- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
A Sabernek van +2 év garija,csak be kell regelned az Asus oldalán,vagy valami ilyesmi,de mindenképpen érdemes utána nézni).Ezen felül ez a deszka a megbízhatóságra van kihegyezve,prémium komponensekből felépítve.Oc-ra is megfelelő,de nem igazán erre a területre készült.
A Deluxe meg agyon van pakolva extrákkal és igen erős vrm résszel van megáldva amit extrém oc alatt jól jön.Nagyon penge lap,de pofátlanul magas az ára,szerintem ennyit nem ér.
-
félisten
-
Milka 78
nagyúr
válasz AxBattler #82753 üzenetére
Ahogy nézem amd-s fronton,dettó ez a helyzet.Cf/sli-hez kell a 8/8-as kiosztás,de 25 ropi körül 16/4-es van csak ami rettenet,alkalmatlan a feladatra.Szerintem maradj az egy vga-nal,mert a többkártyás támogatás egyenlő a nullával.Mondom ezt úgy hogy éveki cf-eztem,volt hogy 3 utas rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Milka 78 #82754 üzenetére
+ (#82755) MZsoltee
Végül is így több hely marad a VGA-nak levegőzni, csak mATX házban szívás... de akkor miért tervezik így mATX lapokra? Nekem még nem volt CF rendszerem, ezért is izgat..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Fifi
őstag
válasz feco70 #82748 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Sajnos a héten elutazom, így nem tudom intézni. Feleségem elviszi a gépet egy helyi számítástechnikai boltba, ahol rakatunk bele egy olcsóbb gigabyte lapot, hogy a gyerek tudja addig is használni.
Ha hazajövök felkeresem majd a mesterembert a lap kijavítása ügyében és remélem visszakerülhet ez az ideiglenes lap helyére.
Bye, Fifi
[ Szerkesztve ]
-
Askformore
senior tag
Sziasztok, I5 4590 mellé milyen lapot vegyek? Használt is érdekel, mert a minél kevesebb kiadás a cél. 15 körül létezik hozzá elfogadható lap?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Szevasztok!
X299 platformon melyiket erdemesebb>
MSI X299 Gaming Carbon
ASUS X299 STRIX-EVagy esetleg a 2x8 pin miatt de Giga Aorus Ultra Gaming..ami igaz egy kicsit borsos (+ 18.000 HUF)
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Egy i5 6600/7600 között gondolkodom, és érdekelne, hogy milyen alaplapot ajánlotok alá. Tuning nem lesz, de ez a procikból látható is. Remélem akad valami 25K körül ami jó...
Valamint olyan kérdésem lenne, hogy valaki kitudná nekem fejteni bővebben ezt a BIOS frissítési gondot a Kaby Lake háza táján?
Köszi előre is!
-
palfitom
félisten
válasz HollywoodBoy #82762 üzenetére
"BIOS frissítési gond" - gond nincs, csak oda kell figyelni.
1151 foglalatba megy ugyanis a 6. (6600) és a 7. (7600) generáció is, de 1xx chipes lapok csak a frissebb BIOS-szal tudják kezelni a 7. gen. procikat (2xx pedig alapból), tehát körültekintően kell vásárolni!Ajánlhatóak az olcsóbbak közül pl.:
MSI B150/250 Mortar
ASRock B150/250 Pro4 sorozat.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz HollywoodBoy #82764 üzenetére
Nagyon hasonló a két lap, amin az áruk tükrében nem is lehet csodálkozni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tilla311
tag
Sziasztok!
Ebből a két alaplapból szerintetek melyiket válasszam?
Van-e olyan érv, ami az Asus mellett szól?
Esetleg javaslat 3. alternatívára?
Előre is köszi!http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-AX370-Gaming-K5-rev-10#sp
https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-X370-PRO/specifications/ -
palfitom
félisten
válasz Kvelstadt #82767 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem lehet/szabad általánosítani, szinte minden gyártónak vannak jól és nem annyira jól sikerült szériái.
Nem értek a Ryzenes platformhoz, de az ezekhez készült Giga-lapokról jókat lehet olvasni.(#82769) Kvelstadt
OK. Természetesen ez is egy döntés.[ Szerkesztve ]
-
erasmus4
csendes tag
Egy i5 2400-at cserélnék ryzen 5 1600-ra, alaplapok közül mik az ajánlottak?
Ill. Thermaltake Hamburg TR2-530AH2NSW a tápot megtartanám ha jó hozzá.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
25-30000 körül.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ahogy írtam csak a tápot tartanám meg meg az r9 270x vga-t. -
kisselandras
senior tag
Sziasztok melyiket lapot ajánlanátok? 1150 et vagy 1151 et? Battlefield 4 játékra kellene
Maximum 20 ezret tudok rá szánni mert ott van még a ram plusz proci is amit venni kell hozzá plusz a táp[ Szerkesztve ]
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
tilla311
tag
válasz palfitom #82768 üzenetére
Alapvetően én is évek óta az Asrock/Asus lapok mellett köteleztem el magam,
de most az Asrocknak ebben a kategóriában sokkal rosszabb a kiépítése:
-2 sata port, alacsonyabb dram freq, és még pár fontos dolog.A 2 fönti alaplap hozza azt, amit a fontos dolgokban elvárok, árban hasonlók,
és márka szerint az Asust venném, de több apróságban a Giga jobb és igényesebb,
ezért dilemmázok.A Gigán van +2 sata express, gondolom 4 sata-ból kialakítva.
Nem fogom most használni, mert m.2 van, de azért csak több.
Viszont a Gigán van spdif tüskesor, amit már sokkal szívesebben használnék,
és az Asuson az sincs. Meg van dual bios, ami az Asuson nincs,
meg egy jó pár ilyen apróság, amik igényes dolgok, plusz szolgáltatások.Továbbra is adott a dilemma, tisztelettel várom az építő javaslatokat.
Táp, vrm, megbízhatóság? Döntő lehet.
De cikkekben, versenyeken azt látom, hogy a tuningmesterek Giga lapokkal
dolgoznak sokszor. Én nem fogok, de ezek már nem belépőszintű lapok. -
Milka 78
nagyúr
válasz tilla311 #82772 üzenetére
Maradj most is Asrock/Asus vonalon.Perpill talán ezekkel van a legkevesebb frixi.A Dual bios is kicsit túlértékelt dolog,nálam pl az MSI 3 évig szivatott (random váltogatta a biosokat amiből boot loop lett),de a mostani Asrockomon sem látom értelmét.Persze van előnye,de én pont megvagyok nélküle.
Az említett Asus Prime pont egy egész jó kis eresztés.6+2 valós fázis a Giga 4+3-jával szemben.
A Gigánál az AORUS GA-AX370-Gaming 5-től kezd érdekessé válni a dolog,na az jó kis deszka.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz kisselandras #82771 üzenetére
Ez igy kb jósgömbölés szint és a tipmix keveréke Legyen mondjuk 1151,de még is milyen procihoz?Sky lake vagy Kaby lake,mert nagyon nem mindegy.i3,i5,i7?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz kisselandras #82776 üzenetére
Na jó,de milyen i3?6-os vagy 7-es,Skylake vagy Kaby?
[ Szerkesztve ]
-
HollywoodBoy
tag
válasz Milka 78 #82774 üzenetére
Ezek alapján, akkor nekem is inkább valami Asus/Asrock-ban kéne gondolkodnom? MSI B250 PC MATE és MSI B250M MORTAR között gondolkodtam, a fórumtárs ajánlása alapján, de most épp kicsit a MATE felé hajlottam a normál ATX mérete és a kicsit több csatlakozó miatt (m.2, USB).
Inkább másban kéne gondolkodnom?
Még az ASRock B250 Pro4 sorozatot ajánlotta a kolléga a 25K körülüli árkerethez.
Te mit javasolsz?Köszi előre is!
-
Milka 78
nagyúr
válasz HollywoodBoy #82778 üzenetére
A Mate-el random problémák fordulnak elő,mint a lassú boot-idő,boot loop és egyéb nyalánk dolgok.A röhej,hogy másoknak meg szinte hibátlanul üzemel.Én ezért nem tudom most tiszta szívből ajánlani,de kutakodj kicsit a Ryzen fórumban,hátha megoldódtak a hibák.
Szerintem ha nem über tuningot terveztek akkor a Pro4 ideális lap lehet. -
palfitom
félisten
-
Askformore
senior tag
Mondjatok már légyszi lapot i5 4690 alá.. B85-öset vagy H81-et vehetek? Vagy felejtős? Ezek vannak újonnan 20 alatt felszereltségtől függően.. vagy láttam egy Asrock z97 anniversary-t ph-n még elfogadható áron.. vagy van még egy Asus B85 Vanguard.. nem nagyon értek hozzá, fx-em volt mindig, oda meg nem volt jó az olcsó lap. Légyszi segítsetek. Vagy esetleg ha valakinek van ideje, javasolna nekem mondjuk innen valamit?
A gép ami lenne:
2*4GB Kingston 1600mhz
RX480 4GB
Seasonic valamilyen 530W táp
1db SSD
1db HDD
3 venti
240-es kompakt vízKöszönöm..
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Askformore #82782 üzenetére
Én inkább az apróról néznék valamit, legalább B85-ös chipset-est.
-
palfitom
félisten
válasz Askformore #82785 üzenetére
A felsorolt hardverekhez elég.
Ha a jövőben cserélnéd a procit, mondjuk egy tuningolható 4790K-ra, akkor érdemes komolyabb lapon gondolkozni. Viszont akkor nem az anniversary-n, mert butított jószág, komoly tuning-potenciál nem lakozik benne. Egyébként az i5-ödhöz veheted, de előrébb nem sokkal leszel vele.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Askformore #82787 üzenetére
Az is "viszi", csak komoly tuningra nem alkalmas.
Apróról: jobbak pl: Gigabayte z97x gaming 5 , ASUS Z97-PRO GAMER, Gigabyte GA-Z87X-UD4H, Asus Maximus Hero VI (25k, én valszeg ezt venném).[ Szerkesztve ]
-
ITman
kezdő
Sziasztok !
A segítségeteket kérném alaplapválasztással kapcsolatban.
Két lehetőség közül válogatok jelen pillanatba : MSI B350 Tomahawk vagy ASUS ROG STRIX B350-F
Melyiket ajánlatos venni ?Az alábbi konfigba kerülne bele:
Alaplap : ?
CPU : AMD Ryzen 5 1600x
cpu hűtő : még kérdés
RAM : Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz HX430C15PB3K2/16
HDD : WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD : Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3
Videókártya : MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit PCIe (GTX 1050 Ti GAMING X 4G) vagy Asus ROG STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING
Táp : Evga G3 650W
Ház: PHANTEKS Eclipse P400 Tempered GlassElőre is köszi a választ !
-
Sir81
aktív tag
Itt is érdeklődöm.
Ryzen 1600-as procihoz melyiket ajánlanátok inkább:Asus prime X370 Pro vagy MSI B350 Gaming Pro Carbon?
-
Kvelstadt
veterán
Dehogy nézem az órám.. De amúgy az elmúlt 5percet két órának éreztem...
Egyébként a szomszéd jófej mert tegnap jött meg a csomag és ő vette át mert nem volt otthon senki a futár pedig leadta oda. Lakotársamnak pedig adtam küldetést hogy ma hozza át akkor is ha esteleg a szonszéd nincs otthon."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Kvelstadt
veterán
Gondolkodtam tegnap éjjel mikor hazaértem, oké hogy már nem ég egy vilany sem a szomszédnál de vajon már el is aludt vagy még ébren van a sötétben?..
Végül nem derítettem ki, de ma reggel 7kor még nem volt ébren mikor indultam dolgozni és előtte becsengettem.
Nem szeretem amúgy mikor nem tudom megadni rendesen hogy mikor jó nekem a kiszállítás és anélkül hogy bepipáltam volna vagy felhívott volna a futár simán leadja a szomszédba.
De minden jó ha a vége jó.
Meg a másik esetben mikor rendelek vagy úgy esik hogy hétvégére vagy űnnep nap jön vagy mind a kettő és emiatt szoktak késni a rendeléseim.Modoktól, topikgazdáktól elnézést kérek a sok offért!
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
DonPjotr
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném, szeretnék egy új gépet összerakni.
Először is amit kinéztem proci i5 6500/7500. Melyiket inkább?
A legfontosabb milyen alaplapot? Melyik érdemesebb nézni? z170?b150? z270?b250?Mit ajánlotok,én igazából Gigabyte párti vagyok. ( egy ep35-őt váltana ) Annyi még, hogy ha lehet akkor már DDR4 es lap legyen és nem 1 évben gondolkozok. Jó a normál méretű,nem kell kis lap és újban gondolkodok. 35k körül.
Ami van a régiből.
Táp: Gigabyte Superb 460W
Videokártya: Sapphire HD 7770Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Honda topik
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen TV-t vegyek?
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASRock h510 pro btc+
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest