- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
válasz
deathcrow42 #186612 üzenetére
Bocsánat, monitor és perifériák nélkül írtam az összeget. Milyen lehetőségek vannak?
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Az alábbiban kérek szépen segítséget
1. Mire fogod használni a gépet?
Orvosi rendelőbe adatrögzítő gép, felhő alapú, böngészőben elérhető szoftverrel, valamint röntgen és CT felvételek megnyitása, kiértékelése
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
teljes gép, mini PC is megfelelő, USB-s optikai meghajtót majd teszünk mellé
4. Mennyi a kereted rá?
br 120.000 a cél, mert több db kell
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
min 1920x1080
+1.
jó állapotú használt is lehet, a több db miatt lehet, hogy kizáró -
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Alábbiban kérek szépen segítséget
- irodai szerver lesz belőle, nem kell nagy tárhely, távoli asztallal fogjuk vezérelni több helyről. 0-24 mennie kell, legyen üzembiztos és minél kisebb
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- semmi
- minden
4. Mennyi a kereted rá?
- nem tudom belőni, mennyi lehet egy ilyen gép, minél olcsóbban szeretnénk ezt a részét megúszniKöszönöm
-
umfrider
senior tag
válasz
umfrider #177214 üzenetére
Közben átbogarásztam a javaslatokat.
Ez úton is köszönöm!Alábbi konfigot válogattam össze, véleményetekre vagyok kíváncsi:
Ház: Fractal Pop Mini Air
Alaplap: MSI Pro B659M-A wifi - microATX
Táp: be quiet! System Power 10 650W BN328
CPU: R5 7500F
Hűtő: SilentiumPC Fortis 5
VGA: Gigabyte RTX 3060 12GB vagy Sapphire RX 6700XT 12GB
RAM: Corsair Vengeance 2x16GB DDR5
SSD: Samsung 980 1TB
Ötleteket szívesen fogadok -
umfrider
senior tag
válasz
palfitom #177141 üzenetére
Elkezdtem a háznál, mert a méret lehet, hogy szűkíteni fog az alaplap választékon is. Fractal Design Pop Mini Air, írtad a simát belőle, viszont nekünk minél kisebb a gép, annál jobb. Ezért kikötöttem a mini-nél.
Amiket küldtél alaplapokat, vajon mindegyik beleférne ebbe a házba? Egyáltalán a tudás/méret aránypár számít-e?
Mivel 3D munkára szánjuk a gépet, bőven elég 1 db PCI csatlakozó, jó, ha PCI 5.0
szerk: ha a ház túl kicsi és nagyon kompromisszum az alaplap választás, akkor valószínű be quiet! Pure Base 500 lesz a befutó. Gondolom ez utóbbi átlagos ház méret, bármi beleférKöszönöm a segítséget. Ha ez tisztázódik, szerintem innen már sima lesz az út
+ 1
2 monitort szeretnénk majd rákötni a gépre. Van egy régebbi, LG 24MP88HV-S
Az új pedig a kettő közül valamelyik (ezen lenne a tervezés, modellezés, grafikus munkavégzés):
Dell S2721DS
Dell S2722DC
Videokártya szempontjából gondolom számítanak ezek az infók -
umfrider
senior tag
válasz
KROK640 #177136 üzenetére
A szünetmentes csak tipp volt, évente 1-2x tuti van áramszünet. Persze kicsi az esély, hogy pont akkor, amikor fut a gép. Viszont matematikailag megtörténhet
Értem, köszönöm az infókat. Igaz, ahogy növekednek a program igények, az objektumok stb, úgy fokozódhat az igénybevétel.
Az működhet, hogy olyan tápot, alaplapot, processzort kap a gép, amik mellett később upgradelhető a jelenleginél komolyabb GPU-ra? -
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, írom az összefoglalót.
3D tervezésre, ArchiCAD, 3ds max, Cinema 4D, renderelés
nincs ilyen
mindenre, nagy GPU igénnyel, szünetmentes táp lehet, hogy előnyös a megóvás érdekében
4. Mennyi a kereted rá?
mondjuk br 450.000,- Ft? Kb 10 éve építettem utoljára gépet, nem tudom, hol tartanak az árak
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
monitort is vásárolnunk kell, nem ismerem a jelenlegi piacot
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
igen, számlás, boltit szeretnénk. Azonban, ha van best buy valamire, akkor az mindig opcióOlyan gép lenne jó, ami kb 4-5 évig kiszolgál, idővel persze lehet, hogy növekedne a renderelési idő, ahogyan öregszik (?)
Mac-ben is gondolkodtunk (pl M2-es mac mini), de több ismerős azt javasolta, hogy a nagyobb teljesítményűek nagyon drágák, így inkább engedjük el.Köszönöm, remélem elég lehet ennyi infó kiindulásnak
(notebookban is gondolkodtunk, bár nem elsődleges szempont a hordozhatóság, de azonos erejű gép még monitorral és perifériákkal gondolom kedvezőbbre jöhet ki)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 25
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest