Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
WolfLenny
üzenetére
Nem érdemes elhide-olni az SSID-t, mert akik fel akarják törni, azok látják. A mac szűrés sem véd, mert klónozzák a mac addresst. Van értelme, de inkább azért, hogy a szomszédnak egyszer megadott jelszót ő ne tudja már mindenkinek osztogatni. Mikrotiknél én ha vki kér ideiglenes hozzáférést, egyedi jelszót kap, ha már nem kell letiltom. Vendég wifi kialakitása ajánlott, ott az eszközök isoláltak, nem kell egymással kommunikálni.
A wifinél a wpa is már bőven elegendő, de a wpa2 aztán már szinte túlzás is az otthoni wifi védelemre, ha két feltételnek megfelelsz:
1. ne legyen rád jellemző a jelszó, pláne ne legyen idegennek kitalálható. Ergo ha a kutyád neve az SSID és a kutyád neve a jelszó is, hát az nem életbiztosítás. Egyáltalán ne legyen benne a 100 leggyakoribb jelszó között

2. a jelszó mellett egyre gyakoribb a wps pin kód, nos ez némelyik routerben (van már olyan mikrotik amiben benne van?, mert mintha láttam volna a menüben) egy relative könnyen törhető dolog, hibás volt a kezelése- legalábbis kezdetekben-, mert két 4 jegyű számként kezelte egymás után, és így nem 10^8 lehetséges kombináció volt, hanem 2*10^4 -en, ez pár percen belül törhető volt.
Én a BackTrack linuxal próbálgattam feltörni a saját wifim, de pár hét után lelőttem, még akkor sem ment ha a wpa jelszó csak 8 karakteres volt.
Egyéb védelmekkel rendelkező wifire pár perc alatt be lehet jutni, ezt te is lepróbálhatod, a backtrack ingyenes!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi a labubu? – és pár fontos dolog, amire idén rágugliztál
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology NAS
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- HBO Max
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 85%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ZOTAC RTX 3090 24GB GDDR6X Trinity Eladó!
- Apple iPhone 15 128GB Akku: 90%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S25+ 12/512GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Western Digital Purple 1TB / 1000 GB HDD 3,5" WD10PURX ÚJ, 0 üzemórás eladó!
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Shure Podcast mikrofon
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold