- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Az létezik, hogy esetleg hibás maga a mikrofon ?
A [leírása] szerint "Közvetlenül mobiltelefonra köthető", így hát rádugtam a telefonomra, de kb ugyanarra az eredményre jutottam ott is, halk sistergést / zajt tudtam vele rögzíteni, és csak nagyon minimálisan, alig hallhatóan hallatszik ha beszélek bele.
Sőt, van egy másik sima TRRS headset-em (egy régi Xiaomi Piston 2 IEM, amin van mikrofon), rádugtam azt ugyanarra a mobiltelefonra, és az tökéletesen rögzít mindent.
Összefoglalva :
- Mobiltelefonról ez a mikrofon nem működik, míg egy másik igen.
- A PC-s interface-en ez a mikrofon nem működik, míg ugyanazzal a kábelezéssel egy másik igen.Ezek alapján gyanús, hogy egyszerűen hibás lehet a mikrofon, vagy én használom valahogy rosszul ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Hát nem kevés, az biztos.
Próbáltam a fejhallgatóm kábelével, ami hasonló TRRS -> 2x TRS, de azzal sem akart működni (a fejhallgatóm mikrofonja működik azzal, kipróbáltam).
Elméletben működnie kéne a fenti kombinációnak, vagy itt valamelyik kábel / átalakító, esetleg maga a mikrofon lehet hibás ? Ütközik esetleg két összetevő, vagy önmagában lehet hibás valamelyik ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Összeraktam egy ilyen kombót, de sajnos nem működik. Mi lehet a probléma ?
[TRRS jack mikrofon] + [TRRS -> TRS átalakító] + [TRS -> XLR átalakító] + [USB Interface]
A TRRS -> TRS átalakítónak van külön mikrofonnal és fejhallgatóval megjelölt kimenete, ebből csak a mikrofon ágát dugom be az interface-be.
A 48V fantomtápból elvileg így 4V-t kap a mikrofon, aminek 1,5 – 9,5 V tápra van szüksége. Más mikrofonok (pl a rendes fejhallgató headset-em) működnek is így, ez viszont valamiért nem.
A mikrofonból szinte semmi hangot nem tudtam kihozni, egy kis minimális sípolást hallottam egyszer vissza belőle, illetve egyszer hallottam azt is, amit beszélek bele, de azt akkor, amikor az interface bemenetének hangerejét 0%-ra letekertem, és a fantomtáp is ki volt kapcsolva (tehát pont akkor, amikor nem kellett volna semmit "hallania").
Mi lehet a probléma ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Próbaképpen vennék egy ilyen mikrofont: [link]
Amit bedugnék egy ilyen interface-be: [link]
Ezzel az átalakítóval: [link]
A problémám, hogy a képen látom, hogy a mikrofon csatlakozója TRRS, míg az átalakítóm bemenete TRS, vagyis ez ha jól értem, nem passzol.
Mi erre a helyes megoldás ? Létezik egyszerű TRRS anya -> TRS apa kábel ?
Neten keresve csak olyanokat találok, amik egy TRRS anyából csinálnak két TRRS apát. Ilyesmire van szükségem, vagy létezik egyszerűbb megoldás ?
Köszi előre is ! -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
[AudioProbe Spartan A] interface-hez keresek asztali mikrofont, átlag kb fél méter távolságról beszélnék bele, és csak beszédhez használnám.
Kölcsönbe kaptam kipróbálásra egy [Shure SM48] mikrofont, ez sajnos nem vált be, mert énekmikrofon, és ezért csak nagyon közelről rögzít megfelelő hangerőn, fél méter távolságból használva még minden létező hangerőt maxra tekerve se rögzít szinte semmit a beszédből (ha jól értem, nem erre a felhasználásra való).
Sokan ajánlották a [Neewer NW-800]-at, a vele rögzített hangfelvételek alapján tetszik is, és az ára is szimpatikus. A default kábele viszont 3.5mm-es jack csatlakozóval végződik, nem XLR-el. Ha ezt a mikrofont választom, pontosan hogyan kéne az interface-hez csatlakoztatnom ? Használhatom egy sima XLR-XLR kábellel, és a "+48V Phantom Power" kapcsolót konstans tartsam bekapcsolva ?
Illetve ha tudtok 10-15 ezer Ft-ig bezárólag bármi más mikrofont ajánlani, természetesen azt is megköszönöm.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Random Aliexpress-es állványt átmérő alapján mennyire érdemes keresni ? Nagyon gagyik, vagy tudják ugyanazt, mint egy 5-ször annyiért árult "márkás" állvány ? Van a mikrofonnak súlya bőven, nem tudom mennyi anyagot raknak a kínai állványokba (a Trust-é sem éppen egy betonbunker, nem nehéz fellökni).
Alin 1-2 ezer Ft-ért látok olyanokat, amik állításuk szerint részben fémből vannak, magyar hangszerboltokban pedig ahogy nézem, ilyen 5-10 ezer Ft-ból jönnék ki (többnyire külön kéne kengyelt és lábat vennem, ha jól látom). Merjek az olcsók között keresni, vagy érdemesebb erre egy kicsit többet költeni ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
[Shure SM48]-hoz tudtok esetleg valami jó asztali állványt ajánlani ? Az asztalon álló, lábas megoldás érdekelne, valami [ilyesmi].
A [Trust Starzz] állványába belepróbáltam (azt váltaná le), de az sajnos egy hajszálnyit szűk neki (nagyon az elején tudja csak megfogni, úgy pedig a súlya miatt nem tartja rendesen).
Nem ragaszkodom az 5.000 Ft-os "márkás" megoldásokhoz, ha tudtok valami megfelelő átmérőjű noname állványt, az is tökéletesen megfelel.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Fejhallgató mellé keresek mikrofont, jelenleg egy [ATH M40X-et] használok [Xonar U7-ről].
Kizárólag játékra, TeamSpeak-hez használnám, nem kell sokat tudni, bőven elég annyi, ha a túloldalon értik amit mondok.
Eddig ezt ajánlották : [Trust STARZZ] kb 3.000 Ft az ára.
A kérdéseim :
- Megfelel egy állványos mikrofon erre a célra, vagy mindenképpen a ruhára / fejhallgatóra cspítethető fajták felé keresgéljek ? Kb másfél méterről beszélnék bele, ha az állványosat választom (így van kialakítva az asztalom). Mármint érthető lesz amit mondok a túloldalon is, vagy ez túl nagy távolság egy ilyen mikrofonnak ?
- Ha nem "push to talk" módban szándékozom használni, be fog kapcsolni minden apró zajra is, vagy be lehet kalibrálni egy relatíve érzékenyebb, állványos mikrofont is ilyen távolságból (1.5 méter) úgy, hogy tényleg csak a beszéd menjen át (és a billentyűkopogás, egérkattintás pl ne) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest