Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- iPhone topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A Rejoy hátterével vág bele a Yettel a használt telefonos üzletbe
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
A választ megkaptam, de ne haragudjatok, amikor egy egyszerű kérdésre kapok 10 olyan választ, aminek csak részben van köze, vagy semmi köze a kérdéshez, kicsit felmegy a pumpa és jön a szarozás (pont úgy, ahogy más is fikázza, szarozza a quick-et...).
Azért kérdezek, mert nem tudom és meg akarom tudni, meg akarom tanulni.
Lehet, hogy az is egy jó válasz volt, hogy kapcsoljam be és nézzem meg mi változott. Na de hol nézzem meg, nem tudok logokat kiolvasni, pont azért, mert most tanulom és fogalmam nincs még, hogy hol kellene...
Ahhoz, hogy nulláról felállítsam a routert, meg kell ismerni a mikrotiket, ahhoz pedig olvasás, kérdezés, tanulás kell.
Szívesen megbíznék egy szakembert, de nekem nem informatikus üzemeltetőre van szükségem, aki beállítás után levédi jelszóval az egészet és azt sem tudom mit állított be, ki fér hozzá, stb... sajnos ilyet is olvastam, ez a hozzáállás számomra nem elfogadható.
Ha valaki tényleg ért hozzá és az én egyszerű kéréseimre el tudja mondani mit hogyan, számomra annak van értelme.No, de lépjünk is tovább. Most már tudom, hogy a quickset VPN feliratú ddns-e bekapcsolja a VPN-t a routeren, de hogy melyiket, milyen konfiggal, azt nem tudom. Után fogok járni és majd manuálisan beállítom magamnak, közben meg majd kérdezek.
És amint tudom a VPN beállítást, jöhet a következő nagy falat, a tűzfal. Majd kérdezek és remélem nem az lesz a válasz, hogy a mikotik nem nekem való, a tűzfalat csak szakértők állíthatják be, nem lesz biztonságos, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- RC modell földön, vízen, levegőben
- BestBuy topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tesla topik
- Könyvajánló
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
jó kiindulási alap, meg ha már azzal felhúzta az ember, lehet belőle tanulni annyit, hogy a MikroTik Wiki-ről sikerüljön összerakni a kellő konfigot.
ekkold