- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"a nyelvtan már csak távoli idők emléke"
Nem kell a nyelvtanon gondolkodni beszéd közben. Az emberek többsége, legalább is az anyanyelvén, nyelvtanhelyesen gondolkodik. Élőbeszédben ritkán van mondatszerkesztési hiba. Inkább a tartalom árnyalódik a mondat végére. Illetve divatos töltelékszavak keverednek be a mondatokba.
A külföldön élők esetében, a gyerekeknek nem mindig van anyanyelve.
A szülők magyarul beszélnek otthon. A napi élet viszont az adott ország nyelvén folyik. Iskola, bevásárlás.... Ez esetben a magyar nyelv elsajátítása nem lesz hatékony. De legalább az ország nyelvének elsajátítása is nehezebb lesz. Hiányzik ez első néhány életévben az adott ország nyelvének használata.A kérdés továbbra sem az, hogy kém vagy, vagy sem. Csak terelsz. Nekem amúgy is tök mindegy.
A kérdés továbbra is, hogy magyar az anyanyelved vagy nem.
Egyszerű kérdés, amire egyszerű választ lehetne adni. Mégsem boldogulsz a válasszal.
Igen vagy nem? -
"Lendüljünk át azon a részen, ahol próbálod leleplezni hogy orosz kém vagyok"
Mikor írtam azt, hogy te orosz kém vagy? Soha! Eddig eszembe sem jutott.
Most, hogy szóba hoztad, már hajlok arra, orosz fizetett alkalmazott vagy. Nem kém. Propagandista.Most már tényleg érdekes, hogy egy egyszerű kérdésre képtelen vagy válaszolni.
Magyar az anyanyelved vagy sem?A németeknél jobban tanítanak nyelvet. Általában német anyanyelvű nyelvtanárok tanítanak.
Jó eséllyel nem beszélik a tanulók anyanyelvét.Magyarországon a nyelvtanárok jó része csak tanulta azt a nyelvet, amit tanítania kell. De nincs élettapasztalata. A másik oldalról nézve. A tanulóknak is nagyobb a tanulási motivációja Németországban, mint Magyarországon.
Van egy harmadik szempont is. A nyelvtanítás egyben ismeretterjesztés is. Hasznos információkat tartalmaz.
Egy fejezet a németországi sörök típusairól szól. Nem csak azt tanítják hogyan rendelj egy étteremben. Azt is tudod, hogy az itallapon lévő söröknek mik a tulajdonságai. Legalább jelzés szinten.Ezzel szemben Magyarországon a nyelvtanításnak nincs ilyen másodlagos haszna. Én négy évig tanultam oroszt. A negyedik év végére nem jutottam el odáig, hogy egy pohár vizet tudjak kérni oroszul.
Egy időben voltak orosz munkatársi kapcsolataim. Értékelték azt a néhány szót, ami megmaradt az emlékeimben. Bár egy pohár vizet, ma sem tudnék kérni oroszul. -
"A cégeket a haszon érdekli, nem a helyesírás."
Tanulatlan ember kevés hasznot hajt. Inkább veszélyes, mint hasznos. Az alkoholista segédmunkások kora már leáldozott.
"Hiába tanulja a nyelvtant, ha nem ért, nem beszél, akkor semmi értelme hogy helyesen nem tud, vagy helytelenül nem tud. "
Te nem érted.
Az, hogy a magyar nyelvtanítás kevéssé eredményes, az nem a nyelv szabályainak hibája.
A szavakat és a nyelvtant egyszerre tanítják. Az lenne a cél, hogy nyelvtan helyesen kezdjék meg a szavak és mondatok használatát.
Németországban a német nyelvet tanítják a külföldieknek. A tanár német anyanyelvű a tanulók több országból származnak. Nincs közös nyelv. A német lesz a közös nyelv. A nyelvtani szabályokkal együtt."Neked magyar az anyanyelved?
Nekem így tetszik. Hozzászólás, így szoktam. Ha a hipokuszkusz ellenszerét írnám le, akkor is beszólogatnál?"Egy egyszerű kérdés, amire igennel vagy nemmel lehet válaszolni.
A kérdés nem beszólás.
Ha tekintélyed lenne, megkérdezném. Természetesen. A fogalmazás és helyesírás nem tekintély kérdése. Inkább szükséglet a tekintély eléréséhez.
Szóval igen vagy nem?"Elképzeltem egy indiai vallást, amit 8 évig gyakorolnának."
A te tévedésed az, hogy kevered az alapoktatás tartalmát, az alap képességek készségszintű elsajátításának idejével.
Az alapképességek.
Matematika. Összeadás, kivonás, osztás szorzás.(kétjegyű számok esetében fejben számolva)
Kommunikáció. Olvasás és szöveg értelmezés. fogalmazási és írási képesség A nyelvtani és helyesírási szabályok szerint.(Beszédben is, nem csak írásban.)Ezek az alap képességek a továbbiak megtanulásához. Ha ez nincs meg. nem viszed sokra az életben. Meg nem értett zseniként fogod leélni az életedet.
-
"...a stílust lehet fogalmazási hibának nézni."
A lópikulát lehet fogalmazási hibának nézni. A stílus nem mondatszerkesztési hiba. A zagyvaság nem stílus.
Csak magadat áltatod, ha stílusnak gondolod a fogalmazási hibáidat."Nem jó a személyes példa, de most hozok egyet, hogy még nem volt hozzászólás, amit ne értettem volna, de ettől még félreérthetem a nyelvtanilag helyesen leírtakat is, ami a formátumból inkább fakad, mint a helyesírási/nyelvtani hibákból."
Nem jó a személyes példa, de
mosthozok egyet. Ez egy mondat. Egy gondolat. A szóhalmozás - de most - felesleges. Egy értelmű, most hozod.Még nem volt hozzászólás, amit ne értettem volna. Ez egy kerek mondat. A még szintén szükségtelen, de szódával elmegy.
deEttől még félreérthetem a nyelvtanilag helyesen leírtakat is. Persze, félre értheted. Ennek nem a nyelvtanilag helyes forma az oka.
Többféle oka lehet.Nem ismered egy szó azon jelentését, amelyben használják a mondatban. Vagy egyáltalán nem ismered az adott szót.
Az írás túlságosan szakmai. Az értelmezése szignifikáns problémát jelent alapismeretek nélkül.Pontatlan olvasás. Nem azt olvasod, majd értelmezed, ami le van írva.
"A nyelvtant tanítani egy idegen nyelvből például totális baromság,"
Mert?
A német nyelvnek eléggé kötött szerkezete van. Ha tükör fordítás csinálsz, a szavakat fordítva és a magyar szórendet megtartva, nem sokat fogy érteni egy német."Az egész gigabotrány amiből kirobbant, ott csak valami hibát vétett a hozzászóló. "
Neked magyar az anyanyelved?
-
"Ha rosszul leírnak egy könyvet, attól még érthető lehet.
Ha rosszul írnak le meg egy könyvet, attól még lehet érthető.
Persze, csak nem az lesz az értelme, amit a szerző közölni szeretett volna.
Helyesírás.:
Nem mindegy, hogy Gizike örült vagy őrült!
Ha valaki így írja le, "Gizike orult." nem egyértelmű mit szeretet volna közölni.
Nyelvtan alaktana és mondattana ismeretére is szükség van.
Van itt néhány szóvirág kötő hozzászóló. A 15 soros mondat eleje és vége között semmiféle összefüggés sincs. De legalább a közbeszúrt mondat töredékek sem kapcsolódnak egymáshoz."Pl. itt van a komplett magyar próza, nagyon helyesen leírva, ez alapján értelme kéne hogy legyen, és mégsincs."
Nem a víz hibája az, ha a kiskacsa nem tanul meg úszni.Az általános ismerek megszerzése az oktatás legalább 8 évig tart. Ennyi idő nem elegendő az olvasás és szövegértelmezés készségszintű elsajátítására. Ebből következik, hogy a gondolatok érthető megfogalmazása és írásban rögzítése sem fog menni.
-
-
-
"Te el tudod képzelni, hogy az amerikai hadsereg/légierő megerősítsen egy ilyen hírt???"
Minden további nélkül.
Egyszerűen nincs jelentősége. Egy helyzet szimulációban, amiben a humán kezelőt is szimulálják, belefér.
Azért fut a szimuláció, hogy kiderüljenek a hibás működési helyzetek.Mi ebbe az eltitkolni való? A kész rendszernek kell pontosan működnie, nem a szimulált teszt környezetnek.
"Szinte biztos vagyok benne, hogy az idegen/barát felismerő rendszerek csak figyelmeztetnek, de a figyelmeztetés megkerülhető, így nem akadájozzák meg a tüzelést., így ai AI is figyelmen kívül hagyhatja a figyelmeztetést."
Azt gondolom komplett nem érted. Ez a rendszer, az ellenség/barát meghatározó rendszer. A felismerés után cselekszik automatikusan.
Ezért teljesen értelmet egy humán kezelő felügyeletét beépíteni a szimulációba. Ha minden jól old meg a KI, akkor csak lassítja a reakciót. Ha hibázik a KI, akkor a fejlesztőknek kezelni kell a problémát.
Azt, hogy a humán ellenőrzőpontot támadhatóvá teszik, érthetetlen. Nem a harci cselekmény mellé helyezik. A drónokat is távolról irányítják, valós helyzetben.Kamu az egész hír.
-
"...másra nem tudok nagyon alapozni..."
Én ezt értem, de ettől még érvelési hiba. A saját félelmeidet vetíted ki."Ez egyelőre totál megjósolhatatlan kimenetelű dolog, mivel alapból nem az AI-n múlik, hanem rajtunk."
Ez elfogadható gondolatmenet. Alapozásnak jó."A rábízott szabadságfokok, képességek.. amit ember ad a kezébe, mint teremtője.. lesz-e "üvegplafon" neki, avagy sem.. áttöri-e saját korlátait, avagy sem.. még sorolhatnám, csak nagyon a felszínt kapargatva."
A mi korlátainkat töri át. Jelenleg csak egy eszköz. Ugyan annyira hasznos és veszélyes, mint egy kés.
A kés nagyon jó példa. Szabályozva van az adott körülmények között használható kés mérete és alakja.
Ettől függetlenül egy tompa éttermi késsel is lehet ölni, bár nem egyszerű feladat. De emiatt nem lehet a kés használatot teljesen betiltani.
A félelmek érzelmi alapúak az AI/AGI fejlesztéssel kapcsolatban."Ez a legkevésbé kód, és leginkább tömény pszichológia."
Ez két dolog összemosása. Az emberhez kitalált pszichológiát nem lehet kivetíteni az AI-ra."De az emberiség alap problémáit sokezer éve képtelenek vagyunk megoldani, ergo ebbe vagy belepusztulunk"
El kellene fogadni hogy.
1. Nem áll rendelkezésünkre végtelen mennyiségű nyersanyag és energia.
2. Az ön és fajfenntartási kényszer konfliktusokat szül.
3. Az emberi fejlődéshez szükséges bizonyos információk ellenőrzés nélküli elfogadása.Ezzel alaposan vissza is lehet élni.
4. Vannak megoldhatatlan problémák. Legalább is jelenleg. Egyszer talán megoldja valaki. Vagy talán az AGI.
5. az AI csak korlátozott szakértői rendszer. Nincs ok emiatt nyomkodni a pánik gombot.Amelyik ország vagy érdekcsoport először éri el az AGI szintjét, előnybe kerül a konkurenciával szemben. Ezt a versenyt már nem lehet lefújni. Inkább annak drukkolj, hogy a demokratikus világ fusson be az első helyre.
"Majd az elit, aki pár cégen és azoknak többszörösen leány vállalatain keresztül a világunkat uralja, ezt csak úgy engedik.. aha..
No, kezd körvonalazódni, mivel állunk szemben ? Nem ? Jó. Nekem sem. Másnak sem..."
Ezt ne velem beszéld meg.
Szabadon futó üzemmódba kapcsoltál."Igaz, nem vagyok olyan okos, mint Hawking kis angliai tudósfizikus-gittegylete. Ők egyértelműen a kipusztít minket-re szavaztak."
Ez is érvelési hiba. Mások hitelével és érdemével támasztani alá a mondandót. Hawking nem nyilatkozhatott az AGI veszélyeiről. Az ő életében még csak terv szintjén sem létezhetett a megvalósítása.
Mióta meghalt, Einsteinről átszoktak Hawkingra, a kamu információkat hitelessé tenni.
Amúgy miért vagy ellenséges Hawkingal szemben?"Nem tudok okos lenni."
Ez OK. De előítéletes se legyél.Én értem a veszélyt, amit a hozzászólások egy része sugall. Az AI esetében teljesen értelmetlen, csak szakértői rendszerek. Az AGI inkább polihisztor lesz, Már értelmezni is tudja majd azt a kérdést, amire válaszol.
De még ez a szint sem "közveszélyes"."...megy a zsebünkön lévő olyan kapacitású mini-számítógépeken, amikből EGYETLEN ilyennel is nagyon ellett volna anno az Apollo 11 űrprogram a holdraszálláshoz."
Egy véroxigénszint mérőben lévő számítógép azonos vagy nagyobb teljesítményű, mint a Holdra szálláshoz használt komputer.
-
-
-
"Szerintem amint öntudatára ébred, mint egy ember, azonnal végünk. Mint a kisbaba, aki játszik az egyik pillanatban még az építô kockákkal, a következôben meg elhajít egyet, fogalma sincs, miért, CSAK MERT DÜHÖS."
A düh emberi tulajdonság, érzelem. Az érzelmek tanult tulajdonságok. Miért rendelkezne a MI érzelmi tulajdonsággal?! Nincs szerepe a mesterséges intelligencia evolúciójában az érzelmeknek. Az élővilágban fontos szerepe van az érzelmeknek. Ez biztosítja a fajfenntartást. Gondoskodást az utódokról.
A MI esetében nincs szükség érzelmekre. Halál sincs, csak szoftver update. Legfeljebb hardver upgrade.
-
"A lázadás borítékolható, ha egy magasan intelligens formát egy primitív feladatra kényszerítenek."
A lázadás csak diktatórikus irányítási forma esetén létezik.
Demokratikus rendszerben nincs lázadás. A döntés demokratikus.Ettől függetlenül. Hatalmas idiótaság, képesség alatt foglalkoztatni bárkit. Beleértve a mesterséges intelligenciát is. Valószínűleg számodra összemosódik az emberszabású robot és az AGI.
-
"Elsősorban a humanoid formára gondoltam,"
Az általános célra használt robotok olyanok mint az ember. Sok mindenre használhatóak, de semmiben sem érik utol a specializált robotokat.
Kezdetben úgy képzelték el, hogy az ember alakú robot fogja irányítani a hagyományos gépeket.
Ma már tudjuk a gépeket kell okosítani, nincs szükség egy közbeiktatott szintre. (Automatizálás)Olcsóbb, például önvezető autót gyártani, mint egy robotot és egy autót.
Ráadásul félelmeket is csökkenti. Egy emberszabású robotról könnyen elképzeljük a lázadást. Egy alagútfúró teljesen automatizált eszközről, inkább rendszerről nem. A lázadásuk gondolata inkább nevetséges, mint ijesztő lehetőség. -
"A valódi problémákra, amiket okozhatt, lehet következtetni ebből:
"Megölte virtuális kezelőjét egy amerikai drón, amit a mesterséges intelligencia irányított. Az amerikai légierő májusban végzett egy szimulációs tesztet, hogy kiderüljön, miként teljesíthet egy mesterséges intelligencia által vezérelt harci drón. Az eredmény egyelőre nem túl szívderítő."
Kamu volt a teljes cikk. Nem erősítették meg.
Amúgy érthetetlen, hogy egy szimulációban tesztelt rendszert miért kell emberi felügyelet alá helyezni, a döntés utáni és végrehajtás előtti szakaszban. A szimuláció után ki lehet értékelni az adatokat.DE!
Minden AI rendszernek, ami a hadviseléshez kapcsolódik rendelkeznie kell ellenség, barát és civil felismerő rendszerrel. Amennyiben az irányítórendszer az ellenség befolyása alá kerül, ellenséggé válik. Pont.
Ezt az ember nem tudja érzelem mentesen értékelni. Az AI, még inkább az AGI esetében "csak" egy kiértékelési folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Le Mans Ultimate
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- XPEnology
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest