- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
abducted_
csendes tag
Így van, ez a 3.hdd-m, amit csak adattárolásra szándékozok használni.
Ugyanakkor, amit írtál a BIOS-beállításokkal kapcsolatban, azokat kipróbáltam(először None, aztán Auto módban) de pont az volt a baj hogy se a BIOS se a Win nem látta a teljes méretet, csak 137 GB-t(ill 128-at), ezután hoztam fel a topicot.
Részben off: ha lenne egy új gépem, amihez ekkora, minőségi vinyót veszek, abba garantáltan nem 3 éves Mercury lapot rakok. -
mr_ricsi
veterán
válasz
abducted_ #83 üzenetére
Tehát ez nem egyedüli vinyó?
Mert ha másikról bootolsz, és a nagyvinyó csak adatvinyó, akkor nem is kellett volna keverni: a bisoban vagy nonera, vagy autora vagy egy ex-has értékre beállítani, és a win pedig detektálja és kezeli a teljes méreten. (Tehát rossz esetben is csak 3 újraindítás.)
Én azt hittem, hogy csak ez a vinyó lesz a gépedben, ezért erről kell(ene) a winnek indulni. -
abducted_
csendes tag
Még most se értem... hiszen nem daraboltam fel, most van egy E: meghajtóm ami vmivel több mint 230 GB...
Amúgy, csak azt sajnálom ebben a történetben, hogy valójában nem tudom, hogy melyik lépésemtől ismerte fel a Win korrektül a vinyót... mindegy, legfeljebb X-aktás rejtély marad... -
abducted_
csendes tag
Nem fogod elhinni, mi történt, megpróbálom összefoglalni röviden
Ugye először amikor a vinyót beraktam a gépbe, megnéztem a BIOS-t, és 137 GB-t írt, majd XP-ben, PQMagic is ennyinek ismerte fel. Aztán kipróbáltam különböző dolgokat(XP-ben 48-bit LBA engedélyezése) és próba-szerencse alapon megflasheltem a BIOS-t, azaz csak akartam... ECS K7VTA3 (2.0A) BIOS-t használtam, látszólag sikerrel jártam, de az utolsó pillanatban kilépett ''Unknown Flash Type'' üzenettel, újraindításnál ismét a Mercury Post Screen-je köszöntött.Ezek után ma már arra gondoltam, hogy 4 napja itt van nálam a zsír új WD 250-esem, és elég idegesítő hogy nem tudom használni, tehát úgy döntöttem hogy PQMagicet használva létrehozok egy 137-es partíciót, max marad némi unallocated space. Belépek a Partition Magicbe, és mit látok : WD 2500 JB - 239 GB!!! Kreáltam rajta egy partíciót, majd restart, hogy megnézzem, mi változott a BIOS-bam, és : még mindig 137 GB-ot ír!
Végjáték: a 3. boot-képernyőnél, a táblázatnál nyomok egy Pause-t, és mit látok a eszközök listája alatt : Unknown Flash Type
Kissé hosszúra nyúlt,a lényeg: köszönöm a segítségedet, probléma megoldva! -
abducted_
csendes tag
mail ment
-
abducted_
csendes tag
Kimaradt: Award BIOS van a lapon.
Odáig eljutottam, hogy valószínűleg a K7VTA3(2.0) lap az én Mercury lapom megfelelője, de ECS-éknél csak a K7VTA3(2.0A) laphoz találtam BIOS-t. Vajon ez ugyanaz, vagy az A betű egy olyan upgrade-t, vagy revíziót takar, ami miatt garantáltan hazavágom a lapom? -
abducted_
csendes tag
A tesztelt lap pedig, amit linkeltem:
ECS K7VTA3(2.0) -
abducted_
csendes tag
100 %-ig így néz ki mint a képen látható lap, gombelem/vezérlők/slotok, minden ott van ahol az én lapomon, csak az enyémre rá van matricázva hogy KOB KT266a FSX, ja, és a nyákon ez mellett a REV : 2.0 felirat olvasható...
Bővebben: link -
mr_ricsi
veterán
válasz
abducted_ #70 üzenetére
Akkor STOP!
Majd este nézek neked másikat.
(Én ezzel a ''vegyes RAMos''-sal találkoztam élőben.)
Addig is: A gépeden AMI vagy Award bios van-e, és a ''memóriaszámlálós'' biosképernyő aljáról a szép hosszú számot nem tudnád-e ide megirni?
(12/02/99-KT266A-8233-6A69MA1AC-00 <-valami ilyesmi) -
-
mr_ricsi
veterán
válasz
abducted_ #67 üzenetére
ECS K7VTA2(2.0)
Bővebben: link
Azért -biztos ami biztos- töltsd le a manuálját is, és hasonlítsd össze a Te alaplapoddal. -
abducted_
csendes tag
Senkinek sincs ilyen lapja?
-
abducted_
csendes tag
Hali,
Bocs hogy ilyen régi témát felhozok, de nekem is ilyen lapom van. A problémám: a Mercury
KOB KT266a FSX lapom nem látja a WD 250-es vinyómat. A Kobian honlapján csak egy, nagyon régi BIOS-t találtam, tudja-e valaki, hogy az én lapom melyik ECS/Matsonic lapnak felel meg? -
Smasszer
csendes tag
Emberek!
Én is BIOS frissítést próbáltam csinálni, MERCURY KT266a DFSX alaplapomon. Ehhez az award 788 flash prgramot használtam és az ECS K7VTA2 lap 2.2-es biosát próbáltam beflashelni. Elméletileg mindent jól csináltam, mégsem sikerült. Meg se nyikkan az alaplap. A régi BIOS-t ugyan elmentettem, de további probléma, hogy a haveri körben senkinek nincs ilyen lapja, ezért a menet közbeni bioscsere nem megoldható. Nincs valakinek ilyen alaplapja Balassagyarmat környékéről? Megmentene vele... -
klampfer
tag
En is matsonic-kent vettem az alaplapot, de leszeded rola a matricat, es lam ott viritt az ECS verzioszam.
-
boldi
csendes tag
Ha végleg elcseszed a biost, akkor ha van még egy hasonló alaplapod, egy kockázatos dos-os menet közben csipet cserélek módszerrel még van esélyed feléleszteni. Amit írtatok, hogy floppyról betölti a biost ha elrontod nem csak ami biosra lehet igaz, viszont egyáltalán nem mindegyik alaplap támogat ilyesmit, lásd asus ''crashfree bios''...
Egyébként nem lennék olyan biztos a kompatibilitásban. Egyes alaplapoknál nyilván lehet ilyen, de korántsem mindegyiknél. Arról nem is beszélve, hogy az ember hall mindenfélét, de fene tudja mi az igaz, szerintem a fenti három gyártóból max kettő termékei azonosak... Illetve még be lehetne vonni egy 4. gyártó termékeit, de ki tudja. aki pontosat tud, írjon... -
Apó
csendes tag
A lapot februárban vásároltam (sovánka pénzből, no+ olcsó húsnak....) a KOBIAN honlapján nem találtam jobb BIOS -t.
-
Zoz
őstag
PC-Chips meg az Amptron is a társaság tagja...
-
Apó
csendes tag
Sziasztok!
Segítségítsetek nekem!!
Az alaplapom egy KOB KT266a FDSX -s. Duron 1300 -as van benne 512 Mb SDram memóriával. A videó vezérlő egy ATI RADEON 7500 -as és SMC hálózati kártya zárja a sort.
A probléma a következő: Win98 telepíthető és működik, Win2000 telepíthető és működik. Win XP (jogtiszta) HU és ENG a videó driver telepítése után kifekszik, eszköhibára hivatkozva. A driver új ATI honlapról van letöltve. VIA aréna driver legutolsó verzió letöltve felrakva. DirectX -k kipróbálva. Az XP így is beszarik. Tele van a hócipőm! Modjatok egy jó ötletet?!!
Köszi! -
klampfer
tag
Na feltettem az uj BIOST, de az eg vilagon semmi ujat nem lattam benne. Valakinek otlete?
-
klampfer
tag
Fenn Van a MATSONIC oldalon egy 2003 februar 24.-ei bios!
Kiprobalta mar valaki??
En ez este felrakom, majd megirom a tapasztalatokat. -
klampfer
tag
Hello!!!!
Lehet hogy nalam van a hiba. de a MATSONIC oldalat nem lehet elérni. -
Cathfaern
nagyúr
Sajnos csak az ECS K7s5A-6A-hoz vannak tuning BIOS-ok
Szóval ha növelni akarom a gép teljesítmnyét, maradt két lehetőségem:
Vagy veszek egyet a fentebb említett alaplapokból, és azzal tuningolok. Csak az a gond, hogy mi van, ha sz@r a Duron-om, és nem tudom húzni? Akkor teljes pénzpocsékolás lenne.
Másik lehetőség, hogy veszek egy Athlon XP-t. Ez már szimpatikusabb, lényegi hártányt nem tudok elképzelni (az előző megoldással szemben). Főleg ha azt nézem, hogy egy XP+hűtő, kb. annyiba kerül, mint a fennt említett lapok. Csak egy-két kérdésém lenne:
Miért ajánlja mindenki az 1700+-t? Az 1600+ miért rosszabb? A T-bred-es magok miben jobban?
És végül, hogy kb. mennyiért lehetne eladni egy 1,3Ghz-es Duron-t+hűtőt?
U.I.:Mielőtt mindenki lerohanna, hogy megvenné a procimat, szólok, hogy a csere még egyáltalán nem biztos -
petakpa1
őstag
válasz
Cathfaern #50 üzenetére
Szóval nem tudsz fsb-t állítani?
Tipp:
nézd meg az ocwokrbench.com oldalon az ECS sector nevű fórumot, itt elsősorban k7s5aval foglalkoznak ahhoz van tuningbios is, de volt már kérdés vias alaplapokhoz való tuningbios után is, lehet, hogy azokhoz is akad nemtom
egy próbát megér
Amúgy egy cheepoman nevű csávó csinálja ezeket a tuningbiosokat -
Pici
tag
válasz
Cathfaern #48 üzenetére
#25 hozzászólás:
''1800+ Athlon XP-m 133 Mhz-es jumper setting-el megy, és a BIOS-ban ekkor tudom rárakni 150 Mhz-re.
Ha 100 Mhz-n van a jumper akkor csak a 100 Mhz-es beállítás érhető el.
A 133 Mhz-es jumperbeállítással a Duron meg se nyekkent....(Duron 1300 tapasztalat alapján)''
Ha ennél kisebb Duronod van megpróbálhatod a szorzó unlock-ot.
Aztán jumper 133 Mhz-re Akkor elérhető a 120 Mhz-es opció. (Underlock)
1300-as Duronom el se indult 133Mhz-es jumper settinggel (és ezt még unlockolni se lehet)
Viszont szorzóállítási lehetőség sajna nincs ezekben a BIOS-okban, így inkább Athlon XP-ből lehetne többet kisajtolni... -
Cathfaern
nagyúr
Hhmmm...ez már az 5. hozzászólás egy sorozatban
Szóval sikerült a BIOS frissítés!!Kösz Pici, a segítséged nélkül ez nem jött volna össze! Még egyszer köszönöm!
Már csak egy kérdésem maradt: hol tudom az FSB-t állítani?? Ezt sehol sem találtam megIgazából erre kérdeztem azt a jumpert: mert ugyebár jumper-rel csak 100Mhz/133Mhz-et tudok beállítani. Azonban ha jól értelmezetem, akkor ezzel a BIOS-szal lehet a FSB-t BIOS-ból is állítani (máskülönben, hogy lenne neked 140Mhz-es). Na most ahhoz, hogy én a BIOS-ból ezt állítani tudjam, csak simán hagyjam a jumper-t 100Mhz-es állásba? Vagy szedjem le, hogy ne legyen összekötve ott semmi?
-
Cathfaern
nagyúr
ÁÁÁHHHH!!!
Azt mondtam neki, hogy ''Yes'', erre kiírta azt, hogy ''unknown flash type!''
Az alaplapon kikapcsoltam a BIOS védelmet, de a BIOS-ban nem találtam ilyet (szóval gyanítom ott nincs). Mi a gond??
-
Cathfaern
nagyúr
Nyugi...
Ugyebár ez a alaplapok esetében egy elég szokatlan helyzet, nem csoda, hogy nem értik meg.
Egyébként most rögtön meg is csinálom. Ha nem írok 2 órán belül, akkor gond van
Ploszi: mint írtam kicsit messzebb lakomViszont osztálykirándulással megyek majd Egerbe, valamikor júniusban
-
Pici
tag
HÁT EZ MÁR NEM LEHET IGAZ!!!!!!
Hányszor mondjam még el hogy működik??????????
Az egész familynek ilyen alaplajpa van, és mindegyiken friss BIOS megy...
Tapasztalatból beszélek!!!!!!
Ilyen sok ember nem bírja megérteni?
Hova kerültem? -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #36 üzenetére
''The program file's part number does not match with your system''
Szerintem keress egy másik flashprogit, mert ez üzenget, hogy nem jó a program ehhez a deszkához
Elég sokat szoktam én is szórakozni mire kitalálom, hogy éppen melyik a kóser. Még lehet az is, hogy az alaplapon egy jumperrel van tiltva a flash, de ezt abból is látod, hogy nem írja ki a flashbios verziószámát. Ha találsz olyat, ami nem dobja ezt az üzenetet, akkor nyert ügyed van. Onnét már gyerekjáték az egészAmúgy ha Eger környékén laksz, akkor szivesen megcsinálom neked.
-
Pici
tag
Ja...és a BIOS csere-bere működés közben elvégezendő...
Nem kell félni én ezt a BIOS-omat már legalább 8x flasheltem
Szerintem a leírásom korrekt volt, gáz nem lehet.
És még1x. ''The program file's part number does not match with your system'' erre Yest nyomj és már flashel is -
Pici
tag
válasz
Cathfaern #30 üzenetére
Tényleg kicsi a világ. De megnyugtatlak
(Már) nem számtech. boltban dolgozok
''Mindenképp ezt az Flasht használd mert az e feletti verziójú BIOS flash progik nem engedik majd felülírni a BIOS-t az sorszámozás miatt. (Ez engedi ha igent mondasz a kérdésére)''
''Gyanítom ez lenne az a kérdés ahol én kiléptem. Csak nem vagyok benne biztos''
Biztos lehetsz benne. Ezért mondtam hogy a 7.88-as flash engedi akkor is felülírni ha más a sorozatszáma. Amik efölött vannak automatikusan kilépnek.
Ha lementetted a régi BIOS-t semmi gáz. Töltsd be a másikat viszont ne lépj ki az általad megadott pontnál.
Más : ''megnyugtatásképp'' mondom hogy én beleflasheltem az ECS K7VTA3 BIOS-t, utána a gép viszont meg se nyekkent
Semmi gáz....öcsémnek, bátyámnak, nekem és haveromnak ugyanez a KOB KT266 FDSX van. Teendők ilyenkor.
Bátyám gépén DOS floppyról bebootolok, kijön a DOS prompt. Finoman kiveszem az ő JÓ biosát, berakom az én ROSSZ bios-om. Visszaflashelem a régi biost. Restart és láss csodát elindul.... -
Cathfaern
nagyúr
Nos egész pontosan ezt írja ki:
''The program file's part number does not match with your system''
Ugyebár azt jól gondolom, hogy amikor azt mondja, hogy ''write program name:'' akkor oda a BIOS file nevét kell beírni(valószínűleg azt mert ezt gond nélkül beolvassa+továbbmegy)?
Polesz:
Nekem nem azzal van gondom, hogy hogyan kéne _elvileg_ BIOS-t frissíteni. Ugyebár ez egy elég speciális eset, ráadásul Pici említett valami hasonló hibaüzenetet, amire ''yes''-t kéne nyomni, csak nem vagyok benne biztos, hogy ez az -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
Na szóval válaszolok egy pár kérdésedre
Szal a jumper átdughatod, max az egész ketyere nem indul be. Eddig 10-ből 10x így jártam, de sohasem lehet tudni
A másik. Kérd le a bios frissítőprogi helpjét kb így:
awdf866.exe /?
az utolsó sort jegyezd fel a /chkxxxx nem kell.
Csinálj egy rendszer lemez
format a: /s
Másold rá a bios-os cuccokat.
Indítsd el a gépet floppyról.
Indítsd el a flash progit, amikor input filename-t kér akkor üss enter-t az elmentsem a bios-t kérdésre nyomj y-t (z-t magzar billentzuyet rulz).
Indítsd űjra a levésett paraméterekkel. A bin filenév az legyen, ami a lemezen van (amit letöltöttél). Ha nincs hiba, akkor csak annyit kérdez, hogy megirkálja-e az új BIOS-t. yessssssssss.
Nincs más dolgod mint reménykedni, majd a művelet végén rátapadni a reset-re és imádkozni, hogy jó legyen
Kb. ennyi. -
Cathfaern
nagyúr
Ugyebár a Mercury (azaz a gyári) BIOS-szal nem igazán vagyok kisegítve...
A haverokhoz meg annyit(valahol leírtam részletesebben), hogy aki a legjobban ért a gépekhez, annak nem engedném meg, hogy egy memóriát berakjon a gépembe (egy másik haveromét majdnem elcs*szt* egy memória berakásával). Szóval ez a lehetőség kihúzva
Meg egyébként is csak arra az egy kérdésre kéne a válasz... -
Cathfaern
nagyúr
Nem most azon a gépen írok
Szóval elkezdtem a BIOS frissítést, de az említett pontban inkább jónak láttam kilépni, és rákérdezni itt.
ugyebár Pici azt írta: ''Mindenképp ezt az Flasht használd mert az e feletti verziójú BIOS flash progik nem engedik majd felülírni a BIOS-t az sorszámozás miatt. (Ez engedi ha igent mondasz a kérdésére)''
Gyanítom ez lenne az a kérdés ahol én kiléptem. Csak nem vagyok benne biztos -
Peet
senior tag
válasz
Cathfaern #27 üzenetére
Ha jól veszem ki, akkor most elakadtál a BIOS frissítésben?
Ha még nem vágtál bele, akkor az első BIOS frissítést bízd olyanra aki már csinálta, és lehetőleg olyan progival amit Te neked is használnod kell. A BIOS-okat nem jó keverni, nem éri meg,mert ha hazavágod a lapod akkor mehetsz a lapoddal vagy a BIOS-al a szervízbe (nagyon macera). Nem sokat nyersz ha másik BIOS-t használsz. Pl.: vannak tuning BIOS-ok is és azok is némi FSB variációt nyujtanak csak. Pár MHz-ért elrontani egy lapot????? Nem hiszem hogy megéri, igazán a tuningosokat se értem. Örül itt mindenki, hogy szét tudja hajtani a procit ,és hogy a 3Dmark 2000 ponttal többet mutat. Kérdem én mire jó ez??? Kíméld inkább a procit és ha gyorsabbat akarsz vegyél újat a régit meg add el úgy mint egy megkímélt darabot, az új gazdi biztos értékeli majd.
NA szóval, elakadtál a BIOS-al vagy még bele se kezdtél? -
Cathfaern
nagyúr
Pici: letöltöttem az általad megadott Matsonic BIOS-t, illetve az általad megadott flash progit. Bootoltam floppiről, elindítottam a progit, beírtam a BIOS nevét. Amikor megkérdeztem, hogy mentse-e a régi BIOS-t igent mondtam. Utána valami olyasmit mondott, hogy a száma nem egyezik a rendszeremmel. Igen/nem. Erre mit nyomjak?? vagy rosszul csináltam valamit? vagy erre mondtad, hogy a régebbi flash progik nem jók?
-
Pici
tag
válasz
Cathfaern #23 üzenetére
Nem vagyok gonosz szervizes. Másrész szombathelyen lakok így kétlem hogy hozzám hoznád a rossz alaplapot
1800+ Athlon XP-m 133 Mhz-es jumper setting-el megy, és a BIOS-ban ekkor tudom rárakni 150 Mhz-re.
Ha 100 Mhz-n van a jumper akkor csak a 100 Mhz-es beállítás érhető el. A 133 Mhz-es jumperbeállítással a Duson meg se nyekkent....(Duron 1300 tapasztalat alapján)
Magyarul eddig nem tuningoltál semmit. -
Cathfaern
nagyúr
-
sztrakika
csendes tag
Tudnátok nekem segíteni hogy hogy kell lementeni a bios-t egy K7S5A-ról?Újat akarok felrakni, mert 2000XP-t (Tb) szánok a gépbe.
-
hi
tag
Ilyen alapon azthiszem a Matsonic 9047C+(533) ugyanaz mint az ECS P4IBASD v3 ? Ez utobbirol van-e valakinek tapasztalata ?
Konkreten: a 9047C+-ban nincs semmi tunning opcio. Az erdekelne, hogy az ESC-ben van-e. -
Pici
tag
válasz
Cathfaern #14 üzenetére
linkjavított verzió:
1. kérdés: Tényleg a Matsonic a legjobb (van fake menü, a legfrisebb sőt a bejelentkező képen azt is kiírja mit szoroz mivel etc. XP 1800+ (11.5x140)
2. kérdés a-b: Mindegyik BIOS-ban a max. fesz. (alaplapon állítható) 1.85V, max. FSB 150 Mhz, ezáltal bármelyik (a 3 közül) BIOS jó tuningra (1800+ @11x150 unlock-al hallomásból) Majd ha lesz ''leitgummi'' kiprószálom.
3. a linkek a legújabbak úgyhogy ismétlés:
ECS K7VTA2 v2.2 BIOS: http://www.ecs.com.tw/download/k7vta220.htm
Mercury KOB KT266a FDSX: http://www.kobian.com/download_product.php?category_id=54&product_id=113 (ide regisztrálnod kell majd magad)
Matsonic MS8137C: http://www.matsonic.com.tw/eng/update.htm#ms8137c
BIOS Flash Utility: http://download.kobian.com/download/utility/AWD788.EXE
Mindenképp ezt az Flasht használd mert az e feletti verziójú BIOS flash progik nem engedik majd felülírni a BIOS-t az sorszámozás miatt. (Ez engedi ha igent mondasz a kérdésére)
a BIOS írása megvan kb. 15 mp alatt....
...sok sikert
Sorry, a kódolást elrontottam -
Pici
tag
válasz
Cathfaern #14 üzenetére
1. kérdés: Tényleg a Matsonic a legjobb (van fake menü, a legfrisebb sőt a bejelentkező képen azt is kiírja mit szoroz mivel etc. XP 1800+ (11.5x140)
2. kérdés a-b: Mindegyik BIOS-ban a max. fesz. (alaplapon állítható) 1.85V, max. FSB 150 Mhz, ezáltal bármelyik (a 3 közül) BIOS jó tuningra (1800+ @11x150 unlock-al hallomásból) Majd ha lesz ''leitgummi'' kiprószálom.
3. a linkek a legújabbak úgyhogy ismétlés:
ECS K7VTA2 v2.2 BIOS: http://www.ecs.com.tw/download/k7vta220.htm[L]
Mercury KOB KT266a FDSX: [L]http://www.kobian.com/download_product.php?category_id=54&product_id=113 (ide regisztrálnod kell majd magad)
Matsonic MS8137C: http://www.matsonic.com.tw/eng/update.htm#ms8137c
BIOS Flash Utility: http://download.kobian.com/download/utility/AWD788.EXE
Mindenképp ezt az Flasht használd mert az e feletti verziójú BIOS flash progik nem engedik majd felülírni a BIOS-t az sorszámozás miatt. (Ez engedi ha igent mondasz a kérdésére)
a BIOS írása megvan kb. 15 mp alatt....
...sok sikert -
Pici
tag
KOB635T FSX ilyennek elvileg még az archive modellek közt (pedig illene ha ilyet gyártott)
Viszont az a javaslatom töltsd le az AIDA 32 nevezetü programot innen:
http://www.aida32.hu/3223.zip aztán az összegsés menüben az alaplap melletti típus halványkék lesz. Arra kattintva eljuthatsz az oldalra ahonnan találsz róla valamit (elvileg) -
tito
csendes tag
bios dologba énis beszállnék!Neked válasz,asszem nekem vmi régebbi lapnál pár perc,rövid idö,csak a régit mentsd le!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem MERCURY KOB635T FSX-hez kellene BOIS!
Nemigaz,senkise tud fiúk(lányok)????
SEGISETEK!
Honlapjukon nincs -
Cathfaern
nagyúr
Tehát összegezzük a dolgokat( közeledik a hétvége, én meg szeretek értetlenkedni
) :
Tehát azt mondod, hogy a Matsonic BIOS a legjobb, ugyanis bár van benne egy fake meüpont, viszont a legújabb kiadású. 1. Kérdés: ugye nincs bejelentkező logo?
Ha a válasz igen az előző kérdésre. Akkor a további kérdés: (2/a kérdés: ) az ECS BIOS tuning-ra jó? (2/b kérdés: ) Ha igen, akkor melyik BIOS-t töltsem le, és honnan?
Ha a válasz nem. Akkor a további kérdés: (3/a) amit a #2 hozzászólásba megadtál linkeket, azok még jók. Vagyis azokat a BIOS-okat/progikat használjam?
Ha a 3/a-ra a válasz nem, akkor megadnád a jó/új linkeket?
Na most már tényleg abba hagyom.És reménykedek, hogy nem hoznak össze hétvégére egy áramszünetet...
Jut eszembe még egy kérdés: a kritikus rész (tehát amikor írja a BIOS-t), kb. mennyi ideig tart?
-
Pici
tag
Nincsmit. Amúgy a gyártók leírásai szerint a 2.2-es verziójú BIOS-sal már tudja az alaplap 2600+-ig a procikat.
http://www.kobian.com/download_product.php?category_id=54&product_id=113
Bios version:2.2
Release Reason:
1.To recognize new AMD CPU still ~2600+ ( FSB: 133Mhz )
(release on 10/28/2002)
Ugyanezt találod meg az ECS honlapján itt:
http://www.ecs.com.tw/download/k7vta220.htm
Release Note
1. To recognize new AMD CPU still ~ 2600+ (FSB is133MHz)
(Az ECS nekem azért szimpibb mert nincs bejelentkező logo -
Pici
tag
Az ECS K7VTA2 2.2-es és a Kobian gyári BIOS-a (immáron ebből is van 2.2-es) tök ugyanaz. A gyári BIOS nekem a bejelentkező ''Mercury'' logo miatt volt zavaró, ez az ECS Bios-ban nincs benne.
A Matsonic BIOS-t ha felrakod megjelenik a CPU menüben a feszültségemelés menüpont (ami nem fog működni) viszont a Matsonic BIOS kiadása 2002.11.22
míg az ECS és a Kobian (Mercury) kiadása 2002.10.28.
Amúgy emléletileg tökmindegy melyiket használod mert a max. FSB 150 Mhz mindegyik BIOS-ban. Én az 1800+-os Athonom 1900+-on járatom (FSB tuning @ 140 Mhz) mivel a 150-et nem bírja unlock nélkül és még van 1 év gari a procira. -
tito
csendes tag
sziasztok!Nekem egy MERCURY KOB635T FSX alaplapom van.Az a problémám,hogy sd+ddr RAMot is támogat!DDR-el megy, 100MHz-s SD-vel is,133as -al,se 128,se 256al nem indul el a gép!Mi lehet?
Talán BIOS frissítés?
Egyébként nemtalálok ehhez sehol,de van az ECS-nek egy ilyen lapja(P6S5AT),ami detto!
Milesz ha fölrakom azt?
Menne vele?
Kell még vmi hozzá,hogy föllehessen dobni rá?
Légyszi írjatok,nemtudom mi a bibi!!! -
Cathfaern
nagyúr
Most olvastam el figyelmesen az írásodat (igen, még mindig nem csináltam meg a frissítést
vagy inkább
? Na mindegy), és azt látom, hogy Matsonic BIOS-t használsz. Ez jobb mint az ECS féle? Vagy miért ezt használod (én azt hittem az ECS jobb)? Lehet ezzel a BIOS-szal tuningolni (csak FSB emelés szintjén)?
-
Pici
tag
Kis érdekesség:
[L]http://www.socketa.com/reviews/matsonic/ms8137Cv2[L] -
VÁMpír
aktív tag
Másold fel a régi BIOS rom-ját egy 1.44-es floppy-ra és ha elrontanád a BIOS cserét, indítsd be a géped és tartsd nyomva a PageUp-ot. >80% esélyed van, hogy megmented így a lapot. A fenti csak AMI BIOS-oknál működik.
-
Pici
tag
válasz
CsendPenge #5 üzenetére
1.) Én se
2.) A hivatalos gyártó weblapján az van csak ami gyárilag is bent van a bIOS-ban. (2002-03-14 first release)
3.) Ezzel az alaplappal a 3 gyártó 6 fajta BIOS-át kipróbáltam, és idézek: ''Ha a dos-os utility-nél ott van az eszed, akor nem lehet nagy baj''
4.) N/A -
CsendPenge
őstag
1. Hogy ki kicsoda, azt nem tudom pontosan, de szerintem mindenki volt már mindenki
(Ezt jól megasszondat,he?
)
2. Nem ismerem ezeket a lapokat, de azt javasolnám neked látatlanba, hogy a hivetalos gyártó weboldalán pont azt, amelyik a te lapodhoz van. Lehet, hogy lehetne cserélgetni, de lehet hogy nem. Gondolj bele, megéri? Szerintem nem...
3. én egyszer csinéltam eddig életemben, akkor gond nélkül ment. Ha a dos-os utility-nél ott van az eszed, akor nem lehet nagy baj, ha mégis, már leírták, hogy tudod megoldani a galibát.
4. Semekkora, mert nincs szükség cserére. Szerintem. -
Cathfaern
nagyúr
-
Pici
tag
1.) Szerintem így van, ezt a gyakorlat is alátámassza mivel már volt fenn mind3 gyártótól BIOS-om (Nekem is az az alaplapom mint neked)
2.) Itt ezt leszedheted (Ez a legfrisebb BIOS 2002.11.22-ei dátummal):
http://www.matsonic.com.tw/eng/update.htm#ms8137c
Ez a legfrisebb BIOS. Ezzel már 2600+-ig elbírja az AMD procikat. Nem lesz Mercury bejövő felirat. A BIOS indításkor kiírja hogy hány Mhz-et szoroz fel mennyivel.
3.) A BIOS frissítést csak akkor fog sikerülni ha ezzel a Flash Utilytivel csinálod:
http://download.kobian.com/download/utility/AWD788.EXE
Mivel nem ugyanaz a 3 alaplap ID-je.
Egyszer én is elrontottam(K7VTA3 BIOSt nyomtam bele) De meg se indult.
Ez házilag úgy oldható meg hogy keresel vkit akinek ugyanez a típusu alaplapja van. Kiveszed a hibás BIOS-odat, elviszed hozzá. DOS lemezzel felbootolsz az ő gépével. Mikor elindult, kicseréled a 2 BIOS-t. Vagyis berakod a Te hibás BIOS-od. Ekkor ráindítod ismét a Flash progit, betöltöd a BIOS-t és már működik is. Csere vissza és ok.
4. Garanciásan nem fogják megcsinálni ezt, talán jó pénzért a 3. pontban ismertetett eljárásmódért jól lenyúznak némi lóvéval
Sok sikert. -
Cathfaern
nagyúr
Egy másik topciba már beírtam ezt a hozzászólást, csak utólag rájöttem, hogy nem illik oda, szóval inkább nyitok neki egy új topic-ot(remélem nem köveztek meg érte).
Mostanában jövök rá, hogy lehet, hogy meg kéne ejteni egy BIOS frissítést. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
Nekem Mercury KT266A FDSX alaplapom van.
1, Hogyan is van ez a ECS/Mercury/Matsonic triumvirátus? Szóval a megfelelő típusok azonosak a 3 gyátónal(csak más néven futnak), és emiatt lehet gond nélkül keverni a BIOS-okat?
2, A Mercury KT266A FDSX-hez melyik BIOS-t érdemes használni? Gondolom valamelyik ECS-eset, de melyik a megfelelő alaplap?(+melyik a legjobb BIOS? Jó lenne, ha nem beta lenne.)
3, Van-e a fent említett alaplapnak bármilyen védelme arra az esetre, ha valami okból elrontanám a BIOS frissítést? Esetleg van-e valamilyen, az alaplaptól független, javítási módszer?
4, Ha mégis bekövetkezne a 3. pontban felvázolt esemény, mekkora az esélye, hogy garanciálisan kicseréljék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest