Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
Mit írtál a levélbe?

-
kovta23
tag
Budapesten a Népligeti buszpályaudvarhoz közel van olyan bolt ahol olcsón lehet venni sd memória kártyát?
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Tud abban valaki segíteni, hogy a pana fz45-nél lehet a gépről feltölteni a pc-re gépeket vagy külön kártyolvasó kell?
-
alph4
tag
Hello!
Ebay-en kinéztem magamnak egy ilyen gépet: [link]
Olcsón jönne ki 58e postával, és még vám/áfával is jó vagyok ha rámegy ahogy néztem az itthoni árakat.Két Kérdésem lenne, mivel a kiszemelt gép USA verzió.
Európai csatlakozót/átalakítót adnak mellé? Ha nem akkor vmi sima "us to eu plug" átalakító elég neki vagy kell vmi spéci?
Illetve hogy videó felvételnél ez 60i/30p-ben rögzit, az itthoni pedig 50i/25p-ben, ez lehet gond? Mert utólag szeretném lassítani a felvételt "twixtor" pluginnal és ott jó ha több a frame.Érdemes egyáltalán megvenni kintről vagy inkább itthon drágábban?
Kösz előre is a választ! Kicsit el vagyok bizonytalanodva, közben meg sietnék a vásárlással hogy meglegyen karácsonyra a közös ajándék

-
futo001
senior tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Attól függ, hogy mit szeretnél fotózni. Nekem a NEX-hez csak egy 18-55-öm van és nagyon hiányzik egy 55-200 körüli.
Az A300-hoz van 18-70 és 55-200-am egyaránt, és használtam felváltva mindkettőt.
Elsősorban távoli dolgok fotózásához, aztán persze makróra egy DCR-250-nel, és portréhoz sem utolsó.
Most szereztem M42 átalakítót, venni fogok 50/1.7 és fix 80-200/2.8 obikat hozzá. Aztán persze kelleni fog egy nagyobb gyári vaku, és egy másik slave-nek.
Szereznem kell rájuk polárt, ez alap.Ezért mondom, hogy lehet ezekre költeni.
-
szg88
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Én vmi ilyesmit javasolnék: [link]
-
need
addikt
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
15-18k között melyik a legjobb gép amit jelenleg vehetnék? Tudom a kérdés puritán, de ebben a témakörben kezdő vagyok.
Illetve ezek közül esetleg melyik a jobb:
FUJI FILM FINEPIX AV 200
NIKON COOLPIX L 23 -
kovta23
tag
Sziasztok!
A Pana fz 45 be jó ez a memória kártya?
Sandisk SD 16GB Ultra II memóriakártya 90900
9900Ft? -
válasz
futo001
üzenetére
Én csak arra gondoltam ezzel az árral, hogy ez nem elfogadható két optival milc-ben?
Arra mit lehetne még költeni? Milcnél nem nagyon láttam még 150 fölötti optit, persze ez nem azt jelenti hogy nincs, csak én vagyok tudatlan. Mihez szükséges egy 150 fölötti optika? Csak kérdezek, informálódok, nem kötekedek, félre ne érts. -
pepusos
senior tag
Sziasztok! Kollegina szeretne egy gépet max 40.000-ig hobbifotózásra. Tudnátok ajánlani valamit? Köszi előre is! Üdv!
-
futo001
senior tag
-
barrasz
aktív tag
válasz
üzenetére
Szia!
Megpróbálok válaszolni,mert régebben nekem is hasonló gondjaim voltak.
A szakik azt mondják,hogy a canon 1100D és az elődje nagyon műanyag hatást kelt és fogásra sem a legjobb mert a tükrös gépeknél azért ez fontos.
A Nikon 3100 egy kategóriával feljebb helyezkedik el és a szolgáltatásai is jobbak nem beszélve a 3 év hazai garanciáról ami ugye elég meggyőző.
Obikat persze hasonló árban tudsz mindkettőhöz venni mert ennek a két márkának van a legnagyobb használt piaca.
A képek minősége nem mindig magától a géptől függ,hanem sok esetben magától a fotóstól illetve a gép beállításától illetve az obi minőségétől is.
De azért a másik topikban vannak elég jó szakértők ők jobban ki tudják fejteni a véleményüket. -
kovta23
tag
Sziasztok!
Több helyen azt olvastam a Panáról Fz38-fz 45, hogy már alacsony iso-n is zajos a képe.
Ti is így gondoljátok?
Akkor inkább sx 220????
Vagy mit tudtok erről?Fuji FinePix F550EXR
-
futo001
senior tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Inkább az előző NEX-3-at nézzed. Néhol még kapható kitben 80 körül (kifutott termék, a jóval drágább NEX-C3 az utódja, ezért már kevés helyen van).
Viszont számolj azzal, hogy ha szeretnéd nagyjából lefedni egy bridge zoomátfogását, több obit is venned kell, ami sok pénz.
A kithez csak egy 18-55 jár, amihez utólag szerintem érdemes venni egy 55-210-et majd. Szóval a MILC-re lehet költeni állat módon, ha van igényed az extrákra.
-
törölt tag
Na ha már így kicsit szóba kerültek a tükrös gépek akkor nekem is lenne egy kérdésem. Tudom hogy kicsit off mert ez kompakt topik, de a másik topikba az életbe nem válaszolnának. Na szóval.... Két gépet nézegettem ami hasonló tudású és árban is szinte azonos. Az egyik a Nikon D3100 a másik pedig a Canon EOS 1100D. Valaki tudna írni érveket hogy miért jó az egyik és hogy miért jó a másik gép ? Nem sok különbséget találtam a két gép között, talán annyi hogy a Nikon szenzora egy hajszállal nagyobb. Bár ahogy nézegettem tesztképeket meg képeket arról hogy mit tud a Nikon valahogy sok kép életlennek tűnt. Na de azért is kérem itt a profik tanácsát hogy Nikon vs. Canon páros közül melyik jobb és miért. Előre is köszi és bocsi az OFF-ért.

-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valami olyasmi gépet szeretnék,ami átmenet a kompakt és a profi dslr között.Mit ajánlotok?Vagy inkább egy használt dslr? -
Ed Parker
nagyúr
Sziasztok,
Milyen kompaktot ajánlanátok, ami jó képet ad beltéren vaku nélkül is és nő is tudja használni?
-
szg88
őstag
Sztem se lehet a milc-eket hasonlítgatni a kompaktokkal. Néhánynak amit megnéztem annak az ára meg már dslr-ekét veri. Szép a képe az Olympus E-PL1-nek, de aki mega giga zúmos gépet akar annak ez kiesik. Aki kompaktot vesz az valamilyen szinten kompromisszumot köt, bár valószínűleg jobbakat is ki lehetne készíteni.
-
need
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
itt van a Nex [családfája..]
-
need
addikt
egész pontosan melyik vagy milyen MILC gépekre gondolsz még..?
ebben az ár sávban csak az Oly játszik a következő lépés az már szerintem 130-140 ezernél kezdődik..A Pana gépekre..? hát nem is tudom 1-es vélemények szerint nem erős a jpeg képei..
Nex-3...? azt már nem lehet kapni..Nex-5..? az 150-től indul.. -
KTU
addikt
válasz
kovta23
üzenetére
Panasonic Lumix FZ47 / FZ48 ugyan az (majdnem),
47 nem európai modell, 48 eu modellszerintem, nem érdemes nem eu. modellt venni,
pl. csak a célországok nyelve van benne -
kovta23
tag
Sziasztok!
Eddig a pana fz38-ban gondolkodtam, de most látom kb 4000 rel drágább csak a fz45-s
Szerintetek azt érdemes venni kb 72000? -
rytsye
csendes tag
Szevasztok! Tudna valaki véleményt mondani a fujifilm t200-asról? Vélemények , esetleg tapasztalatok ????? Nagyon köszönöm !!!!!!!
-
futo001
senior tag
válasz
newface567
üzenetére
RAW a tömörítetlen formátumot jelenti. Az utómunka esetén jó, de nem ebben érdemes minden képet készíteni.
Sony HX100V, Pana FZ38, 45 vagy 48, Canon SX230, Fujifilm HS20EXR, esetleg valamilyen MILC (nem tükrös, de objektív cserélhető. Főleg Sony, Pana és Oly ajánlott).
-
PRO-peller
senior tag
válasz
newface567
üzenetére
Olympus E-PL1-t láttam a csepeli Auchan -ban 70k-ért. De bárhol beszerezhető 80k-ért. A képminőség és ár terén ez kiugróan viszi a pálmát.
-
newface567
csendes tag
Üdv, úgy gondoltam, hogy olyan hobby után kéne nézni ami nem jár folyamatosan költséggel, illetve érdekel, így arra a következtetésre jutottam, hogy akarok egy fényképezőgépet.
Eddig nem igazán volt dolgom géppel, néha a telefonnal csinálok pár képet, tehát kezdő vagyok. Olyan gépet akarok amivel minőségi, nem zajos/szemcsés képeket lehet csinálni, sok beállítási lehetőség van rajta, hogy ha később egy komolyabb gépet veszek, már értsek hozzá.
Több gépet is kinéztem, más-más árfekvésbe. Például:
-Canon PowerShot SX 130. Tokkal, SD kártyával kb ~ 50 ezer Ft.
-Panasonic Lumix DMC-FZ45, tok+SD ~80 ezer Ft
-Fujifilm FinePix HS20EXR (tok+SD) ~ 100e Ft ( képességek, ár/érték arány terén, még ez a legszimpatikusabb, (RAW, Full HD videó, DSLR-hez közelítő beállítási lehetőségek)
Egyébként ez a RAW formátum mit takar? Ilyenkor a legjobb a képminőség? A záridő/fehéregyensúly/rekesztartomány stb beállításokba könnyű beletanulni?Az "utolsó" versenyző még a "Canon EOS 1100D" lenne, egy alap objektívvel, tok+SD-vel kb 135e Ft, bár ez már talán túl komoly lenne, mind tudásra, mind ár tekintetében (szerintem).
Ti melyiket ajánlanátok? (Más gépek is szóba jöhetnek)
-
Nagya21
addikt
válasz
themebuilder
üzenetére
Hali!!
Na akkor már fent van, reggel még nem volt
Üdv Nagya -
themebuilder
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Lidl akció:
Tronic Ni-Mh akkumulátorok 1099Ft
Tronic Akkutöltő készülék 4699Ft -
szg88
őstag
válasz
kovta23
üzenetére
Van ilyen állványom, a vateráról 1500 ért. Csak olyan géphez "jó" aminek közép tájékon van a menet. Én rátettem egy 250g-at aminek a szélén volt a menet, és össze akart rogyni alatta. Ha ilyet akarsz akkor vagy vmi olcsót amin nem buksz sokat, vagy keress egy nagyobb teherbírású verzióját mert a pana nem egy apróság. A táskát meg nem tudom, én úgy szoktam, h elviszem magammal a gépet, és belepróbálom oszt akkor tuti jó

-
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!!!
Aki Ceruzaakkumulátorokkal küzd a fényképezőgépekbe, annak ajánlom a Lidl December 1-től induló akcióját!!!

Akkutöltő kisütős autómata 4490huf!!
Alacsony önkisülésü akksi 1090/4db AA-AAA méretben

Üdv Nagya -
kovta23
tag
Tud valaki segíteni honnan érdemes rendelni a pana fz38-at?
-
Loituma69
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Kodak Easyshare Max Z990 erről is nézhetél pár videot hd-ben és elmondhatnád véleményed a sony val összehasonlítva!
-
Loituma69
őstag
Ezekre a tipusokra szükitettem a kört! ki melyiket venné!?
Kodak Easyshare Max Z990 70.000ft
Panasonic Lumix DMC-FZ45 72.000ft
Sony DSC-HX9V 79000ft
Panasonic DMC-TZ20 70.000ft
Ezek közül talán a sony a legjobb, de megéri-e azt a + 10.000ft-ot? Help please! -
kovta23
tag
Sziasztok!
Panasonic fz 38-at készülök venni.
Milyen álványt és hordtáskát javasoltok?
Köszi -
válasz
kelly7
üzenetére
Mert a nagykerek árai függhetnek attól is hogy 1 vagy 2 év garit adnak/kér a kisker a termékre. Magyarul ahol 1 éves garival adnak ők egy kicsit olcsóbban veszik a masinát mint akik 2 évessel. De ettől még nem feltétlenül lehet olcsóbb egy 1 éves vagy 2 éves garis termék. Sok mindentől függ...
-
törölt tag
Íme egy cikk a mostani olcsó kompaktokról. Érdemes elolvasni azoknak akik mostanában terveznek beszerezni egyet: [link]

-
kelly7
aktív tag
Voltam ma gépeket nézegetni élőben. 20-30000 ft-ig nézelődtem, és saját akksisat. Hát mit mondjak, nem nagyon van választék. Néztem egy Sony-t. Hihetetlen gagyi benyomást keltett a piros festése. Ami tetszett az a Nikon Coolpix S3100. Ez küllemre tetszetős, viszont ami nagyon nem tetszett benne az az, hogy a zoom gombja az exponáló gomb körül van ilyen gyűrű formában. Olyan holtjátéka van mozgatás közben, hogy kíváncsi lennék mondjuk 1-2 év használat után, hogy működne-e még normálisan. Bár ez lehet csak nekem zavaró és ez nem hiba. Ami még tetszetős az a Panasonic FS 16 volt. Ennek is ugyanolyan módon működik a fent említett gomb kombináció, viszont valahogy mégis masszívabbnak tűnt. Megnéztem az Olympus VG-130-at is. Ez fém vázzal elég tetszetős, és a zoom funkció is külön gombbal működik (mint a régi Sony-m). És nem utolsó sorban ennek két év garija van. Igaz a többinek nem nagyon néztem. Mindent egybevetve ezekből kéne választanom.
Panasonic FS16
Samsung PL120
Olympus VG-130
Nikon Coolpix S4000
Nikon Coolpix S3100Ha valakinek van ezek közül tapasztalata, légyszi ossza meg. Mindjárt itt a karácsony, meg kéne venni valamelyiket

-
Hipolyt
csendes tag
Én is inkább annak gondoltam!
De már fel sem veszem,nem értem,miért probléma,ha valaki nem csak a tudást nézi,hanem a dizájnt is?
Ha valahol megjelenek egy nyilvános helyen,akkor nézzen már ki a gép a kezemben,szerintem nem kell kompromisszumot kötni,mert lehet ilyen gépeket találni.
Ha egy gép ronda ormótlan,akkor a tudása miatt nem fogom megvenni!
Ha egy Dacia (régi) belülről full extrás,szóval bőr belső,4 elektromos ablak,tempomat,klíma stb.,akár turbós is,akkor sem veszem meg,mert hogy nézz ki kívülről!!
Én elfogadom,ha valaki nem nézi a külsőt,de nem szólom meg,mint ahogy engem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

?

Dr.NX