- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
bluyoo #62014 üzenetére
Kis variálás volt ez részemről még, így a végén
De megrendeltem a G3420-ast.
H97M Pro4 már ki lett fizetve, úgyhogy az biztos volt, meg többet nem is szántam rá (ehhez jó áron jutottam).Ez az Anniversary széria nem egy nagy fogás...
0 tápellátás 0 audio... mintha egy H81-es lapra raktak volna egy Z97 chipsetet. -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #61973 üzenetére
Bluyoo - Azaz dobjunk piacra egy Sabertooth-másolatot "SassshatesSaber"-néven?
Sentry1 - Hello!
Sajnálatos, pedig ajánlott lap, lehet, hogy egyedi hibája volt. Esetleg erre vess egy pillantást. Kérdezd meg az AMD FX-topic lakóinak véleményét is.
Bluyoo - (#62012) - Régen volt már, hogy ennyire egyszerre...
-
Sanki
addikt
válasz
bluyoo #61936 üzenetére
Természetesen azok is tervben vannak, a táp főleg, csak még nem találtam megfelelőt jó árban, hűtésre egy alpenföhn brocken-t ajánlottak jó árban. Csak mivel még nem voltam tisztában, hogy kellene e cserélni a lapot ezért nem vettem még meg.
Annyira még nem vagyok otthon a tuning témában, most kezdtem utána olvasni. Úgyhogy mennyit bír meg meddig ezzel még nem vagyok tisztában.
Ha új lap kellene, akkor mit ajánlanál? -
PainKiller13
őstag
válasz
bluyoo #61863 üzenetére
Faternak a WD Green is bevált rendszernek, mégsem azt veszek magamnak
Valóban az MATX-es kerül annyiba, elnéztem, és nemis adja 20-ért, de legalább bepróbáltam, viszont 25k-t nemadok egy 1 éves lapért, akkor veszek mATX-et inkább, SLI úgysem lesz soha, másban meg nemigazán különbözik.
Lehet maradok akkor a 120-asnál, csak arra szűkösen férnek a játékok.
Film tárolásra a WD Green is bőven elég lenne, de valami nem WD lesz.
-
PainKiller13
őstag
válasz
bluyoo #61861 üzenetére
PCX-nél 29k, gondolkodom, hogy újan veszem inkább, egyébként is onnan veszem az alkatrészeket, meg iponból a VGA-t, még SSD meg HDD kell, 240 körüli olcsóbbféle SSD-re gondoltam, meg egy 2 TB-os 5400as olcsóbb winyóra, csak filmeket fogok rajta tárolni, nem fog sokat menni.
-
Andrej1
aktív tag
válasz
bluyoo #61793 üzenetére
Köszi az infókat sokat segítettél a hardverek könyörtelen és kiszámíthatatlan dzsungelében
VGA-t csak pár hónap múlva veszek, ha veszek . Ezért választottam ezt a procit .
A10-7850K (valahogy elkerülte a figyelmemet
) ez a proci lesz 1 asus lappal . Milyen memót érdemes hozzá venni ? 2x8 GB 2400 MHz-esben gondolkozok a tuning miatt .
-
pappesz
tag
válasz
bluyoo #61845 üzenetére
Corsair Vengeance 2 X 4 GB DDR3 1866 MHz. Amik korábban voltak 2X2 Kingston blu 1600 MHz. mind a kettő ram CL9 időzítéses...
érdekesség képpen még annyit, hogy hiába mennek a mostani ramok is 1,6GHz-n több pontot értek el Aida64ben mind a Kingston ramok... és nem is kicsivel
-
jim bcs
nagyúr
válasz
bluyoo #61807 üzenetére
Annyira nem imádok
, hanem muszájból megy a dolog mivel garancián belül többért és biztosan el tudom adni, így minimális ráfordítással ugrottam egy új szériába mert nem mindegy hogy pár ezressel kell megpótolni vagy egyből 80k-t kiadni, ha tudnám előre hogy lesz annyi kavicsom nem cserélnék csak évek múltán. Nyílván H/B-s lap mellé mindkét procicsaládot fogjuk ajánlani attól függően mire fogja használni, bár elvileg a Skylake drágább lesz így ez a probléma is meg van oldva.
(#61808) miklosss2012
Nem kell sokat cserélgetned, ha igazak a híresztelések akkor a mainstream vonalon is jönnek a Broadwell-el a DDR4-es lapok. Ha belegondolunk ez lenne az ésszerű mert nem csak a felsőház létezik és nem áll meg a világ az X99-nél. -
jim bcs
nagyúr
válasz
bluyoo #61797 üzenetére
Most is van kavarodás ki mit vegyen, ezzel meg hogy szinte egyszerre érkeznek végképp odavágják az ember elméjét, bár annyira nem vészes eligazodni mivel a Broadvell tökéletes komolyabb játékos gépek alá, a Skylake meg ugye a konzol integráció miatt jön és irodai/htpc netán általános felhasználásra lesz jó, viszont ezt eddig is megoldottuk egy szérián belül mert megvolt mindennek a helye. Ezzel a szép katyvasszal nálam kezd betelni a pohár mivel én elég sűrűn cserélem a fő elemeket. Mélyen elgondolkoztam és a következő váltásom meglehet hogy X99 lesz, nem mintha szükséges lenne de ott tovább bírja egy széria mint a mainstream vonalon.
(#61800) BomiBoogie
Neked a Broadwell fog kelleni de csak és kizárólag a DDR4-es slottal rendelkező, nehogy az eleinte érkező DDR/DDR4 kombót vedd mert az halott lesz már az elején.
Nekem is most lett tele a tököm az egésszel így nagyon elgondolkoztam az X99-en, amennyit én cserélgetek lehet hogy ez lesz a megoldásom. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #61797 üzenetére
A Broadwell fogja képviselni a hagyományos vonalat, így bár az IGP-jét gyorsra tervezi az Intel, de a processzormagok órajele is a megszokott szinten lesz. Emellett ez lesz a tuningolható asztali opció, hiszen a Skylake összes asztali verziója szorzózáras.
vagy
Az Intel ezt a váltást okkal tervezte így, hiszen akár törölhették volna az asztali Broadwell startját, de felismerték, hogy ez a termék jó kiegészítés. A Skylake előnye, hogy a Broadwellel ellentétben tényleg támogatja az OpenCL 2.0 és az érkezű új verzió összes újítását, így portolható rá az új generációs konzolokon használt Havok middleware is. Ez lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy a konzolok integrációjához tervezett fizikai szimulációkat ne kelljen kényszerűen kikapcsolni, így ezek szimplán átmenthetők PC-re.
Most akkor melyiket válasszam?
-
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #61786 üzenetére
Az ALC982 tényleg jobb, mint a 1708S, de csak azért, mert egyetlen egy van belőle, amit direkt a Te lapodra gyártottak, Neked nem mernek akármit odaadni...
(És most ne kezdd el a "csak elírtam"-nyavalygást, mivel Te írtad le, ezért ezután hivatalosan is létezik a 982-es handkeltő!)
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #61699 üzenetére
- Hmm... a link alapján a marketing ellenére még mindig inkább külön hangkártya...
"Bár én nem vagyok szakértője a témának." - Ilyesmit nyilvánosan még csak véletlenül se! Ne feledd, hogy épp a Te személyi kultuszodat építjük! Te minden és mindenki felett állsz, amiről Te nem tudsz, az nem is létezik!
"Ez a gamermánia is legtöbbször számomra röhejes... " - Rendben, akkor bezúzatjuk az összes "Gamer"-lapot...
"Ha azt akarja a felhasználó hogy rossz legyen, akkor annak is fogja hallani." - Én nagyon akartam, hogy az új lapom 892-ese a régi lapomon lévő 1708S-nél jobb (vagy legalább olyan jó) legyen, de nem sikerült az önámítás ilyen magas szintjét elérnem...
_____Még meg sem választották Bluyoot pápának, s még meg sem szereztük a világuralmat, s máris herdáljátok az egyházi s a világi vagyonokat?
Nagyon helyes, kitűnő vezető lesz belőletek...
-
Milten159
csendes tag
válasz
bluyoo #61739 üzenetére
Elhatároztam, hogy 100ért veszek lapot.
Most pedig nem tudok dönteni az ramapage IV extreme és az x79 deluxe között.
Viszonylag sokat nem nyúlnák a deszkához, mivel nekem is házba menne és nem tesztelgetni szeretnék rajta. Bocsánat a sok kérdésért csak nem akarok mellényúlni. -
MiklosSaS
nagyúr
-
Popes
őstag
válasz
bluyoo #61699 üzenetére
Ezt a tesztet amit linkeltél már én is néztem, de sajnos csak a minőséget tesztelik a leadott teljesítményt nem.
Ha valaki aktív hangfalra vagy erősítőre küldi a jelet nagy valószínűségel nem sok külömbséget fog tapasztalni mert ez az eltérést a hangchipek között az emberi fül számára nagyon minimális(kivéve vájtfülüek
)
Viszont aki fejhallgatót használ az érezhet külömbséget mert egy gyengéb alaplapi hangkártya sok esetben nem képes elég teljesítményt leadni hogy meghajtson egy jó fülest ezért kell hangkártyát venni mert azok általában nagyobb teljesítményt produkálnak(persze a minőség sem elhanyagolható) és normálisan meghajtanak egy jobb fejhallgatót is. Pl. az MSI az audiboost2-ben két csatornás 600ohm-ig terhelhető fejhalgató erősítőt használ, de hogy ez mire elég azt egy jobb fejhallgatóval lehetne megmondani ami most nekem épp nincs, (de majd tesztelem egy öreg Technics RP-DJ1200-al ha azt meghajtja akkor jó) mondjuk azért annyi változást tapasztalok hogy most a Win hangerőt 20%-on használom a régi ALC882 50-60%-hoz képest.
A legprofibb audio rész, majd a legtöbben rábiggyesztenek egy 5K-s recsegőt és áll. leesik az álluk.
Persze egy tuti MP3-al tesztelve
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #61703 üzenetére
Nekem 20K-s a fejhallgatóm, vajon ahhoz jó?
Egyébként én tudom, hogy jó, mert az alaplapi ALC892 tényleg rosszabbul szólt. Nyilván nem egy csúcs hangchip.
(#61704) Nowi
lehet az olcsóbb lapot is alátenni.
Ha viszont később i5 kerülne bele, akkor nem érdemes annyira spórolni a lapon. -
pifu76
tag
válasz
bluyoo #61672 üzenetére
Minimum:
Windows 7, 8, 8.1
Processzor: Intel Q6600 Core2 Quad 2.4Ghz
RAM: 4GB
15 GB szabad hely a merevlemezen
ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650 grafikus kártyaAjánlott:
Windows 7, 8, 8.1
Processzor: Intel i5-2550K 3.4Ghz
RAM: 8GB
ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460 grafikus kártyaez lenne a hivatalos gépigénye a fifa 15-nek, én úgy gondoltam a kettő közé valahogy beslisszolnék ezzel a proci+alaplap kombóval amiről szó van. vidkarim egyenlőre van egy 9800gtx-em de ha szükséges ezt is lecserélem..
-
pifu76
tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #61665 üzenetére
Igen, igazad lehet....amit leirtal az szerintem ugy is van. De mondjuk egy WS alaplapnak a VRM-je nincs annyira terhelve (mivel munkagepet nem nagyon tuningolnak) mint egy tuningos VRM.
mas/
Eleg meleg a processzor a kicsi alaplapban. Valamit ki kell talalnom mivel az oldalventit majdnem hogy eltakarja a VRM....igy meg idle-ben is eleg meleg a processzor, gyari hutovel 1400-1600-as fordulaton. Igy szinte lehetetlen lesz passzivan huteni...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #61663 üzenetére
Azokkal is jatszadoztam.
Igen, visszont a nem "K" processzorokhoz nem kell az eros VRM inkabb a jobb VRM hutes dukalna.
Komolyan kivancsi volnek ha a Giga kerulne ki gyoztesen. Nem kotozkodeskent irom, de miert is volna a gyoztes ? Szerintem eleg kicsike a borda, igen az igaz hogy "nyitott" , de szerinted jobb mint az Asrock-on vagy a MSI-n ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #61650 üzenetére
Akkor miert van az hogy ugyanazon a hangszoron az Asus gyengebben teljesit.....lehet a chip ugyanaz de a szoft akkor mas.
- igen a csatikat lattam vasarlas elott de azt gondoltam hogy meg lehet normalisan oldani.....ha nem lehetett
, de mind1 ez a legkisebb problema.
- ja, tapkor. Csak az a baj hogy pont most alig van huzat a hazban
- a fan Xpert 2 meg eleg pontatlan.@csiga, bluyoo: az hogy nincs egyetlen bug-ja sem. Nalam az asus fele megoldas sohasem mukodott tokeletesen pedig megfordult nalam egy jo par Asus.
Most nem szeretnem az ASUS bemocskolni, nagyon jo kis lapokat gyartanak. Lehet most kicsif el vagyok fogulva mivel egy a kicsi Z87-es Asus felhergelt.....majd amikor elmult a harag nyilatkozom bovebben
Aztan meg eleg korai barmit is mondanom hiszen 5 napja van az alaplap a gepemben.
(csak zarojelben mondom hogy a processzorom nalam megyen 1.13 V-on 4.2 GHz-en a MSI-ben, van nalam egy Sabertooth Z87 es abban nem indul el 1.155 V alatt sehogyan)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #61644 üzenetére
A deszka nem hibas, tokeletes allapotban van. Csak csalodtam par dologban.....mar startbol rosszul kezdett amikor nem volt hajlando felismerni a Vertex 2 SSD-et. Jo, mondom ez haswell hiba...radubom az MSI-re, az meg latja rendesen
. Tehat akkor csak megis Asus bug...de most a Samsung SSD-et tokeletesen latja, kezeli.
- a csatik pont ott vannak ahol nem kellene legyenek
- a hang az osszinten szolva rohelyes.stb.....
-
-
Pete55555
addikt
válasz
bluyoo #61594 üzenetére
Ha szigorúan nézem, egy haswell proci már APU-nak is elmenne, szóval...
Egyébként G3420 lesz benne, hacsak nem nyerek a lottón hirtelen. Erre van pénz, de a lapon nem akartam annyira spórolni, max egy i3 jött volna ki egy 12-13 ezres lap mellé is, ami viszont 1155 lett volna.
Ez a proci így is jóval erősebb a jelenlegi x2 250-nél (hiába van 3.6Ghz-re húzva).
Viszont a lap miatt fejleszthetek majd Broadwellre, szóval úgy érzem a pénzemből kihoztam a maximumot.
GTX 460 és a 4Gb RAM marad még egy ideig.(#61595) miklosss2012 Az természetesen a DVD meghajtóba fog menni.
-
válasz
bluyoo #61564 üzenetére
Akkor jó
PCX-en nem írják, pedig onnan tervezek mindent megrendelni.Egy kérdés még: ha 1866-os RAMokat teszek bele, azok úgyis működni fognak, ugye? Tehát 1600-asra ha leveszem őket (vagy leveszi magától, nem tudom), akkor fog működni a lapban? Csak azért kérdezem, mert olcsóbban tudnám megvenni, mint az 1600-as társát
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest