- iPhone topik
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
vitezlejszlo #124511 üzenetére
Szintetikus terhelést adj a processzornak és videokártyának, lehetőleg egyszerre (Furmark - prime95 Small FFT), úgy pontosabb lesz a mérés. azért ebből is látszik, mit tud egy modern belsős platina hatásfokú táp. Ha nagyobb fogyasztású komponensekkel mérnél rá, még drasztikusabb lenne az új előnye a régihez képest.
(#124510) hegegabi80: Ez is jó szempont, a csöndesség érdekében túlméretezni picit. A hatásfokon sincs bukó ezen a szinten, szerintem az a fő hogy lehetőleg DC-DC konverteres típust válasszunk, mert szépen előzik a régebbieket fogyasztásban, és stabilabbak a feszültségekben.
-
törölt tag
válasz
vitezlejszlo #124511 üzenetére
Szia
Az újraindulás szerintem a BIOS-ban található AC power loss restart hibás értékeléséből eredhet. Nekem is volt hasonló, és a Power Managementben, ezt átállítva, megoldódott a probléma.
De offba teszem, mert lehet zöldségeket mondtam.
-
syberia
veterán
válasz
vitezlejszlo #124480 üzenetére
Bőven jobb döntés nagyobb tápot venni, mint egy éppen elegendőnek bizonyulót (alul méretezés). Az biztos, hogy így nem kell majd agyalnod fejlesztéskor, hogy elég kakaó lesz e a tápegységben. Én sokszor javaslom az egyel nagyobb táp megvételét, ha minimális az árkülönbség. Tehát összességében nem mondanám rossz döntésnek, kiváló minőségű típusra esett a választásod.
Kíváncsi vagyok az összehasonlító mérésedre, mit tud a régihez képest az új.
-
Cs1csó
titán
válasz
vitezlejszlo #124477 üzenetére
Az rendben van hogy IDLE állapotban nem kapcsol be egy félpasszív táp ventilátora (ilyenkor a félpasszív VGA ventilátorai sem pörögnek a ház és a CPU hűtő minimumon lehet a HDD sem zúg ha van a gépben és csak az SSD dolgozik) de az miért fontos, hogy JÁTÉK ALATT (amikor ezerrel pörögnek a VGA ventilátorai, nagyobb fordulaton pörögnek a ház és és a CPU ventilátorai, a hangfalból vagy a fejhallgatóból a játék hangjai szólnak) se kapcsoljon be egy táp ventilátora? Pont mindegy.
1 eset van amikor érdemes a max fogyasztás kétszeresére méretezni egy tápot: amikor valami folyamatos magas gépterheléses munkát végez a gép pl. folyamatosan videót vág, szerkeszt a gép és enne a tartós fogyasztásnak a kétszeresére lövöd be a tápot.
Egy irodai gép kb. soha nem pörög ezerrel tehát egy 300W-os is bőven elég, egy játékra is használt PC-n sem szoktak napi 16 órát játszani, jellemzően ez az idő mondjuk napi 1-2 óra.
Ebben az utóbbi esetben elmenni a tápnál akár a 70%-os terheléséig, és ha épp a maradék 14-15 órában IDLE módban se legyen túl alacsony a táp hatásfoka ne 5-10% legyen hanem mondjuk 30-40%.
-
syberia
veterán
válasz
vitezlejszlo #124477 üzenetére
Szerintem a készenléti fogyasztásban csak pár Watt különbség lesz, inkább játék közben lesz észrevehető a magasabb hatásfokú táp előnye. Egy kicsit túllőttél a célon, egy 550-es is simán elég lett volna. Ha nagyobb teljesítményűt választasz a szükségesnél, az alacsony terhelésen kicsit gyengébb hatásfokot fog produkálni, szemben egy ideálisan méretezett táppal, a nagyobb táp feláráról nem beszélve.
-
Cs1csó
titán
válasz
vitezlejszlo #124436 üzenetére
Seasonic Focus Plus 850 Platinum ALZA 10 év garancia.
Ha jól tudom ahol nem adják meg a 10 évet hanem csak 5-öt akkor ott a Seasonic-nál kell regisztrálni a terméket és akkor a gyártó megadja a rá a 10 évet. Ilyenkor ha a bolt garanciavállalása után de még a 10 éven belül romlik el a Seasonic-nak kell postázni, van EU-n belül központja.
De ha tegyük fel nem 10 év garis helyen veszed és regisztrálsz a Seasonic-nál és ha megtörténik a baj akkor fogod és rájuk dobsz egy email-t hogy ez történt és - persze megadod a táp sorozatszámát, a garancia adatait - és ők biztos megmondják, hogy ha postázni kell akkor hova.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- iPhone topik
- Kompakt vízhűtés
- ASUS ROG Ally
- Nyaralás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Mobil flották
- Autós topik
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest