Hirdetés

Aktív témák

• guess.who

senior tag

válasz karib #73 üzenetére

Öööö... Hátizé... Köszönöm, meg jól esett, megtisztelsz vele, csak nem tudom kezelni rendesen, ha szembedícsérnek, aztán hülyeségeket dumálok lányos zavaromban és elpirulok (szerencsére ez nem látszik virtuálisan -meg hülyén is nézne ki, ha felnőtt maszkulin létemre ilyesmit tennék)... Egyébként pedig én kérek elnézést, ha néha túl hosszan írok -bár igyekszem rövid maradni, csak nehezen sikerül, ha valami érdekesebb téma kerül szóba. :)

''az ''avval'' szépséggel bombáz (oké, elvileg szabályos (!) alak, de írásban azért talán mégsem kellene)''
    Ez a szóalak engem is piszkosul zavar -ugyanakkor tényleg szabályos...
    (Magyar Helyesírás Szabályai 11. kiadás, 84. pont: ''Az avval és azzal, az evvel és ezzel alakváltozatok egyaránt helyesek. '' [L]http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/nyelvtud/mhsz11/[/L])
    Egyébként én csak az utóbbi pár (mondjuk 5-6) évben hallom ezt, korábban nemigen volt divatban, s -bár nem szeretnék politizálni- inkább bizonyos -khm.- konzervatív politikusok használják előszeretettel valamiért. Pedig nem is szép, nem is régies, nem is kellemes hallani...
    Mondjuk logikai szempontból (SC, ebbe csak nem kötsz majd bele?! :)

Aktív témák