- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandzsu
kezdő
Rendben, működik. Köszi mindenkinek. Most osztott címet a légkondinak és látom.
-
Mandzsu
kezdő
Köszönöm...köszönöm. Kicsit lassítsunk mert nekem nem minden egyértelmű.
Szóval felvettem dhcp-pool2-nek a 192.168.1.230-192.168.1.250 tartományt.
[link]
Aztán ezt beállítottam a DHCP szervernek.
[link]
Bootp suport maradjon static-on?
#kress -Igen, tudom de nálam már alapból sok eszköznek fix IP-je volt-nekem így átláthatóbb. -
Mandzsu
kezdő
Beállítottam nagy nehezen a Mikrotik routerem, meg a klienseken a fix IP-t. Működik is szépen, erre most konstatálom, hogy a klímákat nem érem el. LG -nél azt mondják hogy csak DHCP működnek.
Mivel már mindennek van fix IP-je csak pár jelenlegi és jövőbeni eszköznek kell DHCP, arra gondolta, hogy a 192.168.1.225......255 tartományba lenne jó a DHCP.
Tudna valaki ebben segíteni hogy hova mit.....jelenleg így néz ki a DHCP szerver:[link]
-
Mandzsu
kezdő
Oké, egyenlőre megcsináltam TCP-re és UDP-re külön külön. Most jelzi a nyitott portot. Nincs sok szabály, új router, csak balf@sz voltam és azzal kezdtem hogy a default configot töröltem...mert mindenhol ezt írták. Most meg megy a szívás. Na de szépen lassan kialakul. Köszönöm mindegyikőtök türelmét.
-
Mandzsu
kezdő
Oké. megy TCP-re kellett tegyem. Azt még had kérdezzem meg, hogy külön kell tcp-re és udp-re ezt megcsináljam? Nincs olyan hogy mindkettő?
-
Mandzsu
kezdő
válasz
kammler #21357 üzenetére
Ezt láttam, csak itt nincs megadva hogy melyiket kell válasszam. Mit kell kitöltenem mire.
Chain: -dstnat
Protokol: -udp
Dst. Port: -Torrent portja 52000
In. Interface: -ether1Action fül -ez nálam nincs-nálad gondolom a default configban van.
Action: -dst-nat
To Addresses: -Gen8 IP-je 192.168.1.22
To Ports: -Torrent portja 52000És ennyi? Mást nem kell?
-
Mandzsu
kezdő
Én is ezt preferálnám mert az upnp bekapcsolása nem szerencsés. Mutatnál egy kitöltést, hogy hova mit írjak? Linksys után el vagyok veszve.
https://ibb.co/6mLQyw8 -
Mandzsu
kezdő
Torrenthez szerettem volna portot nyitni de valamiért nem sikerül. Kipróbáltam már azt is, hogy bekapcsolom az upnp-t de akkor is azt jelzi a canyouseeme.org hogy zárva. Tűzfalat is kikapcsoltam már.....elfogyott az ötletem.
-
Mandzsu
kezdő
Sziasztok. Van Mikrotik routerhez értő ember Győr-Pápa környékén, aki megegyezéses díjazás ellenében beállítaná (megmutatná egy képernyőfelvétel-video keretén belül) ezen router beállítását? Aztán az később már elég lenne-nem akarom állandóan piszkálni, tegye a dolgát, -belső hálózat, port fordítás, tűzfal.
https://www.manualslib.com/manual/3075841/Mikrotik-Hex-Rb750gr3.html
Igen, tudom van default config..pontosabban volt, mert elolvasva mindent a neten azt ajánlották hogy azt alapból töröljem mert későbbi beállításoknál anomáliákat okozhat. Így töröltem és már párszor nekifutottam de valamit szerintem nem jól csinálok. Életem első Mikrotik eszköze. Igen, tudom hogy odahaza elég lenne egy olcsó, de családi ház padlásán van a rack szekrény ahol télen -15 nyáron meg +50 is előfordulhat. Ez bírja állítólag-és ebben az árban jó. Semmi extra beállítás. A régi routerem még működik, egy Ubiquiti EdgeRouterX, őt én állítottam be, de már a végét járja. Nagy hidegben vagy nagy melegben néha eldobja a netet, olyankor újra kell indítani. Áttérnék a Mikrotikre, az Ubi meg maradna tartalék, de megcsüntem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest