- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Hát ez csúcs. Ma délelőtt voltam benn a boltba ahol eleinte egy Chieftec 600-80P táp iránt érdeklődtem. Közölte a srác hogy az most nincs raktáron de tudna rendelni. Ezt követően kérdeztem rá, hogy milyen tápegysége van most helybe kb 15e körül. Erre kinyitott egy fiókot és előkapta a TX 650 v2 tápot. Mondja hogy megnézi mennyibe fáj. Akkor mondta hogy 20e.
A poén ebbe az, hogy ő egy weboldalon nézte meg az árát. Én hiába hívom le a bolt weboldalát. Semmilyen Corsair táp nincs a listába. Lehet ez az 1 db volt?
Az üzlet: [link]
-
Carasc0
őstag
Igen a V2-t vettem.
Köszönöm azért a tápra vonatkozó dicséretet. Nagyon elégedett vagyok a vásárlással. Apropó! A táp új és 20e ft-ot adtam érte.... Nem tudom hogy az drága-e stb... Igaz mind1 csak szeretem tudni miért adtam ki pénzt. Igaz pár ezressel többért már FSP Aurum gold tápot tudtam volna venni. Szóval nem tudom jó volt-e a bolt
-
Petzval
senior tag
Nálunk megy egy Codegen 7 éve és esze ágában nincs elromlani, jók a feszültségei jó a ventillátora. Két hete hoztak egy márkás FSP-t beindítom egy lappal, majd leülök a 12V 13,14V az 5V 4,84V most be merjem tenni ha elromlik valamelyik?Persze nem 30ezer Ft-os csak 8, de a márka csak márka? Csak azt nem értem ha van túlfesz védelem akkor az miért enged több mint 13 voltot ki?
Egy pontosan ilyen árú, wattszámú Chieftec 12,14V-ot és 5,04V-ot ad le -
K1LLMy53Lf
senior tag
köszönöm a gyors választ, én is így gondoltam, csak mint írtam: kellett azért egy megerősítés. Viszont közben rájöttem, h nem emiatt, hanem a csatik miatt az 550esre van szükségem (mivel gugli alapján a 450esen 23db sata van az 550esen 3*3db, s az eszközök elhelyezkedése miatt kell a 3 ág
)
Köszönöm azért mégegyszer -
Vasinger!
nagyúr
És akkor ez hogy-hogy nem került még szóba sem?
Nem ez lenne a best buy 20k-ért 5 év garival az A-DATA, Enermax és a CM SP helyett? Ezek mind 20k felett voltak és közel nem volt ennyi gari rájuk.
Vagy rosszul látom, túl szép hogy igaz legyen.
Nem akarok mellé nyúlni, ezért járok ennyire utána alaposan, hosszútávra tervezek.
-
MMIX
addikt
100% japán Nippon Chemi-Con kondenzátorok, Yate Loon 14cm golyóscsapágy ventilátor.
CWT PSHII 80+Bronz bél. 2év garancia, kikapcsolhatatlan világítás. Szerintem van olyan jó, mint a Seasonic SS-xxxAT (Corsair TXV2) belső. Corsair több garanciát ad, voltak elégedetlen TXV2 tulajok a ventilátor hangja miatt. De ez egyén függő.
Egyégas tápjai vannak még az Antec-nak, de drágábbak.
ENERMAX beles tápjai vannak még a Lepa-nak G series. (Modu87+)
ENERMAX-nak csak 1db egyágas tápja van perpillanat (EXX 900W 80+Platina) -
MMIX
addikt
Szerintem nincs jobb. Ugyan ezért a pénzért van ADATA HM-650.
Egyágas van még a fekete Thermaltake TR2 600W/700W de drágább FSP GHN belsővel.
Az FSP Aurumok több ágasak, de nem sima osztott ágasak, mert tudnak valami Hybrid Synergy 12V -t. Segít ha tuningolsz. Legalábbis a marketingesek ezt ígérik. Olvass utána, hátha meggyőznek. -
zozz12
tag
A Corsair nekem is nagyon szimpatikus cég, csak az a baj, hogy nekem úgy néz ki, hogy manapság már nem kapható 400W -os, de még 500W -os Corsair se nagyon...vagy csak én nem találom? FSP ből se túl sok van, főleg ami ideális volna. A CM tápokról sok rosszat olvastam, azokat hanyagolnám.Esetleg a Chieftec kínálatából jó valami? Mert azokról nem sokat tudok, de már az nagyon tetszik, hogy mindegyik szériából van 400W körüli és általában árban is jók.
Ami így elsőre megtetszett az a Chieftec BPS-450S, ami 80Plus Bronze minősítésű táp.
Vélemény? -
Anal
tag
Jogos, viszont mivel az én fülem elég érzékeny, közvetlen közelről hallom, - odahajolva a táphoz 2 centire, síri csendes háttér mellett - ezt a minimális zajt, vagy ciripelést, de ezt is csak akkor tette, mikor GTX280-nal + Q6600 tuninggal volt Furmark-olva, Prime-olva.
Most csak egy E8500 + 8800Gt kombót visz teljesen hangtalanul.
Ez egy minimális ciripelés, semmi komoly, na így, ebben a formában, a fenti körülmények mellett, nálam ezt jelenti / jelentette a ciripelés.
Az akkori 520-asom viszont cefetül nyomatta a hangot.
-
joker1220
őstag
Köszönöm szépen a segítséget, ma megyek is és megveszem ezt a tápot
Van egy jó kis teszt is róla ha esetleg még valaki kedvet kapna egy ilyen
táp beszerzéséhez,) -
joker1220
őstag
Ez jó
Akkor sürgősen tápot kell cseréljek, mostmár csak az a kérdés hogy chieftec vagy fsp
Igazából fogalmam sincs hogy mi a különbség az aktiv és a passziv pfc közt ráadásul azt sem tudom hogy mi az a moduláris táp és mivel jobb mint a sima
Egyébként azt megmondaná valaki hogy alapvetően mi a baj ezzel az LC vel ami nekem van?
Én csak számokat látok de érteni nem értek hozzá
-
Osynho
addikt
Úgy néz ki, jó áron tudok szerezni TX650V2-őt. Teljesen felesleges ekkora, de nincs kisebb TX, illetve 520-as Antec-et nem tudok szerezni, onnan ahonnan ez lenne.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen hátránnyal járna, hogy a táp teljesítményéhez mérten nevetséges a gépem fogyasztása?Idle 80W körül mozog, ami kb 12%-os terhelést jelent, játékok alatt terhelné le kb 35%-ra. A hatásfok ilyenkor nagyon leesik? Egyéb hátrány? Nagyon szimpi ez a táp, hozzá 5 év a gar, így egy darabig ellenék vele szerintem.
-
rup1u5
nagyúr
Nem ért a tápokhoz. Elmondtam neki, hogy én bele sem tenném a helyében abba a gépbe addig míg új tápot nem vesz. Fölhívtam a figyelmét, hogy ne jöjjön hozzám sírni ha megnyekken az egész kóceráj és hogy nem vállalom így a 3 nap garit sem.
Ő kifizette. Innentől kezdve azt csinál vele amit akar. A kártyára nincsen gari. Mondtam neki, hogy jöjjön ide a topikba informálódni. Ennél többet nem tehetek. -
varsam
őstag
+ (#6497) rup1u5
Még ha igazak is a tápra írt értékek (ami sanszos h nem) akkor sem fogja elvinni szerintem, max sima Win asztallal.
Papíron 264W-ot tud leadni a táp 12V-on, és csak a GTX280-nak van 236W-os TDP-je, plusz még a húzott Wolfi = esélytelen sztem. Elindít vmi játékot, aztán helló.minden konfig alapja kell(ene hogy legyen) egy jó táp.
Meg nem értem, hogy ez sokan miért nem látják be. -
FireKeeper
nagyúr
láttam hogy a hír fórumában folyt egy kis vita a használt kondenzátorok márkájáról, és a hűtőbordák alulméretezettségéről, kicsit most elbizonytalanodtam. igaz a seasonic x-ben sem valami acélosak a bordák, ráadásul az passzív, de azért sosem lehet tudni, lehet tényleg alul van méretezve, azt meg nem szeretném ha hangos lenne.
-
FireKeeper
nagyúr
Eddig még csak egy szerény up-ot kaptam, érdeklődő még nem volt. Pedig titkon abban reménykedtem, hogy már amint feladom a hirdetést, tolongani fognak. De azért remélem a hétvége előtt jelentkezik valaki.
Amúgy nagy hülyeség szerintetek kicserélni egy bejáratott tápot egy kvázi ismeretlenre? Még akkor is, ha papíron jobb az Aurum (leszámítva a fix vezetékeket).
-
kig121
csendes tag
Szóval ez így akkor működik
ASROCK N68-GS3 UCC AM3 7.809 Ft
AMD Athlon II X2 250 AM3 3, 0GHz BOX 10.403 Ft
Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 2GB, DDR3, 1333MHz 4.586 Ft
Samsung 500GB 7200rpm SATA-300 16MB HD502HJ 7.905 Ft
Nec AD-7260S DVD író SATA Black 3.328 Ft
Asus TA-K62 Blackt 4.137 F
FSP 350W FSP350-60APN Active PFC 80+ 350W, 1xFAN, 12cm, Aktív PFC 5.205 Ft
Palit GeForce 240GT PCIe 512MB DDR3 12.324 Ft -
fizzdani
tag
Köszi szépen a választ, de a vasárnapi incidens miatt nem szeretnék Chieftecet. Viszont olvasgattam fórumon és az FSP tápokat sem mondják rossznak. Pl. ezen akadt meg a szemem:
FSP SAGA II 500W(tudom, hogy elég lenne egy 400-as, de a jövőbeli esetleges gépfelújítást is belekalkulálom)
Erről mi a véleményetek ?
Üdv.
-
MMIX
addikt
"TX650-ben is SeaSonic bél van"
Nem biztos, mert a régi 80+ Seasonic beles verzió gyártása már megszűnt (discontinued)
Az új Seasonic beles 80+Bronz TXV2 még nincs.
A kettő között a CWT PSHII beles TX650-C-t kapod nagy eséllyel. Ha minden igaz 140mm-es ventivel. Remélem jól tudom a régi Seasonic-os TX650-ben még 120mm venti volt. -
abéla
senior tag
Hehe, 5970 cf-ben és viszi a tx650...hátőőő hoszas stabilitás-teszteket követően -ami időt bizony megtakaríthattam volna, ha a trendel szembemenve túl(?)biztosítom magam psu téren- bizony azt kell mondanom, hogy egy phenom X6 + 5970 -es, alapon járatott kombó bizony rendesen bizonytalankodik load (játék vagy heaven+prime) alatt (értsd: néha fura újraindulások, kékhalál etc); peak (prime95:largeFFT + furmark multi-gpu) esetén pedig rendre kifekszik egy vx550-es mellett. Így jelenleg sajna épp tápcsere van nálam is folyamatban (kerek egy év után
).
Szóval nem vagyok biztos benne, hogy 5970cf akár 750w-tal stabil lenne.Egyébként a rendkívüli aktivitással bíró és jószándékú segítségnyújtás mellé nem ártana tisztázni a -persze mindennemű felelősség nélküli, ámbár magabiztosan hangoztatott- "bőőőveneléglesz" kijelentések és az ezzel járó, sokszor határon üzemeltetett rendszerek stabilitásának kérdéskörét és annak fontosságát.
Hozzáteszem, hogy az átalában egy-két évig elég, gyakran határon járatott psu-k árára 5-10ezret rádobva egy -micsoda szentségtörés- némi tartalékkal bíró tápegységet kapunk, ami a későbbi fejlesztések során kényszerűen meglépett tápcsere időperiódusát is jótékonyan befolyásolja és nem utolsósorban biztos tartalékaink lesznek egy esetleges tuning vagy peak-fogyasztás esetére is. Szóval szvsz igenis érdemes az "bőővenelég" kategoria felett keresgélni, persze csak ha hosszútávra tervezünk, márpedig egy minőségi táp kb 5 éves garanciatartama elég hosszú idő...
Elejét véve a flémnek, szóljon itt egy nálam sokkal : bölcsebb , azért érdemes figyelmesen kitölteni, különös tekintettel a végén található Capacitor Aging menüpontra. -
Attila8006
aktív tag
-
Dyno
veterán
Ha elvitte a 12 magos 980X-et 4GHz
Az 6magos.
GTX 470-en meg nem eszik annyit mint két 4890.
6000+ meg quadokat megszégyenítően tud zabálni.
Az emg a másik gondolom nem prime95+furmark volt ráeresztve, vagy valami oylan alkalmazás ami emg tudja enni a 6magot+ a gtx 470-t.
Szóval, ne haragudj, de hiddj a szemednek, hogy elvitt ideig óráig egy olyan konfigot, de ilyet mondani akkor is baromság.
Én is emlékszem még régebben mikor eg yismerősöm 350-es PNF-el hajtott két 640-es 8800GTS-t plusz egy Q6600-t 3,3GHz-en, akis PNF 3hónap alatt elhalálozott alólluk, furmark plusz prime95, alatt meg lekapcsolgatott, sőt olyan játékokban ahol az sli jól skálázodott és igényelte a 4magot a játék ott is volt hoyg le-lekapcsolgatott.
-
Dyno
veterán
Még egy 4890-et is elbírna a meglévő mellé.
Ne túlozzunk már!! Az a kazán kártya egy magában képes 200W-t megenni, és akkor még nicns emlette semmi, vx450-en emg még is csak egy 400W-os SS táp, ami a 12V-os ágán 360W-t tud, jó rendben corsair szerint 396W-t, de akkor se elég, szóvala z ilyen túlzásokat inkább hagyjuk.
(#4519) rulla: Azért emrt hangos attól még bírja, érzed is hogy fújja ki a levegőt a táp?
(#4522) gerzsol: Mert minőségtelen fos, valszeg zárlatosak lettek vagy miegymás, lehet maga csati volt zárlatos, 4850-edre emg már megmondtuk egy párszor hoyg hibás, leginkább ram hibás.
-
rulla
tag
Nem zörög, hanem szélzaj van. Pontosan olyan, mint amikor egy ventilátor olyan gyorsan pörög, hogy zúgásnak hallod. Márpedig én zúgást hallok, hasonlót, mint amikor nagy sebességgel DVD-t írsz.
Ahogy leviszem a játékot a tálcára, a zúgás néhány másodperc múlva halkul, majd szép lassan elenyészik... játék vissza, és pár mp múlva ismét erősen zúg. Először a procihűtőre (AC Freezer 64 Pro) gyanakodtam, hátha, de nem: azt még a HDD alap búgása is elnyomja.
A Vapor-X szintén nagyon csendes, ráadásul alig megy 70 fok fölé, szóval az sem lehet.Mivel eddig csak egy hátul, a táp alatt lévő kifelé fújó 12 cm-es venti volt, ezért betettem előre is egy 12 cm-es, szívó ventit, ami főleg a legalul lévő két vinyóra és a 4890-re fújja a levegőt, bár a VGA hőmérséklete semmit sem csökkent - de ez itt most mindegy is. Szóval ezzel a második ventivel mintha kicsit halkabb lett volna a terhelés alatti tápventi-zaj, de csak épp hogy, szinte csak "talán csendesebb lett".
Számomra is érthetetlen, mert nem gondoltam volna, hogy a 3870 után márt nem bír sokkal erősebbet ez a táp...
Ráadásul a hűtéssel sem lehet gond - mármint a porral: most hétvégén fújtam ki az egészet sűrített levegővel. -
abéla
senior tag
Egy nem-moduláris 700-as psu, AX750 minőségben, a TX650 árában, nna az kell nekem
.
Egyébként, ha kb 1-1,5 éve vagyok annyira konok és akkor megveszem a tx650-et, a tanácsok ellenére (melyek még a vx550-et is sokkalották) akkor most nem kellene eladnom használtan 13-15k-ért (bukva jó 10k-t) egy gyakorlatilag tökéletes 4 év garanciával bíró tápot.
Mégegyszer hadd ne kövessem el ezt a hibát, így inkább kissé túlméretezve, némi felárért a következő 3-4 évre venném meg a tuti minőségű delejadót.
Persze, csak ha kiderül, hogy a tápegység a gyenge láncszem, ha nem az, eszem ágában sincs kicserélni. (legfeljebb majd 2 év múlva, ha kap egy társat a vga)
-
abéla
senior tag
Jaja, bízok benne, most jönnek a teszt-napok, finomhangolás, ámbár, ha tuning alatt (kis fesz ide, kis fesz oda) kicsit is bizonytalankodni látom a rendszert és a többi hibaforrás is kizárható, nem fogom elaprózni: járjon inkább kb 50%-os terheléssel most (közel a legjobb hatásfokon), de nem kell újat venni 2 év múlva, bukva az adásvételen 15-20 ezreket.
A 650tx se rossz, de +4-6k-ért már 750tx-et kapni, persze további + 4-6k-ért meg már egy 850tx-t adnak és így tovább, de azért meg kell húzni egy lélektani (és financiális) határvonalat.
A kérdés nem is ez, inkább hogy megér-e +10k-t egy 750hx a 750tx-hez képest, nem a modularitásra gondolok, az nem érdekel, inkább a 80+silver (ami igazából gold), a mindenhol ajnározott belső megoldások, prémium minőségű alkatrészek, mindezek a 750tx-nél mintha nem lennének annyira meggyőzőek. -
abéla
senior tag
A fent említett enyhe tuning mellett random dobálja a bsod-kat, műterhelésre nem nyiffan ki, de pl BC2 alatt néha újra-újraindul, 1-2x eljátszotta RiseofFlight közben is. Ram-kompatibilitás is lehet persze, de azon már végig rágtam magam, (kit-váltás, manuál beállítás, memOK, etc) , win 7 ult-t újraraktam, legújabb BIOS, driverek, stb. Szóval körüljártam a témát (lassan 2-3 hete
), ja alapon nem csinálja, szval táp-gyanus erősen; erősíts meg ebben
Talán még alaplapi hiba lehet, de azt nagyon nem szertném.
-
miresz
veterán
-
Dyno
veterán
Anno pont ezért cseréltem le a CWT beles Chifimet
Neked GPS-500AB_A volt nem?Ha jól emlékszem, az emg bizony Deltaa beles.MEg CWT beles Csifi csak a 650-es CFT-től felfelé vannak meg az új Nitro széria.
(#3785) kungzi : Már írtam, hoyg telejsen rendben van amit néztél.Csak emgint megy a félre értések hada....
(#3786) ilovedigweed: MEgkell probálni hogy elbírja-e a a mostanid, baja nem lehet amx lekapcsol, de mindenkép javallot egy ctg500.
(#3787) boxer666 : Azt is ted hozzá hogy csak a 24pin harisnyázott.
-
deadelon
aktív tag
ezt pedig megúszná a hx feléből:[ Sapphire FirePSU 625W] állítólag 99%-ban megegyezik a az Enermax Modu82+ 625W táppal.itt írnak róla:[enermax tápok]
ismerős megrendelte és visszaigazolták,tehát túl nagy elírás nem lehet az ár de érdemes felhívni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest