- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok 5009-ből nem volt wifis verzió? Mint ha a megjelenés előtt valahol láttam volna róla doksit, de lehet csak becsapom magam? Mert most meg semmit se találok. Így gondolom utóbbi nem?
-
válasz
adika4444 #20220 üzenetére
#20218 Reggie0
Néztem, 210-220K bruttó az ára, plusz még ehhez kéne akkor SFP modul amiből a 10G az kb 20K/db.
Azért ez annyira nem kevés szerintem még akkor se ha nem várom el azt, hogy 50k-ból építsem ki a 2.5G-t. Esetleg lehetne azt mondani, hogy jövő álló, de az ilyenekkel az a bajom, hogy én is vettem már így pár dolgot, hogy majd akkor sokáig megtartod, de eltelik 1-2-3 év és fixen lesz valami ami miatt le fogod cserélni valami újra#20220 adika4444
Nem feltétlen ragaszkodom, de már megszoktam ha lehet így mondani.
Igazából a problémám gyökere az abból ered, hogy ha kenném fenném a linuxot (amihez elég segg vagyok) , akkor már rég feldobtam volna a H2+ -ra aztán arra meg mehetne fel a CHR alapú mikrotik és nem lenne semmi gond. Ez is csak azért kell, mert az RTL8125B-t nem támogatja natívan a mikrotik, így nem látsz interfacet az Odoridon.
2020 óta van nálam a H2+ azóta várom, hogy hátha történik valami előrelépés náluk az x86 vonalon, de sajna nem. Bíztam benne én is, meg a fórumukat olvasva mások is, hogy 7.0-val majd ez változik, de nem lett így.
Elvileg valamikor a jövőben az egyik kiadással az RTL8156 is támogatva lesz, de hogy ez 3 hét, 3 hónap vagy 3 év azt nem tudni. Igazából egy csapasára megváltozhatna minden, ha frissebb kernel alapot használnának. -
válasz
kammler #20216 üzenetére
Itt most fixen nem duplázásról van szó, mert nem történt ilyen.
Nekem is a PC miatt kellene, meg ha már "ingyen" kapom a 2G-t akkor kihasználnám.Mikrotiknél nem lepődök meg, hogy nincs 2.5G mert ők egy UBNT eszközhöz képest is le vannak maradva már régóta. Nézd meg lassan itt a wi-fi 7 aztán náluk még most kezd 1-2 eszközbe bekerülni a 6-os. Már régóta többen kifogásoltuk, hogy egy 5009 is simán elbírt volna még 1 portot. Csak annyira vicces, hogy pl itt van a saját switchem (CSS326) amin 24db 1G port van, de van rajta 2db SFP+
Tök jó csak épp mire? Ez ugye csak switch OS nem tud rOS funkciót mint a CRS326 de ha tudnék se érnék semmit vele, mert abban meg őskövület CPU van ami 2G alatt letérdelne ha van a tűzfalban 1-2 dolog. Szóval nem értem, hogy ha switchre tudnak tenni, akkor olyan eszközökre amik meg amúgy erősek (pl akár az RB450Gx4-em is) miért nem lehetett tenni 2db 2.5G portot, vagy 2db SFP+ portot. Mert nézd meg a termékeiket a legtöbbön 1db SFP+ van és nem tudod tovább vinni mondjuk egy 2.5G switch felé.
De ott van pl az AX3 amit mondasz te is. Tök okés lenne árban, kellően erős lenne, még a wi-fi is tűrhető benne, erre ráteszik a 2.5G portot, de nincs se még 1 rajta, se SFP+, hogy tovább tudd osztani. Érthetetlen...Nem feltétlen gondolom azt, hogy fillérbaszás lenne, manapság már szerintem nincs nagy difi egy 1G és egy 2.5G között árban, de semmikép sem akkora ami jelentősen növelné a gyártási költséget, vagy eladhatatlan lenne.
Azért sokat változott a világ az elmúlt pár évben, románoknál már megy pár helyen a 10G amit itthon is beharangoztak tesztüzemmel (amiből aztán semmi nem lett) szóval abszolút nem gondolom úgy, hogy ne lehetne végre valami előrelépés eszközök terén.
És nem hiszem, hogy nagy dolog kellene hozzá, elég lenne annyi, hogy egy gyártó beleáll ebbe és a többinek is követnie kellene ha nem akar lemaradni, kimaradni, ne adj isten piacot veszíteni. Ha a digi is meglépte volna itthon a 10G-t akkor előbb utóbb a telekomnak is válaszolnia kellett volna rá, és ez a verseny ránk nézve előnyös lenne.
Anno pár lapgyártó pár évvel ezelőtt próbálkozott azzal, hogy 5 és 10G-s lant tett a lapjaira, de 1 fecske nem csinál nyarat, ehhez a hálózati szegmensnek is követnie kellene.Szóval szerintem nem is annyira fillérbaszás ez szerintem, inkább megfontolt stratégiai döntés, mert úgy lehetnek vele, hogy ha neked szükséged van ilyesmire, akkor tessék ott a "felső polc" amit a nagyoknak tartunk fent, ott találsz olyan terméket ami jó lehet számodra, igaz az már nem éredekli őket, hogy neked mint home user feleslegesen erős, feleslegesen sok portos, és legfőképp feleslegesen drága, ha kell fizess.
Ezeken a termékeken meg gondolom a haszon is több így nekik ez jó.
Csak sajnos elég gáz ez a mai világban, hogy már egy családi mekizés áráért kapsz 2G-s netet, és ahhoz hogy ki is használd, kis túlzással ISP kategóriás eszközök között kell keresgélj, meg költs el 2-300K-t ha ki akarsz építeni egy 2.5G hálózatot. -
válasz
Shkiz0 #20214 üzenetére
Valószínüleg megvan mi volt a ludas. A telekomnál is van valami hasonló mint a mikrotiknél a cloud backup, ugyanis belépve a telekomos alkalmazásomba a telefonomon, egyből az fogadott, hogy válasszam ki technicolor vagy sagemcom eszközt kaptam e, majd végigvitt a beállításokon (akaratom ellenére nem lehetett bezárni csak végiglépkedni)
Aztán mindenáron rámerőszakolta, hogy hagyom e factory default beállításokon, vagy szeretném a régi eszközöm beállításait visszatölteni. Itt szintén nem volt olyan opció, hogy nem szeretném egyiket se, mert mondjuk kézzel már felkonfigoltam az eszközt.
Mivel utóbbi volt, így azt választottam, hogy a régi beállításait hozza (ha ezt nem tettem meg, minden egyes alkalommal ha beléptem az alkalmazásba felhozta ezt az ablakot nem lehetett elléptetni) és az pl letiltotta a wifit, valamint a név is visszaállt az eredeti telekomos névre.
Viszont ami érdekes, hogy az előbb mikor írtam, hogy le volt tiltva benne, akkor a név az volt amit beállítottam, tehát nem a factory név szóval nem értem miért volt letiltva.
Minden esetre most megy párhuzamosan mind a két PPPoE kapcsolat illetve amit még észrevettem, most hogy van olyan eszköz, amin van 2.5G port, hogy az 1000/1000-es netem helyett 2000/1000-et kapok (számlázva természetesen a gigabit van)
Viszont ha már ilyen rendesek akkor most gondolkodóba estem mit vegyek, vagy mit ne.
Jelenleg egy RB450Gx4 van illetve volt wifinek mellette egy hAP AC3, valamint egy CSS326 switch. A terv az eddig is az volt, hogy ha menne az ONT-ról a wifi, mögötte pedig a saját eszközön menne a PPPoE akkor a hAP AC az mindenképp kikerült volna, viszont ha már ingyen van 2G akkor kellene az RB450-et is cserélni valamire.
Itt jön most a kérdés, hogy akkor mit vegyek.
Ugye kellene egy olyan mikrotik amiben van legalább 1db RJ45 (nyilván kettő jobb lenne de szerintem nincs is ilyen készülékük így hirtelen) és mellette SFP+ hogy tovább tudjam osztani és mellé valami 5/8 portos switch ami már 2.5G.Ha jól néztem most hirtelen, 5009 + 2.5G switch + SFP+ modul lehet opció, vagy még mindig itt van kéznél az Odroid H2+ kütyüm, amiben van kiegészítő m.2 kártya amin még 4 port van, így összesen 6db 2.5G portom lenne. Ezzel egy probléma van még mindig, hogy RTL8125B van rajta, ezt meg mai napig nem támogatja natívan a mikrotik így az x86-os verzió kizárva.
Talán opció volna az amit anno elvetettem mert költségesnek találtam, hogy mégis csak ebből csinálnék routert, és valami linux alapon menne fel rá CHR és akkor úgy okés lehet a dolog. Csak ugye a CHR esetén P10 (10G) licenc kell ahhoz, hogy ki tudjam használni, a ami 95$ viszont így egybe ki tudom váltani a routert és a switchet is és az eszköz adott lenne, míg egy 5009 meg egy 2.5G switch nem jön ki a fenti összegből.Esetleg valakinek valami más ötlet ezen kívül?
-
válasz
Reggie0 #19643 üzenetére
Hali.
Tudom, hogy régi poszt de megnézted ezt nekem?
Mert én ma próbáltam de nem megy. Vagyis meg tudtam oldani, hogy menjen kb 10-20 percig de utána eldobja.
Valószínüleg azért, mert egyidejüleg nem kezel 2 PPPoE-t és ha letiltom az RB450Gx4-en a csatlakozást akkor felépíti a telekomos eszközön, de ahogy visszakapcsolom nemsokkal rá eldobja a szerintem a T-s eszköz a kapcsolatot és onnantól nincs wifi.
Legalábbis nálam. -
válasz
Marcelldzso #20194 üzenetére
Megnéztem pár nagykerembe, de egyikbe sincs készlet sehol, mindenhol csak rendelésre van.
-
Itt is egymás mellett van minden, csak dupla fali aljzatok vannak aztán most lesz némi átrendezés és egyszerübb lett volna ha bármelyik aljaztba megy nem kell mindig az adott aljzat kábelét megkeresni és közvetlen az ONT-ba dugni.
A switchen alapbol be van kapcsolva az IGMP snooping de mást nem állítottam és így nem ment. -
Használ itt valaki Telekom IP TV-t mikrotik rendszerrel?
Kérdésem az lenne, hogy másnál se megy a STB csak a telekomos ONT-ra kötve, vagy nálam van valami ami miatt nem megy?
Igy néz ki a rendszer:
Telekom ONT- > RB450Gx4 ->CSS326->minden egyéb -
válasz
Reggie0 #19673 üzenetére
Nyilván ezt a részét értem, mindenkinek elsődleges a porfit, de fejlődés szempontjából jó lenne valami előrelépés, mert ma már szinte minden normálisabb alaplap és noti tud 2.5G-t szóval jó lenne ha ezt lekövetnék a gyártók is a hálózati szegmensben, és halandóknak is elérhető áron.
-
válasz
Beniii06 #19647 üzenetére
Amiatt érdekel, mert jelenleg még a régi Sagemcom van amin gigás port van, viszont az új 5670-el van tapasztalatom, és teljesen jól működik wifi szinten aztán arra gondoltam, hogy akkor kicseréltetném az 5655-öt az 5670-re és a wifit azon használnám, ha már Wifi6-os, és akkor száműzném a jelenlegi hAP AC3-at, viszont a fő router továbbra is az RB450Gx4 lenne, emiatt kérdem, hogy működhetne e a wifi a telekomos készülékről, (illetve jelenleg is ide van bedugva vezetékkel az IPTV STB) és minden más pedig a RB450-en keresztül menne ahogy most is.
-
Srácok akinek telekomos router után van mikrotik, az tudna nyilatkozni arról, hogy ha aktív a PPPoE Passthrough de a telekomos eszközön viszont szeretném használni a wifit az úgy működőképes dolog?
-
válasz
yodee_ #19561 üzenetére
Én is acronist használok, teljesen okés.
Minden hónap 2x csinál nálam komplett mentést a C: meghajtóról (minden hónap 1. és 15. napja) amit utána a gépemben lévő egyik HDD-re ment. Azt hiszem azt is be lehet állítani benne, hogy egyszerre több helyre is mentse az adott képfájlt.
Rajtad áll milyen időintervallumot állítasz be, akkár naponta is csinálhatsz mentést ha úgy tartja kedved. -
válasz
Pille99 #18715 üzenetére
Nem ezen múlik, hanem hogy milyen NIC-et támogat az ROS.
De mondom meg lehet oldani, mert CHR-el megoldható csak az már megint macera, és személy szerint nekem nem ér annyit a dolog.
Tök jó lenne ha amúgy lenne már végre némi mozgolódás 2.5G/5G fronton otthoni felhasználásra, mert nagyon lassan akar elterjedni ez a dolog, pedig amúgy gyártási szinten már nincs akkora felára amit ne lehetne megfizetni. -
válasz
Multibit #18711 üzenetére
Nincs. Fórumon is folyamatosan könyörögnek az userek, hogy legyen már kicsit több nagyobb NIC támogatva, de szarnak rá.
2020 dereka óta itt egy Odroid H2+ amibe van egy kiegészítő netcard, így 6db 2.5G-s portom lenne és egyszerűen csak nézegetem mert az x86 nem látja a portokat.
Ahogy írtam CHR-el megoldható, de oda P10 licenc kell, hogy ki tudd használni a 2.5G portokat az meg 100$ volt már akkor is de ahogy látom most is e körül mozog. -
válasz
adika4444 #18643 üzenetére
Felejtős ha csak nem CHR megy rajta. Itt van nekem is árulom mióta, mert tök jól hangzott, hogy van a lapon 2db 2.5G port, plusz kiegészítő M.2 kártyával még 4db aztán a mikrotik még mai napig baszik támogatni az RTL8125B chipsetet x86 alapon.
Nekem ugyan a H2+ van, de a H3-on is ugyan ezen chipset van. -
-
válasz
golya87 #17381 üzenetére
Gyaníthatóan részben igen, ha nem is teljes egészében.
Illetve inkább arra tippelnék ami az NV kártyáknál is volt a 3xxx esetén.
Szerintem nincs kapacitás elegendő összetevő legyártására, és az olcsóbb termékekre teszik, amik jobban fogynak, mint sem pl egy 5009-re ami mondjuk úgy réteg termék.
Mert ahogy szétnézek több nagykerben, az olcsóbb termékekből van bőven, a közép és közép-felső kategória hiánycikk, és a nagyon drága felső házból is van, bár ott inkább úgy gondolom azért mert abból is keveset adnak el. -
válasz
david199801 #17361 üzenetére
Nem hiszem.
A Covid még kínát mindig érinti és ez alkatrészhiányt vagy termékhiányt okoz, plusz kutyaszar lett a forint mind az EUR, mind az USD-hez viszonyítva így szerintem nem. -
Valakinek van infó miért nem akar telóról kapcsolódni (S22U) a hálózatra ha WPA3-at állítok be? (hAP ac3)
A telefon azt mondja hibás jelszó, mikrotik logjában pedig ez fogad:
F0:CD:31:2B:B8:33@wifi2 disconnected, key handshake failure, signal strength -93 -
válasz
Shkiz0 #17219 üzenetére
Közbe most nézem, a fórumban már elismerték, hogy több embert is érint a WW2 probléma.
Szóval aki használ WW2-őt az egyelőre ne frissítse!
Bétában viszont már javították:What's new in 7.3beta37 (2022-Apr-25 15:29):
*) system - fixed RouterOS bootup when wifiwave2 package is installed (introduced in v7.3beta34);Viszont ahogy írják is a fórumban, szívkodjon' le a komplett MT gárda, hogy egy stabil verzióban ez nincs megjegyezve.
-
válasz
silver-pda #17218 üzenetére
Azt akartam írni csak félre csúszott
Szóval igen a 7.2.1 mehet, sőt ha nincs wifiwave akkor a 7.2.2 is a WW2 csomaggal van valami baja azért nem megy. -
válasz
silver-pda #17216 üzenetére
7.1.2 nyugodtan mehet fel eddig is ez volt nekem fent azzal nincs semmi gond
-
válasz
Reggie0 #17212 üzenetére
Na helyzetjelentés.
Esélyesen a Wifiwave2-vel van valami.
1) 7.2.1 ✅
2) 7.2.1 + WW2 7.2.1 ✅
3) 7.2.2 ✅
4) 7.2.2 + WW2 7.2.2 ❌Vegyesen nem megy fel a WW2 és maga az alap oprendszer.
Szóval valószínüleg a WW2 csomaggal van valami.
Természetesen a fentieket config nélkül néztem szög gyári beállításokkal.
Amúgy csak a hAP AC3-at fekteti le, az RB450Gx4 az tökéletesen lefrissült. -
válasz
E.Kaufmann #17010 üzenetére
Winboxra értem. (amúgy is csak FF-ot használok se IE, se Chrome)
Ha belépek az adott eszközbe akkor látszik a logba, hogy van minimális de folyamatos próbálkozás. De ameddig belépve maradok winboxba addig nem keletkezik új bejegyzés a logba ezen a téren. Ha ki loginolok és mondjuk 15-20p múlva vissza már újra látszik a próbálkozás. -
-
hAP AC3 esetén mi a max amit mérni tudtok?
Nálam egy S8+ és S22U is megáll 400/320 környékén.
Illetve valamiért az S22U nem hajlandó pl WPA3-al se menni aminek még nem jöttem rá az okára. -
válasz
silver-pda #16244 üzenetére
Igen, jól.
-
Kíváncsian várom mire jutsz, mert én nemrég egy Odroiid H2+ -t vettem, kiegészítő netkártyával, hogy rakok rá x86 rOS-t, de pechemre sajna az RTL8125B-t nem ismeri fel így nem látja a 6db 2.5G portot.
CHR imagel meg tudnám oldani, de oda meg 30K a licenc annyit meg már pluszba nem ér nekem, így inkább én is az 5009 felé kacsingatok így. -
válasz
Beniii06 #14760 üzenetére
6db 2.5G-s port van. 2db a lapon, es 4db a kiegeszito m2 foglalatos kartyan.
A licencet nem kell megvenni rogton, sot mukodeshez nem is lenne fontos de chr licenc eseten a free 1mbit, a kovetkezo lepcso pedig 1gbit/port limitet ad feltoltes iranyban. A kovetkezo a p10 ahol 10gbit a limit, sajna koztes nincs.
RB5009-el meg nem vagyok kisegitve, mert vegyem meg a routert, plusz kell melle egy 5 portos switch is amin 2.5G-s lan van.Irtam a mikrotiknek is emailt es forumba is, hogy varhato 1-2 vagy max 3 honapon belul a fenti vezerlo tamogatasa.
-
válasz
E.Kaufmann #14721 üzenetére
Lehet ez lesz.
Jovo heten ha lenne egy esos nap akkor lenne nemi szabad idom es megprobalnek egy linuxot feldobni amire meg elvben felmenne egy chr image virtualba.
Ha mukodik akkor jo lehet, ezzel annyi a negativum hogy legalabb p10 licence kell ami meg 100$ -
válasz
E.Kaufmann #14719 üzenetére
-
válasz
E.Kaufmann #14716 üzenetére
Nem igazán.
Ez az Odroid H2+ azért tetszett volna, mert 2+4 2.5G portja van, és mikortiknak meg van ugye X86 rendszere. Csak így hogy sajna nincs még RTL8125B support nem lát egy portot sem, pedig nekem pont ez volt a lényeg, hogy relatív olcsón megoldható lett volna a home 2G-s hálózat. -
válasz
E.Kaufmann #14714 üzenetére
Nem néztem, de majd hétvégén megnézem, de jobban szerettem volna ha mikrotikkal meg tudom oldani.
-
válasz
Multibit #14619 üzenetére
Nekem tökre megteszi a műanyag fos, nem lesz szem előtt, be lesz baszva a többi motyó mellé a szekrénybe
(CSS326 + hAP AC3)
Plusz nekem a kiegészítő board miatt eleve kiesik egy csomó ház.
Ebayen van fent fém ház, de nagyon nem olcsó -
válasz
Reggie0 #14613 üzenetére
Na nekem meg érkezik jövő hét vége felé egy ilyen
Véletlen akadtam bele, és a körülményekhez képest egész jó deal volt.
H2+, 500GB M2 SSD, 32GB ram, ház, töltő, összerakott de nulla perces.
Így volt 134K meg még 20 eur lesz a szállítás, szóval összességében ~140K.
Viszont ebből lejön az SSD, és a 32G ram, mert felesleges mikrotik alá viszont még jön rá egy kiegészítő kártya a +4 2.5G okán. Régi hibátlan 2.5 HDD meg akad itthon, és memória is, egy házat kell még vennem hozzá bár lehet ezt is át lehetne amúgy alakítani.
Aztán majd reménykedem a 7-es rOS már fogja támogatni az RTL8125B chippeket -
válasz
Mr Dini #14452 üzenetére
Ha frissítek, utána lehet downgradelni vissza hatos fw-re? A bootloader is a régi lesz újra? Van valami hátulütője a műveletnek?
1: A jelenlegi jól működő rendszeredről csinálsz egy backupot.
2: Felrakod a 7-es RC1-et, és a wifiwave2 csomagot.
3: Próbálgatod ahogy akarod.
4: Ha vissza akarsz térni akkor fogod, és uninstalálod a wifiwave2 csomagot, majd downgradelsz arra ami most is fent van. (nem feltétlen kell egyeznie de ajánlatos)
5: ha megvolt akkor az 1.-es pontban lévő backup fájlnak mehet a restore és visszaáll minden a régi kerékvágásba. -
Jól látom, hogy ebben a wifivawe2 csomagban nem lehet commentelni a felcsatlakozott eszközöket?
-
válasz
Statikus #14354 üzenetére
Nem, nem szamit draganak. A mikrotik elsonek a felso kategoriaban volt jelen es 1000+ dollaros kategoriaban.
Masik, hogy attol hogy itt vergodsz hogy szar attol neg maga az eszkoz nem szar.
El kell fogadni hogy fizikailag a hw az elso generacios hAP AC-ban ennyit tud.
Ahogy tobben is elmondtuk wifin nem fog tudni gigabitet de meg egy 5x ennyibe kerulo eszkoz sem feltetlen.
UTP-n se nagyon fog fastrack nelkul menni 930-940mbit/s-et (ennyi a gigabit merheto teteje kb) mert keves a proci. Meg az rb450Gx4-em is eszreveszi ha fastrack nelkul merek vagy azzal hiaba nem koppan a proci.
Vagy beletorodsz hogy ennyit tud, vagy visszaviszed ha 14 napon belul vagy es veszel helyette 4018 vagy 4019-es arm procival szerelt darabot legalabb es ott mar menni fog vigan vezeteken a gigabit vagy akar tobb is, vagy veszel nem mikrotik routert es szinten megoldva a gondod.
Es meg egyszer elmondom en is (ahogy masok is) mikrotik nem a sebbessegre epit hanem a stabilitasra es testreszabhatosagra. Ha ezt nem tudod elfogadni es megerteni, akkor a mikrotik nem a te vilagod.Azzal meg nem kell jonni hogy mi az amit tudnia kene papiron mert az nem csak itt hanem sok mas esetben sem feltetlen teljesul. Lasd kocsik gyari fogyasztasa.
-
válasz
Statikus #14316 üzenetére
Ezek elméleti maximumok, amiket valós felhasználás mellett szinte sehogy sem fogsz elérni.
Plusz hozzáteszem, a mikrotik eszközök soha sem a sebességre voltak kihegyezve, hanem a testreszabhatóságban adnak olyan előnyt, amit ebben az árkategóriában más eszközök nem.
Plusz mint mondtam sajnos a hAP AC felett már eljárt az idő, a proci sem nagyon lenne sokkal többre képes, főleg ha nem csak wifire használod, hanem routing is van, meg pár tűzfalszabály.
Másrészt nem értem mire kell wifin 200-300 Mbit/s? Böngészni, filmezni ennek a töredéke is elég, ahova meg kell a sávszél oda nem szokás wifin megoldani, mert ugyanazon sebességet elérni wifin sokszorosába kerül, mint ha filléres UTP kábelt húzna az ember az adott eszközhöz.
Nekem a hAP Ac3 sem tud sokkal többet annál mint amit linkeltem, annyi hogy itt a 4 mag miatt nekem pár % csak a cpu terhelés.
Illetve a 7.1beta6-hoz már lehet tenni egy "wifiwave2" csomagot amivel még lehetne rajta növelni, de mivel béta, akad pár funkció amit nem lehet elérni ennek használata során. -
válasz
Statikus #14309 üzenetére
Nekünk meg varázsgömbünk van ugye, hogy majd kitaláljuk milyen eszközöd van....
Írtam fentebb, hogy visszakerestem a nickedre, és nincs említve sem most, sem korábban, hogy milyen eszközről van szó!
Alapvető információkat nem osztasz meg, és elvárod hogy segítsünk.
De mind1 lapozzunk.
A beállításokat leírtam, tedd át superchannelre, és ne hagyd Auto-n sem a frekit.
Aztán mérj újra. Ha ugyanúgy kevés lesz akkor majd nézd meg a proci terhelést mérés közben aztán majd lehet meg fogsz lepődni, de ez már bőven nem mai eszköz, az a 720MHz-es 1 magos proci kevés is lehet ahhoz, hogy teljesen kihasználd az 1300-at. -
-
válasz
Statikus #14305 üzenetére
Mondjuk ha mutatnál egy képet, vagy leírnád milyen beállításokon megy az 5G-s része azzal sokat segítenél mindenkinek.
Amúgy meg nem baszogatás, de megint nem vagy tisztában a dolgokkal
Visszakerestem a nickedre nem tudom milyen eszközről van szó pontosan de ha hAP AC2 vagy AC3 akkor is csak AC1200-at tud mindegyik, amiből a 2.4G tud max 300Mbit/s-t, az 5G része pedig 867Mbit/s-t a kettő együtt adja ki az 1200-at. -
válasz
Statikus #14240 üzenetére
Csak az idióta quicksetnél van VPN néven de a VPN és a DDNS két különböző dolog.
IP -> Cloud menüpontban már normálisan DDNS néven van az opció, amit ha bekapcsolsz, el tudod érni távolról is a routert, vagy akár bármilyen eszközt amit kiforgatsz mögüle.
A VPN ettől függetlenül is tud működni. -
válasz
Reggie0 #14222 üzenetére
Hogy majd fél év múlva kihozzák új termékként
De tényleg szomorodjanak meg, mert nem hiszem hogy drága lenne még 1 aljzatot belerakni, aztán akkor pl nekem is opció lehetne az Odroid helyett. De 1 SFP porttal a hajamra kenhetem.
Vagyis épp nem, mert ugye meg lehetne oldani, hogy a telekomos ONT-ból menne a kábel a 2.5G-be, az SFP-be meg menne egy rezes modul, és akkor venni egy 5-8 portos 2.5G switchet és úgy már megvagyok. De árban ez is már határeset. -
válasz
Marcelldzso #14116 üzenetére
LTE elhagyható?
-
válasz
Marcelldzso #14111 üzenetére
Igaz más Mikrotik és UBNT kapcsán kerestem a nagykereket és nem tudtak mondani biztató dolgokat.
Állítólag kint iszonyat hiány van még mindig a félvezetőkből és az egyéb komponensekből és alkatrészekből.
Megerősíteni látszik az a tény is, hogy én személy szerint vadászok már egy ideje Odroid-h2+ -ra ami január óta nem elérhető szintén alkatrész hiány miatt, és mostanára volt ígérve hogy lehet újabb batch de 1 hete frissítették az infókat, és 2022 január van megjelölve kövi időpontnak.
Azt javaslom ha tudsz szerezz mást amivel tudod helyettesíteni, és ha tudtál szerezni akkor kérd vissza a pénzt a jelenlegi helyről. Ellenkező esetben marad sajna a várakozás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest