- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
A választ megkaptam, de ne haragudjatok, amikor egy egyszerű kérdésre kapok 10 olyan választ, aminek csak részben van köze, vagy semmi köze a kérdéshez, kicsit felmegy a pumpa és jön a szarozás (pont úgy, ahogy más is fikázza, szarozza a quick-et...).
Azért kérdezek, mert nem tudom és meg akarom tudni, meg akarom tanulni.
Lehet, hogy az is egy jó válasz volt, hogy kapcsoljam be és nézzem meg mi változott. Na de hol nézzem meg, nem tudok logokat kiolvasni, pont azért, mert most tanulom és fogalmam nincs még, hogy hol kellene...
Ahhoz, hogy nulláról felállítsam a routert, meg kell ismerni a mikrotiket, ahhoz pedig olvasás, kérdezés, tanulás kell.
Szívesen megbíznék egy szakembert, de nekem nem informatikus üzemeltetőre van szükségem, aki beállítás után levédi jelszóval az egészet és azt sem tudom mit állított be, ki fér hozzá, stb... sajnos ilyet is olvastam, ez a hozzáállás számomra nem elfogadható.
Ha valaki tényleg ért hozzá és az én egyszerű kéréseimre el tudja mondani mit hogyan, számomra annak van értelme.No, de lépjünk is tovább. Most már tudom, hogy a quickset VPN feliratú ddns-e bekapcsolja a VPN-t a routeren, de hogy melyiket, milyen konfiggal, azt nem tudom. Után fogok járni és majd manuálisan beállítom magamnak, közben meg majd kérdezek.
És amint tudom a VPN beállítást, jöhet a következő nagy falat, a tűzfal. Majd kérdezek és remélem nem az lesz a válasz, hogy a mikotik nem nekem való, a tűzfalat csak szakértők állíthatják be, nem lesz biztonságos, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest