- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Sziasztok,
tud valaki Surface pro LTE (5?)-hez valami megoldást, amivel stabilan és biztonságosan lehet 12V-ról tölteni?
Lényegében autós töltő kellene. Olyan helyen kellene hidegben egész napot kibírnia, ahol nincs hálózat, de 12V megoldást tudok kivinni. -
konyi79
addikt
Van valakinek tapasztalata az eszközhöz csatlakoztatható powerbankról?
Egyszerűen egész napi jegyzetelésre használhatatlan, alig látható fényerőn is akár 3 óra altt megeszi a toll procihasználata az akkut. Ilyesmire gondoltam Pro 5 LTE mellé. Működhet? Esetleg valakinek vált be valamilyen?
A kijelzőmön van 3, vagyis most már inkább 5 fényes folt, ami már így 1 éves korára nagyon zavaró lett. Hova érdemes vinni/leadni gariba javíttatni?
Köszi -
konyi79
addikt
Elhagytam a tollam.
Elvileg van a W10-ben funkció rá, hogy a toll megkeresése. Korábban bekapcsoltam, kipróbáltam, mutatta a toll helyét..
Most a sz@#kupac közli, hogy először használjam az eszközön
Van valakinek ötlete, a toll utolsó használati helyét hogy találhatnám meg?
Köszi -
konyi79
addikt
válasz
nbukta77 #2863 üzenetére
Nekem párszor volt a kezemben csak Ipad pro, az biztos, mérete és tömege miatt az mobilabb. Ha egyébként sincs W10 eszközöd más és nincs szükséged az asztali programokkal való kompatibilitásra, ne szívasd magad külön ökoszisztémával.
Bár a Surface pro-t táblagépnek mondjuk, de csupán azért, mert nincs billentyűzete. Mind a tömege, mint a mérete miatt én nem tartom olyan rettentő ultramobil dolognak egy laptophoz mérten. Sőt, ha nincs szükség a Penre, egy totál öntökönrúgás. -
konyi79
addikt
-
konyi79
addikt
válasz
nbukta77 #2855 üzenetére
Skype videót szoktam használni, az problémamentes, Messengert sose próbáltam. Ha bármilyen W10 eszközön megy, ezen is fog.
Üzemidőnek én rossz példa vagyok, nekem LTE-s változat van. Órákat szoktam néha OneDrive-ra szinkronizálva Pennel jegyzetelni, ez eszi rendesen. Amennyire én látom, a Pen grafikus feldolgozása elég CPU igényes, kb 4-5 óra alatt lemerül 25% fényerőn.
A 6. generációs az új procival már takarékosabb lehet, meg azokban nincs LTE-s. -
konyi79
addikt
válasz
nbukta77 #2853 üzenetére
A Surface két legnagyobb erőssége a Pen és a sokoldalúság.
A Pennel jegyzetelni, dolgozni legalább olyan jó, mint az almáson, de üzemidőben azt messze nem tudja hozni (A 8. gen. procikkal lehet már jobban közelít) .
Cserébe bármilyen asztali alkalmazást elindíthatsz rajta.
Kezelhető tabletként is, de nem az erőssége, inkább szükségmegoldás. Nálam egy eszközként már a teljesítménye miatt sem tud kiváltani egy rendes gépet, de kiegészítő mobil eszközként egy fiókon szinkronizálva kiváló. Viszont az Ipad pronál mondják páran, hiába a teljesítmény, főleg az újnál, valójában nemigen lehet jól kihasználni, egyszerűen hiányoznak róla az asztali alkalmazások.
Bár hozzá tartozik kerek legyen a dolog harmadiknak ott egy 8'-os táblaép is ha helyszíni adatbevitel miatt kell valami, mert a Surface tömege is marha nagy egész nap lóbálni.Mire használnád? Egy Excelbe pötyögni számokat már egy androidos tábla is több, mint elég pl. Hosszú szöveget gépelni meg úgyis kell egy rendes billentyűzet, bármelyikhez. Egy 3D CAD-et pörgetni meg harmat gyenge bármelyik procival.
-
konyi79
addikt
válasz
MikeRenton #2839 üzenetére
Itt nem működik a mókolás, csinál UK PP fiókot, és küldesz rá pénzt a magyarról, utána azzal fizetsz?
-
konyi79
addikt
válasz
hello28 #2829 üzenetére
Nekem pont a tokos billentyűzet nem lényeg, és mivel nincs magyar lokalizációjú benne, így kihagytam. Ha nagyon gépelni akarok, arra van egy Wedge, azon legalább tudok rendesen ékezetest írni, meg rendes a nyomáspontja.
Viszont ha nem kell a Pen, akkor minek a Surface? Az az egész értelme. Lényegesen olcsóbban megkapsz egy sima érintős ultrabookot? -
konyi79
addikt
válasz
hello28 #2827 üzenetére
Nem hasonlíthatod egy laptop üzemidejéhez, azokban nagyobb az akku. Emellett ami még fontosabb, azokban nincs ilyen alacsony késleltetésű és pontosságú beviteli eszköz mint itt a pen. Ami feldolgozása azért emészti az energiát.
Simán böngészve, billentyűzettel dolgozva ennél jóval több is kijöhet.
És igen, teljes értékű pc, annak minden előnyével és hátrányával, egy valóban rendkívül sokoldalú eszköz. -
konyi79
addikt
válasz
hello28 #2825 üzenetére
Hogy mi a jó mindenkinek relatív, nekem a tollas bevitel mellett hozott 4-5 óra kevés. Nem vagyok okosabb árak tekintetében az árgépnél, szóval...
Más ehhez hasonló pc nemigen van, akkor mihez képest? Vagyis ott a Samsung tab pro vagy mi, de látott itthon valaki már olyat? -
konyi79
addikt
válasz
joebacsi #2809 üzenetére
Surface saját nyűgökre kell, nem megy rajta SAP. A Thinkpad fHD kijelzőjén meg hagyjuk is at SAP-t, leadom az IT supportra ugyan nagyítsanak már rajta valamit, aztán mindig visszakapom ugyanúgy, mert a W felskálázós beállításai arra nem hatnak. Hát vakulok a micro-betűmérettől, a kijelző felét használva
Jaja, Ondrive dokumappa 47Gb, 2 laptop + Surface(#2808) boost
Igen, ez várható volt. Reméljük tavasszal jön a 6gen egyből LTE-vel. A kijelző széria hibán mire gondolsz? Ennek nem jártam utána, de az enyémen a bal alsó saroktól nem messze látok homogén tartalomnál két kb 5mm-es jóval világosabb foltot. Ilyesmi?
Szerk:
A ph eléggé kinyírta a képet, a lényeg, ott 3 lényegesen világosabb folt van. -
konyi79
addikt
válasz
joebacsi #2802 üzenetére
Egyelőre együttélek vele, a táblagép módot nem kedvelem, azért köszi.
Igen, ugyanaz. Sima i5/8/256, az sd mellett van egy sim tok, meg van benne e-sim is, szóval elvileg kettőt egyszerre is képes lenne kezelni.
Bár a laptop amit írtam tényleg csak fHD, de valahogy az üzemidőben akkor is szűknek érzem. Ez a kijelző mellett is kevésnek érzem, direkt nem a céges Thinkpadot hoztam, az ugyanezzel az i5 procival a 70-80Wh-s akkuval 12-13 óra wifis SAP matatást kibír.
Próbáltam utánajárni a dolognak, gyanítom a Pen a ludas. Ugye OneNote-ban használom, ha nagyon belemerülök jegyzetelésbe, mellérakva a Feladatkezelőt elég merész processzorhasználatot mutatnak az érzékelő szolgáltatások. Ráadásul a bolond még energiatakarékos módban is 3,5GHz-en boostolja a procit. Mikor rájön, melegszik is rendesen. Így aktívan a Penre támaszkodva 4 órát ha kiad. De még emellett is saller az MS-nek, képes a Pen belagolni. Na szerencsére ritkán, de a radírozás előfordul a dolog után 2s-mal mutatja hatását -
konyi79
addikt
válasz
MasterMark #2799 üzenetére
Ami érdekes, OneNote-nál nem, csak Word-ben okoz ez gondot.
Az a baj, elég körülményes a csukló megtámasztása nélkül közelrakni úgy, ne érjen oda.. -
konyi79
addikt
válasz
MasterMark #2797 üzenetére
Asztali módban használom, sajnos ha pl egy Word-be bele akarok rajzolni a pennel, ráteszem a kezem a képernyőre egyből felugrik a képernyő billentyűzet. Pedig egy wedge csatlakozik bt-n, tudnia kellene, nem kell a szoftveres bill.
-
konyi79
addikt
Lehet olyan szabályt beállítani, ha van csatlakoztatva hardveres billentyűzet (nem type cover), érintésre egy Wordnél pl ne adja be a képernyőbillentyűzetet? Nem találok ilyet.
Köszi.
-
konyi79
addikt
válasz
MrPetya19 #2789 üzenetére
Igen, lehetne már rég egy kapcsoló a winben is, ne b@..gasd az akkut!. Droid alapból így működik. Rendszerfolyamatokat csinálja kábelen.
Ettől függetlenül marha jó gép, de tuti van itt optimalizálatlanság, ha a 15,6-os i7 haswell laptop rá bír verni üzemidőben. Biztos javul ez a cucc októberi frissítésével, a tavaszi új modell pedig a pletykák alapján erre gyúr rá. Sajnos nem tudtam addig várni a beszerzéssel, szívom is magam, azelőtt meg kellett vegyem, legalább kicsit kifutó árba kerülne. -
konyi79
addikt
válasz
bPatrik0521 #2785 üzenetére
Én meg így tervezem használni.
Engem zavar, de mindegy, ha ilyen a tietek is. Majd megszokom.
-
konyi79
addikt
válasz
MasterMark #2782 üzenetére
A net kellene néha közben háttérben, azért vettem LTE-t.
Takarékos módot használtam eddig is, abba már nem avatkoznék bele még lentebb vegyem, így is megdöccen olykor már. Ezek szerint ennyit bír. Meglepő, mert 15,6-os laptopom 96Wh-s akkuval 4720HQ-val simán elment új korában 8 órát.Kitámasztó zsanér. Szóval a tietek nem ilyen? Mert egy kicsit ezt így elég gagyi...
-
konyi79
addikt
Na gyűjtöttem használati tapasztalatot a Surface-szel, lenne is pár kérdés.
Akkuidő: kicsit ebben csalódtam. kb 6 óra kijelzőidőt ad ki, OneNote-tal jegyzetelve, kis fényerőn. Nem tudom, az OneDrive-e a hibás, visszanézve az akkuhasználatot, kb 36%-ot mutatott neki, 40% OneNote mellett, amit sokallok. Pedig nem szinkronizált, csupán oda tárolom a jegyzeteket. Egyébként látom létezik a sima áruházbeli, meg az office-OneNote. Nem látok nagy különbséget, sőt, kezelőfelületre szimpatikusabb az ingyenes, egyedül a képlet felismerést hiányolom belőle.
Arra van valami tippetek, kényszeríteni a saját hülye folyamataival ne bíbelődjön a Win a háttérben akkuról? Néha észreveszem, eléggé felmelegszik a cucc, feladatkezelő mutatja is a random folyamatait, aztán kis idő múlva lenyugszik. Csak így feleslegesen szívja az is az akkut.Toll: durván jó. Nagyon-nagyon gyorsan írva érezni, lehetne kisebb a késleltetése.
Hálózat: wifin hozza a kötelezőt, amit egy felső kategóriás telefon. 5G ac hálózaton szobán belül 150/150 az 1000/500-as netből. Mobil már gyengébb, ahol egy Sony XZ2 60/30-at tud, ott ez hasonló adatcsomaggal 30/10Mbps. Azért még ez is élhető.
Kitámasztó: lötyög. tuti új a cucc, fóliás dobozból bontva, de bizony elég gáz lötyög ennyiért, mint egy kiszopósodott laptop zsanér. Tietek is ilyen?
Köszi
-
konyi79
addikt
válasz
MasterMark #2779 üzenetére
Köszi!
-
konyi79
addikt
Sziasztok,
beléptem a klubba egy LTE verzióval.
Nem mondanám gond nélkül kezdődik a közös élet. Az update a 1803 telepítését állandóan hibával dobja el. Csináltam teljes törlős visszaállítást rajta, ugyanez. Közben azért sikerült a C meghajtót úgy felhizlalnia a szemetével 80Gb fölé, én csak egy o365-öt raktam hozzá.
Mennyire szeretik ezek a Surface-ek a tiszta telepítést usb-ről? Vajon magára találnak a driverek utána? -
konyi79
addikt
Ezzel én sem szoktam másképp lenni, de számomra nem opció LTE modem nélkül.
Mindent OneDrive-on tartok, több gépről oda dolgozok. Külön modemmel meg nem vagyok hajlandó kínlódni, ennyiért pláne.
Mióta megjelent az első Surface, várom a töketlen MS tegyen már végre bele SIM slotot. Végre bekerült. Azóta várom, forgalmazzák itthon, de látod, nem.
Nem szürkeimportosat szeretnék venni, rendes EU beszerzést, hivatalos német forrásból. Normális gyártóknál létezik EU gari, azért kérdeztem rá, de ha nincs az sem gond. Meghibásodás esetén -bízok benne nem 100% valószínűséggel fordul elő- még mindig ki tudom juttatni a származási országba. Ott jellemzően a garis szolgáltatások is jobbak szoktak végülis lenni, lehet még bevállalnák EU-n belül a szállítást is. -
konyi79
addikt
Hali,
Van valakinek tapasztalata 2017-es LTE verziós Surface Pro-val?
Mennyire kiváltható jegyzetfüzet OneNote-tal OneDrive-ra dolgozva? Kibír egész napot alacsonyabb fényerőn?
Bt-n lézeres távmérő appot próbált már valaki, beolvasni akár CAD-be a méreteket (Leica Disto)?
A 2017-es verzió ugye nincs itthon forgalmazva hivatalosan jól tudom, így nincs magyar kiosztású billentyűzet? a 4. gen-hez van, az kompatibilis vele?Bocs, próbálok tömören informálódni. Itthonra soha nem ér ide, tervezek hozni valami jobban támogatott országból. Hivatalos EU vásárlást tudok itthon szervízeltetni, ha valami van? Ugyanakkor érdekelne, van-e pletyka az utódjáról, hisz kb 1,5 éves, a frissítés aktuális lesz lassan.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest