- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #50 üzenetére
Az nem személyeskedés, ha a viselkedésed és az állításaid közötti ellentmondásra rámutat az ember még akkor sem, ha Te személyes sérelemnek éled meg.
A hozzászólásaidban úgy vádolsz másokat hívő mentalitással, hogy közben felvonultatod a hívő mentalitás összes fő jellemzőjét.A személyeskedés az, amikor valakinek a személyiségjegyeit és / vagy vélt motivációit hozod fel ellenérvként az állításaival szemben.
Pl. "Te meg bejöttél szítani a tüzet, és ez már nem az 1. topik amibe csak ezért jársz. "
vagy:
"Te is azért jöttél ide mert "bántják" a kedvencedet"
Ez nem azért személyeskedés érvelési hiba, mert esetleg valakinek sértheti az érzékenységét (az enyémet pl. biztosan nem), hanem mert semmi köze az állításaim igazságtartalmához. Akkor is lehet igazam, ha így van és akkor is, ha nem.
Az ilyen beszólogatások lényege nem az érvelés, hanem a hangulatkeltés. Mivel racionális érveid nincsenek, így a diskurzust próbálod indulati alapon ellehetetleníteni abban bízva, hogy ezzel elnyered a hozzád hasonló indulatokat táplálók szimpátiáját. -
azbest
félisten
válasz
Dr. Akula #37 üzenetére
2) nem kell hozzá net, előny a sebességnél, ha közös wifi hálózaton vannak, de bluetoothon is megy.
Pécé laptopokat is árulnak 8GB forrasztott rammal, nem muszáj azt megvenni, hanem lehet többel is. Sajnos sok pécé laptopnál sem bővíthető a ram. Az applenél legalább a nagy teljesítményű ram megoládás az indok, pécén sokszor kamuból nem teszik slotba, pedig elférne és működne ddr5-tel is, soknál az integrált lpddr5 sem gyorsabb, mint a modulos.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
Dr. Akula #35 üzenetére
1.: Videóvágás - Én pl nem szoktam, csak ha valakinek VHS-t digitalizások, vagy timelapseeket csinálok és azokat vágom össze.
2.: képmásolás - Airdropbtw, miért nem valós alternatíva a felhő? Lefotózom, és mire a laptophoz érek már ott is van, meg az ipademen, meg a másik iphoneomon is....
Nem kell ehhez semmilyen speckó szoftver. A laptopon is látom a fotó albumban. (ganyítom sosem használtál macet és úgy fikázod meg osztod az észt)
3.: portok - az airen is van 2 db usb-c TB. Van átalakítóm, mindenre elég, de az új gépeiken meg aztán tényleg minden port emgvan ami kellhet a rendes munkához.
4. Memória - nekem spec elég, tényleg mint win alatt a 16 GB de én mint írtam, nem vágok videót és nem programozok rajta. Képszerkesztés és napi használat. Más alaplapra forrasztott RAM-os win laptopot is szidsz hogy sz@r?! Nem a gombhoz varrjuk a kabátot, ha kell, megveszed a nagyobbat, ezek munkaeszközök, az árát vissza fogja hozni.
5.: Programok. "konkrétan" még mindig semmit sem írtál le .... -
peet05
aktív tag
válasz
Dr. Akula #23 üzenetére
Lassan egy hónapja használok egy M1 Air-t (8/256 - 320k - kupon+utalvány).
Miért? Mert kicsi, hordozható (1,3kg), anyagminőségre nagyon perfekt, retina kijelző nem kérdez - gyönyörű, IPS, DP3 98.6, 100%SRGB, 400nit -, hangzás zseniális, tpad-bill. nagyon jó, akkuidő hibátlan - amit ígér, valóban hozza -, hűtése: passzív! - nincs venti, hangtalan, ujjlenyomat olvasó gyors, egy telefontöltő is elég neki.
Nem jön zavarba 10-15 tab böngészőnél, nem ilyed meg egy kis Davinci/Lightroom-tól sem (nem pro használat). Sorozat, film, irodai programok, stb. Vegyes felhasználás.
Nem (ahogyan Te mondtad) "életérzésért" fizettem, nem egy logo-ért, vagy mert fancy, hanem egy olyan készüléket kaptam a pénzemért, amit öröm kinyitni (mert ha végeztem, csak lehajtom a fedelet, következő felhajtásnál onnan folytatom, ahol abbahagytam - ez este történik, majd másnap késő du./este ülök elé, akkor sem merül, vagy csak max. 1%-ot, ebben a hibernált/készenléti állapotban) és használni.
Hívő, szemellenzős nem lettem, az újdonság varázsa elmúlt, de ha egyszer tényleg azt adja, amit ígér, és felhasználóként ezt tapasztalom, akkor nem fogok felköpni és aláállni, mert egy ilyen gépet használok. -
hegedus001
aktív tag
válasz
Dr. Akula #23 üzenetére
Még mindig nem soroltál fel egyetlen egy érvet sem a ifos ellen.
viszont ami tény, hogy a melósom egy i7, a mai napig kiválóan hazsnálható (7/8 éves)
a macbook is kategóriájuk egyik legjobb gépei. (Főleg amikor megjelent az M1 es proci, teljesen lemosott mindent)
minden nagy, ún. "money maker" program hivatalos forrásól bizony fizetős minden platformon.
Ha a mac mellé van egy iphone-od esetleg ipaded, akkor olyan ökoszisztémának lehetsz részese ami páratlan a piacon.
És a legutolsó, hogy amikor a win-es programok/onedrive jobban működnek macen, akkor az valahol egy rohadt nagy szégyen....
Volt hasonló 2022-es zenbookom, fél év után szépen belassult. akkor a angy akcióan vettem egy macbook airt, a mai napig boldog vagyok vele, pedig nagyon szerettem a win-t és nagyon féltem a váltástól. Sokkal gördulékenyebb minden mac os en és ami a lényeg, hetente 1 szer töltöm a macbookom....ugyan ilyen használat mellett az asus 5-6 szor is kérte a töltőt. de ha aktívan használom, akkor is két napos az üzemideje (16 óra) az asusnak meg kb 6 óra.
-
formula01
senior tag
válasz
Dr. Akula #23 üzenetére
Tényleg no offense, de szerintem itt most ezt pont te csinálod. Süt minden szavadból az Apple, meg a felhasználói ellen érzett ellenszenv, és igazi érvek nélkül szarozod a meggyőződésed alapján.
Egyébként tény, hogy vannak, akiknek kritika nélkül le lehet minden szart nyomni a torkán a harapott almával, elég megnézni pl. a topicot az új MBP-kről, ahol páran foggal körömmel védték, miért jó egy 800e Ft-s pro gépet 8 GB Rammal árulni 2023 végén.
Ettől viszont még a Macbookok baromi jó gépek, az M-es procikkal bizonyos szempontból mérföldekkel jobbak a Windowsos laptopoknál, más szempontból meg rosszabbak, egyszerűen nem azonos igényeket szolgálnak ki.
Továbbra is azt mondom, el kell fogadni, hogy különböző embereknek különbőzőek az igényeik, amiket különböző gépek szolgálnak ki. Attól, hogy valamelyik gépnek nem te vagy a célközönsége, attól az még nem lesz szar, ahogy az sem lesz hülye, akinek más a fontos. -
cs.zs.
veterán
válasz
Dr. Akula #23 üzenetére
Én nem vagyok Apple-hívő, egyszerűen csak van a családban és kész. Múlt héten fotózgattunk, próbáltuk összehasonlítani 5 telefonnal pl a fotós képességeket, illetve az eltérés mértékét. iPhone 14 Pro, Samu A54, Redmi Note 12S, és további 2 szutyadék, átlag hétköznapi izé/bigyó. Esti félhomály, leszálló este, épp kigyulladó lámpák (full szopatós fényviszonyok)
Senkit nem fog meglepni, hogy az iPhone csinálta a legjobb képeket, de az arányok... Ha autóra fordítom, akkor a Redmi Note 12S egy Opel Corsa volt, az A54 egy Insignia, a 14 Pro pedig kb S600 Merci.
Lehet itt nyafogni, hogy milyen drága, meg lehúzás, meg mittomén, de attól még a tény tény marad: magasan a többiek fölött teljesít,
és ez így van a cég laptopjaival is, és azok korántsem annyira túlárazottak mint a telefonjaik. -
formula01
senior tag
válasz
Dr. Akula #20 üzenetére
Mi az amiért ott fizetned kellett, míg ugyanazért Windows esetében nem?
Illetve most akkor az a baj, hogy szerinted csak életérzés, vagy az, hogy drága, vagy az, hogy fizetni kell valamiért? Vagy tulajdonképp mi igazából a probléma?
Kb. olyannak érzem az alma gyűlöleted, mint mikor más meg elkezd winfosozni.
-
Silenzio
addikt
válasz
Dr. Akula #15 üzenetére
Nem vagyok nagy almás, de egy kompletten működőképes ökoszisztéma nem pusztán életérzés. Főleg, ha pl. tartalomgyártó vagy. Final Cuton tanultam vágni húsz éve, és bezony odabaszott a konkurenciának, és sokkal olcsóbb, mint az Adobe Premiere Pro.
És ha már tartalomgyártó vagy, vegyük egy pillanatra a kamerákat. Tegnap fesztiválon elővettem egy Sony Xperia 1 III-at, 3 perc után melegedett túl, a 4. percnél 150 frame-t dobott ki. Utána felvettem egy teljes másik koncertet egy iPhone 14 Próval, még csak fel sem langyosodott. Életérzés, a nagy büdös lóf@szt. (No offense). Ahogy Michael Tobin mondta: "just works". -
-
Patrik.Varga
tag
válasz
Dr. Akula #12 üzenetére
Pontosan. Szerintem az 1.5-1.6kg még bele kell, hogy férjen, kifejeztten jót tenne neki az a plusz hűtés és esetleg + akksi kapacitás.
Tök jó szerintem ez az alap, tényleg csak picit kellene optimalizálni, hogy valóban egy jó masina legyen belőle. És ha a teljesítményt / minőséget nézem akkor az ára is korrekt.
A macbook prok esetében is észhez tértek sok év után és egy picit növelték a magasságot és súlyt, cserébe nem throttlingol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest