- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok
Van egy rb3011 routerem ami capsman. A cap ac -t capsman modban hasznalom. Sikeresen regisztral a capsmanba viszont nincs maganak a cap ac-nak IP cime igy nem erem el.
Hogyan adjak neki IP-t?Itt van az ide vonatkozo konfigom. 2 vlanom van a cap ac az eth10en van.
/interface bridge
add frame-types=admit-only-vlan-tagged name=bridge_guest protocol-mode=none pvid=100 \
vlan-filtering=yes
add frame-types=admit-only-vlan-tagged name=bridge_home pvid=200 vlan-filtering=yes
/interface ethernet/interface vlan
add interface=ether10 name=ether10_vlan_guest vlan-id=100
add interface=ether10 name=ether10_vlan_home vlan-id=200
add interface=bridge_guest name=vlan_guest vlan-id=100
add interface=bridge_home name=vlan_home vlan-id=200/interface bridge port
add bridge=bridge_home frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether6 pvid=\
200
add bridge=bridge_home frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether7 pvid=\
200
add bridge=bridge_home frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether8 pvid=\
200
add bridge=bridge_home frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether9 pvid=\
200
add bridge=bridge_guest frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether2 pvid=\
100
add bridge=bridge_guest frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether3 pvid=\
100
add bridge=bridge_guest frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether4 pvid=\
100
add bridge=bridge_home frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=ether5 pvid=\
200
add bridge=bridge_guest frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=\
ether10_vlan_guest pvid=100
add bridge=bridge_home frame-types=admit-only-untagged-and-priority-tagged interface=\
ether10_vlan_home pvid=200/interface bridge vlan
add bridge=bridge_home tagged=bridge_home untagged=ether5,ether6,ether7,ether9,ether8 vlan-ids=200
add bridge=bridge_guest tagged=bridge_guest untagged=ether2,ether3,ether4 vlan-ids=100 -
tacsk0
aktív tag
sziasztok
kicsit elvesztem (vlan)... rb3011 routren szeretnem megvalositani:
2-5port vlan100
6-10port vlan200Mind ket vlan kulon dhcp poolbol kapna cimet. A port 10 lenne egy mikrotik ap amin ket wlan interface lenne home es guest ami megfelelo vlanhoz tartozna. Ez legyen tavlati terv.
A problema ott kezdodik hogy nem ertem ezt a vlan bridge megoldast.
A fent leirt portokat bridgebe tudom szervezni es a dhcp szervert is be tudom allitani (kliensek kapnak cimet). Viszont nem ertem a vlan bridge koncepciot.Hogyan lehet vagy hogy kell megvalositani a vlanozast az en esetemben?
-
tacsk0
aktív tag
ha a halozatomban a 4011 a dude server akkor a nand nem pusztul el benne hamar???
-
tacsk0
aktív tag
cap AC vagy az uj wap AC kozvetlen ralatassal (falak stb nelkul 5-6 meter tavolsagbol) 2x2 kliensel milyen sebesseget tud? mik a gyakorlati tapasztalatok?
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok
Beruhaztam egy RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN routerre. Kicsit tanacstalan vagyok, 3 napja vettem at, azota kuzdok vele. Az alap lan/wan setup utan azonnal frissitettem a legutolso stable router osre es ugyan ezt tettem az fw vel is.
A problemam a wifivel van. Eddig egy linksys 1900acst hasznaltam openwrtvel. A ket router megegyezo helyen van, egy 50nm panel lakas kozepen. Mind ket router ac-s beallitassal (auto freki, 80mhz channel, hu regio, default tx power) fut.
Ami szamomra megdobbento hogy a lakas 4 kulonbozo pontjan ugyan azzal az eszkozzel (huawei p30 telefon) dupla akkora sebesseget merek egy 6 eve gyartott routeren jelen esetben az 1900acsen mint a tiken. Szinte az osszes lehetseges beallitast eltekertem. Esetleg valakinek van valami jol mukodo konfigja a tikre vagy ez ennyi es ezt tudja fogadjam el...?
Csak egy pelda. Azonos helyen a lakasba a wifi kapcsolat elmeleti sebesseget a huawei p30 a tik eseteben 175Mbit/s becsuli es 90Mbit/s speed teszt eredmeny szuletik. ACS1900at használva a kapcsolat 585Mbit/s es a speed teszt eredmenye pedig 265Mbit/s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest