-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
smjuhasz
csendes tag
A fogadó oldalon (szerver) kell rendelkezz publikus ip címmel és ott kell a 1723 meg a gre. A szűrés arra vonatkozott, hogy pl. a vodafone az "internet.vodafone.net" apn-n szűri a vpn-t, a standarnet.vodafone.net-en nem, cserébe azon nem számolja a lakossági csomagokban foglalt internetkedvezményeket.
-
smjuhasz
csendes tag
Valamiért úgy rémlik, hogy a digi alapból natolt, nem publikus címet ad. Úgy kell szólni az ügyfélszolgálatnak, hogy kéred valamilyen indokkal, pl. ip alapú a raisztód, vagy kamera van amit el kell tudj érni és akkor átraknak. Olyan két éve állítottam új digit utoljára, azóta nemtudom, hogy változott-e.
-
smjuhasz
csendes tag
válasz
#42556672 #10259 üzenetére
A kérdés még mindig a miért. kicsit utánanézetem és az rb3011 valóban egy ARM 32 cpu-t használ ami bár 2 magos Krait és 1,4 ghz, de csak 720mhz network subsystemmel rendelkezik ennek elvileg elégnek kell lennie egy 1/1 gigabithez. Nem kizárt, hogy az ethernet framek egy bizonyos fw-be szarul voltak kezelve, de kiváncsi lennék, hogy ez most is fennáll-e. Sajnos nem férek hozzá 1G-s telekom hálózathoz, nem tudok tesztelni. Ha Te igen, akkor viszont nagyon kiváncsi lennék. (ps. rb3011 turn lcd off)
Annyiban viszont mindenképpen igazat kell adjak, hogy jelenleg van ahol olcsóbb a 4011 mint a 3011. Abban meg már 4 -cortex a15 -
smjuhasz
csendes tag
válasz
bambano #10253 üzenetére
A megoldásra fókuszáltam, ami jelen esetben nem feltétlenül a dhcp. Egy adott ethernet aljzaton eszközök cseréjénél változó IP volt a feladat, ha jól értelmeztem a kérdést. Itt kliens oldalon a statikus címek használata célravezetőbbnek tűnik
"ok: van két nyomtató, az egyik fontos, a másik nem annyira. ha a fontos nyomtató megadja magát, akkor lekapják, félrerakják, felteszik oda a nemfontos nyomtatót. de az ip címe jelenleg nem változik meg ettől, pedig fel kellene vegye a tartalék nyomtató a fontos nyomtató címét, hogy oda menjen a nyomtatás." A lekapják félrerakják részt eszközcserének értelmeztem -
smjuhasz
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged