kupakok, szerintem megérték a cakkpakk 16 pénzt.
Simán.És lesz ez még jobb is idővel, mert a Shenpónál is jobb dyesub és kupakminőséget ad az XMI és JC Studio azonos áron (Taobaón nettó 25-28 dollár környékén vannak ezek is). Csak sajnos az előbbi jelenleg nem kapható AliExpressen, az utóbbi igen (bruttóban 50 dollárért), de azoknál az ISO támogatás hiányos, ezért nem ajánlgattuk még jobban.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha valakinek tényleg kompakt billentyűzet kellene (nem a TKL nem kompakt egyáltalán)tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
D1Rect #86628 üzenetére
A K10 Pro csak Bluetooth, az pedig tipikusan vagy eleve van az eszközben, vagy oldd meg magad.
A Keychron most indította el két modellel a Max változatokat, ami már tud 2.4G-t is (a 2.4G vevő jár hozzá), a szokásos tempójukkal várhatóan eléggé hamar el fognak jutni a TKL modellekig (V3, Q3, K8).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
D1Rect #86620 üzenetére
a hócipőm kivan már a vezetékekkel.
Tölteni fogod ezeket és relatíve sűrűn.Közben gondolkoztam rajta, a numpadról le tudok mondani.
TKL-ben körülbelül ugyanez az ajánlat: Varmilo VCS88 vagy várakozás a Keychrontól a V3 Max és K8 Max egyikére. Lehet, hogy akad még valamilyen ASUS túlárazva, ezt most nem néztem ellenőriztem le.75%-ban Keychron V1 Max és rá a magyar kupakkészletük.
Vagy az MKEU Diiscordján egy magyar hirdet 180 euróért egy Q75 barebone-t ISO hotswap nyákkal és stabilizátorokkal, ehhez a Keychrontól a magyar kupakkészletük és ízléstől függően egy adag Gateron G Pro 3.0 piros vagy sárga kapcsoló kell (a sárga is lineáris, csak kicsit nehezebb, mint a piros).
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #86606 üzenetére
8 dollárért akadnak vállalható dyesub PBT készletek Taobaón, a JC Studiónál gyengébb, de a KPRepublic készleténél sokkal jobb minőségű dyesubbal és értelmezhető kittinggel, szóval a 10 dolláros ár nem meglepő, de rémlik 4 dolláros készlet is.
a 89 EUR-os PBTFans ... szetteken mennyi lehet a haszon
Rengeteg.vagy a mégdrágább GMK szetteken mennyi lehet a haszon
Sokkal kevesebb, mint a PBTFans készleten, ahogyan a méregdrága DCS-en sem lesz a gyártónak akkora profitja, mert Németországban és az USA-ban sokkal szigorúbb és drágább környezetvédelmi és szabályozási környezetben gyártják magasabb bér- és egyéb költségek kíséretében, a vendorok felé valós supportot nyújtva.A PBTFans és GMK esetében vedd hozzá, hogy jobb minőséget kapsz feliratok terén, és ezeknél van lehetőséged egyedi designra. Míg az Aifeinél csak akkor, ha előtte a GMK-nál toltál egy sikeres kört
-
dqdb
nagyúr
válasz
D1Rect #86613 üzenetére
Most, raktárról Varmilo VBS109.
Ha elég a Bluetooth a vezetékes üzemmód mellé, akkor Keychron K10 Pro.
Ha a Bluetooth mellett kell a 2.4G wireless is és nem sürgős, akkor előbb-utóbb kijön majd a Max változat a Keychron K10-ből és Keychron V6-ból.
Feature-ökre a Keychronok erősebbek (hotswap, teljes mértékben programozható kiosztás), minőségre a Varmilo (kupakok, összeszerelés).
Esetleg Logitech MX Mechanical és Hardveraprón West magyarítása hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
PROTRON #86609 üzenetére
Azért 13 csavar 1 db kapcsoló összeszereléséhez brutális premium.
Én nem is ilyen apró 3-4 mm-es M2 csavarokról van szó, hanem M3 és 6-12 mmEz a billentyűzet az overengineeringről és a mémekről és szól, ennek megfelelően minden írott és videós anyag a mémekre van kihegyezve kezdve a támogatott layoutok ábrájával.
Ez a kedvenc marketing bullshitem, tutira felveszem a repertoárba
Nekem jelenleg ez a kedvencem egy másik IC-ből:Pro-Acoustic Design (5 Layers of Foam)
Amikor ezt megláttam felröhögtem, amikor egy IC/GB review streamben meglátta a két streamer, ők is felröhögtek. Csak az a baj, hogy az is0GR-rel ellentétben ők ezt komolyan gondolták.
RGB nélkül honnan fogom tudni hogy melyik layer melyik karakterét ütöttem be?
Egy gombbal nem lesz layered, de a Vial kompatibilis firmware-ben arra az egy gombra 4 funkciót köthetsz a tapdance feature-t kihasználva.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #86589 üzenetére
Hmm, akkor kikerülhetett a gyártótól a 3D modell és akaratuk ellenére "public domain" lett, mert korábban az sem volt olcsó.
Ebben az esetben Kelowa nyitót kell venni, mert az jó.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86572 üzenetére
ami kell:
* TX rugó, GPL 105 és 205 a Keygemtől
* olcsó kapcsolónyitó és 1-2 dolláros csipesz AliExpressről (switch openerből nekem drága van, mert amikor vettem még nem voltak olcsók, az a leetes túl drága noname-nek, ráadásul 2 füles kapcsolókkal nem boldogul, vagy legyen 2-4 dolláros, vagy egy ai03/Kelowa/más neves nyitó 20-25 dollárért, a kettő között nincsen értelme pénzt kiadni)
* applikátor barátnőtől vagy AliExpressről, egyszerűbb, mint ecsettel
* videó megtekintése a minimalista stílusú kenésről, ami nem igényel olyan finom mozdulatokat (a csávó a videóban idegsérülés miatt a bal kezét alig bírja használni ilyenre), mint a stem kenése ecsettel (a lube station előtt így kente a kapcsolókat, de a másik videóban jobban látszódik)
* egy kisebb tégely vagy lezárható zacskó a rugók kenéséhezami nem kell
* lube station (kényelmes tud lenni, ha mennyiséget kensz, de 1-2 billentyűzetnyi kapcsolóhoz teljesen felesleges pénzkiadás szerintem)ha ecsetet használnál, akkor
* 00-s méret a legközelebbi papírboltbólha a kapcsolóház helyett a stemet kennéd meg, mint a legtöbben
* az említett 4 karmos fogó vagy egy ilyen nyomtatásaHa már be vannak járatva a Speed Silverek, akkor egy kör lesz a folyamat. Ha még nem, akkor három lehetőség van:
1. stock állapotban használod a kapcsolókat 1-2 hónapig, hogy bekopjanak, aztán szétszedés és kenés
2. rugócsere és úgy használod a kapcsolókat 1-2 hónapig, hogy bekopjanak, ekkor sokkal kevésbé fognak reszelni, aztán szétszedés és kenés (én a rugót nem kenném meg elsőre, hogy másodikra kevésbé legyen macerás)
3. egy másik billentyűzetbe teszed a kapcsolókat, és odaadod valakinek 1-2 hónapra, hogy használja, aztán szétszedés és kenéstAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86558 üzenetére
Négyféle Speed Silver van:
MX1A fekete nylon házzal
MX1A RGB áttetsző polikarbonát házzalMX2A fekete nylon házzal
MX2A RGB áttetsző polikarbonát házzalSzóval ami fekete házas, az a Cherrynél biztosan nylon.
A Cherry nem Outemu, hogy 25 változatot toljon ki ugyanabból, így is idén megduplázták a variánsokat
-----
[link]
az évtized üzlete vagy az évtized csalása lesz ez a csomag, még akkor is durván alacsonynak tűnik az ár, ha az öntött ház nem olyan drága (a minőség is persze erőteljesen kérdőjeles)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
czombos #86551 üzenetére
Ahogy látom a pro-ban PC plate van, a nem pro-ban pedig steel, PC plate-el nem próbáltam a Q3-at nem tudom mennyire lenne érezhető a különbség.
A PC puha anyag, a bounce mellett (az egész belső rész mozog fel-le gépelés közben) érezhető flex (a belső meghajlik gépelés közben) is lesz. Ez nálam egyértelmű előny, egy keményebb gépelési érzetet kedvelőnek hátrány lehet. A műanyag plate másik előnye, hogy nem tud pengeni.Van valami hátrány a pro változatban a nem pro-hoz képest?
Nincsen, sőt, a plate szerintem előny. A problémám a váltás költségével van, szerintem a BT megléte nem éri meg azt a különbséget, amennyit az eladott Q3 és a vadonatúj Q3 Pro ára között kifizetsz.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
czombos #86548 üzenetére
Ha a Bluetooth nem létszükséglet, akkor szerintem felesleges pénzkidobás egy ilyen váltás. Ha a Bluetooth létszükséglet, akkor eleve nem kellett volna megvenni a Q3-at, és ekkor érdemesebb a majd egyszer megjelenő Max változatot megvenni, amiben 2.4G támogatás is lesz.
Egy Neo TKL vagy Cycle80 billentyűzetként előrelépés lenne, azokra érdemes váltani, de azok egyike sem a bemegyek a boltba és megveszem most kategória.
-
dqdb
nagyúr
válasz
nyunyu #86530 üzenetére
Igen, a feketének ekkora. Ha már úgyis rugót cserél az ember egy lineáris Cherry kapcsolóban, akkor MX Blacket vesz, mert tipikusan abból a legolcsóbb és legegyszerűbb a fekete nylon házas változatot beszerezni.
A barnát majd lemérem, amikor azzal építek meg valamit, és a gyári rugókat kidobálom belőle. A másik kettőből nincsen és tervben sincsenek, mert pirosat minek, amikor ott a fekete, a kéket pedig a legrosszabb clicky kapcsolónak tartom.
Molydeus: Nem terveztem több switchet venni idén
Azt nem kell tervezni, egyszerűen csak megtörténikA Haimu kapcsolók Geon thocctoberi akciójában voltak igencsak jó áron, 24 dollárcentért adta darabját (a Cherryk pedig 22 centért mentek), ez még áfával is 30%-kal alacsonyabb ár volt, mint a CK-é, ami szintén nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #86524 üzenetére
Bár tény, hogy a foam kit-jükben PE van, nem poron.
A PE a rosszabb ezek közül szerintem, attól lesz igazán szivacshangja egy billentyűzetnek.Az a baj, hogy a 20mm-es rugó nekem nem hiszem, hogy jó lenne, de rugót cserélni egy Geonban...?
Az nem Geon rugó, szóval simán. Meg egyébként is, ha Geon rugó lenne benne, és neked nem kényelmes, akkor csere kényelmesre, legfeljebb a gyárit nem kidobod, hanem odaadod valakinek, aki szereti az XL méretet.Megjött az UGREEN KVM, minőségérzetre ott van a fém házával, jó minőségű műanyagjaival, és a kellemesen taktilis váltógombbal (mind a dobozon, mind a külső kapcsolón lévő gomb nyomásérzete nagyon jó, az USB switchükön ez inkább funkcionális, mint jó)). A csomagolása a tipikus ha egyszer kibontottad, akkor sosem tudod visszacsomagolni
Értelmes teszt/beüzemelés majd egyszer, most még eleve jéghideg, azért pár héten belül jó lenne áttérni rá, bár lehet, hogy túl optimista vagyok.
-
dqdb
nagyúr
válasz
knoxhu #86516 üzenetére
El kéne vajon engednem inkább ezt a low profile dolgot?
Ha jó a kinézett billentyűzet gyári állapotában neked, akkor a low profile járható út.Ha variálnál kapcsolók és kupakok terén, akkor a low profile a lehetőségeket iszonyatosan lekorlátozó feltétel.
-
dqdb
nagyúr
válasz
NightGT #86493 üzenetére
Ha laptop szintű lapos kell, akkor ollós billentyűzet a megoldás, MX Keys jó lehet például. A Cherry ULP családra építve már mechanikus is létezik hasonlóan lapos kapcsolókkal (Cherry KW X ULP, Corsair K100 RGB Air), de ezeknek az ára érthetetlenül magas.
Az összes low profile mechanikus ezeknél magasabb lesz, mint a feljebb ajánlott Keychron LP modellek például.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86505 üzenetére
Sőt, még a spacebarokat is meg szoktam fordítani.
A megfordított spacebar annak szokott a jele lenni, hogy az illető nem tud helyesen lebegő csuklóval gépelni, és megfordítva kényelmesebb neki, mert nem feszíti annyira hátra a csuklóját a Space lenyomásához.cd/m²
WinCompose a kérdésedre a válasz. Az én beállításaimmal ez úgy néz ki, hogyc d Shift+6 m Fn+- Shift+6 2
Ha egyben szeretnéd makróra a komplett kifejezést, akkor is érdemes a WinCompose úton elindulni, mert Unicode karakter bevitele sosem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
NightGT #86493 üzenetére
Felmerült, hogy ebből is lehetne valami tényleg halkat csinálni POM Plate-tel (Q0+-hoz is azt fogok vágatni), KS-3X Silent Reddel és ahhoz megvenném a Q8-hoz való szivacs készletet, de lehet, hogy elég lenne csak a PE fóliát belerakni. OK PE és nem poron, mint most, de egy próbát megérne szivacs nélkül.
Ha halk billentyűzetet akarnék, akkor a PE fólia lenne az utolsó, amit látni akarnék. Vagy úgy egyáltalán bármilyen billentyűzetben.Ha jól működik a gasket mount izolációs jellege egy házban (azaz jól implementálták) és maga a ház sem peng/rezeg (azaz jól van megtervezve és a spórolás volt az elsődleges), akkor elég lesz a POM plate és a halkított kapcsoló párosa egy tényleg halk billentyűzethez, szivacs sem kell majd. Kapcsolók terén én a Haimu silentnek is adnék egy esélyt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
tiborc96 #86481 üzenetére
Hívd fel a bankod ügyfélszolgálatát, hogy ők mit látnak. Eléggé nagy esélye van annak, hogy a pénzt csak zárolták, és nem vonták le. Ilyenkor pár nap után feloldódik a zárolás, és visszakerül a pénz a számládra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86479 üzenetére
A Keychron 105 és 205 néven hirdeti a kétféle verziót, de a Krytox szó sehol sem szerepel a leírásban, hogy az lenne benne, ami eléggé fura. Mindenesetre egyáltalán nem hallottam róla visszajelzéseket (a Glorious cuccáról igen, arról rosszakat hallani, és G-Lue néven emlegették).
Én úgy vagyok vele, hogy annyival nem drágább a garantáltan eredeti Krytox GPL 105 és 205, hogy ne azt vegyek. 205-ből körülbelül 1 ml elég 100 kapcsoló megkenésére, valamint érdemes figyelni a mértékegységre, mert néha a súlyt tüntetik fel, a 205-nél 1 ml = 2 g. 105-nél nem tudok arról nyilatkozni, hogy hány rugóra elegendő bag lubing esetében, de nagyon sokhoz, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Taktilis kapcsolóra Tribosys 3203 való alapvetően, de mehet rá a 205 simán, csak a taktilitást okozó részt ne kend meg a lábon.
Bobát nem kentem sosem, de mintha úgy rémlene mások beszámolójából itt, hogy a nagyon taktilis hupli miatt a teljes láb kenhető 205-tel akár és nem fogja lineárissá alakítani.
-
dqdb
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1 #86464 üzenetére
BT-n biztosan nem, ott a 125 Hz miatt nem jó. Kábelen 1000 Hz-et tud, szóval esélyes lehet, de érdemes lenne valaki által kimért késleltetést keresni hozzá. A QMK ilyen téren emlékeim szerint nem rossz, de rosszabb lehet, mint egy kimondottan gamer brand, cserébe a billentyűzet önmaga lesz rosszabb.
-
dqdb
nagyúr
kényelmetlen az Fn + 3-kat (szöveg keresés) és társait nyomkodni Total Commanderben, vagy egy Alt + Fn + 7-et a fájl kereséshez
Akkor engedd el az FRL kiosztásokat. Van olyan kombináció, amit én is kényelmetlennek tartok 65%-os méreten, és layerre feltettem, de mindent nem tudsz felrakni, és egy Fn+3 más helyre téve sem lesz egyszerűbb. A Neo70 a Tester68-hoz képest kiosztásban annyi extrát nyújt, hogy a kurzorok és a felettük lévő hatos blokk a jól megszokott elrendezésben van, de F-sor ott sincsen, és az Esc-0 ütik egymást ugyanúgy.A kérdést én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy Neo TKL vagy Cycle80, QK80 alatti áron jönnek majd várhatóan.
Ha bizonytalan vagy benne, hogy kell-e egyáltalán egy billentyűzet és EU-n belülről rendelted meg, akkor a refund opció. Nem szép, de opció.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #86453 üzenetére
A C1 és C2 árazása szerintem is magas a K sorozatéhoz képest, olcsóbbnak kellene lenniük, de a C3 Pro azért eléggé durva lett ár-érték-feature viszonylatban. Kár, hogy sose lesz belőle ISO, ahogyan a többi C sorozatos darabból sem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
PROTRON #86452 üzenetére
Bal oldalon lenne szerintem is a knob egyetlen értelmes helye egy billentyűzeten, ha már muszáj rárakni, mert csak. És bal oldalon is úgy, hogy vízszintesen áll, nem függőlegesen. Ha balra tették volna, akkor ez lenne szerintem a legjobb knob kialakítás, csak kinyúlnál kicsit bal kézzel, de itt is jobbra tették
Amúgy ha a Keychron K13 billen beprogramozom a num lock-ot, vajon tudok majd vele úgy dolgozni, hogy azt ki-be kapcsolgatva állítja a numerikus részen a kiosztást, hogy ne kelljen layerezni?
Az összes lock billentyűt az operációs rendszer kezeli teljes egészében, a billentyűzet csak annyit csinál, hogy beküldi a lenyomás-felengedés eseményeket, emellett fogadja az állapot LED-ek állását, amit az OS küld vissza.De mivel QMK és VIA, ezért minden megoldható, van ami egyszerűen, van, ami bonyolultan. Ha leírod, hogy pontosan mit értesz a fentiek alatt, akkor összerakjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben.
Nekem egy AT kiosztású billentyűzetnél olyan funkció került be a QMK-ba, hogy bekapcsolt Num Lock mellett a normál billentyűkódot küldi a billentyűzet, például a Num4-et, míg kikapcsol Num Lock mellett a normál funkcióját, azaz ←-t, így MPC-HC alatt is megy billentyűzetről a beletekerés.
-
dqdb
nagyúr
Közben kiderült, hogyan oldották meg a nyákot a hajlított plate-hez: minden sorban van egy majdnem teljes szélességű és vastag flex cut, és minden sor két oldalán össze van csavarozva a nyák és a plate, ezen két dolog eredményeképpen a plate meggörbíti a nyákot.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
LendvaiFeri1 #86421 üzenetére
ASUS ROG Strix Scope RX
Ezzel a billentyűzettel és az összes RX kapcsolós ASUS billentyűzettel az egyedi, semmivel sem kompatibilis kapcsolótípus a probléma, ami egyedi, semmivel sem kompatibilis kupakrögzítést alkalmaz, így a mechanikus billentyűzetek nagy előnyét, az utólagos javíthatóságot nullázza le.Azaz, ha a kupakokkal bármi bajod lesz a garancia lejárta után, akkor nem tudsz helyette másikat venni, és a magyar kupak a gyártási technológia miatt biztosan kopni fog). Ha a kapcsolókkal bármi bajod lesz, akkor ahelyett sem tudsz mást venni, mert nem kapható helyette más.
Minőségben Redragon Vara felett, árban Keychron K10 Pro alatt most nem ugrik be semmi sem, más talán majd bedob ilyet.
-
dqdb
nagyúr
Egyben, készen, lineáris kapcsolóval valamelyik silent red kapcsolós Varmilo, bár most eléggé drágán mennek a TKL-ek.
Halkított taktilissel készen nem lesz, mert a Cherry eleve nem gyárt ilyet, más gyártótól pedig nem láttam ilyennel szállított billentyűzetet. Nem készen egy olyan hotswap billentyűzet kellene alapnak, ami könnyen halkítható, mert a halkított kapcsoló önmagában nem jelenti azt, hogy halk is lesz a komplett billentyűzet, és hozzá külön halkított kapcsoló vásárlása, mint a feljebb említett Outemuk vagy ez.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
Neo TKLEz már láthatóan nem egyrészes ház, mint a Neo65 és a Neo70, ezért várhatóan drágább is lesz, mint a másik kettő. A dátumok alapján a Cycle80 környékén fog ez is menni, kíváncsi leszek, hogy viszonyul majd egymáshoz a kettő (tippre a Cycle80 jobb lesz minőségben, a Neo TKL pedig olcsóbb, de minőségben sem túl messze).
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #85637 üzenetére
[link]
Ha még több pénzt szeretnél elégetni stabilizátorokraAki próbálta, az azt mondja, hogy annyira nem jó, hogy megérje a szállítási költséget (bár ez nem igazán értem, mert 20 dollárra jön "csak" ki, durvábbra számítottam).
-
dqdb
nagyúr
Ezek kivételnek számítanak, mindkettőben az átlagnál lényegesen jobb rugó van, ebben az esetben a csere jobbra nem lesz annyira feltűnő. A Marshmallowról tudom, hogy abban tényleg jó rugó van (átnevezett Sprit), ezen a hármon kívül még 2-3 típus rémlik az elmúlt 2-3 évből, de a nevük nem ugrik be.
Az Oil Kinget egyáltalán nem bántanám, a Bobát is csak akkor, ha éppen kenéshez szétszedtem és van kéznél másik rugó.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ereshkigal #86378 üzenetére
A Gateron KS-3 Milky Yellow Pro és a KS-3X47 Milky Yellow Pro milyen összehasonlítva?
Keress vissza a 3X47 kifejezésre, éppen a napokban volt erről szó.Egyikből sincs black (60 gf) verzió.
A fekete kapcsolóknál a bottom out 70-80g szokott lenni és inkább az utóbbi értékhez közelebb, nem 60g, azt a sárga hozza.Hasonló áron van erre valami alternatíva (alul-felül Nylon PA66, olajozott)?
Ha egy lineáris kapcsolóból nem létezik a számodra megfelelő súlyú rugóval szerelt változat, akkor mindig a rugócsere a helyes válasz (minőségi rugóból, mint TX, Geon és Sprit, 5-6 dollár egy 110 darabos csomag). És általában akkor is, ha van megfelelő súlyú rugóval szerelt, mert a gyári rugó tipikusan messze van a jótól.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
pulcsi #86373 üzenetére
A poron jobb ezen a téren, mint az EVA, de sokkal drágább is, és annyival nem jobb, mint amennyivel drágább, ezért alapvetően mindegyiket máshová szokták tenni. A nyákra a kapcsolók alá a vékony PE fólia a legjobb (ide nagyon ritkán láttam poront tenni, EVA-t sosem), a nyák és a plate közé a poron a gyakori (de sokszor ide EVA kerül), a nyák és a ház között az EVA szokott a nyerő lenni (ide néha poron kerül).
-
dqdb
nagyúr
Milyen kapcsolókról van szó? Sokféle hangot hallottam már kapcsolóból, nyikorgást még nem
Ha nagyon sokáig nincsen használva egy billentyűzet, akkor előfordulhat, hogy a kenőanyag hallgat a gravitáció szavára, és lejjebb vándorol mondjuk a rugókon, de használatba véve gyorsan visszakerül a rugó felső részére is. Ugyanez igaz a belső kenéssel is, ráadásul a stem szinte mindig POM-ból készül, ami eleve nagyon jól csúszik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
PROTRON #86370 üzenetére
Gondolok arra hogy ha lesz vezetéknélküli egerem és billzetem egyszerre, akkor elég 1 db?
Nem vagyok benne biztos, hogy az operációs rendszerek kezelnek egyszerre több BT adaptert egyáltalán. Saját vevős megoldásnál sem lenne rá szükség, csak egyszerűbb szoftveresen az 1-1 kapcsolatot implementálni, ennek nem gamer egérnél inkább szoftveres, mint hardveres okai vannak (gamer perifériánál szoftveres és hardveres is lehet).A sávszélességgel nem lesz probléma, nevetségesen alacsony mind egy egéré, mind egy billentyűzeté. Szaggatás akkor fordulhat elő, ha egy 2.4G router a közelben telibe találja azt a sávot, amit ezek az eszközök használnának, de az ritka, ilyenkor a routert kell lebeszélni arról, hogy azt a frekvenciasávot használja.
Mindenesetre akár billentyűzetről van szó, akár egérről, érdemes saját vevőset használni, mert a BT 125 Hz-re van limitálva, míg egy normális billentyűzet és egér 1000 Hz-et tud mind kábelen, mind saját vevővel (vagy többet egészen 8000 Hz-ig). A saját vevő másik előnye, hogy az a gép bekapcsolásától kezdve él, nem csak az OS betöltődésétől (BIOS-ban matatás például).
-
dqdb
nagyúr
Lehet. A kapcsoló egy mini nyákon van, amit szalagkábel köt össze a fő nyákkal, lehet, hogy kicsúszott/rosszul tetted vissza/eltépted a kábelt, eléggé kényesek tudnak lenni ezek a szalagkábelek.
Ha nem használsz macOS-t is, akkor költöztesd át a kettes layert a nullásra MO(3) helyett MO(1) funkcióbillentyűvel, a hármasat az egyesre, és kaptál plusz két layert, amit arra tudsz használni, amire akarsz.
-
dqdb
nagyúr
válasz
PROTRON #86362 üzenetére
remélem nem lőttem nagyon mellé ezzel a kupak szettel anyag szempontjából?
Low profile vonalon kupakok terén is azzal kell főzni, ami kapható, válogatni nem igazán lehet. Inkább a profil kérdéses, hogy az bejön-e, képeken kellően mélyítettnek tűnik nekem, hogy jó legyen.[link]
Ezek az adapterek teljesen jól működnek. Ha van a monitorod oldalán USB port, akkor érdemes oda bedugni, vagy ha van az asztalon USB hub, akkor oda, a lényeg az, hogy minél közelebb legyen a billentyűzethez és lehetőleg direkt rálátás legyen a vevőre.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
AndrewTdi #86365 üzenetére
A long pole kapcsolónál azt jelenti, hogy hosszabb a stem, a kapcsoló ezért rövidebb úton jár (jelen esetben 3,3 mm a teljes út a szokásos 4 mm-rel szemben, ami eléggé nagy eltérés), erőteljesebb a bottom out érzete és az egész kapcsoló kopogósabb.
Tipikusan a nagyon nem mindenkinek való kategória a rövid út és a kemény bottom out miatt, de akinek bejön, az imádni szokta.
-
dqdb
nagyúr
Az első az Windows ↔ macOS felcserélődésnek tűnik, a másik sokkal extrémebb, és csak túl valószerűtlen ötletem van rá.
VIA-ban nézz rá a kiosztásra, állítsd át a problémás billentyűket másra majd vissza ugyanarra, aztán ha ott sem látsz semmit és a módosítás sem segít, akkor EEPROM reset kellene, azaz húzd ki a billentyűzetet, az Escape-t lenyomva tartva dugd vissza, engedd el az Escape-t, húzd ki megint, és dugd vissza.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ereshkigal #86352 üzenetére
A V3 tray mount, azaz a nyák hozzá van csavarozva a házhoz jó sok helyen, így merevíti azt, és az acél plate is besegít. A V1 Max gasket mount, így a nyák a házzal nem is érintkezik, a plate is csak egy részén és szivacson keresztül, ráadásul polikarbonátból van, szóval az sem vesz részt a merevítésben.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #86343 üzenetére
GH60 CNC-zet, anodizált aluminium vagy akril verziója
Ez rettenetesen drága, csak a házért annyit kérnek, amennyi a Neo65 volt group buy-ban, a komplett kitért pedig annyit, amennyi a Cycle7 volt, ráadásul tré minőségű anodizálással (a fehér kinéz még valahogyan, de a többi az belenagyítás nélkül is borzalmasan mutat a fotókon). Ja igen, és hordtáska nélkül, az is 20 dollár legalább, ha hordoznád. Tudom group buy vs bármikor megveheted, de ezt megvenni nettó pénzkidobás. Ha sürgős, vedd a műanyagot, de azelőtt is nézz körbe a használtpiacon.Erről jut eszembe, Cycle60 sajnos még arrébb van, a következő a TKL lesz, aztán 65%-os, aztán egy meg nem nevezett kiosztás fogja követni, ami biztosan nem 60%-os.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #86329 üzenetére
Ez az IC éppen most jelent meg 60%+nyilak témában. Ez sem tetszik jobban, mint a 64 gombos ASCII kiosztás, de legalább próbálkozott
Egy billentyűzetem van, ahol ugyanilyen az R4 jobb oldala a jobb oldali Shift elé beugró felfelé nyíllal, ott 10 percnyi kísérletezés után a Shiftből Fn lett, a felfelé nyílból pedig modtap Shift/kurzor, és úgy már használható a végeredmény.
-
dqdb
nagyúr
válasz
AndrewTdi #86335 üzenetére
Van letölthető változat is belőle.
Úgy nézem, hogy a VIA-ba még csak az ANSI változatok kerültek be, így lehetséges, hogy kézzel kell betölteni hozzá jelenleg a JSON fájlt, itt vannak leírva a teendők az If VIA can't pair with your K10 Pro after flashed the firmware, you may follow these steps fejezetben.
-
dqdb
nagyúr
Az elforgatott socket miért is jó?
A 180 fokkal elforgatott hotswap socket azért jó, mert így nem csak egy fix kiosztást tudnak támogatni, hanem alternatív kiosztásokat is (split Backspace, lépcső Caps Lock, osztott bal és jobb Shift, 6.25u és 7u alsó sor).A 90 fokkal elforgatott hotswap socket nagyon nem jó, Molydeus írta is az okát, hogy miért nem. Sajnos mivel egy hotswap nyákon másképpen nem lehet megoldani az ANSI és ISO kiosztás támogatását, és a gyártók így költséget tudnak spórolni külön ANSI hotswap és ISO hotswap nyák gyártása helyett, ezért mégis alkalmazzák.
-
dqdb
nagyúr
válasz
gabor101 #86330 üzenetére
Csak az ASUS gyártott ilyen idióta alsó soros kiosztással billentyűzetet, és ők is csak pár ROG modellnél alkalmazták ezt.
Sem a 2u Ctrl, sem az 5.75u Space nem megszokott, és ha bármi probléma adódik a kupakokkal, mint például a gyártási technológiába kódolt kopás, akkor erre nem tudsz semmit sem venni, szóval erről az alsó sorról itt inkább lebeszélni próbáljuk az embereket, hogy ne sétáljon be a gyártó csapdájába.
-
dqdb
nagyúr
Zoom Max, most szavaztatták meg a designt, a B nyert 50% feletti eredménnyel. Ez elvileg nem a korábban ütemtervben beharangozott 100%-os méretű Zoom 109, amiről nem igazán akar jönni infó.
[link]
HE kapcsoló Geontól messze a legjobb áron, amit láttam. Ezek után azt hiszem, hogy feladom azt a tervemet, hogy a 60HE-t egyedi CF plate-tel beleteszem egy Polarisba, hogy legyen flexibilitás, ehelyett inkább megszabadulok tőle, és várok egy QMK-s HE nyákra.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
pulcsi #86324 üzenetére
A Q2-höz jár amúgy stabilizátor.
Ha nem valami extrém nyomott áron találsz valahol Durockot, akkor TX vagy QMX stabilizátort vegyél inkább. Ha nem tervezed megkenni, akkor felesleges pénzkidobás drága stabilizátort venni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #86312 üzenetére
A DCS nem Cherry profil, a helyére vagy a GMK-t tenném, ha kizárólag Cherryről lenne szó, vagy az SP SA-t, ha bármelyik profilról. A többivel egyetértek.
-
dqdb
nagyúr
Eredetileg alulról a második sor jobb szélére tervezték a Del-t. Ez nekem teljesen idegen, szerintem ott az FN helye van.
Ez egy ANSI US kiosztás, az AltGr az európai, ISO kiosztások sajátossága. Nagyon sok amerikai WKL kiosztásnál a jobb Alt helyére teszi az Fn-t, mint itt (és jobb Ctrl-re a Win-t). Amúgy AltGr = bal Ctrl + bal Alt, bármelyik billentyűzeten megy így magyarra állított kiosztással.Ha dedikált kurzorok kellenek mindenféleképpen és a modtap sem elég, akkor 65%-os billentyűzet kell neked, és felejtsd el ezt a rettenetet. Ez a kiosztás kínai vonalon népszerű, arrafelé sokan imádják, errefelé sokan utálják.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #86283 üzenetére
A klasszikus felépítés nálam klasszikus anyagú, azaz nylon házas kapcsolót is jelent, aminek mélyebb a hangja, nem pedig polikarbonát házasat, mint a Varmilo EC sorozata, aminek szerintem kissé éles hangja van.
Amúgy érdekes ez a magasabb hangszín dolog is, úgy vettem észre, hogy nekem számít az is, hogy mi okozza: ha a kapcsoló maga, akkor nem igazán tetszik és próbálom elkerülni, de például a doubleshot ABS DCS kupakok úgy hoznak be némi magasabb hangszínt a billentyűzet hangjába, hogy azt mégis kellemesnek találom. Ha pedig rugópengés miatt vannak magasabb frekvenciás zajok gépelés közben, akkor attól finoman szólva is a falra tudok mászni.
mégis van akinek nem jó
Igen, bár vannak objektív dolgok, de ez a műfaj eléggé szubjektív is tud lenni. Az elmúlt 3-4 évben hat olyan vásárlásom biztosan volt, amit utólag mellényúlásnak neveznék, pedig egy kivételével mindegyiket alapos utánjárás előzte meg (annál az egynél az a mókás, hogy tapasztalatból tudtam, hogy jó lesz, csak időközben megváltozott az ujjaim ízlése, és ez utólag derült ki). Ez van, ha kísérletezik az ember mindennel (kiosztás, belső felépítés), de még nincsen meg a tapasztalata, hogy tudja, mi fog nála működni. Ezek között volt olyan, ami 2 hét után adtam fel, volt olyat, amit 2 nap után, és volt olyan is, ami csak 2 percet kapott összeszerelés után, mert látszott, hogy abból soha nem lesz nekem megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
0xmilan #86277 üzenetére
Floating design, csörgő-zörgő stabilizátorok, pengő plate, vagyis a mostani gamer mechanikus felhozatal nagyja, ahol a gyártó több energiát fordított a fényekre, mint a minőségre.
Egy klasszikus felépítésű piros kapcsolós billentyűzet megkent stabilizátorokkal egyáltalán nem lógna ki a membránosok közül, sőt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
PROTRON #86265 üzenetére
Amúgy kérdésem még a hotswappal kapcsolatban, hogy feltétlen kell valami "kiszedő" hogy sérülés mentesen lehessen ezekben a billzetekben cserélni a kapcsolókat?
Feltétlenül kell, mert két csavarhúzóval próbálkozva rossz vége lesz. A Keychron ad switch pullert a billentyűzeteihez, nem tudom, hogy milyent, de azt igen, hogy ad.Ha külön vennél valamit, akkor ilyet, egyik fele keycap puller, másik fele switch puller, és a második legjobb switch puller a piacon szerintem (ez a legjobb, de hotswaphoz totál felesleges, akkor van előnye, ha kiforrasztasz kapcsolókat).
Ilyenért ne adj ki pénzt, ha ingyen jött, akkor az elmegy szintet éppen megüti, az ilyet pedig még az első használat előtt iktasd a szelektív hulladékgyűjtőbe, és vegyél az ajánlottból.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
0xmilan #86252 üzenetére
Az egy jól ismert módszer kapcsolók bekoptatására, hogy te, a billentyűzetőrült megépíted egy jobb darabot vadonatúj Cherry MX/NK Cream/bármi más kapcsolókkal, kölcsönadod azt 1-2 hónapra egy membránosokhoz
vagy alap mechanikusokhoz ismerősnek, hogy kipróbálhassa, milyen is egy igazán jó billentyűzetet használni, aztán amikor visszakerül hozzád, akkor csak ki kell kapni a kapcsolókat és megkenni. Mindkét oldal jól jár ezzel, na jó, rossz esetben az ismerősöd pénztárcája nem, ha bejött nekiPersze ez nem bolti visszavétel. Amúgy vettem már használtan billentyűzetet, de eleve kupakok nélkül jött, és amúgy is takarítással indítottam volna, ahogyan vettem használt kupakokat is, az is a szappanos vízben landolt, az is, amelyik csak 1 napig használatban, és az is, ami évekig (kifényesedett doubleshot ABS-t én sem vennék meg).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Plate szintén van [itt]
A plate és a ház mindig összetartoznak, az a plate ehhez és kizárólag ehhez a billentyűzethez jó. Gasket mount esetében nincsen egy elterjedt design a fülek elrendezésére, amit mindenki elkezdett másolni, így minden billentyűzethez a plate tipikusan egyedi, még ha nyákból többfélét is bele tudsz tenni (de itt is előfordul egyedi).A Jobb shift és a nyilak közötti rés zavaró.
Engem a ↑ jobb oldalán hiányzó gomb jobban zavarna, mert 65%-ban oda kerül az Fn, de ez erősen szubjektív.Néhány billenytűzet után rájön az ember, hogy nem a kinézetbe kell beleszeretni, hanem a kényelmet kell előtérbe helyezni.
És arra is, hogy ami elméletben működik neki, úgy érzed, hogy neki találták ki, az a gyakorlatban sokszor nem, és teljesen félremegy.60% gasket mount vonalon jó minőségben Arc60-at lehet használtan relatíve olcsón lőni, az duplán gasket mount, mert megépíthető platelessre PCB gasket mountra (forrasztós móka és egyedi nyák) és klasszikus plate-es gasket mountra (hotswap ANSI).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #86211 üzenetére
akkor szokni kell, hogy a megszokott 6.25U-s alsó sorhoz képest messzebb lesz az AltGr
Let me fix that four you: pontosan a helyén lesz az az AltGrAz akrill alatt azt a tipikus szendvics szerkezetú átlátszó dolgot érted, ami az egyes szinten megfelelően kivágott lapokból áll?
Van CNC-zett akril ház is, bár ahogyan írtad és én is írtam, a stacked acrylic a megszokottabb.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Keychron Q2-nél az normális működésre jellemző, hogy Windows indulásakor a bejelentkező képernyőn nem érzékel billentyűleütést? Csak úgy tudom beírni a jelszavamat, ha előtte kihúzom, majd visszadugom a kábelt.
Nem normális, próbáld meg másik USB portba dugva. Az az érzésem, hogy a mostani port állandóan áram alatt van, és nem fut le valami inicializáció.Más kérdés: a 60%-os vonalat erősítve a Tsangan layout-ról van valakinek tapasztalata? Honnan érdemes elindulni, ha építeni akarok egy ilyen billentyűzetet is.
Tsangan + osztott jobb Shift a legjobb 60%-os kiosztás szerintem. A 7u space miatt szimmetrikus, és a Shift jobb oldalára kerülő Fn sokkal jobb helyen van.Case keresgélés közben többször találkoztam acryl anyagúval. Ez jónak számít? Azt értem, hogy szépen átvilágít rajta az RGB, de ha elejtem, nem reped vagy törik?
Reped (akár ejtés nélkül is valamilyen feszültség hatására), törik, karcolódik és sárgul, bár ugyanez részben igaz a méregdrága CNC-zett polikarbonátra is (az is sárgul, de csak komolyabb leejtésre törik és a karcolódás eltüntethető). Az akril amúgy jó alapanyag, ha stacked acrylic házat építenél, mert eléggé olcsón lesznek színeid és eléggé rugalmas anyag. A CNC-zett akrilt én kerülném.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
4nick8 #86157 üzenetére
68%-os néven fut ez a kiosztás és kissé olyan senkiföldje. Innen egy kis lépés szélességben felfelé a TKL, lefelé pedig egy sallangmentes (no knob, no blocker, no screen) 65%-os ugyanezt a gombszámot hozza keskenyebben, ahogyan Molydeus is említette.
Az IKKI68 volt talán az egyetlen népszerű modell ezzel a kiosztással.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86170 üzenetére
Az gányolás, nem kenés, és a rugót nem tudod megkenni a kapcsolóba ecsettel benyúlkálva, amit igazán meg kellene kenni, cserébe a maradékot tudod jó inkonzisztensen túlkenni.
Én micafighter rugócserés javaslatát azzal egészíteném ki, hogy kenés nélküli Geon rugóra cserélve is megvan ugyanez a hatás, nuku pengés, idővel csökkenő mennyiségű reszelés, ahogyan bekopik a kapcsoló. Én azért nem kentem meg, hogy a bekoptatás után kiforrasztva kenéskor a rugón ne álljon a kenőanyag, azóta oda jutottam, hogy nem akarom megkenni, mert jó így.
micafighter: Pár hét használat után a maradék reszelés 95%a szintén megszűnt
Nyugi, kenés után is megmarad majd az az 5%[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
GMK Fuji klón kupakkészletKeychronnál szállítási költség van (dobd be a kosárba és indítsd el a checkoutot, hogy kiderüljön mennyi), áfa valami csoda folytán nincsen (ez sokak tapasztalata a közelmúltból is).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
tiborc96 #86133 üzenetére
Vámot csak akkor kell, ha 150 euró feletti a csomag értéke. Áfát biztosan kell, ez írják is:
"VAT included for UK customers. For all other customers, tax is not included and customs charges may apply. Shipping is calculated at checkout."
Egy próba checkout alapján a bolt nem támogatja az IOSS-t, így nem tudod az áfát kifizetni helyben, szóval vámkezelés és ebből eredően vámkezelési költség is lesz (angol vendorként a ProtoTypist például támogatja, ott úgy tudsz fizetni, mintha EU-s boltban vásárolnál).
A Keychron valamit varázsol, nem szabad abból kiindulni. A szabály az, hogy EU-n kívülről érkező árura és a szállítási költségre is áfát kell fizetned, 150 euró összérték felett vám is van (a kulcsa elhanyagolható az áfához képest, de van pár százalék), és a vámkezelési költséget is kell fizetned, ez a szállítótól függő.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Attól, hogy a piros túl kevés, a fekete lehet még túl sok. A lineáris sárga éppen a kettő között lenne biztos választásként, azonban a Cherry választékában ilyen nincsen, így azzal szerelt Ducky sem, ahogyan a taktilis barna is körülbelül félúton lenne, de az meg elfogyott már.
A billentyűzet hotswap, szóval legrosszabb esetben kell bele venni egy másik adag kapcsolót.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #86102 üzenetére
Ezt a billentyűzetet a kiosztása miatt érdekességképpen dobtam be, a Q14 Pro eszembe sem jutott, de eszembe juthatott volna, és akkor nem dobom be. Azt mindenesetre jól megmutatja, mennyibe kerülne manapság egy Keychron Q14-hez hasonló billentyűzet, ha a Keychron és a többi nagyobb gyártó nem tolja bele a tőkét az olcsó CNC-zett billentyűzetek tömeggyártásba.
Ez már Kinesis Advantage árszint.
Az egy rettenetesem túlárazott billentyűzet. 440 dollár egy tömeggyártott, fröccsöntött műanyag házas billentyűzetért? Köszönöm, nem. Maga a billentyűzet lehet nagyon jó minden téren, de az ára egy rossz vicc, 250 dollár környékére azt mondanám, hogy reális, mert azért mégis rétegmodell kisebb darabszámokkal, 280 dollárra azt, hogy talán még beleférhet, de már drága.A Q14 Pro fényében – ami "csak" 220 dodó ÉS van benne BT is – valamit nagyon kell tudnia, hogy ennyiért vigyék is.
Az árkülönbség két tényezőből jön össze. Az egyik az, hogy a Keychront sok ezres tételben gyártják, ott beüt a méretgazdaságosság már erősen, ebből jó, ha 100 darab elkel, de inkább még annyi sem. A másik a sokkal jobb gyártási minőséget CNC és főleg anodizálás terén (az ár alapján elvárható, hogy prémiumnak számító bérgyártónál készüljön), jobb QC, de tippre a nyákok és plate-ek is jobb gyártási minőségűek lesznek.A célpiac jelen esetben azok köre, aki a klasszikus formákat és megoldásokat szereti, az egyszerűséget részesíti előnyben külső-belső terén, szóval egy sokak számára unalmas kinézetű billentyűzetet akar, de azt kompromisszumok nélkül a lehető legjobb minőségben, azaz tipikus Geekhack látogató 3-4 évvel ezelőttről.
A célpiac magasról tesz a BT-re, ellenben jár hozzá hordtáska, ami elvárás és amivel a Keychron helyből 250 dollárba kerülne. Természetesen nem jobb annyival a Keychronnál, mint amennyivel drágább, ahogyan a Keychron sem jobb annyival egy K120-nál, mint amennyivel drágább.
A minőségen felül a következőket említeném meg:
1. klasszikus design, hangsúlyos seam (erre nem tudom, hogy mi a magyar kifejezés), erre sokan buknak
2. top mount, aminek azért nem kis rajongótábora van a célpiacon, sokaknak már a hátuk közepén jön ki a sokadik gasket mount
3. forrasztható nyák egy rakás kiosztás támogatásával, igen, megint a célpiacot emlegetem, akinél a hotswap hátrány, nem előny
4. a szivacs szó a LED-ek rögzítésétől eltekintve nem szerepel az egész IC-ben, mert nem kell bele, hogy jó hangja legyen
5. dedikált állapotjelző LED-ek, sokan szeretikEttől függetlenül a 450 dollárt én is sokallom érte, ha 100-200 darab környéki MOQ-ra lőttek. Túlárazottnak ennyiért sem nevezném, de eléggé drágának igen, 400 dollár környéke reálisabb lenne érte, 350 dollár pedig egyenesen nagyon jó (Gondo nagy név nyákok terén, de nem árnövelő tényező a neve). Ha kicsi a MOQ, olyan 50 darab környéke, akkor az ár sajnos reális lehet.
Molydeus: Ok, de mi ebben a Compact?
Ezen röhögtem én is, aztán leesett, hogy ez egy compact 1800 southpaw formában és ergo kialakításban. Szóval ott van az a compact szóA Compact 1800 Ergo jobb név lett volna vagy bármi más, amiben nem szerepelt a compact szó, mert ez rézsúly nélkül is 3 kilóhoz közel lesz megépítve ...
-
dqdb
nagyúr
válasz
PROTRON #86118 üzenetére
Úgy, hogy sikerült a K15 Próra rákattintanom
Az Alice-szerű, úgy értettem az ergót. Mostanában nagyon nem megy a Keychron modellek eltalálása
Még 1 kérdés: jól veszem ki, hogy ha a K13 hot swappable-ben gyárilag low profile gateron mechanikal-al van szerelve, akkor keychron low profile mechanikalra kit tudom cserélni, de optical low profilera sehogy sem?
Low profile terén nincsenek olyan kváziszabványok, mint normál MX vonalon. Ha nem volt a hülye a Keychron, akkor fizikailag kompatibilis a kapcsolója a Gateronéval, de a választ nem tudom. Egy Cherry MX LP-t biztosan nem tudsz beletenni, mert az a nyák oldaláról másképpen néz ki, a Kailh Choc V2 is jó kérdés. Egy low profile billentyűzetet jellemzően azzal a kapcsolóval (vagy legalábbis modellcsaláddal) és kupakkészlettel használsz, amivel jött, mert nincsen mire cserélni.Optikaira biztosan nem lehet cserélni.
A kiosztás meg olyan, amilyen, eléggé szubjektív, szerintem borzalmas. Vagy legyen TKL, vagy legyen compact 1800, de ez így egy eléggé öszvér lett.
-
dqdb
nagyúr
MKEU-nál féláron mennek a kapcsolók, 65%-os méretben 140 euró az Angel, 660-as kiosztásban 165 euró a Borsdorf (ehhez kell egy ISO AEKII kupak-, kapcsoló- és stabilizátordonornak), 117 euró a Box75.
Az egész site használhatatlanul lassú amúgy.És meg is halt az oldal.PROTRON: egyébként a saját kategóriájában?
Nem igazán van saját kategóriája. A low profile eleve fehér holló, az ergo kiosztással együtt pedig unikornis. Ha mindenképpen low profile billentyűzet kell az összes hátrányával együtt, akkor szerintem jó vétel azon az áron.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
plehoczky #86091 üzenetére
A K10 Pro kódjára néztem rá, QMK-ban megoldható némi kóddal, VIA-ba nincsen kivezetve. Egyedi firmware-rel és egyedi VIA leírófájllal elérhető, hogy a funkcióhoz tartozó billentyűkombináció a BT1...3 között váltáshoz hasonlóan VIA-ban konfigurálható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tequila86 #86086 üzenetére
A nyers decibelnél sokkal többet számít a hangszín, egy számok alapján hangosabb, de mélyebb hangú billentyűzet könnyebb halkabbnak érződik, mint egy elméletileg halkabb, de magasabb hangszínű billentyűzet, a mindenféle pengő hangokat pedig ne is említsük, amelyek a mért hangosságba nem mindig szólnak bele, de az érzékeltbe nagyon is.
Egy billentyűzet hangját a környezete is befolyásolja, ha ugyanazt a billentyűzetet leteszed egy olcsó papírmerevítéses asztalra, akkor sokkal hangosabb lesz, mintha az egy fóliázott MDF lapból állna, a tömörfáról nem is beszélve. Ugyanígy egy deskmat is csodákra lehet képes.
Általános szabály az, hogy az a mechanikus billentyűzet, aminél kilátszanak a kapcsolók, hangos lesz, ha halkság a cél, akkor az messzire kerülendő, vagyis a piaci választék 90%-a.
A keret sajnos kevés halkított billentyűzetre. Újonnan ez majdnem belefér (a szokásos gamer külső teljesen más belsőt rejt), német feliratok, de fizikailag megegyezik a kiosztás a magyarral, pénteken BF lesz a német Amazonon, hátha leárazzák még jobban, a másik lehetőség a HA figyelése.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tequila86 #86081 üzenetére
Sokkal többet számít a billentyűzet háza, belső felépítése és az egész körítés, mint amekkora különbség van hangban két halkított kapcsoló között.
Halk billentyűzethez nem kell halkított kapcsoló (csak clicky ne legyen), ha olyan a ház, ahogyan egy halkított kapcsolós billentyűzet egyáltalán nem lesz halk, ha olyan a körítése, mert a ház merev, a plate peng, a stabilizátorok nem kaptak kenés, a kapcsoló belül csontszáraz, stb.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha valaki nehéz, nagyon hosszú út után kapcsoló (3 mm), extrém taktilis kapcsolóra vágyik, akkor az MKEU valahonnan a raktár mélyéről előkotort egy adag NK BlueberryttAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #86061 üzenetére
Izé, nem kivettek, ez WKL kiosztás, hanem nem tettek be. Ez volt a klasszikus alsó sor vagy 10 éven át, amíg a Microsoft nem állt neki a Windows 95 megjelenésekor a Windows gombot erőltetni.
Mivel a mechanikus vonal újraéledésekor régi Cherry billentyűzetekről lehetett csak kupakokat szerezni és azoknál WKL alsó sor volt, így custom TKL vonalon a WKL alsó sor honosodott meg, eleinte praktikumból, utána esztétika miatt. Manapság sem ritka a 4 : 1 vagy még durvább WKL : WK arány group buy-okon belül.
Szerintem is szebb a WKL 60%-os és TKL méretben, 60%-osban a használhatóságot negatívan befolyásolja számomra, így kerülöm, TKL méretben simán jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Throme #86052 üzenetére
Ezeknek a billentyűzeteknek Kína az elsődleges piaca, így alapvetően az ottani ízléshez igazodnak, és ott imádják az ilyet.
Ezeket az egérmozi kijelzőket kezdték el nyomatni.
Csak mennek az ottani trendek után. A Matrix Labs az egyik legismertebb gyártó saját, egyedi stílussal, ami sokszor nyugati szemmel nehezen emészthető: rengeteg apró elemre, színekre, kijelzőkre (ők évekkel ezelőtt kezdték) és LED-ekre építenek, és az egyre gazdaságosabb gyárthatóságnak köszönhetően főleg a QwertyKeys, de a Zoom is elindult a mátrixos irányba az alacsony árra azért ügyelve, ezért a komplex díszítés, ezért a kijelző, ezért a sok szín, ezért a sok apró részlet.[link] - 56 darabból áll a ház
[link] - ez se sokkal egyszerűbb
[link] - nagyon sokan ekkor csodálkoztak rá a nyugati világban, hogy jééé léteznek, miközben már 2015 óta tolják az egyedi stílusukat, és már a 2.0 is hozta ezeket a jegyekettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #86046 üzenetére
a PBT tapintás a lényeg
Nincsen ilyen, nem az alapanyagtól, hanem az öntőformától függ főleg.A PBT lehet nagyon rücskös felületű, mint az MT3 PBT, lehet tükörsima, mint a KAT, lehet a kettő között, mint a CRP és a legtöbb Cherry profilos PBT dyesub, lehet matt, mint szinte az összes, lehet fényes, mint a KAM fényes variánsa.
Olcsón jót: JC Studio/Leek Bros és XMI a keresőszavak.
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #86035 üzenetére
Ezért most nem tudom még a Gat X-ekkel mit kezdjek.
Eladod nekem occcccsóérLegközelebb pedig hiszel nekem, mert nem mindig beszélek V1 Pro szintű hülyeséget
-
dqdb
nagyúr
válasz
slam99 #86027 üzenetére
A teljes méret custom vonalon továbbra is fehér holló minden árkategóriában. TKL-lel, 60%-kal, 65%-kal Dunát lehet rekeszteni, az FRL jön fel, olcsóbb kategóriában 75%-os dömping van, néha előfordulnak 1800 variánsok, de teljes méretű alig.
A Keychron Q6 az egyetlen bármikor megvásárolható custom 100%-os méret és ennyi. A QK100 és a Zoom98 billentyűhiányosak pont a legzavaróbb helyen, úgy vesznek el szerintem a legrosszabb helyen, hogy közben nem adnak semmit sem. Zoomból elvileg várható valós teljes méret, de ki tudja, hogy mikor, mert amikorra azt ígértek, akkor a Zoom98 jött helyette. Hasonlóan billentyűhiányos southpawban a Keychron Q12, ergo osztással a Keychron Q13 Pro, és a kettő kominációjával a Keychron Q14 Pro, valamint mini 1800 + egy oszlop felállásban a Keychron Q5 Pro.
Custom vonalon klasszikus kiosztást nyújt az IC-ben lévő Bina 103, de ez annyira klasszikus, hogy WKL lesz, és bár nagyon alacsony az eleje, a 10 fokos dőlésszög nem mindenkinek való (aki nem tud lebegő csuklóval gépelni, annak nem).
Szintén custom vonalon raktárkészletről kapható ez, ami az ingyenes szállítást beleszámolva nagyon jó áron van, de southpaw és kizárólag ANSI.
A lehetőségeid maximalizálása érdekében én is a TKL + numpad felállást javasolnám, az előbbiből bőven akad jó darab. Ha annyira nem sietsz, akkor TKL-ből a Cycle80-at megvárnám a helyedben (valamikor jövő első hónapjaiban várható a GB), numpadból pedig lőnék valamit, ami éppen elérhető.
Még egy észrevétel: ha customra mész, akkor használtat nem zárnám ki a helyedben, mert a Zoom-QK kategóriájában nem te szenveded el az új
autóbillentyűzet áresést (és tipikusan úgyis barebone-t veszel, szóval azt is te építed meg).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz
[Prolixus] #86025 üzenetére
Pre-lubed silent tactile switch nem sok van elvileg
A Haimu x Geon ilyen (HG és Geon HG néven is fut), szép rikító sárga, ráadásul ez nem szilikonnan, hanem rugószerű en elhelyezett műanyaggal oldja meg a tompítást mindkét irányban.Én amúgy úgy látom a KPRepublic szettből mindegyik részcsomag elérhető amúgy:
Én arra a dyesub minőségre nem adnék ki annyit pénzt (most nem néztem rá, de korábban 77 dollárba került egy teljes billentyűzetre való, miközben a Taobaón a 8 dolláros készletek jobb minőséget hoznak.bár néha nem egyértelmű, hogy mit mérnek pontosan a gyártók
EKH-ra keress rá a topikban, az az egyik, de nem legjobb metrika erre, többször említettem már itt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Asszociációs játék. :)
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest