- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Helios 44-2? Annak 58mm-es a fókusztávja. Majdnem ennyi az Olympus M.Zuiko 60 mm-nek, vagyis azzal szinte megegyező látószöged lesz. MFT gépen 58mm-es objektív 58mm, régi vagy új MFT gép tökmindegy, sőt az is tökmindegy milyen gépre csavarod fel mindig 58mm marad a fókusztávja, csak a szenzor méretétől függ, hogy az objektív által vetített képből mekkora részt lát.
A gépnek tudnia kell az objektív fókusztávját, ezt manuális obinál meg kell adni, Helios 44-2 esetén 58mm-t. Közgyűrűvel viszont nem tud mit kezdeni, valszeg kissé másképp fog mozogni mint amit a keresőben látni szeretnél.
-
Throme
veterán
Nekem nagyon fontos a stabi a vázban.
Régen nem választottam pentax rendszert, mert akkor még a keresőben a látott kép nem volt stabilizált, hiába a szenzormozgatásos stabilizártor a vázban.
Milcen viszont nagyon tetszik, hogy még a fix lencsék is stabilizáltak, a fényerő ellenére is. -
MrChris
nagyúr
Szerintem az egy nagyon jól sikerült váz, kb. mindent tud, az árát is emiatt jól tartja, aszem ~120-140e. Kistesója a GX80 4k, stabi, új zárban megegyezik. FHD-ban gyengébb, meg az elektronikus zársorozat ki tudja miért, de zajos. Következő lépcső a G90/GX9, azokban már a 20mp-es szenzor van, G90-ben v-log is, bár 8 bites. A magasabb árán kívül egy dolog nem tetszik bennük, 4k-n az erősebb cropp aszem 1.23, míg a G80/GX80 1.1.
Aztán ehhez még megint hozzáraksz egy kis pénzt és GH5/G9-nél vagy. -
aginor
veterán
G80-akat is lehet ennyiért kapni (talán egy G90 sem lehetetlen kicsit többért, ha szerencséd van), és abban van képstab is, amit ha párosítasz a gimballal, akkor nyerő megoldás lehet. Van benne továbbá 4k videó és 4k sorozat is. Most azt, hogy a GH4-hez viszonyítva milyen a videója, azt nem tudom (nem szoktam videózni), de nézz utána, akár YT-ot.
-
Throme
veterán
"este gyenge fényben már elég necces mozgó témát fotózni..."
Ez még stabis "sötét" telével is problémás.
300 mm-en, gyengébb fényviszonynál (még csak sötétnek sem kell lenni, elég árnyékosabb hely) , mozgó témára kell az alacsony záridő.... na ilyenkor elkezdi kajálni az iso-t a váz, függetlenül a stabilizátortól.
MFT nem annyira szereti ezt a szitut.Gondolj bele, statikus témánál is, 300 mm esetében nem árt az 1/600 sec (ha csak nem vagy Robin Wong ).
Namost futkározó kutyához ennél lejjebb kell menned. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest