Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz RPZ #38 üzenetére

"Goertzel eszközként használja az LLM-eket az AGI eléréséhez." [...] "A cél az, hogy olyan rendszert hozzon össze, amely képes a deduktív, induktív érvelésre, kombinálni tud különböző tudásrészleteket"

És persze sokan mások is tapogatóznak hasonló irányokba. Mint Karpathy fogalmazott (aki Tesla-tól átment OpenAI-hoz egy jó ideje), ez olyan, mint a "Thinking, Fast and Slow" könyveben lefektetett System 1 (azonnali, intuitív, mint 2 + 2 = ?), és az arra épülő System 2 (123 + 789 = ?) thinking. A mostani LLM-ek csak a System 1-et csinálnak elsősorban, és most sokan dolgoznak azon, hogy erre ráépítsék a System 2 réteget (pl. valamiféle Tree of Thoughts megoldás keresést). Ill. sokan próbálkoznak azzal is, hogy csak a mostanival azonos felépítésű LLM-et betanítani, hogy azonnal válaszolás helyett egy gondolkodási folyamat leírását generálják (pl., "Let's verify step by step"). Illetve ilyen jellegű generált kimeneten végezni eleve a betanítást, szokásos szöveg helyett (pl. MS Orca).

• Tasunkó

őstag

válasz RPZ #38 üzenetére

Jól hangzik az eleje, de a humanoid robotot felejtsd el még egy 100 évig, onnan menjünk tovább. A boston dynamicszét hátbavágom egy lapáttal, onnantól fekszik amíg a reggeli műszak fel nem állítja. Hiába szaltózik, nem szaltózni kell hanem dolgozni, két szirszart belenyomni a biszbaszba. Olyan drága lenne, hogy a munkások sepernének előtte, nehogy megbotoljon mert a főnök szívrohamot kap, ha behorpad.

Új hozzászólás Aktív témák