- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fanci
tag
válasz
bluyoo #72526 üzenetére
Végülis i3 3225 lesz de hosszú távon kell hogy kitartson.Később ha kicsit lejjebb mennek a proci árak egy i7 kerül belle.Hosszútávra is a p8p67-et javaslod vagy esetleg van valami jobb alternatíva?Ha kicsit drágább az nem baj,30-ig el tudok menni,persze használtra gondolok.
-
Killer01
őstag
válasz
bluyoo #72464 üzenetére
Nah, fussunk neki még-egyszer, lemondok a dupla M.2 portról
Szóval elvárások (elsősorban) 4 gen I7 alá :
1 PCI foglalat;
IO panelen 6 usb minimum;
M.2;
19 tűs usb 3 header;
Sata legalább 4;
létezik deszkán be/ki kapcsoló? (ne kelljen csavarhúzóval indítanom) nem házban lenne:
Munkára használnám elsősorban kb 8-10 hónapig (fizikailag értem, sokat lennének benne cserélgetve az alkatrészek) utána viszont előlépne fő gépnek a mostani konfigom helyett (játék, multimédia, stb). Esetleg matx vonalon van megfelelő? Nem tudom, hogy a PCI foglalat hozzáférhető-e egy relatíve nagyobb (pl 7870 V2 Asus) vidkari alatt...
Z97 vagy H97 érdekel, ha van ezeknek megfelelő H-s inkább a tuningról mondok le mint bármi másról a listában. Viszont H esetében is fontos lenne a normális proci tápellátás. -
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72481 üzenetére
Az a88xplus csak 4+2-es "- ASUS DIGI+ VRM - 4 + 2 Phase digital power design"
https://www.asus.com/Motherboards/A88XPLUS/specifications/
A gaf2a88x-d3h-ról nem találtam adatot hány fázisú. Maximum a lan led miatt érné meg 860k alatt lapot cserélni. Hátha a gigánál nem billegett a dzsunka összeszerelés közben, és a megfelelő méretű ellenállást kötötték a led elé -
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72481 üzenetére
A milyen asztali gépet vegyek komplett gépről szól, nekem van jó ramom házam tápom. Lapot, esetleg procit csereberélnék.
A H97-est azért gondoltam hogy legyen a legmodernebb chipset amibe a pentium belemegy. 860k alá is így választottam, azért lett a88x, holott biztos lett volna régebbi olcsóbban. Akkor 860k alá nem éri meg lapot cserélni, hacsak nem a hálókártya led miattAkkor ajánlajatok H97-es fullatx lapot, lehet 6+2-es 4pines is, végülis pentium g nek
elég, meg ha lesz később i3-am annak is. -
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72478 üzenetére
Át, durva de így van.
Este film nézéskor zavaró, amikor kicsi vagy nics netforgalom akkor is fel felvillan. Lehet hogy a dzsunkán elszámították a led kapacitásátEgyéb okom is lenne a váltásra, pl a gigabyte dualbios, 8+2-es tápkör(8 pines atx12v), is a gaf2a88xd3h mellett szól.
-
attilav2
őstag
válasz
bluyoo #72473 üzenetére
Hát sajnos ezt nem javítja
Próbáltam rajta több rétegben piros szigszallagot semmi hatás
Kikapcsolt gépnél is villogott. Erre találtam megoldást, fel kellett tenni a realtek gigabit drivert a realtek.com-ról, és kibővültek a hálókártya tulajdonságok az eszkökezelőben, kikapcsoltam az összes WOL opciót most kikapcsolás után kialszik a lan és a router portja is. Megjegyzem ezt az arch linux ootb tudja, lelövi a lant kikapcsoláskor, semmilyen drivert nem kellett ehhez ráraknom. Az előző lapom is asus volt am3-as, 880g cipes. M4a88 tdv evo usb3, ennek a lanja is világított de azt kultúrált fényerővel egyáltalán nem zavaróan tette. Olyan progit nem tudtok amivel a beépített realtek lan ledjeinek fényereje szabályozható? A hálókártya tulajdonságainál a speciális opciók között ilyen lehetőséget nem találtam.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
bluyoo #72383 üzenetére
Az a gond a DDR3 +1151-el hogy 5év múlva már alap lesz a DDR4 és 1151-es DDR3-as lapot nehéz lenne eladni
Én hajlok erre a párosra
i5-4690K + ASROCK Fatal1ty B85 Killer
1151-re váltás igen +30-40e Ft-ot jelentene annyit szerintem nem ér, inkább ezt az összeget a majdani vga árába rakom bele, mert egy 4690K mellé majd kell valamit újítanom mert a 560Ti kicsit gyengus már
(#72384) Teaway
Köszi az infót akkor lehet erre rá kellene kérdeznem vásárlás előtt, mármint a gyártás időpontjára , mert én nem akarok biost frissíteni (Mostani alaplapomon is az a bios van amivel megvettem 5éve)
-
ViSAS
senior tag
válasz
bluyoo #72392 üzenetére
Direkt nem tettem offba mert nem kérdés volt, csak közlés...de közben átmentem oda is.
Mindenesetre újabb kérdés a kollégáknak.
A családból más is új konfigot állít össze, csak nálam eggyel öregebb generációra tette a voksot...a következőket nézte ki:
ASUS Z97 PRO-GAMING
MSI Z97M Gaming
MSI Z97 Gaming 5Első körben a MSI Z97 Gaming 5-öt mondtam neki, ugyancsak ez alapján, ahol én is nézelődtem először. Egyetértetek velem, vagy mást javasolnátok neki?
-
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #72099 üzenetére
Hogy mindenki számára egyértelmű legyen, a Vezérigazgató Úr az AlaplapOffra gondolt.
(Figyelem, a hozzászólás virtuális termékmegjelenítést tartalmaz!)
-
Fr@ps
tag
válasz
bluyoo #72037 üzenetére
igen igen, igy értettem a kérdést, remek a válasz, koszonom szépen
hat valóban mondhattam volna konkrétumokat is; tehát az Asus b85m-C/D/K pl, alapvetően totál kiszolgál igy első ránézésre egy pro3-is, de a giga is, csak azert kötök bele mindenbe, hogy megértsem es átlássam a különbségek lényegét
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
bluyoo #72015 üzenetére
Na jó, most jól betoj... összezavarodtam. Szimpatikus az ASRock, de az írásotokban érzek némi felhangot, amiből a kétkedés apró cseppjei hullanak felém.
Inkább vegyek egy USB3-as kártyát és egy ASUS-t, igaz?!
ASUS-om, Gigabyte-om már volt. Jók voltak, igaz, az ASUS egy alkalommal a dizájnos(nak szánt) chipset hűtőjével végigszántotta a kézfejemen a bőrt. MSI-t többé nem szeretnék.
A végén még rábeszélem magam egy Gigabyte-ra, azt eddig senki nem javasolta.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
bluyoo #72003 üzenetére
Pont most viszem vissza az első és remélhetőleg utolsó MSI lapomat gariztatni, megkergült rajta a memóriavezérlő (vagy mi). A 20K lehet pici több is, mint 20 darab ezres.
Az USB3-ről: pendrive és webcam (tudom, csak 2-es, de akkor is csak erre csatlakoztatom) és máris kitelt a 2 hely. Ezért szeretnék olyat, amin legalább 4 van hátul, mindenféle plusz bővítőkártya nélkül.
-
flashpointer
őstag
válasz
bluyoo #71970 üzenetére
Köszi, szerintem ez lesz a befutó.
"SLI vagy crossfire, teljesítményben mi a különbség?"
Úgy értettem hogy számít -e az hogy 16x (slot1) és 16x (slot2) -os sebességet tud a lap és ezen megy a multiGPU vagy csak 16x (slot1) és 8x (slot2)-os sebességet. De mivel már megválaszoltad hogy 8x-on megy az sli így már nem releváns a kérdés, csak nem tudtam -
-
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #71926 üzenetére
Jaja, mar vagy a harmadik alaplappal szivok. Fater es tesom jo regi AMD-s gepei hibatlanul uzemelnek meg most is, pedig azokat is en raktam ossze.
Meg amugy nem 100%, hogy a lap, akar tap is lehet. De a tapombol nem nezem ki, hogy elromlik. Alig volt terhelve es nem regi, 10 ev garis, 850-es tap. Mondjuk elotte valo nap jo sokat ment a gepem es neha nem ment a klima, szobaban vagy 26 fok, hangszigetelt haz, felpassziv a tap, kis terhelesnel akkor venti nem is hutotte. Lehet megsult volna?
-
Nerazim
őstag
válasz
bluyoo #71916 üzenetére
Igen már erre én is rájöttem, hogy egy jobb lapra hamar lecsapnak itt, ezért beizzítottam az rss csatornákat
Már volt egy MSI H77 laphoz szerencsém, de az utolsó pillanatban megmakacsolta magát és meghiúsult az üzlet, ezért kell most újra nézelődnöm. Ami persze kikapcsolódás nekem
-
Nerazim
őstag
válasz
bluyoo #71912 üzenetére
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Igen használtan szeretném itt az aprón 15k körül gondoltam ,de ha érdemes akkor 20k ig is elmegyek
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i5 3470 alá kellene+sapphire 7770+4gb 1600 ram, de később lehet 8gb lesz bővítve illetve majd szeretnék egy SSD-t is idővel a mostani HDD mellé ezért kellene a 2xsata3
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX vagy ATX is jöhet
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem szeretnék tuningolni,de ha csak tuning deszkán van 2db sata3 akkor úgyis jó -
Nerazim
őstag
válasz
bluyoo #71910 üzenetére
Olvastam az összefoglalót és nekem a B75, H77 és Z77 chipsetes közül kellene egy pár ajánlás amin sata3 ból 2 db van. Az összefoglalóban a 7. sorozatból nagyon sok lapon csak 1 db sata3 van a többi sata2. A 8-as sorozatú az már nem 1150-es foglalatú vagy te máshogy értetted a sorozatot?
-
válasz
bluyoo #71901 üzenetére
Egyszer egy évben? Hetente többször levennénk a gép oldalát hogy csodáljuk a belsőt.
Azt fogom látni valahol a monitorok adatlapján hogy ips panel van e benne vagy mehetek ips paneles montorok lista után nézni?
Am olyan monitor lesz amit a keret enged. Aztán majd később le lesz cserélve.
Ezt az infót meg köszi, rá fogok írni a srácra! -
válasz
bluyoo #71886 üzenetére
Ja ertem. Am ez lett volna a tippem hogy ezert nem emlitetted.
Fontos szempont, miután minden hardver megütütte az elvárt szintet.Fontos szempont ez mar mindenek elott is!
Na annyi valtozott hogy nagyobb lett a keret viszont bele kellett rakni a monitort stb, szoval meg igy is viszabb kellett venni alkatreszekbol.
Lemondtunk a noctua hutorol es megy helyette bequiet vagy valami hasonlo mert azon lehet fogni penzt es eleg lesz az mint ahogy te is mondtad.
Alaplap marad mert tesomnak nagyon tetszik. (az is egy komoly szempont mi?) de am azt en is mindenkepp meg akartam tartani.
Szoval mar most csak nezegetem oldalakat hogy mi hol mennyi a uk webshop-okban.
(Am itt tok fos az egesz. Ilyen konkret pc alkatreszes bolt szinte nincs is mert itt a paraszt megveszi a tabletet a laptopot meg a mac-et es szarik az bele hogy mi van belul.) -
LógaGéza
veterán
-
válasz
bluyoo #71884 üzenetére
Hegesztettunk volna ala gerendakat hogy tartsa a bordat.
Nem lenyeg hogy hany kilo meg mennyi mer brutal jol nez ki! Amennyire emlekszem nekem az otthoni gephazam full ki is toltotte volna
Most elkezdtem csinalni egy olyat hogy amibol lehet neztem olcsobbat egyszerubbet, hogy meddig tudok lemenni arba es lattam en is hogy lapon is lehetne fogni.
Lehet az lesz a vege hogy egyszerubb lap lesz de ha tudom en megyozom tesom hogy meer annyit amennyibe kerulni fog a cucc.Am mi a Z97? Mikor neztem a lapokat egyik oldalon feldobta lehetosegnek az 1150/es foglalat melle hogy Z97-es chipkeszlettel.
Amiket irtal korabban azok kozott nem lattam szoval rakerdezek had tanuljak valami ujat. -
válasz
bluyoo #71874 üzenetére
Elore is elnezest de angol win angol bill es most nem kezdem el atallitani magyarra.
Na osszedobtam egy konfigot de meg ez sem teljesen vegleges.
Csak ugy nezegettem az arakat meg probaltam jobb cuccokat belerakni.
Lehet ez mar nem is a megfelelo topik ehhez de bedobom hogy hatha tudsz hozzafuzni valamit esetleg latsz valamit ami nem stimmel.Lap: MSI H97 Gaming 3 (jo az asus is csak azt most hirtelen nem talaltam angol oldalakon persze nem is kerestem sokaig)
Proci: Intel Core i5-4590 3.30GHz (Haswell) Socket LGA1150 Processor (ez is lehet erosebb lesz vagy gyengebb, attol fug mit enged tesom arba.)
Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800C10 1600MHz Dual Channel Kit (na most itt az erdekelne hogy hogy alunk ram/al manapsag jatekok teren mert mikor en meg pc/ztem akkor a 8giga meg k.vajonak szamitott de mar most lattam sok olyat hogy 16giga-s pack-ba aruljak)
VGA: Asus Nvidia GeForce GTX 760 DirectCU II OC 2GB GDDR5
HDD: Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6Gb/s 64MB Cache
Proci hutes: Noctua NH-D14 Dual Radiator CPU Cooler (ha nem is pont ez de valami noctua lesz az tuti.A Tap meg nincs kinezve de majd megnezem mi mit eszik es nezek hozza valami FSP-t mert nekem az nagyon bevallt.
Lehet ez meg nem egy full pass/os konfig de pont ezert kerdezek itt forumon mielott belevagunk.
-
válasz
bluyoo #71874 üzenetére
Ismét hálás köszönet a a teljes és még számomra is teljesen érthető válaszért!
Régebben olvastam hogy a két foglalat közül az egyik már kimenő. De lehet azt még az 1156-ról olvastam.
Ránézek majd a ddr4-re meg a hozzá való lapok árára is de szerintem maradunk a jelenlegi tervnél. -
válasz
bluyoo #71868 üzenetére
Oké ez így már nagy segítség!
Egyszer réges régen magyaráztad te nekem ezt a H97 H87 stb elnevezést hogy pontosan mi is. De már most az is elég hogy mondtál párat és akkor ezekből vagy hasonlót nézek.
Am azt sem tudtam hogy van már ddr!-es ram azt meg főleg nem tudom hogy hol járunk mi ezzel vagyis elkezdtek már átállni az emberek rá vagy ez még érdemesebb ddr3-ast venni.Tökvéletlen láttam ma egy videót erről de én úgy látom hogy ez még nagyon új szóval jó lesz még sokáig az 1150.
Csak ara fel érdekelt a tokozás/foglalat hogy, mikor én boldog voltam anno az lga775-ös foglalatommal akkor az már igencsak kimenő széria volt és ha ezt tudom lehet nem azt vettem volna. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #71842 üzenetére
Az igazság számodra a marhaság,hogy majdnem minden 2. vásárló panaszkodik az adott alaplappal kapcsolatosan,én kérek elnézést és töröld,ne hogy észre vegyék még sem vagy annyira hatalmas szakértő a dologban.
Törölj.
Ráadásul itt csak az Asus,MSI meg a Giga megy,jaa meg a 40k-s lap,más ajánlat nem létezik.
TechN7ne a kökemény igazság kezdetek óta,többi meg csak egy netes tesztekből táplálkozó kocka és a megvezetett társadalom!
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
bluyoo #71734 üzenetére
AMD Athlon XP 2800+ volt nekik előtte, ami kb. 11 éves cpu, attól biztos jobb egy FX 4300
Erre volt pénzük, a ház matx méterű, ebbe szeretnének minél olcsóbban alaplapot. Meg is vettek egyet, egy Asrock 960gm-vgs3-at, de 10-15 perc játék után 10FPS-re droppolt minden játék. Már úgy volt hogy kell másik alaplap, mert az nem jó, erre sikerült stabilra állítanom egy kis alulfeszeléssel és a Turbo core kikapcsolásával. Így már azt mondták jó ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest