- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Ice&Lime #523 üzenetére
Tudod, hogy számítódik a minimum FPS? Egy másodperc alatt megjelenített képkockák száma. Ha 200fps-eket írsz, akkor ott simán lehet kb. háromnegyed másodperces akadás, a maradék egynegyed másodpercben 200fps, és ki is jött így 50fps-es minimum....
A szemed nem a minimum FPS-t látja, hanem azt, ha túl sok két képkocka megjelenítése közt eltelt idő.
Jobban jársz, ha FRAPS-al készítessz egy FRAMETIMES értékeket tartalmazó doksit, és excellel kiszámolod belőle a képek közt eltelt időt, és ott megnézed mi a pálya.
-
HSM
félisten
válasz
Ice&Lime #520 üzenetére
Írtam, hogy a régi játékok 1magot használnak, ha az elfogy, cumi van. Dirt2, BF3 nemhogy többmagon fut, de még a HT-t is szépen használja. Ez a nemmindegy. Hiába van 2/4/8 magos procid, ha a nyomorult játéknak 1 mag kéne, de az 3X akkora órajelen....
A te I3-asodon HT-val, 2 magon, 4 szálon 2,5X akkora számítási sebesség is elérhető az egymag/egyszálhoz képest, ha a játék motorja képes ezt hatékonyan kihasználni.
-
HSM
félisten
válasz
Ice&Lime #518 üzenetére
Első teendő, kapcsold ki a HT-t, főleg ezekhez a régi játékokhoz és próbáld meg úgy.
A linkelt képből nekem olybá tűnik, a VGA csak sütteti a hasát, tehát CPU-limited van. Az a régi játékoknál nem számít, hogy 60%-ot látsz, az jelentheti azt, hogy egy mag megszakad a másik meg 20%-on van, az éppen 60%-ot ad a feladatkezelőben, ugyanis a régebbi játékok egy magot tudtak csak használni.
Nem tudom, a Shift volt-e, de én anno rengeteget szívtam valamelyik NFS játékkal, szarul volt optimalizálva, egy magot használt csak, de azt maxon, és legalább 3Ghz-re kellett húzni a gyárilag 2,4Ghz-es négymagos Q6600-am, hogy ne akadozgasson be zavaróan, akár minimumközeli grafikán is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- BIOS topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Filmvilág
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest