- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple Whatch SE 2.generáció
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
Aktív témák
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Te szóltál, én visszaolvastam a hsz-eit.
Ban. Egyrészt telefonboltot nem reklámozunk a fórumban. Médiaajánlatunk az oldal alján található. Másrészt értelmetlen hozzászólások tömkelege, egyértelműen hsz gyüjtögetéssel. -
-
Weaky 13
csendes tag
Szerintem is nagyon drágák a GPRS cuccok... pedig én jóval többet használnám ha olcsóbb lenne.
-
Jégkokó
veterán
Emlékszem, hogy a vodafone hogy hirdette az mms t hogy milyen olcsó a konkrét árra már nem emlékszem.De mondjuk elég idegesítő reklám volt az tuti
.Én összesen 3 darab mms t küldtem azt se a saját telefonomról, de magamnak
Viszont ennél már sokkal többet fogadtam
-
Algieba
őstag
Életemben 1 mms-t küldtem próbaképpen, aztán megnéztem mennyibe is került nekem csúcsidőben másik szolgáltatóhoz tartozó mobilba képet küldeni, és többet nem küldtem azóta sem.
A mobilinternet, már más. Havonta 6000 a 300megás csomagért. De kell, mert ez teszi lehetővé, hogy útközben is tudjak csatlakozni a világhálóhoz. Nekem a mániám, hogy akármikor akárhonnan elérjem a kedvenc weblapjaimat, a levelezés meg ugye a másik fontos dolog. Az okostelefon által még a kertem végéből is szörfözhetem.És ez nagyon cool, legalábbis nekem. Ezért hajlandó vagyok havi 6ropit a szolgáltatómnál hagyni.
Szerintetek, most is, hogyan vagyok itt? -
PEPE85
senior tag
csiga: ebben a magyar-skót párhuzamban lehet igazság.
Jarod1: 3G-s telcsik tuti kelendők lesznek(sokaknál nem feltétlenül a telefon összes tudása számít), mobil internet most is használják azért egy jó páran(ki kevesebbet, ki többet), a videótelefonálással kapcsolatban pedig akkor lesz igazad, ha a jelenlegi árak megmaradnak(akkor csak kevesen fogják használni), de ha egy kicsit csökkentenek az árakon, akkor van rá esély, hogy sokak használják majd. -
Jarod1
veterán
A szolgáltatók hogy itt is Angol és Nyugati fizetések vannak,
Az MMS is megbukott, most a 3G-s telefonokkal és hálózatokkal próbálkoznak de még nem jöttek rá hogy nem lesz rá kereslet mert piszok drága lesz. -
borg315
aktív tag
ecceru. az arakat jelemzoen a profitmaximalas szabja meg. azert ennyi, mert ugy itelik meg az elemzok, h aki hasznalja, az ennyit meg fizet erte, es ha olcsobb lenne, akkor se lenne olyan tomeges a hasznalata, ami ellensulyozna az arcsokkenest.
-
Azért adják ilyen drágán, mert a befektetett pénzt viszont szeretnék látni. Gondoljunk csak a mobilárakra (kezdetben), ill. a percdíjakra (szintén régebbről).
Nyilván fog lejjebb menni mindkét szolgáltatás ára, ahogy az már meg is történt (ld. Pannon), a verseny kiéleződésével tovább mérséklődnek majd a díjak...
Ennyi. -
PEPE85
senior tag
Nah ez az amivel vitatkoznék(gazdasági szakon vagyok amúgy), mert az mms-ből minimális a bevételük a szolgáltatóknak, ezzel szerintem sokan egyet értünk, az internetből talán több a bevétel. Ha legalább lenne olyan, hogy MMS csomag(min például 100SMS 1500Ft vagy valami ilyesmi), kezdetnek nem lenne rossz.
Digital: Megveszem, az addig oké, de ilyen árak mellett csak nagyon ritkán tudom használni(kivéve 2005-ben, mert fél évig minden ingyen volt).
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Azért adják drágán,mert tudják hogy a sok hülye úgyis megveszi a sz@rjaikat
...köztük én is L
L
-
PEPE85
senior tag
makkocska: ha olcsóbban adnák, akkor többen használnák is, de ez hiú ábránd...
a_tesz: ismerem ezt az éjszakai ajánlatot, de az csak is kizárólag egy előfizetéshez rendelhető ami nem a legjobb díjszabással rendelkezik. -
a_tesz
Korrektor
hát a mobil internet (sőt még a wap is, vodánál pl 5MB 1500 Ft, és hát ma már az nem túl sok mindenre elég...) valóban elég drága,meg az mms sem olcsó. gyanítom az áll a háttérben, hogy a gprs hálózat kiépítése mégsem volt annyira olcsó, mint tervezték.
de a mms problémára egy majdnem megoldás már létezik, djuice-nál havi 490Ft-ért 9Ft/SMS/MMS/hívás. persze este 9 és reggel 6 között, szóval ez sem mindig. -
makkocska
csendes tag
MMS:Nagyon kevesen használják.Így nem kifizetödő a szolgáltatónak.Szerintem
Netgyanez.
Saját környezetemben senki se használ mms-t.Én seNem kell az embereknek.
Inkább felhívok vkit és elmagyarázom neki amit látok
És még olcsobban is jön ki
Videótelefonálás se népszerű.Aminek pofon egyszerű a magyarázata.Telefonálásnál bármit lehet csinálni mert nem látják.Megszűnik az intimszférád
Valljuk be ki hányx telefonált sz@rás közbe?
Jók ezek az új dolgok de Mo.-i lakosok nem annyira fogékonyak az ilyen új dolgokra.
Még1x ez a saját véleményem
Nem olvastam utána...
[Szerkesztve] -
PEPE85
senior tag
A mai nap elkezdtem töprengeni, hogy megfizethető, reális áron hogyan tudnám megoldani azt, hogy olcsón tudjak MMS-t küldeni és Internetezni útközben. Rá kellett jönnöm, hogy ez lehetetlen. Mindhárom szolgáltatónál van előfizetésem, de az Internet tarifák így alakulnak:
[link]
Az MMS árak pedig Pannon-nál (50-es csomagnál ami nekem van) 140Ft minden egyéb kötöttség nélkül, Vodafone-nál hálózaton belül szöveg 45Ft, kép 90Ft, más belföldi hálózatokba szöveg 85Ft, kép: 130Ft, T-mobile-nál hálózaton belül munkanap 72Ft, egyéb időszakban 36Ft, egyéb belföldi hálózatba munkanap 120Ft, egyéb időszakban 60Ft.
Még ha a Vodafone és T-mobile ajánlatát kombinálnám, akkor is drága árak jönnének ki.
Mobil Internet árak érdekes módon nagyon hasonlóan alakulnak mind a három hazai szolgáltatónál, Pannon és és Vodafone mondhatni ugyan az, T-mobile-nál a legnagyobb csomag 10k alatt van és adnak hozzá egy 3G adatkártyát, ez ami még a legnormálisabb, de ennyit nem sokan fizetnek érte. T-mobile-nál még van multimédia csomag is csak az a baj, hogy a három előfizetésem közül azt a számot nem tudja senki és három telefonnal már semmiképpen nem akarok járkálni.
Miért adják arany árban az mms-t és a mobil internet-et? Így tuti nem fog elterjedni és nekik sem hiszem, hogy óriási bevételük van ebből, mert biztos vagyok benne, hogy nem sokan használják ezt a két szolgáltatást(az mms statisztikából az mms látható is).
Gondoltam új év alkalmából megosztom veletek mit gondolok és hátha van másnak is véleménye a témával kapcsolatban!
Szívesen írnám azt, hogy új év, új remények, de elég valószínű, hogy ezek az árak még hosszú hónapig nem igen fognak változni.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest