- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
Laszlo733 #22104 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig a távoli eléréssel küzdök, mely során telefonról szeretném elérni az otthon lévő műholdvevőt. Ezt a 80 -as porton valósítanám meg, jelenleg a műholdvevő a 82 -es porton lenne elérhető. Jelenlegi címe az eszköznek 192.168.88.68
Természetesen a routeren a VPN Access engedélyezve van.
Próbáltam tűzfalszabállyal is és NAT-al is, de kifogytam az ötletekből.
-
-
kammler
senior tag
válasz
Laszlo733 #22096 üzenetére
De ne akarj így dolgokat kirakni netre. mindig VPN-en át. Mindig. Főleg ilyen kamerákat, azt föleg. Pontosabban fentebb i hülyeséget írtam, ha a belső IP-re van dstnat akkor nem kell átírni azt a portot. Akkor annak az belső IP-nek a portjára megy. Közbe itt két dolgot csinálok. DSTNAT annak mennie kell.
-
kammler
senior tag
válasz
Laszlo733 #22096 üzenetére
Ha annak az izének van webes felülete, ahol be tudsz állítani a 80-ason kívül más portot, akkor állítsd át ott (8080, 51255 tökmindegy, csak feljebb legyen.) Ha nem, akkor itt írd át a mikrotikét. Egy sima dstnat szabály kell annak az izének az ip címére, portjára. A mikrotik már foglalja a 80-as portodat. -
Longeye
tag
válasz
Laszlo733 #22093 üzenetére
Én Linuxon csináltam. Az eredeti Mikrotik-es leírás alapján, a routeren, a Cloud menünél, a harmadik fülön van egy konfigurációs állomány. Csak feltelepítettem a wireguard-ot, majd létrehoztam egy /etc/wireguard/wg0.conf állományt és bemásoltam abba az előbbi konfigot.
Pöccre ment, csak az mtu-t kellett beállítani 1300-ra (a fórumon ajánlottak alapján). Egyébként megnéztem és a telómon 1280-ea állítja magának.
Azóta már kipróbáltam azt is, ha egy tetszőleges eszközt bekonfigurálok BTH-ra, majd annak a konfigját másolom be a notimra, azzal is működik.Nem lehet, hogy a korábbi VPN beállításokkal kapcsolatban akad össze valami?
-
stopperos
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest