- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85879 üzenetére
Én már nem is gondolom végig, azért el tudják venni az ember kedvét az autóvásárlástól. Lassan szinte már bármit megvennék, csak legyen jó állapotban és valamennyire ismert előélete...
-
raczger
őstag
Na nem lesz autó, most hívott, hogy eladja sógorának mert most többet ígért neki...
Nem szeretem az ilyet, ha valamit fixen lebeszélek aztán... áh, szívhatok tovább a kereséssel.
-
raczger
őstag
válasz
focvis #85822 üzenetére
Emiatt ne aggódj, alapvetően nyugodt tempóban közlekedek, nem racsingra fogom használni az autót. Ha meg szeretném csináltatni az tuti nem azonnal lenne, először így szeretném kiismerni az autót.
Ugyan a közlekedésbe még bele kell jönnöm (bárki jön velem, mindig mondom nyugodtan szóljon bele mit csinálok rosszul, szerencsére már ritkán van csak így), folyamatosan tanulom, de az autót jól tudom kezelni, mentem én már gyorsan is és nem volt probléma: [link], [link] Ja és itt jogsim még sehol nem volt
Alapvetően egy utazóautót akarok, azt hiszem erre a Volvo tökéletes, kis távokra, városi használatra nem hiszem, hogy sűrűn fogom használni, akkor inkább felülök a bringára.
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85819 üzenetére
Az nem tűnik soknak, többre gondoltam.
S60-as topikra már rátaláltam, olvasgattam kicsit.Jól néz ki az a Bluepower, de annyit már nem biztos, hogy adnék egy ilyen naviért.
Köszi az eddigi infókat, holnap átvizsgálás szervizben, izgulok
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85815 üzenetére
Tyű az nem rossz, köszi az utánajárást. Pénzbe ez szerinted kb mit jelenthet?
Már elkezdtem gondolkozni 2dines navin is, látom te is épp ezen dolgozol -
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85800 üzenetére
Igen, emlékszem. Ez jó hír, ha akarok néhány plusz lovat, na de először legyen meg az autó és ismerjem meg rendesen, aztán lehet
-
raczger
őstag
válasz
!Overdose! #85789 üzenetére
Ez most komoly? Én meg azt hittem lehet annak az oldalnak hinni.
Hú bammeg... Na mindegy, ezen most nem változtat semmit, max korábban, akkor kicsit tovább mertem volna menni lóerőben és úgy nézelődni.
A vicc hogy erről mennyi emberrel beszélgettem már, de soha senki nem szólt, hogy rosszul tudom.(#85791) tboy93: fú ez nagyon szép, grat hozzá!
-
raczger
őstag
Volvo S60 143LE 2004 teljesítményadója: 23.690 Ft
Volvo S60 170LE 2004 teljesítményadója: 57.500 Ft
Ez 33k különbség, ebből kb megvan a biztosítás már. (Jó így első évben nem, de nem lesz vészes, fél éves jogsival, első autó és 47k.)(#85776) Dany007: Hát a kereskedőnél kicsit ideg voltam. Kérdezem napfénytető? Hát az nincs. Kérdezem na és a vonóhorog az van, mert az nekem fontos lenne, meg ugye ott van a hirdetésben. Erre !!! hátramegy, a kocsi hátuljához, odanéz és asszondja, ja hát az sincs. Mondom omg...
Kérdezem, na és az első ködlámpával mi van, mert olyan, mintha valaki temperával lefestette volna. Bemegy az utastérbe és elkezdni keresni a ködlámpa kapcsolóját, persze nem találta. Most látta először az autót, vagy mi a fene?Igen, azt éreztem, hogy a BMW az egy régebbi konstrukció. Egyébként most mondta ismerősöm, hogy elvileg az S60-ban a toronymerevítő sincs benne az alapban, ebbe meg ott volt egy gyári
Mikor 1-2ben és kicsit 3-ban is kihúzattam szinte észre se vettem a 100as tempót, nagyon halk, kulturált volt.
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85769 üzenetére
De, rákerestem. Fogyasztási adatokat nézve, a V70-nél ugyanez a 140 lovas motor szenvedős, 1 literrel többet eszik, mint az s60-ban (gondolom ahhoz a kasztnihoz az kevés), 170 lovasat pedig már inkább nem szeretnék teljesítményadó miatt.
(#85765) tboy93: Várjuk a képeket
Ehhez tényleg mázli kell
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85760 üzenetére
Teljesen igazad van, a Volvo a racionálisabb döntés, még ha elsősorban kombit szeretnék, akkor is.
Igazából vezetésre hasonló volt mint egy skoda superb (talán azért picit jobb is), az meg igazából tetszik, olyanon tanultam vezetni.Ami viszont nagyon-nagyon tetszik a Volvoban, a motor. 3-asban, 600-as fordulatból még kihozza és nem dadog, ezen nagyon meglepődtem, már-már olyan, mint egy dízel. A hangja is szép, alacsony fordulaton szinte nem is hallani, magasabbnál bekapcsolódik az 5. henger és ott meg szép
(#85762) mokus1: azért nem ennyire vészes a helyzet, csak annyi, hogy van olyan autó, amit szívesebben vennék, de azt meg nem szabad megvenni.
Annyira nem hirtelen jött ötlet ez a Volvo, már 1-2 hónapja ezeket is nézegetem. Összességében tetszik azért az autó, nem arról van szó, csak nem feltétlen egy sedan Volvot képzeltem el eleinte
Szervizbe viszem, ha jó megveszem, ez már fix, a fő, hogy műszakilag legyen rendben. -
raczger
őstag
Na megnéztem ezt is, jól el is fáradtam. Korrekt ember, minden a leírásnak megfelelően volt. Kerestem hibákat, de nem igazán találtam (persze apróságok voltak, de melyik autónál nincsenek). Sokat nem tudtam alkudni, viszont legalább a vezérműszíjat tudja igazolni, hogy alig egy éve cserélte, illetve ad 4 szinte új télig umit is hozzá, és a mostani nyári gumik is közel újnak mondhatóak (elől 2014-es, hátul 2012-es, kopás nem sok).
Hétfőn visszük szervizbe átvizsgálásra, aztán ha okés, akkor nyélbe is ütjük.Hát nem pont az elképzelés szerinti autó, kicsit vegyesek is az érzések, de igazi okot nem találtam, hogy miért ne vegyem meg. Jó vezetni, persze nem egy sportautó, de azért érezni a kocsit amennyire kell.
Szerk: bár a vegyes érzésekben az is benne van, hogy ennyi pénzt kiadni egyszerre, nem egy könnyű döntés
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85740 üzenetére
Ha csak pár ezres ment volna el, azért annál több (benzin + aki visz annak kaja + ha vittem autót szervizbe akkor az átvizsgálás költsége, néhány tízezres már elment össz).
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85738 üzenetére
Először és szerintem utoljára néztem meg neppernél autót...
De a Volvos srác is bekavart nekem. Mondtam, hogy a délelőtti órákba mennék, azt mondta ok, rá fog érni. Indultam volna a kereskedőnél (mindkettő 16.ker), mondja dolga akadt, belvárosba van, 2-re ér haza. Aztán lebeszéltem ok, akkor valameddig eljön, én oda tudok menni tömegközlekedéssel még. Aztán utána már mégsem tudott elmenni otthonról. Szóval most mehetek be még egyszer Pestre... A pénz az elmegy, autó meg nincs.
-
raczger
őstag
Na megnéztem, hát azért annyira nincs tökéletes állapotban, mint ahogy írták...
Vonóhorog, napfénytető, ködlámpa az nincs, 4 féktárcsa+ fékpofa csere kellene neki, ez az ami így elsőre látszott. A klíma az nem volt túl hideg, azzal is lehet valami (talán csak klímatöltés). Fényezésen csak 1-2 apróbb hibát láttam. Próbaútra nem vittem el, mert arra csak akkor engedett volna, ha megegyezünk már az árban, persze ez nem történt meg. Az árból semmit nem engedett, szóval inkább otthagytam, ennyiért ez nagyon drága...
Már megint csak azt vártam el, hogy olyan legyen az autó, mint ahogy leírják/elmondják, de már megint nem olyan volt...A Volvot pedig még nem tudom mikor nézem, lehet ma még elmegyek, ha sikerül valakit rávennem, hogy menjünk...
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85612 üzenetére
Én múltkor Allianzot néztem és ott ugyanannyit számolt, mint a clb.hu-nál szintén Allianzra (persze ott kicsivel olcsóbban talált a postánál).
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85464 üzenetére
S60:
Már csak meg kell nézni, sose ültem vagy vezettem még ilyet.
E46: Majd szervizbe megmondják, hogy volt-e törve, a km órát meg nem hiszem, hogy 20-30k-val visszatekerték volna, mert max annyit kellett volna, 2 év alatt ment bele még 25k km, ami egyébként teljesen reális.
-
raczger
őstag
válasz
raczger #85335 üzenetére
Na a Volvo nem volt törve elvileg, annak utánanéztem
Illetve a BMW-nek is kicsit utánajártam, 2012-ig ugyanabba a márkaszervizbe hordták kint rendszerességgel, a km is valós, mert utoljára, 2012-ben 170k körül volt (már elfelejtettem pontosan mennyit mondtak).
Ígéretes mindkettő, hétvégén elmegyek, megnézem milyenek
-
raczger
őstag
Nyilván nem versenyautóra számítok, de a 0-100 alapján nem tűnnek annyira lomhának (persze nem egy M3-ashoz kell viszonyítani).Felhívtam mindkettőt, a Volvos majdnem egy éve vette az autót, így második tulajos és azért adja el, mert gyorsan kettő fővel fog bővülni a család (úgy már 3 gyerek lesz). Rozsda sehol, jónak tűnik, még azt ellenőrzöm le mielőtt elmegyek, hogy volt-e komolyabb incidense az autónak.
A bmw-s kereskedő pedig elküldi nekem elvileg rendesen a papírokat, szóval utánajárok, hogy valósak-e a papírok.
-
raczger
őstag
[link]
Vélemény? Nemrég még 1.5-ért hirdette fix áron, most meg ennyiért, és a fix árat kivette a leírásból.Másik kiszemeltem, kicsit félek tőle, de azért ezt is felhívom:
[link]
Vajon, ha felhívom a német szakszervizt, adnak valami infót az autóval kapcsolatban, hogy le tudjam ellenőrzni, hogy a vezetett szervizkönyvet nem írták-e át? -
raczger
őstag
válasz
AMD Power #85155 üzenetére
Az jó, amit én nézettem ott a három jó hengerben volt kb 9 körül, a legrosszabban csak 6
Meg nem túl jó azt tapasztalni, hogy a lóvét könnyebb összeszedni az autóra, mint találni egy vállalható állapotút
Erősen gondolkozom már azon, hogy valamelyik hétvégén kimegyek Münchenbe vagy Stuttgartba (de jobb lenne itthon találni).
-
raczger
őstag
válasz
andris1602 #85151 üzenetére
Egyébként 200k km-től nem kell félni (pláne, ha egy 20 éves autóról beszélünk), de igazából állapotot veszünk, nem km állást. Egy normálisabb szervizbe egyébként meg tudják nézni, hogy mennyire kopott a motor, kompresszió méréssel. 2 hónapja majdnem vettem egy autót, de végül az ott bukott le, a második henger el volt kopva.
Hú de megtetszettek most ezek, jó lenne egyszer venni valami hasonló pályázni való autót -
raczger
őstag
válasz
andris1602 #85149 üzenetére
Én is így gondoltam, de kiokosítottak, hogy felújítás után már gyengébb lesz a blokk szerkezete (kopottság miatt vékonyabb az anyag vastagsága). Bontott motort szoktak inkább ajánlani, bár abból is nyilván nehéz egy hátsókarambolos megkímélt darabot találni.
Azért szerintem hívjad fel nyugodtan, kérdez meg mit takar a motor felújítása, mert lehet nem generálozták, hanem valami mást kellett rajta csinálni. -
raczger
őstag
válasz
andris1602 #85147 üzenetére
"Év elején a teljes motort felújíttattam."
Én csak emiatt hanyagolnám, habár jó lenne tudni ez pontosan mit jelent, mi volt a baja, miért kellett felújítani.Ha teljes motorgenerál volt 200k után én még csak el se mennék megnézni (pedig szépnek tűnik a képeken), egy jó motornak fél millió km-t el kellene mennie megbontás nélkül. Habár nem tudom ezen az áron lehet-e ennyire válogatni.
-
raczger
őstag
Héten szólt haverom, hogy valami haverja eladja a 3-as bmw-jét, napokban el is megyek megnézni, viszont egy kérdésre nem találtam egyértelmű választ.
BMW 318i E46, 2000-es évjárat (facelift előtti) M-Packetes, 1.8-as motor és 140 ló. Kerestem de nem találtam eddig ilyet (állítása szerint elég ritka). Tényleg van ilyen, nem tudjátok? Én csak E36-ból találtam ilyet.Kicsit OFF, de ma voltam TC Trackday-en fotózni és vendégeskedtem egy kicsit a Hangyászban, nagy élmény volt
Először ülhettem a jobb-egyben versenypályán.
-
raczger
őstag
válasz
Kornel #84415 üzenetére
Néztem már, de ebből nehéz találni ilyet, mert az általad linkelt valszeg kereskedő, külföldről hozott.
(#84416) runner 125: az mindenképp lesz, de B tervnek benne van a sedan, most elkezdtem nézni a volvo s60-okat (talán épp neked volt/van olyanod?), pl ezt lehet meg is nézem majd, 200-ból pedig tudok rá venni vonóhorgot meg bringatartót
(#84417) neduddki: autót akarok, nem kisbuszt
tudom, hogy a bmw jóval kisebb, valami kompromisszum úgy is lesz, bármit veszek sajnos... -
-
raczger
őstag
válasz
neduddki #84410 üzenetére
Mindenhol át akarnak baszni, ez már csak így van sajnos...
Eddig csak jó környéken néztem autót, tulajdonostól és mégsem volt jó egyik sem.
Egyébként valószínűleg ez beszámított autó lesz, szóval nem feltétlen gázos, de egy szervizbe úgyis elvinném teljes átvizsgálásra. -
raczger
őstag
[link]
Vélemény? A műszaki alapján nem külföldről behozott autónak tűnik. -
raczger
őstag
[link]
Ezzel szerintetek mi lehet a gáz, kamuhirdetés? -
raczger
őstag
válasz
hobizoli #84074 üzenetére
Tudom, de az nem annyira általános, viszont ennyire pici biztos nem volt kocc, mert a bal elején a külső elemeket biztosan cserélték, a fényszórót is.
(#84073) neduddki: pözsó? nem túl hiteles, nem hiszem el, hogy neked eddig nem csak hondád volt
Most mondtam vissza az ajánlatot, nem is annyira jó dolog az autókeresés, mint gondoltam...
-
raczger
őstag
Tegnapi mazdához kapcsolódóan:
Karambolos autót merjen venni az ember? Egy esetleges alváz csavarodást, gyengülést egy átvizsgáláskor, átnézéskor ki tudják szűrni? Ugye a légzsák nyílt, szóval nem kis koccról van szó valószínűleg.
A kérdés kicsit általánosabb, mert nem hiszem, hogy megveszem ezt az autót. -
raczger
őstag
[link]
Na megnéztem a Mazdát, valóban nagyon szép, rozsda sehol, egy pici sem, beltér szép, egyedül a váltógomb kopott (de ez típushiba). 2009-bel volt törve az autó, erről nem tettek említést, a telefonban elmondott jobb első karambol most decemberben volt (ami szerintem szépen meglett csinálva). Az aggasztó, hogy ebbe a decemberi karambolban nyílt a légzsák, ami 54km/h felett nyíl, ami már komolyabb ütközést feltételez, ergó valószínűleg az alváz megcsavarodott, gyengült, így felejtős lesz az autó. Habár tettem rá ajánlatot, még hívni fognak ezzel kapcsolatban, sokat alkudtam, de hát úgy kell azt
Sajnálom, hogy karambolos a kocsi, egyébként nem igen találtam hibát.Most a következő kiszemelt ez az Audi, jövő héten elugrok valamikor megnézni: [link]
-
raczger
őstag
válasz
atos19881101 #83950 üzenetére
Én nem látom más árnyalatúnak (ja és elvileg cserélve lettek az elemek, nem javítva).
Azt mondta hogy már kért árajánlatot meg időpontot csak még nem volt ideje. De igazából letojom, a navi úgyis használhatatlan elvileg itthon, mert csak nyugat európa térkép van hozzá (legalábbis az eddig megnézetteknél így volt és nem is lehet frissebbet venni).
-
raczger
őstag
Köszönöm a sok vélenyt, sikerült egy kisebb vitát is generálni
.
Rászántam magam, felhívtam, állítása szerint jobb eleje volt törve, elemek, plusz fényszóró csere volt ott, rozsda sehol, gps kijelzője nem működik (elvileg kontaktos a kábel), a beírt extrák pedig valósak.
Ismerős megnézi volt-e más káresemény is, ha nem, akkor tuti megnézem. -
raczger
őstag
válasz
atos19881101 #83923 üzenetére
Elől a motorháztető és a lökhárító között nem passzolnak az illesztések, túl nagy a hézag.
Hátul a csomagtartó ajtó két oldala között 2x hézag különbség van.
Belül, a középkonzol illesztése csálé és a kormány középrészén se stimmelnek a hézagok. -
raczger
őstag
Majd később tudom csak felhívni, mindenesetre beszéltem egy ismerősömmel és mondta ,hogy mi kerülte el a figyelmemet, elől nincsenek rendben a hézagok, lehet, hogy hátul sem és valszeg még a belső konzolon sem (talán légzsák is nyílt). Na kíváncsi leszek mit mond, volt-e törve.
(#83919) TaaT: kuka, elkopik, vagy nem tudom mi a szakszerű kifejezés, gyárilag hibásak, ezért eszik annyira az olajat (elvileg)
-
raczger
őstag
Igen, csak épp ezek a motorok szeretnek megmakkanni 300k km környékén, csak városi használattól meg ki tudja hol tart az élettartamában, mondjuk ezt egy kompressziós mérés megmutatja többnyire.
Őszinte hirdetésnek tűnik nekem, jó eséllyel tényleg csak ennyi km van benne. 10 éves autó, első tulaj, ritka
-
raczger
őstag
[link]
Letettem már a mazdáról, de úgy érzem ezt mégis meg kellene nézni. Hirdetés alapján van kifogásolnivalótok?Annyi negatívum van részemről, hogy elvileg csak városban használta.
-
raczger
őstag
válasz
Typhoon47 #83201 üzenetére
Már hívtam az eladót, beszéltem ismerőssel is, nem megyek el megnézni.
Németből hozott, még nincs itthon forgalomba helyezve (az ár ezt tartalmazná), telefonba azt mondta, hogy a km-re visszavásárlási garit adnak (bármit is jelent ez). Mindegy, majd lesz másik remélem
-
raczger
őstag
[link]
Vélemény erről az autóról? -
raczger
őstag
Köszi a véleményeket, végül úgy döntöttem, hogy nem veszem meg.
Elkezdek A4, E46-os 3-as bmw-ket is nézni, hátha horogra akad valami. Lehet végül még csak nem is kombi lesz, mert a végtelenségig nem akarom húzni az autóvételt. Most kérdezhetném, hogy milyen autót ajánlotok, de itt van előttem a találati lista és hát csak húzom a számít, nem igazán van az én szájízemnek megfelelő...
-
raczger
őstag
válasz
Stafni #82026 üzenetére
Igen, jól látod.
Próbáltam külső szemlélőként látni a helyzetet, de nem igazán megy. Igen, akarom az autót, mert olcsó és ennek okán lenne keret egy ilyen műveletre.
Egyedül attól félek, hogy ez magával hozna még több most még nem látható pénzszórást.Egyelőre még nem tudom mi lesz, megvárom az ajánlatot, mennyiből jöhetne ki ez a művelet (legrosszabb esetben), aztán döntök.
Sajnos nincs nagy kínálat, nem igazán lehet válogatni a jobbnál jobb állapotú autók között
-
raczger
őstag
válasz
neduddki #82024 üzenetére
A motorolaj fogyasztás az normális ettől függetlenül, a szerelő szerint
Lennék én is "biztonsági játékos", csak hát nincs az a kínálat, hogy ezt megtegyem
Az előző autó amit néztem, az lehet, hogy hibátlan, viszont 1.5-be adná csak oda, a különbözetbe pedig motorgenerálon kívül jópár dolog beleférne
szerk: futómű az hibátlan, hátsók nemrég voltak cserélve (szintén a szerelő mondta), mostanában sok utat újítottak fel errefelé, szóval már nem amortizálódna annyira (talán)
-
raczger
őstag
válasz
mokus1 #82022 üzenetére
Nem hiszem, ahogy kiismertem az eladót elég őszinte és annyira nem ért így az autókhoz, szóval nem hinném, hogy tudott róla.
Azért akarja nagyon eladni, mert most vett egy másik autót.
Teljes átvizsgálás volt, más nagyobb hibát nem találtak, szóval remélhetőleg nem egyből jönnének még mellé több százezer forintos javítások.
-
raczger
őstag
[link]
Nemrég értem haza a szervizből. Majdnem mondhatom azt, hogy nagyon jó állapotban van az autó, de nem teljesen. Egy nagyobb gond azért akadt, a második hengerben kevés a nyomás és olajos a gyertya, azaz nagy valószínűséggel hamarosan szükség lenne egy motorgenerálra. Erre ott láthatatlanban maximum 150k-s összeget mondtak, de majd felhívnak délután, addig utánanéznek, hogy pontosan mennyi az annyi.
Most őrlődöm, hogy bevágjak-e ebbe, mert ha meglenne csinálva a motor is, akkor tényleg lenne egy nagyon jó állapotú autóm.Ha lenne zsé erre a javításra, szerintetek meg merjem tenni? 1.1-be lenne az autó, talán még kicsit engedne belőle és lenne akkor közel 300k csak a javításra (átírás, biztosítás stb után). Ezt leszámítva pár apró hiba van, a szerelő csak a motor miatt nem javasolta a megvételt.
-
raczger
őstag
No megnéztem, elsőre jónak tűnt minden, ha minden igaz a héten eljön vele és elvisszük szervizbe egy alapos átnézésre.
Két dolgot biztosan kell majd javítani, de van keret rá, szóval ennyi még nem gáz.
Az egyik a hátsó csomagtér ajtó alja rozsdásodik, a másik pedig, a CD-tár mechanikája nem működik. Indításkor füst nem volt, mondjuk nem volt teljesen hideg a motor, próbaút során semmi különösebb dolgot nem véltem felfedezni. Belső tér állapota elég jó, szóval valószínűleg valós a benne lévő 260k km.
1.1-re sikerült lealkudnom, ha rendben lesz, szerintem jó ár lesz érte. -
raczger
őstag
Véleményezést kérnék, ha lehet, délután megyek megnézni.
Egyetlen aggasztó dolgot mondott csak telefonon, 20k km alatt 2-2.5 liter olajat megeszik. Állítólag normális, hogy ez a 2.3-as eszi az olajat, na de ennyire? Autószerelő haverom azt mondta, hogy egyes típusoknál lehetséges, hogy ez így normális. Elvileg szervizbe átvizsgáláskor ki lehet jó eséllyel deríteni, hogy van-e ilyen jellegű problémája az autónak.
-
raczger
őstag
[link]
Ezt az autót véleményeznétek nekem hirdetés, képek alapján? Hátha megint észrevesztek olyat, amit én nem. Szerintem hétvégén elmegyek és megnézem.
-
raczger
őstag
Igen, én is úgy hallottam, hogy az A4 nem annyira nagy belül mint a mazda6 (e46-os bmw meg még kisebb, kár, pedig az is nagyon tetszene). Audit csak úgy nézegettem, nem komoly szándékkal, kíváncsi voltam ott mi a felhozatal és így elsőre az pont tetszett.
Ma felraktak 3db 1.8-as mazdát, ilyen az én formám... (SMS autóvadász megint b*szik sms-t küldeni.) Pedig ebben lehetne nagyobb motor, mert ez tetszik képről. -
raczger
őstag
Erre a generációra gondolsz?
Nézegettem már a napokban (haveromnak volt ilyenje), de a Mazda túlságosan is tetszik már, nem csúnya ez az Avensis, de különösebben nem tetszik (a formája). -
raczger
őstag
2 hónap autókeresés eredménye: 1 megnézett autó
Lassan el kellene kezdenem gondolkodni a külföldi behozatalon. Azért néha egy-egy kósza pillanatra elcsábulok más típusok fele is. Lassan jön a nyár, egyre inkább kellene egy autó.
-
raczger
őstag
Hirdetés alapján, erről az autóról vélemény?
Nagyon finnyás vagyok, ha nem akarok ennyire "fapados" autót venni? Még tempomat sincs benne
-
raczger
őstag
Használja valaki Hahun az sms autóvadász funkciót? Nálam elég megbízhatatlan, kb 1 hónap alatt a megadott szűrésre feladtak kb 10 hirdetést, de csak 3-ról küldött SMS-t.
Emailben mindig megjön rendesen. -
raczger
őstag
válasz
!Overdose! #79214 üzenetére
Ja, hogy turbo, azt nem is néztem. Akkor ott bukta a dolog, sima szívó benzinest akarok.
-
raczger
őstag
válasz
mokus1 #79199 üzenetére
Képek alapján szerintem kisebb a csomagtartója, meg a beltere, mint a Mazdának, plusz ebből is 1db lenne a kínálat a szempontjaim alapján.
A 2.3-as itt már túl erős lenne, arra 50k lenne a teljesítményadó, míg az erősebbik 2.3-as mazdára 28k és a súly/lóerő arány is rosszabb lenne, azaz hiába erősebb, de legalább nem megy jobban és drágább a teljesítményadó.
Sokat nézegettem mindenféle típust, de a Mazdával kellene megkötnöm a legkevesebb kompromisszumot. Ha nem sikerül itthon találnom, lehet Németországból hozok be egyet.
-
raczger
őstag
válasz
Typhoon47 #79133 üzenetére
Szeptember óta árulja egyébként (akkor 1.8-ért hirdette meg). Nem hinném én se, hogy ennyiért el fog neki menni, hiába a látszólag jó állapot és a sok extra.
Akkor várok a következőre, mert jelenleg nem nagy a kínálat.Tudom, finnyás vagyok, hogy ennyi kritériumnak meg kell felelnie az autónak, amit szeretnék
Még azért van egy B tervem, ha Mazdát nem sikerül találni, akkor 406 kombiknál is körülnézek. Csak sajnos ott is kevés a benzines.
-
raczger
őstag
Ma megnéztem ezt az autót, amit a héten már linkeltem.
Élőben is feltűnt az a két hiba, ami képen is kicsit látható (hátsó lökös más árnyalat, illetve motorháztető és első lökhárító között kicsit furák a hézagok). Első rendszámtábla kicsit meg van gyűrődve, szóval lehet, hogy valami volt az elejével. Nála másfél éve van az autó és azt mondta, hogy Mazda szervizbe visszanézték és nem találtak arra utaló jelet, hogy törve lett volna.
Nagyon minimális rozsdát találtam a hátsó sárvédő legalján volt pici rozsdafolt, szerintem az még nem gáz egy ilyen korú autónál.
Beltér az szép volt, semmi sem volt úgy igazán megkopva, szóval km állás szerintem reális ennél. Egy szenzor, azt hiszem az ablakmosóé volt rossz. Szervízkönyv ugyan be volt pipálva a hirdetésbe, de az nincs, lehet azt félrenyomta, szervíz múltjáról nem igazán van semmi papír (hogy mi mikor lett cserélve), csak az utolsó olajcsere km állása volt beírva a motortérbe.
Gyári 17-es felnik szépek voltak, szép állapotú 3 éves gumikkal (viszont télit azt nem ad).Sajnos másfélnél lejjebb nem akart lemenni az árral, így nem valószínű, hogy megveszem, az már sok lenne érte szerintem.
Szerintetek érne ennyit? Ha 1-2 hónap alatt nem találok másikat és még árulja, lehet elgondolkozok rajta, ha meglesz még neki. (Ennél olcsóbban akkor sem hiszem, hogy odaadná, van másik 2 céges autója, ez meg egy garázsban áll neki, nem sürgeti semmi, hogy eladja hamar.) -
raczger
őstag
Gondoltam mielőtt elmegyek, szemrevételeztetem itt is, hátha észrevesztek olyat, amit én nem, de mindenképp egy személyes átvizsgáláskor fognak kiderülni a hibák.
(#78732) Dany007: szerintem ez az ár a felsőbb részen lehet, habár kevés a benzines kombi ebből (most épp ez a legdrágább), alku mindenképp lesz, ha rendben van az autó, nincs nagyobb hibája, akkor fogok rá 1.3-at mondani. Nagyjából fél éve láttam fent először a hirdetést, azóta egyszer levette, szóval az egyik ok az lehet amiért nem vitték el eddig, hogy drága.
-
raczger
őstag
Múlt héten már mutattam nektek ezt az autót: [link]
Még nem mentem el megnézni, mert rossz idő volt a hétvégén. Múltkor egy dolgot elfelejtettem megkérdezni, képek alapján egy fura dolgot látok csak, mintha túl nagy lenne az hézag a motorháztetőnél, leginkább szemből. Szerintetek törve volt?Bevallom még lusta voltam felhívni az eladót, rá kellene magam szánni, mert hétvégén meg kellene néznem már
-
raczger
őstag
válasz
!Overdose! #78049 üzenetére
Nekem is ez jött le elsőre
Az ár meg az évjárat miatt kicsit az 1.8 jobban tetszik (bár igazán akkor örülnék, ha 2.0 lenne).
-
raczger
őstag
Két autóról kérnék véleményt tőletek, hirdetés alapján, melyiket (esetleg mindkettőt) lenne érdemes megnézni?
Igazából 2 litereset szeretnék, de az elmúlt 2-3 hónapban nem volt itthon olyanból eladó (csak automata).
A másik, hogy mennyire reális esély akármelyiket 1.3-ig lealkudni végül? Talán látok rá esélyt, mert mindkét autót már kb fél éve árulják.
-
raczger
őstag
válasz
jegenye77 #77851 üzenetére
Peugeout 406?
Totalcaron is szokták ezt ajánlgatni, haverom is nemrég vett ilyet (igaz, ő 2 literes benzineset), nagy és kényelmes -
raczger
őstag
Jogsival rendelkezők nagy része nincs tisztában azzal, amit leírtál, pedig szvsz nagyon kellene a jogsihoz, hogy megfelelően tudja kezelni az autót szélsőséges helyzetekben.
Amíg tanultam vezetni a legjobban engem az zavart amiket leírtál, nem tudtam hogy fog viselkedni az autó szélsőséges helyzetekben. Forgalmi előtt én is biztosan bevezetnék egy kötelező vezetéstechnikai tréninget, ahogy te is írtad, tudja meg a tanuló milyen érzés, ha hirtelen elveszti az uralmat az autó felett. Szar érzés, szerencsére én versenypályán tapasztaltam ezt meg, ahol nem kellett félnem semmitől (110-el nem fékezünk bele egy nagy pocsolyába szakadó esőbe
), de azért egy pillanatra előjött a pánikérzés.
A szabályokat meg ugye az ügyetlenebbek szintjére próbálják megírni, értem ezalatt főként a sebességhatárokat. Nincs olyan a valóságban, hogyha elég XP-t szerzel akkor te autópályán 250-el is mehetsz 130 helyett.
Én leginkább éjjel félek kicsit vezetni, felénk sok a vad, kint is van a tábla, az erdőből bármelyik pillanatban eléd ugorhat pár szarvas (szinte minden héten van vadgázolás), aztán nem olyan vicces, ha benéz a szélvédőn. Ilyenkor általában 90 helyett mindenki 60-70-el megy errefelé. -
raczger
őstag
Pedig van, ott még bringával is lassítok, nemhogy autóval. Persze, ha elég gyorsan mész lehet, hogy átrepülsz az úthibák felett
(#77212) Qru: én többnyire bringával szoktam arra járni
óránként egy korsó sört fogyaszt, jobban szeretek a vár felé menni, lefele gyakran feltartanak az autókremélem, hogy te nem úgy poroszkálsz
Szerk: picit tovább mentek, racsing bmw
szabályosanmegfordul -
raczger
őstag
Csak a kátyúkra kell nagyon figyelni azon az úton. A vége fele van egy kritikán aluli 20-30 méteres rész, ha ott nem 20-al mész át, akkor kirázza a vesédet (és az autónak se tesz jót), pontosabban itt van. Tudom, átlagban szarok itthon az utak, de itt egy kanyar után hirtelen meglepetésként fog érni, nem tudsz lassítani.
Ha már valaki erre járna, érdemes még a vár fele is menni egy kört: [link]
-
raczger
őstag
[link]
Egy ilyen automatától kell félni? Eredetileg manuálisat szeretnék, de ez elég olcsónak tűnik és nincs is messza, talán érdemes lenne megnézni. Ezek vajon többet fogyasztanak, mint a manuális társai?
Képek alapján érdemes lenne megnézni? -
raczger
őstag
válasz
runner 125 #75607 üzenetére
24 autóból 9 van 150k felett, de végignézve tényleg sok autó van 70k futott km környékén.
Egyébként láttam már 8 éves Skodát 600k km-rel ilyen állapotban és a belseje teljesen gyári volt, nem lett cserélve semmi. Ha vigyáztak rá akkor egy alapos takarítás után kinézhet így szerintem. Persze ki tudja, hogy tényleg volt-e cserélve valami, vagy tekerve, törve stb...
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #75604 üzenetére
Ebben kicsit több van
-
raczger
őstag
Korábban én azt írtam ide, hogy benzinest szeretnék évi 10k km-re, erre páran pedig azt írták, hogy vegyek dízelt
Viszont amit tényleg meg kell érteni, hogy dízelnék nagyságrendekkel nagyobbak lehetnek a váratlan kiadások, költségek, ha ez részedről rendben van, nyugodtan vehetsz dízelt (szerintem). Pláne a vw konszern 1.9-es tdi-jét, ismeretségi körben van jó pár ilyen verda, komoly bajuk még nem volt (mondjuk a 600k-t futott superb-ben 3x volt cserélve kettős tömegű lendkerék, de annak kb annyi az élettartama). TC-n a becsületesnepper is csak ajánlani tudja ezt (nem egyszer írta le, hogy örök élet meg egy nap).
Örülj annak, hogy még ennyi pénzért is tudsz válogatni, amit én szeretnék, abból kerek 0db van itthon eladó
-
raczger
őstag
válasz
#27813376 #72878 üzenetére
Egyszer jártam még csak ott, de végig halálfélelmem volt (nem én vezettem). Például egy kedves kamionos majdnem felkent a kőfalra amikor előztük őt, mert épp elkezdett telefonálni és már át is jött a felezővonalon. Ez csak egy a sok közül. Mennek mint a barom, sok balesetet is láttunk.
Ja és nem azért mennek olyan gyorsan mert tükörsima náluk az aszfalt. Ez csak néhány éve van így, szóval nem ezt szokták meg, hanem a kritikán aluli kátyús utakat, ahol nyugati ember max 20km/h-val merne menni.
A román sofőrök kedvenc hobbija, hogy beláthatatlan domb előtt kezd el kamiont előzni. Aztán vagy jönnek szemből vagy nem, az nem számít...
Egyedül a Gyergyói-medencében volt elfogadható a közlekedési morál, talán azért, mert többségében magyar lakta vidék az.
-
raczger
őstag
válasz
#10726912 #71192 üzenetére
Abszolút értem, hogy miért írtátok, csak túl sokszor olvastam itt, hogy a "dízel szar"., szimplán csak meglepődtem. A dízelt nem vetettem még el teljesen, mert sokkal nagyobb a kínálat és nem lenne drágább megvenni. Ha sikerülne egy jót kifognom dízelből, akkor hosszútávon biztosan azzal járnék jobban, de sajnos ott van a "ha" szócska is. (Persze tudom, benzinesből is ugyanúgy nem könnyű egy jót kifogni, de azért mégiscsak kevesebb a hibalehetőség a motornál.)
Offba nem kell tenned, abszolút a topik témája
-
raczger
őstag
Köszönöm a segítséget, válaszokat, végigolvastam mind, egyelőre maradt az alapelképzelés, a 6-os Mazda.
Korábban, ha valaki beírta, hogy évi 10k-val szeretne venni dízel autót jól lehurrogtátok, erre most azt gondoltam, hogy józan dolgot írok be, de jött néhány hsz, hogy vegyek dízelt, igazán érdekes
-
raczger
őstag
válasz
capulet75 #70999 üzenetére
Az átlag legyen 8.5 max, Alpokban fullra megpakolva meg annyit fog enni amennyit, 4 emberre fognak eloszlani az útiköltségek, az már mindegy.
(#71005) capulet75: én évi 5ezer km-t bringázok, ahova lehet vagy gyalog vagy bringával megyek. Ismerek olyat, aki még a budira is autóval menne (meg le a boltba ami 5 perc gyaloglás lenne).
(#71012) kornelka: gondolkodtam én is benzin/gázon, sokáig az volt a koncepció, hogy egyből átalakíttatnám, de most, hogy tesóm autójával (Chrysler Stratus 2.5 LX) egyre több, gázhoz köthető baja van, kicsit bizalmamat vesztettem. Jó lesz nekem a benzin is.
Dízelt max akkor vennék, ha a kiszemelt autóból nem lehetne normális állapotú benzinest találni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Keresünk dokkolókat
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest