- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz bobby_30 #28124 üzenetére
Mesélj róla majd légyszíves, ezt a gépet tervezem én is, köszi ! azért is vagyok kiváncsi, mert én kaptam érte rendesen oltást amikor leírtam, hogy ez mellett döntöttem
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz #93966848 #28302 üzenetére
Én teljesen tudatlanul, utánna olvasatlanul vettem 9 éve duracell aksikat a mm-ban talán, azok tavaly fulladtak ki, kb 5-6 éve pedig energizer aksikat vettem szintén a hozzácsomagolt töltővel, azok most is futnak a fényképezőgépemben, az tény hogy 1 hónap állás után cserélni kell a gépben őket ha nem használom akkor is. De most tudományos akartam lenni olvastam itt a fórumot, és egyértelmű lett, hogy eneloop a nyerő, meg az a ipc-1 töltő.
Erre kaptam egy ilyet , nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz a gyakorlatbanKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Nyilván hibás a gép, ezért kár lemondani a beépített aksiról, amiről én úgy tudom sokkal jobb mint a ceruza. Kilukad a benzintank, mindíg tankolsz bele de ha nem használod akkor is elfogy a benya, többet nem veszel benzines autót?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
most indulok pestre avp...-ba végül sx230-at választottam a sony hx9v helyett, győzött a -10eFt és remélem 1 éven belül ez csak második gép lesz
-
StLui
veterán
válasz scarabaeus #28414 üzenetére
szerintem nem hitte senki hogy utólagos-ra van, én is csak azt írtam, hogy én kijavítom utólag azt kész, ma amit csináltam 10 év fényképein volt és 2 óra alatt megvoltam vele, eddig tojtam rá elkapott az igényesség
-
StLui
veterán
Tegnap csináltam a néhány órával előtte beszerzett sx230-cal pár képet egy disco féleségben, képeket nem raknék erről fel , simán vakuval automata üzemben, elsőre minden várakozásomat felülmúlta (régi fuji s602-vel szerintem próbálkozni sem lett volna értelme), akartam videót is, de azt, mint kiderült nem indítottam el, csak az élőképet néztem pár percig az lcd-n , majd máskor, bár ilyen disco-s próbára max néhány évente van esély
-
StLui
veterán
Én most olvasom a 230 használatijában 80.oldalon: Panoráma képek készítése
Hogy értitek, hogy nem tud panorámát?Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz fattyu #28484 üzenetére
hát azért van "gondom" vele, pl elsőre nagyon fura nekem még ez a rohangáló, ugrálgató AF. Szóval olvasnom is kell, ma is kattingattam párat családi bringázás közben, de még célozni is alig tudok vele.
A régi géppel pár hete, mióta itt olvasgatok, rákaptam a kukucskára, előtte soha nem használtam a 9 év alatt, na persze az meg itt nincs, és mindjárt tűző napon akartam elsőre fotózni, ugye menühöz, kezeléshez meg még közöm nincs szóval maradt az automata mód ma még csak, most meg olvasgatok.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz scarabaeus #28487 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam az AF keret rögzítésének lehetőségét is, én ahoz szoktam, hogy becélzom mit élesen szeretnék, rögzítem, majd komponálok (persze akkor már zoom állítás nélkül)
Valóban azt írja panorámára, hogy utólag rakjam össze a hozzá adott szoftverrel.Themebuilder: hát igen, és sajnos ezek szerint függőbe állított géppel még ennyit sem segít
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Füstölő sony tv-k tiszta videoton feeling, bocs ez nem bírtam kihagyni
-
StLui
veterán
válasz scarabaeus #28907 üzenetére
igen, köszi
-
StLui
veterán
miért nem rakjátok valami képmegosztóra, hogy ne kelljen letöltögetni, ráadásul rar is, lassított letöltés is, inkább picasa, vagy valami hasonló (én nem is szeretek idegentől letölteni ráadásul semmit, igaz nem is volt 15 éve vírusom)
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
A fullHD TV hiánya miatt nincs szükséged ilyenre, azért lehet szükséged valami hasonlóra mert nem tudod mivel lejátszani a videót.
Tudni kell milyen bemenete van a mostani TV-dnek, és úgykell lejátszó eszközt választani, hogy a kettőt össze tudd kötni, számítógépet, laptopot is rá lehet kötni a TV-re.Amit választottál az elsősorban digitális tuner, ami földi sugárzású digitáli s adások váteléhez szükséges antennával. csak másodsorban médialejátszó, azt kell még megtudni hogy a kamerád álltal előállított videoformátumot le tudja e játszani az adott készülék, ami lehet számítógép, médiaplayer, vagy a legújabb TV-k beépített médiaplayer-e
-
StLui
veterán
Amikor ilyenről olvasok, akkor rájövök, hogy a jó fotó titka nem elsősorban a technika (lehet inkább az amatőr fotós topicba kellett volna raknom)
-
StLui
veterán
válasz Mr.Csizmás #29056 üzenetére
Hát azért nézd meg az ember képeit a cikkben található weboldalon, és természetesen itt elsősorban arra gondoltam, hogy nem az a legfontosabb, hogy pl tűéles e az adott kép minden négyzetmillimétere, hanem a látásmód, és ennek visszatükrözésére való képesség
-
StLui
veterán
Ez is szépen mutatja az iphone fényképezős teljesítményének javulását, ha tényleg korrektek a tesztképek.
-
StLui
veterán
válasz peti_s #29331 üzenetére
én most váltottam AA-s gépről saját akkus-ra, ég és föld, egy kínlódás az elemes, AA akkus megoldás, meg 10-20ezer forintos akku töltőkről nem is beszélek, annyit írtak itt róluk, hogy már attól elfáradtam, hogy mit, hogy, mivel, miért. Mondom ezt úgy, hogy konkrétan azMM-ben vettem 5-6 éve 8db energizer AA akku-t és mostanáig azt használtam a fényképezőgépbe.
-
StLui
veterán
válasz peti_s #29350 üzenetére
"Akinek más elképzelései vannak erről, kérem privátba írja meg, nagyon szívesen elbeszélgetek erről a témáról mindenkivel, sztem sokak agyára megyünk már itt az OFF-al."
Nincs értelme, nyilván mi ülünk a "régi autóban", Ti pedig akik kizárólagos AA-s gépet kerestek már túl vagytok jó pár lithium ion-os, elavult gépen. Tudom volt az a konstrukcióhibás HP is.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
egy nap feltöltve több száz képet is csinálhatsz, szóval pótakku csak annak kell aki ezt felülmúlja, nekem soha nem lesz rá szükségem, eddig a régi géppel 150 kép volt a napi max, mert csak ennyi fér a 3 db 128MB-os smartmedia kártyára, soha nem volt napon belül szükségem többre, most, hogy lehet többet használom a sorozatlövést, talán elfogyhat a 3-400 kép/nap, feltöltöm a szállodaszobában este a gépet és kész, amúgy mindíg volt nálam pótakku, ott a helye a fotóstáskába, de ez igaz kell legyen mindkét fajta akku-ra, pl fenn a hegyen síelés közben, nem tudom hol vennék akármilyen elemet, ugyanígy túra közben sem.
Amúgy is ez a bárhol kapsz duma csak bolt közelében és bolt nyitvatartási idejében igaz
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Egyébként szerintem azért fontos és idevaló téma ez az akku kérdés, mert ha idetéved egy érdeklődő, akkor az utóbbi pár 100 hsz-ben azt látja, hogy "mindenki" AA elemes gépet akar, holott ez 3 ember volt ez idő alatt, és lehet ez az érdeklődő azt hiszi valóban fontos kritérium, és megvesz egy kompromisszumos gépet csak azért mert abban van AA. Nem ismerem annyira a gépeket, de talán nincs is az ajánlott gépek között AA-s gép akármilyen árkategóriában is nézve. (úgyhogy ez szerintem nem is off )
-
StLui
veterán
Csak tudnánk már azt a hátrányt, azonkívül, hogy nem kapsz spárban, és ha a gép bedöglik, mert legalább akkora esélye van mint az aksinak, azt is cseréled a spárban?
kidobom az i4-em is mert abba még cserélni sem lehet aksit, tényleg telefonok is AA elemesek Nálatok?[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Külön veszed már az első garnitúra AA-t is és a tartalékot is, meg a töltőt is.
4 éves kamerában is egyetlen aksim van, és semmi baja, akkor is, most is 1,5 óra kb amit tud teljesen feltöltve, nokia telefonok is sok évesek, i3g is töb mint 3 éves és semmi baja akku ügyileg, de mint írtam nekem 5 éves AA garnitúrával ment a mai napig a Fuji S602Z 2x4db energizer szettel, de már ezek kezdenek fáradni, ezért is döntöttem úgy, plussz látva mit tudnak az új gépek, hogy inkább veszek új gépet, és nem aksikat, mert eneloopot vettem volna és Ipc-1 töltőt, de majdnem 20 lett volna a szett, inkább maradtam az új tecnikánál, és a beépített aksinál, ami jár hozzá.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
"Szerintem meg épp annyi hátránya van a saját akksis gépnek mint előnye."
talán mert erre nem tudtál mit írni, persze azon kívül, hogy nincs a spárban, árban pedig nincs igazad, mert több AA tesz ki egy beépítettet (2-4db/garnitúra)Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz peti_s #29385 üzenetére
még mindíg nincs írva hátránya a saját aksisnak, előnyét meg már tesztekkel is igazoltan belinkelték
Nincs tartalék akkum semmihez ami beépített, mert nem tudom lemeríteni napon belül
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Hálózati / IP kamera
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Okos Otthon / Smart Home
- Dell notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Samsung LCD és LED TV-k
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- További aktív témák...