- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jasonka #111145 üzenetére
Fizikailag elfér, de adapter hiányában csak egy csavarral tudod megfogatni és hülyén fog kinézni, val'szeg ferdén fog állni - a táp körül nagy hézag lesz. A ferdeség meg a ventinek nem tesz jót!
Mivel alsó tápos a házad én aggódnék a P4 és a 24 tűs csatlakozó hossza miatt is. -
válasz
jasonka #111136 üzenetére
Hunork jól írja, val'szeg az általa ajánlottak jobbak.
Nincs személyes tapasztalatom a 12 cm-es változattal, a 8 cm-es egy átlagosan se nem rossz, se nem különleges táp.Nekem személyesen kedvenceim a kis házak, én mindig ajánlom másoknak is, mert a legtöbb felhasználó nem szerelgeti a gépét. Ráadásul engem kimondottan zavar egy üres ház és ma már egy ATX házat nem rakunk tele kártyákkal, mint 15 éve.
Arra tényleg nem valóak, hogy állandóan alkatrészeket próbálgassunk benne.
-
Hunork
veterán
válasz
jasonka #111138 üzenetére
Hát igen. Ez a kis házak átka. Nem véletlen ajánlok mindenkinek ATX házat
, melynek három oka van:
1. bent nagyobb a hely, könnyebb szerelni, nem sérülünk meg
2. A szellőzés szempontjából sem mindegy, hogy az alkatrészek által kibocsátott hő mekkora négyzetcentiméteren tud elvándorolni, tehát az élettartam kérdése is javítva
3. Későbbi fejlesztés esetén nem tekerjük a fejünket.Amúgy sok webshop trehányul intézi a termékek adatait, legtöbbször copy-paste módszerrel, aztán vagy bejön, vagy nem. esetedben nem jött be...
-
Hunork
veterán
válasz
jasonka #111133 üzenetére
Amúgy ha jól rémlik, korábban mondtunk pár jó tápot, most ismét próbálkozok, mert a rendelést lehet törölni. Ezek mind jó alternatívák a házadba, szabványos ATX tápok, és jobbak is, mint az az SXF:
ANTEC VP450P (FSP belső)
CORSAIR CX450 450W
SEASONIC ECO-430
CHIEFTEC CPS-500S Force 500W
Esetleg FSP Hexa+ 500W vagy a CHIEFTEC APS-500SB 500W (Sirtec belső) -
válasz
jasonka #111133 üzenetére
A fenti link és a korábbi hozzászólásodban lévő: Chieftec SFX-450BS W 85+ bronz 12cm ventillátorral, az két külön dolog!
A linken lévő az egy szabványos 8 cm-es ventivel szerelt SFX táp, a másik meg egy 12 cm-essel szerelt SFX-L táp.
Ha így vásároltál, akkor még egyéb meglepetések is érhetnek! Bocs'.
A házad meg szabvány ATX (azaz PS2), adapter nélkül max. 1 csavarral tudod "rögzíteni" és még az egerek is bemennek a résen!
-
Hunork
veterán
válasz
jasonka #111120 üzenetére
Szia!
Hát a gyártói oldal szerint "csak" 85+,tehát ez tény. Annyi, hogy ez ugye SFX méretű táp. Ebben az ársávban jó vétel, csak sehogy nem találtam róla pontos leírást. A többi ilyen sorozat Sirtec belsős, tehát jó cucc, úgy vélem, itt sem használtak más gyártót Chieftec-ék.
Plusz: hát azt nem hinném, hogy egy moduláris tápot nehezebb üzembe helyezni.Az ember beszereli a tápot, majd csak azokat a kábeleket dugja be, amire biztos szükség lesz, és szépen elvezeti.
-
Amazonas
senior tag
válasz
jasonka #111066 üzenetére
EVGA B3 450W lett volna a barátod, viszont sajnos pont ez az a táp, amelyiknél most kiderült, hogy ebből kétféle gyártmány is van (SuperFlower és RSY), melyek közül az RSY gyártásúban leszerepelt a túlterhelés-elleni védelem.
FSP Hyper M 500 lenne a legközelebb az elvárásaidhoz, 17 550 Ft-tól már kapható. -
Amazonas
senior tag
válasz
jasonka #111041 üzenetére
Szia,
ha ATX-méretszabványú tápot veszel, a hátsó négy csavarfuratnak stimmelnie kell.
Amiatt ne aggódj, hogy alacsonyak a ház lábai, a levegő attól még tud áramolni, és mivel nem a házból szívja a többi alkatrész által már felfűtött levegőt, ezért jelentősen kevesebbel is beéri.
A Hunork által is javasolt FSP Hexa+ 400 jó lehet, ha elég a 400 W és nem kell a modularitás, illetve az egyszínű szalagkábelezés. Most már szinte bagóért meg tudod venni, de az 500 W-os sem sokkal drágább. (Egyébként nekem is ilyen 400-as tápom van.) -
Hunork
veterán
válasz
jasonka #111035 üzenetére
Szia!
Hát az, hogy matuzsálemi, még bőven jelentheti azt, hogy áram-zabáló
Ha megírod legalább a CPU-VGA pontos típusát, úgy könnyebb.
Ha azonban elég a 400W, akkor ajánlott az FSP Hexa+ 400W 80+ 11-12k körül. Mehet alsótáposba, a venti lefelé nézzen. Nem kell parázni.rumos XIII: annyi a Chieftec táphoz, hogy mivel nem tudom a házad típusát, ezért előre szólok, hogy elég rövidek a kábelek, inkább felsőtápos házba jó.
-
Amazonas
senior tag
válasz
jasonka #111035 üzenetére
Szia! Bár nem tudom, hogy pontosan milyen házad van, de az alsó tápos házak általában úgy vannak kialakítva, hogy a tápegység ventivel lefelé behelyezve, alulról szívja be a friss (optimális esetben porszűrővel tisztított) levegőt, amit hátul fúj ki - ezáltal teljesen elkülönítve a saját légáramlását a gépház többi részétől.
Ha megírod a házad pontos típusát, tisztábban látunk majd. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Óvodások homokozója
- Elite: Dangerous
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Subaru topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest