Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
padi68 #63110 üzenetére
És meg tudták csinálni? Nekem ugyanez volt, a harmadik után elálltam a vásárlástól. Nem tudtam eldönteni, hogy gyári hibás, vagy egyszerűen csak szar az objektív szigetelése és a bele kerülő kosz kinyírja.
Épp ez tántorít el attól, hogy megvegyem az LX100 II-t, mivel tök ugyanaz a konstrukció. Így most a G1X MarkIII a kiszemelt helyette, de még nem szántam rá magam a vásárlásra.
Kicsit bízom abban is, hogy 2022-ben talán kijön 1-2 friss csúcskompakt és nagyobb lesz a választék. -
Tin_Shield
őstag
válasz
padi68 #59668 üzenetére
Ez cserélhető objektíves gép, nem kompakt, de GX80H. A frankó 5 tengelyes vázstabi és a jobb zárszerkezet miatt (a G7-é hajlamos a shutter shock nevű jelenségre bizonyos zársebességeknél). Persze a G7-nek is van előnye, jobb a kereső, kiforgatható LCD, mikrofon csati stb. És a markolatos kialakítást is sokan szeretik.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
padi68 #59647 üzenetére
Én sem vagyok éppen canonfan, de tény, a többi rendszerre drágább az uwa objektív...
Ha az Oly E-M10 mellett döntesz akkor célszerű kezdetben a 14-42 helyett egy Pana 12-32-t beszerezni, nagyon sokat számít az a 2mm a széles végen. Aztán ha ez is kevésnek bizonyul kezdhetsz gyűjteni az Oly 9-18-ra vagy a Pana 7-14-re -
Tin_Shield
őstag
válasz
padi68 #59645 üzenetére
Ha külső helyszínen fényképezel és van elég fény akkor elég lehet ez a fényerő. Már csak a fényképezési távolság a kérdéses, közelről vagy távolról?
Az épületfotóhoz kevés lesz a kitobi látószöge.
Ha nem zavar a méret talán a Canon DSLR vonallal járnál a legjobban. Az ultranagylátószög ott a legolcsóbb, a telék is jók, és van olcsó fényerős fix is. -
Tin_Shield
őstag
válasz
padi68 #59642 üzenetére
Ez cserélhető objektíves gép, nem kompakt, bár a kisebbek közül való. Jó kis gép, ügyes, sok mindenre használható. De épületfotóra kevés lehet a nagylátószög, és a tánc fotózáshoz - ha beltérben használnád - a kitobjektívek fényereje. Szóval többet kéne tudni a terveidről...
-
kiskami
tag
-
padi68
senior tag
válasz
padi68 #55561 üzenetére
egyenlőre nem vettem át....
Fiam beletette a bogarat a fülembe:
Nikon D7100 ami eladásra került helyette lenne valami:
Pana LX100 vagy Nikon P900
( van egy SONY CYBER-SHOT DSC-HX400V) de nem tudom, hogy azt is eladjam-e és legyen a Nikon, vagy tartsam meg a sonyt és legyen mellé a panasonic
szerintetek?
-
válasz
padi68 #55548 üzenetére
Ja, sorry. Az LX100. De ez sem tuti, csak eddig nem találtam olyan infót, hogy tudna.
Az RX100 III biztosan tud, kipróbáltam személyesen.Ennek ellenére is az LX100-at javaslom, feltéve, ha nem pont ez a feature döntő nálad.
Illetve megvárhatnád a Pana LX10-et is.Hasonlóan jónak igérkezik.
-
válasz
padi68 #55546 üzenetére
Én egyértelműen az LX100-at választanám a jobb képminőség és a 4K video miatt.
Ezen kívül nekem eddig úgy tűnik, hogy nem tud AF-MF üzemmódot, vagyis, nem tudsz az AF dolgába beleavatkozni. Legalábbis eddig sem a kézikönyvben, sem máshol nem találtam nyomán ilyen funciónak.
-
peti_s
addikt
válasz
padi68 #40210 üzenetére
HS30, [link]. Itt találsz teszt képeket, sok gép jobb képeket csinál mint ez, kategórián belül is,(a teljesség igénye nélkül) pl. FZ150, SX50, még az olcsóbbak között is bőven találni, ilyen az SX220 is, úgyh ha úgy nézed közel nem olyan "klassz", de sokan ilyen stílusú bridge gépet keresnek, ha pedig nem nézegetik 100%-n a képeket, nem igen fognak csalódni. Ebben a kategóriában egyébként nehéz szerintem tökéletes gépet találni, az FZ150 pl. 89k-ért nagyon jó volt, de sajnos mint már írták nem annyi. A többi bridge ebben a 70k körüli, és az alatti árban mind kompromisszumról szól.
-
freelanced
addikt
válasz
padi68 #40168 üzenetére
Igen, az jó kis üzlet. Esetleg tudsz még valamit ebben a kategóriában ajánlani vagy ez a legjobb választás? Ez a 45? Már nagyon max. igazából de egy ilyen tételnél az előző 35-höz hozzáadok szivesen ennyit ha tényleg egy jót kaphatok. Még ezt néztem: Fujifilm S4000HD De talán a Nikon jobb.
Vagy tudtok valamit ajánlani esetleg ebben az árkategóriában?
Köszi! -
-
dragonfx
veterán
válasz
padi68 #40123 üzenetére
privát vagy egyébb hozzáértő véleménye erről a gépről avgy várjak a 2013as a1400ra?
van esetleg ilyen valakinek?ma majdnem rámsóztak 45ért egy sony w690et.utolag megnéztem neten már 35ért van.xar anyagilag nem bejövös lett volna. ebbe a ketgóriába 30e körül más alternatíva?canon?nikon?sony?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest