-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
NdrewSunix #125662 üzenetére
Valószínűsíthető hogy a CX 500 tápod már az elfáradás jeleit mutatja, a fogyasztásmérőd is tanúsította, hogy nem kapott a képességeit meghaladó terhelést. Az instabil működés erre utal, lehet tudni hogy hány éve van használatban a tápegység?
Nekem a tiédhez fogyasztásban nagyon hasonló gépem van (i5, RX 580 Nitro+), tehát saját tapasztalatból is mondhatom, 500-550 wattos minőségi áramforrás az optimális.
(#125670) NdrewSunix: Ezeket ajánlom, 80+ Bronze, DC-DC, halk hűtés:
BE QUIET! 500W SYSTEM POWER 9 BN246 3 év gari
FSP 550W HEXA 85+ 5 év garancia, minőségibb belső
Ha pedig a későbbi fejleszthetőség, magas hatásfok, nagyon jó minőségű elektronika, és roppant halk hűtés is szempont, akkor van egy nagyon jó vétel, ki tudja meddig.
-
_Atesz
addikt
válasz
NdrewSunix #125674 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #125674 üzenetére
Ezeket a tápokat honnan ásod ki, milyen mély bugyorból?
-
_Atesz
addikt
válasz
NdrewSunix #125672 üzenetére
-
_Atesz
addikt
válasz
NdrewSunix #125670 üzenetére
Legolcsóbb ajánlható: [link]
Egy ágon tud 45A-t, azaz 540W-ot. Nem tudom a házadba elég hosszú lesz-e a 4pin CPU kábel, lehet kell hosszabbító. -
_Atesz
addikt
válasz
Ki kellene rakni a fórum tetejére egy villogó bannert, "akinek gyanús a táp, vegyen multimétert, és mérje meg az egyes ágakat terhelés alatt" szöveggel. Egész egyszerűen kideríthető, hogy bírja-e.
Amúgy a tápod 456W-ot tud 12V-on, ha már öregecske (sanszos), akár kezdheti feladni. Simán kezdhetnek kiszáradni benne a kondik. A műszeres mérés mellett még érdemes ezt is elvégezned: [link] -
Cs1csó
titán
válasz
Akkor abból még le lehet vonni vagy 50W-ot - ennyit fogyaszt a monitor - Nem, hinném ezt a konfigot bírnia kellene. Kezdésnek minden alapon, és én csinálnék egy Windows tiszta újratelepítést (előtte a mostani rendszeredről csinálhatnál egy mentést Macrium Reflect Free-vel, ha amennyiben kiderül, hogy nem a rendszer volt a hibás vissza tudd tenni pillanatok alatt)
Ha megvan a tiszta telepítés minimális programokkal használd annyi ideig amennyi idő alatt már jelentkeznie kellett volna a BSOD-nek. Ha nem jelentkezik akkor a belakott korábbi rendszereddel volt valami gond tehát azt kukázd és a friss telepítést lakd be.
-
syberia
veterán
válasz
NdrewSunix #123530 üzenetére
Nem okozna gondot, kellő tartalék is maradna, ráadásul nagyobb teljesítmény leadására képes, mint a jelenlegi tápjaid. De 580 mellé mehetne az 550-es változata, nekem is ekkora táp viszi az 580 Nitro+ kártyámat. A komplett gépem játék közben 250W környékén kér, alulfeszelve a kártyát 200W. Ezt egy minőségi 450-es simán kiszolgálja.
(#123529) sb: Nekem a 3 év rémlett a korábbi széria miatt. Köszi, frissítettem a memóriámat.
-
prabhu
senior tag
válasz
NdrewSunix #123517 üzenetére
Ez nem a beárazós topik, de szerintem 2 darab 500 W-os nem noname, még garis táp árából csak kijön egy új BF Gold 450W, főleg, hogy az egyik moduláris is.
syberia és Grave444: köszi a választ.
-
válasz
NdrewSunix #123488 üzenetére
Van itt valaki aki meg tudja mondani melyiket a kettő közül?
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #123486 üzenetére
Mennyi idősek a tápok, mennyit voltak használva?
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #123484 üzenetére
Hogy hogy csak ez a kettő játszik? Használtan vennéd,vagy csak adott boltból, konfig mellé ezeket tudnák adni, ezeket találtad a padláson? Én egyiket sem venném van ezeken az árszinteken jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest