- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
#78121280 #8544 üzenetére
de nem link aggregációról van szó, hanem arról, hogy a speedtest több szálon tölt le, nem egy tcp kapcsolatot nyit, mint amit én mondtam.
tehát hogyha azt akarod megcsinálni, hogy egyes letöltések az egyik előfizetésre menjenek, mások meg a másikra, azt természetesen meg lehet csinálni, policy routingnak hívja a mikrotik.
szerk: tehát mégegyszer: azt, hogy egy darab letöltést elosszon a két előfizetésre, sem az asussal, sem a mikrotikkel nem lehet megcsinálni. azt, hogy több, párhuzamos letöltést szétpakoljon a két előfizetésre, azt mikrotikkel biztosan meg lehet csinálni, asust nem láttam már vagy 10 éve, azt nem tudom. de ha neked sikerült, akkor azzal is meg lehet.
-
bambano
titán
válasz
#42556672 #8490 üzenetére
arról szólt a kérdés, hogy kihagyható-e a t-s router.
elvileg igen, a mikrotiknek is van olyan eszköze, ami a gpon stacket elfuttatja egy hosszabb sfp+ dugóban, csak nem engedik használni. következmény: amit kérdezett, arra a helyes válasz az, hogy nem. ezt a kanyart már lefutottuk digivel kapcsolatban.a két gigás optika az jó eséllyel a gpon fizikai közegben layer1-en elérhető 2.5 Gbps sebesség maradéka.
-
bambano
titán
de valaki megtörhetné végre az ördögi kört, hogy azért nem eléggé olcsó a 10g-s hardver, mert nincs gyakori felhasználása ezért nem veszik otthonra, ezért nem is lesz gyakori felhasználása ezért drága.
egyébként már bruttó 30k alatt lehet venni 10 gigás ethernet kártyát pc-be, az már nem elvetemült ár.
-
bambano
titán
válasz
#42556672 #8450 üzenetére
én egy panelben élek. van még fölöttem 3 emelet. a panel vasbeton, úgy csinálják, hogy összehegesztenek egy acélrácsot és körbeöntik betonnal. szinte biztosan megfelel a nato bizalmas kategóriához rendelt árnyékolási elvárásoknak, de lehet, hogy a titkosnak is. ha ezen belül bármi indukálódik, az max. egy békegalamb lesz a csilisbab ebédemtől, de hogy villám nem, az tutti. ráadásul az áram sem a levegőben meg a tetőn jön, hanem a föld alatt.
-
bambano
titán
válasz
#42556672 #8446 üzenetére
például nekem a fájlszerverem a bejárati ajtó mellett van, mert ott volt olyan hely, ahova letehettem. tartok tőle, hogyha a szerveremnél valós villámveszély állna fenn, akkor nem az optika-réz problémakör volna az elsődleges...
szerintem lakáson belül nincs értelme az optikának.
-
bambano
titán
jó az ehavi newsletter.
CRS312-4C+8XG-RM rulez -
bambano
titán
válasz
pitiless #8414 üzenetére
az ugye megvan, hogy nem kell egyben felrakni a teljes frissítést?
letöltöd a zipet, kicsomagolod egy könyvtárba, kiválogatod, hogy mi kell belőle, azt felrakod, a többit nem. például a tr069 klienst, mpls-t, meg a többi ilyesmit simán ki lehet hagyni, semmi baja sem lesz. -
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8300 üzenetére
az ugye megvolt, hogy a doksi szerint jumperelni kell, ha nem akarod, hogy továbbküldje a poe-t?
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8178 üzenetére
még annyit, hogy kezd normális áron lenni 60 gigás pont-pont kapcsolat mikrotikkel. ha olyan a telephely, elgondolkodnék rajta.
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8178 üzenetére
a magas jármű csak akkor gond, ha van olyan, amin nincs rendszám. ami közúton mehet, arra van szabványos maximalizált magasság, neked elég csak fölé pakolni, nem upc-s szerelőkkel (az upc-nél volt divat egy időben nem szabványos magasságban szerelni, azokat a kábeleket a bátyám mindig leszedte a steigerrel...
) .
szerintem ahova be tudtad húzni az utp-t, oda az üveget is be lehet, de ez a magánvéleményem.
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8175 üzenetére
ezzel az a gond, hogy switchet sem rakhatsz tetszőleges mennyiségűt egymás után, de most kapásból nem mondom meg a limitet. ha ekkora a távolság, akkor erősen tolnám a főnöknek, hogy húzzon optikát.
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8170 üzenetére
igen, poe-s.
a rendelésnél ne legyél túlzottan optimista, mivel pár napos a termékbejelentés, hogy van-e már belőle magyar raktárban, az erősen kérdéses. -
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8168 üzenetére
-
bambano
titán
nincs natolás.
az ő esetében 40 Mbps a bejövő sávszélesség, tehát annyit kell natolnia, arra kb. minden proci elég.de ha a nas-t rádugja az egyik switchgroupra, egy pc-t meg a másikra, és megtolja a letöltést a nasról, akkor a proci egy kicsit melegedni fog. nem teszteltem még, hogy mennyire bírja, de ha lehet mást választani, akkor megtenném.
vagy el tudja úgy osztani a klienseket, hogy a belső sávszélesség-igényes kliensek mind egy switchgroupba kerüljenek.
-
bambano
titán
(hmm. nem láttam, hogy közben válaszoltál)
arra figyelj, hogy sem a 4011-ben, sem az ahx4-ben nem egy switch chip van, hanem 2 darab 5 portos. A két switch group között a forgalmat a proci viszi át, ami elég kínos lehet, ha az egyikbe dugtad a nast, a másikba meg egy pc-t, amire töltenél le a nasról.
-
bambano
titán
szerintem se tegyél cat6a-nál rosszabb drótot a falba, hosszú távon nem érdemes.
az már egy kérdés, hogy ahx4-et érdemes-e venni vagy 4011-et. Ezt, szerintem, az dönti el, hogy egészen pontosan hány végpontod lesz, mert ha pont annyi, hogy az ahx4 elviszi, de a 4011 már nem, akkor az ahx4 olcsóbb, mint egy 4011 meg egy rendes switch.
az ahx4-en hárommal több ethernet port van, tehát ha 10 klienst kötnél rá, akkor a 4011 pont tele lesz és nem marad a wan-nak, az ahx4-en még marad 3.
rendes switchnél is az a kérdés, hogy az ap-kat hogyan akarod árammal ellátni. ha nem a switchből, akkor egy 300-as sorozatú crs jó lesz mindenre. ha meg a switchből, akkor van poe switche a mikrotiknak, én használom kamerához.
-
bambano
titán
válasz
adika4444 #8131 üzenetére
az ahx4-en van két ethernet aljzat, amit a router ethernetként lát, de bizonyos események bekövetkezésekor négy relével rövidre zárja a kettőt. ha megdölik a router vagy a tápja, akkor automatikusan kiveszi magát a hálózatból.
bypass ethernetnek hívja, csak az előbbi hsz írásakor nem jutott eszembe a neve.
redundáns tűzfalhoz kiváló. -
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #8134 üzenetére
ha rp-sma pigtail néven keresed, akkor számolatlanul akarnak olyat eladni neked. ostelsat.hu például. ezt úgy szokták csinálni, hogy a 9xx-es sorozathoz van beltéri ház, amin van N-es aljzatnak előfúrva lyuk. Abba tesznek N-mmcx pigtailt, és utána attól függően, hogy milyen aljzat van az antennán és van-e még odáig drót, vagy forrasztanak N dugó-rp-sma aljzat hosszabbítót, vagy tesznek rá n-rpsma átalakítót. azt is akarnak neked eladni például az ostelsatban.
-
bambano
titán
"Ugye azért kezdtek anno dinamikus IP címeket kiosztani mert kevés az ipv4 cím.": nem. azért lett privát címtartomány meg a nat, mert kevés az ip cím. a dinamikus kiosztás ettől független történet. azért osztják dinamikus protokollon az ip címet, hogy címcsere esetén ne kelljen végigmenni többezer user gépén és átállítani.
a címcsere pedig azért van, hogy ne üzemeltess otthon szervert.
-
bambano
titán
megmondom őszintén, nem értem, hogy mit nem értesz.
csinálsz egy ssid-t, a bejövő forgalmat trunkként kezeled.
a radius szerveren van egy szótár fájl, ami megmondja, hogy melyik attribútumot hogyan kell bemappelni a radius válaszokban. a mikrotik webjénről le lehet tölteni a szótár mikrotik specifikus részét.hogy egy synologyn vagy hasonlón ez hogyan megy, nem tudom, de pc-s freeradius szervernél ez úgy megy, hogy letöltöd a mikrotik szótárat, beleírod a freeradius szótárába. ezzel lesz olyan attribútumod, hogy vlanid, azt kitöltöd az usereknél, és utána az ap azzal a vlan id-vel taggelve fogja küldeni a kliensről a forgalmat.
-
bambano
titán
válasz
#70234880 #7824 üzenetére
"azóta az új belépők tájékoztatva vannak előre hogy mit nem szabad.": ezért kell oktatás. tanulság lehet még, hogy nem mindegy, ki mondja ugyanazt, néha egy külsőstől jobban elfogadják.
tehát ha a rendszergazda azt mondja, hogy veszélyes, kiröhögik. ha odamegy jó sok pénzért egy szakértő, akinek kosárnyi plecsnije van, és pontosan ugyanazt elmondja, elhiszik. -
bambano
titán
válasz
#70234880 #7813 üzenetére
"jönnek a telefonok, miwik, all in one routerek stb..":
az ellen lehet védekezni, hogy a céges hálózatra feldugott router ne működjön.
az ellen, hogy mobilinternetet használjon a telefonján, nem valószínű.
az ellen lehet, hogy a mobilnetet megossza céges kezelésű notebookoknak vagy desktop gépeknek.
az ellen, hogy behozzon egy mobilnet-wifi ap routert, nem nagyon.mondjuk lehet olyat, hogy beállítani egy gépet, ami folyamatosan szkenneli a wifi frekvenciákat, és ha talál idegen ap-t, akkor szól.
ezért mondom, hogy kell tartani egy-két oktatást a témában, majd utána be kell tartatni a szabályokat.
az oktatásban ki kell emelni, hogy mekkora a büntetés, és azt behajtják az illetékeseken. -
bambano
titán
-
bambano
titán
oké, akkor közelítsünk szakmai oldalról.
szerintem nem létezik olyan műszaki megoldás, amelynek a költsége vállalható és elég szorgos kolléga sem tudja megkerülni. azt például nem tudod értelmes ráfordítás mellett megakadályozni, hogy vps szolgáltatónál béreljen egy gépet, felrakjon rá egy vpn-t, és azon járjon ki.marad a nem informatikai megoldás, megértetted vele, hogy ne csinálja, és ha mégis, akkor kirúgás.
vagy lehet még olyat, hogy fehérlistázni, megnézni, hogy mik azok a weblapok, amiket munkakörében néznie kell, azokat engedélyezni, minden más alapértelmezetten tiltva. de ennek a menedzselése szerintem bonyolultabb, mint közölni vele, hogy fékezze meg magát.szerk: "én humánusabb megoldásra gondoltam a routerből": ha szerinted routerrel humánusabb pofánverni, mint baseball ütővel, lelked rajta
-
bambano
titán
persze, odamész az egy-két júzerhez a szolgálati baseball ütőddel, és felhívod a figyelmüket néhány keresett és megválogatott 4 betűs szó közlésével, hogy ne tegyék.
egyébként amennyire én tudom, windowsos rendszeren az ilyet group policyből böngésző szinten szokás tiltani, nem routerben.
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #7744 üzenetére
akkor ne végezzetek félmunkát
-
bambano
titán
válasz
Szpilu__25 #7742 üzenetére
most egyébként arról megy a beszélgetés, hogy hogyan tegyétek feltörhetővé a routerét?
-
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #7729 üzenetére
wap ac?
-
bambano
titán
nekem is lenne egy kérdésem:
pont-pont összeköttetés két 922UAGS-5HPacD-vel. ha egypoláros antennám van, mi a leggyorsabb működő wireles konfig? queue-száma, band, ilyesmi érdekelne.tia
-
bambano
titán
válasz
WolfLenny #7645 üzenetére
"Jól értelmezem azt, ha egy interface-t hozzáadok egy bridge-hez, akkor a tűzfalszabálynál már nem hivatkozhatok rá?": szerintem nem, ha az interfésznek van saját ip címe, akkor hivatkozhatsz rá.
az is kérdés, hogy amikor bridge-ről és tűzfalról beszélsz, akkor melyik tűzfalról? van l3 tűzfal a kernelben, meg van a bridge-nek saját l2 tűzfala, és a kettő között van átjárás.
-
bambano
titán
"Felvett egy bridge-t, majd van még 56 vlan, és persze mindegyikhez egy bridge. Minden vlan a bridge interface-en van, majd minden egyedi bridgbe egy port az adott vlan. Minden vlanos bridge külön ip cím tartomány, külön dhcp szerver, stb.": lehet, hogy ezt a szemetet a hw gyorsítás miatt csinálta... de lehet, hogy tévedek.
"Vagy ehhez látnom kellene az alatta lévő switcheket is, ahol már port szinten szét van osztva?": valószínűleg igen, a switchek portján natív hálózat van, és a bejövő forgalmat a switch tageli be vlanba.
-
bambano
titán
válasz
#42556672 #7628 üzenetére
"Az én ismereteim szerint": korrekt megfogalmazás.
Az általam írt netmaszk is egyeseket tartalmaz a hálózati részen és nullákat a host részen. ettől netmaszk.
"Tehát az általad megadott maszk szerintem invalid!": mégegyszer: a szabvány eredeti verziójában nem szerepelt a kitétel, hogy az egyeseknek erőteljesen balra, a nulláknak meg jobbra kell tartaniuk. Az, hogy az implementációk ezt nem ismerik, nem jelent semmit ha úgy fogalmazok, hogy "eredeti verzió". nem azt akartam bizonyítani, hogy mit tudnak a mostani implementációk, hanem azt, hogy bacus kolléga kicsit túlszaladt a megfogalmazásban, erre pedig alkalmas az állítás.
-
bambano
titán
miután az eredeti szabvány nem köti ki, hogy a netmaszk bitjeinek szomszédosnak kell lenniük, így a /24 egy olyan általánosítás, amely bizonyos esetekben működhet, más esetekben pedig nem.
a 255.255.15.240 egy legális netmaszk. Ezt hogy írod fel /x alakban?
természetesen ezt nem az ms találta ki, jóval előtte is ez volt a szokás. -
bambano
titán
válasz
MasterDeeJay #7505 üzenetére
gdpr nem mondja, hogy minden incidenst kötelező jelenteni.
-
bambano
titán
válasz
arnoldx17 #7437 üzenetére
az az állítás, hogy a nat kevésbé erőforrásigényes, mint a shaping, nem tartalmaz semmilyen állítást arra vonatkozóan, hogy önmagában a nat mennyire erőforrásigényes. csak annyit mond, hogy a shaping igényesebb.
A wireless boltban a legolcsóbb 1036-os 237+fa, a 1072-es 730+fa. Én most raktam össze egy rendesebb pc-t, ami routingra is alkalmas lehetne, abban 175+fából megvolt egy rendesebb alaplap, gyorsabb proci, ram. a szerver.hu-nál egy 1U-s dual scallable xeon intel szerver alap kiépítésben 630+fa.
én elgondolkodnék azon, hogy 1072-t vegyek. Az árából kijön három 1036, szerintem azzal beljebb vagy, és egy combos márkás szerver is olcsóbb.
-
bambano
titán
válasz
arnoldx17 #7434 üzenetére
a nat kevésbé terheli a routert, mint a shaping, szerintem.
a kernel pppoe szerver meg szinte alig.én nem funkciók szerint szedném szét a történetet, hanem a klienseket osztanám szét. nem tudom, hány interfészen akarod etetni a routert 4000 pppoe kliens forgalmával, de ha valamilyen érdemi felosztást lehet csinálni, akkor inkább legyen minden eszközöd teljes funkcionalitású és az userszámot darabold.
vagy ne tilerát vegyél, hanem pc-t. ez valószínűleg járhatóbb út.
-
bambano
titán
irigyellek, hogy olyan problémáid vannak, amihez nem elég az l5
a 4011 is dualtápos, egy dc jack meg egy poe.
az ahx4-ben a 11-12-es portok bypass groupban vannak, ez azt jelenti, hogy amikor a router üzemel, akkor két interfészt látsz bent a routerben, amikor a router megdöglött, akkor ezeket rövidre zárja egy relé, és akkor átfolyik rajtuk az adat. kiváló redundáns tűzfalat lehet belőle csinálni azzal, hogy ha megállt a router, akkor csak simán rövidrezáródik a bemenet. teszel alá még egy routert, és akkor megvan a rendes tűzfal. azt még nem teszteltem le, hogy mikor zárja a bypasst a router, csak akkor, ha elmegy az áram, vagy akkor is, ha a router fizikailag működik, de megdöglött rajta a ros.
egyébként kedvenc router, nagyon imádom kivéve árcédula.
-
bambano
titán
szerintem a bejövő csomag eltűnik, amikor a tcp stack feldolgozza, a válasz kimenő csomag egy teljesen új csomag, tehát annak a routingjában egy korábban eltűnt csomag routing markja nem nagyon vesz részt.
emlékeim szerint a tcp mindig azon az ip címen válaszol, amin bejött a csomag, tehát nem portra kellene szűrnöd és routing markolnod, hanem publikus ip címre. amelyik csomag ip címe tkomos, annál tenni routing markot, arra egy külön routing táblát felhúzni és megmondani a kernelnek, hogy a másik routing tábla szerint routoljon.
de a lartc-ben ez részletesen le van írva.
-
bambano
titán
válasz
Gyurka6 #7147 üzenetére
kicsit pontosítanod kellene a kérdést.
sfp portba való rj45-öm is volt régebbről, meg optikám is volt, máshonnan, működött.
sfp+-ba való 10 gigás rj45-öt vettem, kidobtam, mert nem jó.
sfp+ portba való optikám volt régebbről, működött, meg most vettem egy marékkal, csak nem volt még időm bekötni itthon a 10 gigás netet
sfp portos ont-m nincs, mert azt mondták a digis fórumban, hogy úgysem engedi fel a digi, akkor nem pazarlom az árát. -
bambano
titán
válasz
Beniii06 #7145 üzenetére
"Erre írtam, hogy nem lehet": oké, csak nem mindegy, hogy valami technológiailag nem lehet, vagy szervezésileg nem lehet. én azt olvastam ki a hsz-ekből, hogy egyáltalán nem lehet.
tehát technológiailag lehet, iptv is simán tudna működni, minden más is, csak nem lenne egy fostos kínai kémberendezés a lakásomban. az, hogy mit mihez rendelnek, nem tétel, mert a mikrotik ont-t futtató sfp moduljának is vannak azonosítói. bármit bármihez hozzá lehet rendelni.
konkrétan ezt írtad: "Azt viszont már megérdeklődtem, hogy SFP portra nem lehet direkt rákötni az optikát, mert nem fog működni, legalábbis azt írták itt a fórumon, így erre ne is nagyon számolj, muszáj ONT-ot használni, ": de, rá lehet. az sfp port az a slot, amibe bedugod a modult. ha a modulod által kezelni képes protokoll egyezik azzal a protokollal, ami az optikán jön, akkor be is lehet dugni, működni is fog. ha nem egyezik a protokoll, akkor be lehet dugni, de nem fog működni. ha az optikán ethernet mac-nek megfelelő villogás jön, akkor olyan sfp modult kell belerakni, ha gpon, akkor meg olyat, de mindkettő létezik.
ez csak elsőre szőrszálhasogatás, szerintem fontos, hogy pontosan fogalmazzunk.
-
bambano
titán
válasz
Beniii06 #7140 üzenetére
tegyük tisztába ezt az sfp dolgot, mert komolynak tűnik az információ hiány.
a telekomot nem annyira ismerem, de miért lenne nagyon más, mint a digi, a digit ismerem.
a diginél egy szál optikán jön be a dvb-c tévé és az ip, és ugyanazon megy ki az ip. három hullámhossz van rámultiplexelve egy szál optikára. (a digis dvb-c helyett a telekom iptv-t használ, mert miért ne választanák mindig a gagyibb megoldást...)az ip-t ont-vel kell fogadni. technológiailag nem lehetetlen saját ont-vel fogadni, a mikrotiknek is van olyan sfp portba dugható eszköze, amin a komplett gpon stack elfut, de nem mindegyik mikrotik router/switch hajlandó kezelni. nem technológiai szempontból nézve sajnos egyik szolgáltató sem engedi meg, hogy kihajítsd az ócska eszközét és saját eszközzel csatlakozz a hálózatára.
tehát az szokott történni, hogy az optikát a szolgáltató eszközével fogadod, amiben fut a gpon stack, és aminek van egy rezes gigabites portja is. amikor bridge módba kapcsoltatod az eszközt, akkor a gpon stack eszközön belüli kimenetét bridgeli össze a rezes ethernet lábával. magyarul kapsz egy ethernet switch portot, aminek a túlvége a szolgáltató központi cuccában végződik. tehát erre már rá tudod húzni a pppoe kapcsolatot.
emiatt az sfp portot optikai modullal nem tudod használni, mert a szolgáltatói eszközből rezes etherneten kapod meg a szolgáltatást. sfp portba dugott rezes rj45-ös modul létezik, én nulla értelmét látom a hagyományos rezes rj45-tel szemben. a sebessége biztosan nem fog különbözni.
én megpróbáltam megoldani, hogy ne kelljen a szolgáltatói eszközt használni, sajnos nem sikerült.
-
bambano
titán
válasz
#42556672 #6982 üzenetére
kösz a választ, de ha 10 gigás sfp+ portot keresek, akkor azt írom bele a kérdésbe.
de én kifejezetten 10 gigás rj45-ös portot keresek, mert az sfp+ modul úgy melegedik, mint állat. vettem belőle egy marékkal, ki is hajítottam a francba, mert nem fogom felgyújtani az épületet.most arról ne beszéljünk, hogy 10 gigás rezes sfp+ port a szabvány szerint nem létezik, csak szabványon kívüli megoldás létezhet.
-
bambano
titán
létezik olyan mikrotik switch, amin van legalább 16 rezes gigás port és legalább egy 10 gigás rezes port?
amennyiben nem, létezik olyan switch, amin ugyanilyen portok vannak?tia
-
bambano
titán
válasszuk kétfelé a kérdést:
1. statikus vagy dinamikus ip címed van-e
2. hogyan kapod azt meg.tehát elvben előfordulhat, hogy nem változik az ip címed, mégis dinamikus protokollal kapod meg. ezt csinálja minden isp.
szerintem ritka nagy hülyeség az isp-től kapott konfiguráció felét elfogadni, másik felét meg nem. tehát ne babráld a default route-ot, használd azt, amit kaptál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest