Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .Szaki.

addikt

válasz setup #64 üzenetére

"Szerintem nálunk azért van hybrid ledes Swift 10milláért, hogy a német idehozhassa a roncsát, de a zöld bolygó az persze jobban hangzik.
    Írhatnám, hogy érdekelne, hogy ha az új Swift "indiai felszereltséggel" már ha kapható lenne nálunk is 3,5m-ért újonnan, akkor vajon ki adna egy 10 éves német autóért ugyanennyit vagy még többet csak, mert félmillióról vissza van tekerve kétszázezerre?
    Nem sokan."

Írtad, hogy szeretsz érintkezni a valósággal. Akkor beavatlak.

Először is nekem volt hybrid Swiftem GL+ felszereltséggel, ami halogén fényszóróval volt felszerelve. A fényereje egy gyertyaláng fényével ért fel. Nem is értettem, hogy ezt így ebben a formában hogyan lehetett értékesíteni. Teszem hozzá parabola LED-es fényszórókból is van harmatgyenge verzió. Ettől függetlenül elképesztően príma autó volt.

Másodszor nézd meg, hogy az indiai felszereltségű autók mit tartalmaznak és mit nem. Nem az a lényeg, hogy kurblis-e az ablak, vagy van-e benne nagyTV. Az indiai piacon nem csak ezen spórolnak, hanem a biztonságon is. Ide tartozik a megfelelő világítás, de például a légzsák megléte is. Nézz meg egy indiai piacos Suzuki, Ford, vagy akár VW töréstesztet. YouTube-on millió+1 van fent, ki tudsz bontakozni. Ezekben az autókban a vezetői oldalon sincs légzsák. Ezt azért mi itt már a kilencvenes évek elején olyan szinten ugrottuk meg, hogy már a belépő kategória is alapfelszereltségként adta ezt a feature-t.

Harmadszor: Aki használt autót vesz, az az esetek nagy részében meggyőződésből vesz. Egy része ordítja, hogy amint kijössz a szalonból a felét éri az autó, másrésze meg úgy gondolja, hogy különb autót tud venni azon az áron, használtan. Ez pedig egy szubjektív dolog, bizonyos esetekben akár még igaz is lehet. Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon sok ember úgy vesz autót, hogy próbál a szomszéd fejével gondolkodni, hogy mi válthat ki belőle irigységet. Ami szerintem szomorú, de ez van.

Egyébként én nem gondolom, hogy az probléma lenne, hogy Európában olyan autókat akarnak értékesíteni újonnan, amiben az alapvető biztonsági funkciók megvannak. Legyen benne bőven légzsák, legyen jó a világítás, és legyen vezetést támogató asszisztens, amennyiben az tényleg megfelelően működik. Utóbbi kényelmi funkció is, ami nem jelenti azt, hogy olyanok üljenek a volán mögé, akik nem tudnak vezetni, másrészt pedig azért is fontos, mert egy F Astrából még valóban baromi jól kilehetett látni, a mai bunkerformából adódóan viszont már tényleg limitáltabb a kilátási lehetőség, erre pedig tényleg jók az olyan funkciók, mint például a holttérfigyelő rendszer, vagy akár a kamerarendszerek.

Az egy más kérdés, hogy az Unió önmagát nem meghazudtolva ebben az esetben is túltolta a biciklit, mint oly sok mindennel kapcsolatban. Lásd 2030-as átállás. A 3 tonnás EV környezetbarát, mondjuk egy jó kis kei car az környezetszennyező.

Új hozzászólás Aktív témák