- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
freelanced #103754 üzenetére
Az Oly 25/2.8? Olyan a képe mint egy kitzoomnak ugyan ezen gyutávon. Fényerő nyereség meg minimális. Akkor már inkább egy nem decenteres Lumix 25/1.7, de egy Lumix 12-32 is jobb vásár ha csak nem vázsapkának adják a G80 mellé.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
freelanced #103731 üzenetére
Hát nincs. Illetve a kit objektív pont arra jó, hogy határozott elképzelésed legyen arról, hogy merre van az előre. Senki nem tudja helyetted eldönteni, hogy mire van szükséged, illetve ha majd valami hiányozni fog, azt tudni fogod.
Mit értesz sok máson? Pl. party fotózásra, történelmi belvárosra, madarazásra, spotterkedésre boztosan nem lesz jó az ekv. 80 mm. De ezeket nem lehet egy obival lefedni.
Szerintem kezdetnek olvasd el Scott Kelby könyveit. Főleg az elsőt. Sok kérdést tisztáz.
-
gyapo11
őstag
válasz
freelanced #103731 üzenetére
gyújtótáv miatt szép háttérmosást lehet vele viszonylag
Mft-n ugye a crop faktor miatt trükkös a dolog, mert a 150-es obi olyan képet ad mint FF-en a 300-as, de ettől még ő egy 150-es, és csak annyira mossa a hátteret mint egy 150-es.
DOF kalkulátor szerint 4-es blende 300 mm obi FF szenzor 10 m tárgytávolság 26 cm a mélységélesség, ugyanez 150-es obival MFT szenzor 53 cm.
Nagy fényerővel lehetne operálni, de az hosszabb gyújtótávoknál drága és nagy és nehéz. Így marad a közel menni a tárgyhoz és messze legyen a háttér. -
HollyBoni
veterán
válasz
freelanced #103724 üzenetére
Szerintem MFT-n egy 45-50mm fix nem igazán alkalmas univerzális obinak, természetben/kültéren sem. Szvsz ahhoz túl szűk.
Én a helyedben vennék egy használt zoom-ot, kitapasztalnám melyik gyutávot használom a legtöbbet, ha meg nem tetszik az obi és/vagy tudod merre akarsz tovább menni, eladod ugyanannyiért mint amennyiért vetted. -
Lassú Víz
addikt
válasz
freelanced #103720 üzenetére
Szia,
Stabilizátoros Panát. Amiket felsoroltál, ahhoz teleobjektívet keresnék tele állásban közelponton használva,
vagyde inkább makrót. Illetve lehet én nem értem jól, hogy milyen célra keresel objektívet.Olympus dolgaim vannak, lőttem pár teszt képet, hátha segít. A képeken egy Silk Mini Pro asztali állványt látunk, mögötte kb. 22-25 cm-re egy 2,25 l-es üdítőt. Egyik kép sincs vágva, lényegében ahogy a gépből kijött + amit a PH művelt vele.
Az elsőt 12-100 f4 pro obival 100 mm-en közelponton. Ennek az obinak elég jó a közelpontja. Ez még ment kézből a dual IS-sel.
De azért egy 60-as macro másik liga, és még lehetne közelebb menni bőven. Kellett az állvány, meg az önkioldó.
Végül egy nem szokványos megoldás, 14-150 + MCON-P01 150 mm-en. Ez sem ment kézből. -
Grillo
őstag
válasz
freelanced #103726 üzenetére
Én Pana 14-140-et szeretem, azt használom legtöbbet, de videóra nem nagyon próbáltam. Van a 12-60, de az nem rég van meg, nincs vele kb. semmi tapasztalatom, meg a másik mellett talán csak amiatt érdekes, hogy cseppálló. Van ebből Leica, az fasza lehet, de nem fogtam még kézben. A 20 mm palacsintát mindenki szereti, de az AF nagyon lassú mindenki szerint. Meike gyárt MFTre is filmes lencséket, MF, de nem lehet nagyon drága, én 9mm-est rendeltem a gyártótól 100k-ért 2 éve, de videóra nem használtam még ezt sem. Majd most szünetben próbálkozom.
Egyébként ilyen bogaras-növényes-vízcseppes dologra én kipróbálnám a 100-300-at, csak messze kell állni, meg kell állvány, ha a szűk végén használnád. -
Grillo
őstag
válasz
freelanced #103722 üzenetére
De, azért is írtam, hogy nem tudom, milyen átfogást keresel, meg hogy fixet-e. De az biztos, hogy ha szép mosást akarsz MFT-n, akkor vagy fix kell, vagy MF, vagy a Leica/Oly Pro vonal nem lesz 100 alatt.
-
gyapo11
őstag
válasz
freelanced #103722 üzenetére
Nekem is szűk a 85, ami mft-n 42.5, de ki mit hogy fotóz attól függ. Van ismerősöm akinek kedvence. De pl. egy asztaltársaságnál én sose arcokat fotózok hanem csoportot, így rögtön érthető a dolog.
-
Grillo
őstag
válasz
freelanced #103720 üzenetére
Fix vagy zoom? Előbbivel könnyebb háttérmosást megoldani, vagy ami nekem van obipark, abból a 100-300 ilyen, de neked az lehet szűk lesz, meg 100-150 körül mennek a használtak. MOndjuk videózással nincs sok tapasztalatom, de ha elég a fix, meg a MF, akkor akár egy TTartisan 40mm 2.8 macro üveg nem makróra használva is szépen most, jó éles, én szeretem. És 30-40 körül megkapod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest