Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz Bacusuz #65999 üzenetére
Az szerintem elírás kérdezz rá. De egyébként EVGA tápnál amúgy is érdemesebb a gyártói garanciát igénybe venni ha gond van. Beregelés után:
EVGA tagság:
Amennyiben új EVGA termékét az alábbi linkre kattintva regisztrálja, a következő előnyöket élvezheti:
- Kiegészítő garanciát vásárolhat,
- Közvetlen garanciális ügyintézés az EVGA-val
- Standard RMA: a terméket az EVGA német irodájába kell küldeni, melyet 1-3 munkanapon belül cserélnek
- Advanced RMA: PayPal-on biztosíték befizetése után előre postázzák a csere kártyát, mely természetesen jogos igény esetén visszajár
- EVGA Step-Up: 90 napon belül a különbözet megfizetésével új termékre válthat
- Szabad VGA hűtő csere: a garancia nem vész el csere esetén, de kérjük az eredetit őrizze meg!Amúgy:
Seasonic X 750 kb 46k
Corsair AX 760 kb 46k -
Asbee
veterán
válasz Bacusuz #65993 üzenetére
Mennyi lenne rá a max keret? Én az RM-től nem vagyok elájulva, voltak is velük gondok. Teszteken sem olyan húde... Jött is elvileg belőlük újabb változat. Árban sem a legjobb.
Inkább AX, AXi, Seasonic X, EVGA Supernova G2 Elég amúgy egy 750-es simán. Ha árban annyira nem akarsz elszállni én biztos az EVGA-t (850W) venném iponban 37k-ért. Még ha nem is feltétlen szükséges ekkora de ár értékben nagyon jó ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
sziasztok
Corsair RX850 tápon gondolkodok.
Asus GTX680-DC2T-2GD5 karikat hajtanék vele SLI-ben.
proci jelenleg egy 4770k I7,de majd jönne egy 4790K I7 természetesen húzva.
Meghajtanék vele még 7 db 140mm pwm ventit,meg egy H110 konpakt vizet.Megfelelő választás lesz szerintetek ,vagy ajánlotok jobbat?
Csend ,hosszú gari fontos.
kösziÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
tigerk
tag
Hali
Erről a tápról vélemény?Megéri megvenni egy közepes gamer konfigba (no tuning és CF/SLI)?
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_pro_650w_modular_edition/526854
Üdv
Tigerk -
lovas001
aktív tag
sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem minap elfüstölt egy jóbarátom tápegysége. Konfigja elég egyszerü és régi: egy szimpla q6600 p5k hd7790 1 winyó és 1 dvd. Kérdésem az lenne hogy elég e bele szerintetek egy 400 as hexa mondjuk? (megpróbálom rábeszélni a minőségi tápra de eddig nem hisz nekem...)
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Savanya
addikt
válasz csokoládé13 #65982 üzenetére
FSP-t választanám . Több pci-e táp és hosszabb 8 tűs alaplapi .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
A kettő közül melyiket?
FSP Aurum S Gold 400W vagy XFX 450W Pro?Előre is köszi a segítséget!
-
-
Asbee
veterán
Az, hogy hangos, arról nem a belső tehet. A cicergés nem befolyásolja a működést csak bizonyos hang felett idegesítő. Nekem most pont egy Seasonic X beles AX 750 van gariban nagyon hangos coil whine miatt. Mégsem mondom azt, hogy soha többet Seasonic. Ha a hangra nagyon érzékeny vagy akkor a Supernova-t inkább hagyd.
(#65973) RaPiDsHaRe: Egyben hagyott 12V ágas 500-as már elég azért, de inkább legyen kicsit nagyobb. Tuning lesz? Proci?
(#65974) RazoR8402: Inkább seasonic.
(#65975) Eno: Elvileg csak a full modularitás, illetve papíron két 12V-os ág max 24A/ág. De pontos tesztet nem találtam valóban így van-e vagy csak papíron mint pl a az S és sima M-nél.
(#65976) TeeJay: CTG halkabb. Kábelek elég rövidek mindkettőn. Nem tudom ez fontos-e.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
melyik az a max 400wattos tápegység ami a legjobb ár/érték arányban megy most
és a lehető leghalkabb 10ezer forint környékén?FSP 400-as és Chieftec 400-as tápot nézegettem aztán nem tudom melyik is lesz hangban a jobb
van valakinek tapasztalata az FSP Hexa 400 kontra Chieftec CTG-400-80P táppal kapcsolatban?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Tharkoul
tag
Üdv!
Rendeltem egy Seasonic M12II 520W tápot, nemrég vettem át, azonban nem egészen azt kaptam, amire számítottam. Az M12II egy félmoduláris táp, ez azonban egy M12II EVO Edition, és teljesen moduláris.
Van bármi negatív különbség, vagy örüljek, mint majom a farkának?
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Sziasztok! Corsair CS750M-ről vélemény? 80+Gold, Greatwall beles... Vagy maradjak a Seasonicnál (M12II 620W)? Fosok h az is sípolni fog...
-
XuChi
addikt
Nem tudom megmagyarázni, de egyszerűen nem ébreszt bennem bizalmat . Anno volt egy A-Data 650W modularis tápom ami CWT beles volt HM650. Ezzel már rögtön a legelején az volt a bajom hogy hangos is volt, illetve cicergett nyekergett. Azóta kerülöm a CWT beles tápokat. Bottal sem piszkálom meg őket
Talán ez az ami miatt kerülöm őket
-
Asbee
veterán
válasz RaPiDsHaRe #65962 üzenetére
Határon de el. Nálam húzott 480-at bírt játékok alatt. Tuningot azt azért hanyagold, főleg a feszelőst 280X-el. Ott akkár egy alulfesszel még faraghatsz is a fogyasztásából. Ja és Furmakot is inkább hagyd.
-
Asbee
veterán
Először is a CWT nem gagyi de persze 50 ből lehet jobbat találni.
SEASONIC X 650
EVGA Supernova 650G
Kicsit nagy lenne, de mehet akár egy AX 760 is vagy Cooler Master V700.Ha esetleg nem zavar, hogy fél modulársi csak 1-2 kábellel amit amúgy is használnál, akkor van Enermax, vagy Be Quiet Dark Power pro, esetleg FSP Aurum.
Én az AX-et venném még ha kicsit nagy is lenne. Hatásfoka és a félpasszív venti miatt.
[ Szerkesztve ]
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello!
Egy CTG-500 as táp elbír egy 280X et vagy gtx 770 video kártyát?
-
Trevi
tag
válasz Potzee #65960 üzenetére
Kösz megnézem mondjuk erősebb mint a 500W-os széria. Csak az ipon meg itt van 1 utcával a házamtól.
De majd megbeszélem a sráccal hogy melyiket akarja megvenni, mivel nem nekem lesz és csak egy apu-s gép lesz össze rakva kevés fogyasztással, kevés pénzből. Ha vesz majd közép kategóriás kártyát akkor elég legyen neki a táp azé gondolkodok ebbe az 500W-os tápban. -
Potzee
addikt
Chieftec CTG 550-80P [link]
Csak párszáz (573,-) forinttal drágább, de erősebbek a 12V-os ágak (20A helyett 25A) ill. a max. teljesítményük 400W helyett 450W. Pick-pack-ra ingyen szállítás 10k felett.Vagy LEC fórumtárstól vadonatúj Thermaltake Hamburg 530W, ami már Sirtec elektronikára épül, mint a Chieftec CTG (de a Tt-nél egybehagyták a 12V ágat) - 12k
Pontos típuskódja: TR2-530AH2NSW[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Trevi
tag
közbe talátam egy chieftec ctg 500 80p 500w-ot.
köszönöm a figyelmet! -
SaGaIn
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #65955 üzenetére
Nekem az FSP Raider 550 et ajánlották és az 15500 körül van
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Egy i7 4790 és rgy tuningolt r9 280x matrix mellé milyen full moduláris minőségi ( nem cwt és hasonló gagyi ) belsővel rendelkező tápot javasoltok ? Max 50k-ig !!
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Tápot szeretnék venni 450-550w-os környékit.
Keretem olyan 16k.
Tudtok ajánlani párat ami halk és jő belsővel van?
Láttam itt az aprón egy ilyet,megérné vélemény róla?
http://hardverapro.hu/apro/thermaltake_smart_m450w_sp-450m_modularisgaris2016-ig -
SaGaIn
senior tag
Olyan irodában dolgozom ahol 15 gép megy körülöttem plusz a klíma és miel állami cég nem hogy jó tápra nem költenek hannem mivel általlában 10+ évesek örülök ha nem kerrreg a ventillátor.... javításra beszerzére nincs pénz
Szóval nekem ez még halk XD Mostani alaplapomra a VRM ekre kellett tennem egy kis 4 centis ventit ami 5000 et forog na az zúg legjobban dehát a tuning mindent megér nembaj az új lap majd jobban bírja meg nagyobb hűvösebb házban is lesz talán megspórolhatom ezt kis zajkeltőt
átalakítót adtak a kártyához mert kértem
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
Potzee
addikt
válasz SaGaIn #65937 üzenetére
Nem mai darab, de egy jóféle Delta beles táp. Elbírja az új konfigot is, de full terhelés alatt eléggé koppra lesz hajtva...és mivel a 360W-ot három 12V-os ágán tudja leadni, ebből 2 ág kell a VGA kártyának. Lehetséges, hogy szükséged lesz egy párszáz forintos " molex to 6pin" átalakítóra is. A kondikat is érdemes átnézni.
-
Adee_91
aktív tag
Származhat-e bármilyen hátrány abból,ha sokkal nagyobb tápot veszek,mint amit a konfigom megkívánna?
Gondolom a hatásfoka nem lesz túl jó az alacsony terhelés miatt.Ezen kívül? -
SaGaIn
senior tag
Köszönöm megnéztem árban 600Ft van a fsp 550 és chieftec 600 as között újonnan (14500-15100)
viszont lehet szerzek egy kétéves chieftec 600-ast féláron de ez még kiderül ha ez kútbaesik az Fsp lesz a nyerő azt hiszem
Addig meg egy hétig kihúzom a régivel remélhetőleg majd addig nem nyúzom tesztekkel
Egy uccsó kérdés nyári meleget, 33-36 fok szoba hőmérsékletet melyik bírja jobban?
eddig a régi chieftec jól bírta igaz gyengébb proci is volt benn még nyáron a quadot nemrég szereztem[ Szerkesztve ]
-
SaGaIn
senior tag
majd nekem is dobjatok egy gyors választ légyszi?
köszönöm
-
Potzee
addikt
válasz he7edik. #65940 üzenetére
S12 II 520
vagy ennek a moduláris változata alig 20k felett
M12 II 520W[ Szerkesztve ]
-
he7edik.
addikt
20K környékén milyen 500-550W-os tápot vennétek.Enermax, FSP, Seasonic márkákban gondolkodom.
Égő szöveg a flém vázon
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
10-13k-ig nem láttam ajánlott tápot. Csak átmenetileg lenne, még össze nem jön a pénz a kinézett tápegységre. Lapra lesz szerelve, a házat egyben veszem majd a táppal valamikor (HDplex h1.s, 250w dc-atx, 100w lineáris tápegység). Szóval addig kéne valami áthidaló megoldás, ami azért nem a legalja. Az se baj, ha olcsóbb.
Konfig:
GIGABYTE GA-B85N
CRUCIAL 120GB mSATA M500 CT120M500SSD3
INTEL Core i3-4130T 2.90GHz 1150 BOX
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GXA válaszokat előre is köszönöm!
-
SaGaIn
senior tag
Hello!
egy gyors kérdés:
Adott egy X5460 @4GHZ 130W TDP és egy 270X 180-200W TDP plusz 2 winyó, hangártya, ram, 3 venti, dvd író, Asus P5Q-E 775
szóval semmi extra
kérdés elég elég lehet neki a chieftec GPS 550 AB-A táp? 12V on 360W van ráírva
Eddig egy HD4850 140W TDP ment benn többi ugyanaz
most tenném bele a 270X et ami 60 al eszik többet csak nem szertném ha leülne atáp? elvileg saccra bele kell férnie maximum de hát vajon tudja azt ami rá van írva 24/7 stabilan ? Eddig 6 évet lehúzott a HD4850 nel.Gondolkodom egy Chieftec CTG 600 80P beszerzésében pár hét múlva kérdés hogy szükséges -e
Vagy lehet még hoszzú távon kiszolgálja ezt a rendszert ez régi táp?
-
Trevi
tag
sziasztok!
Tudtok segíteni ebbe a tápba, hogy megfelelő-e minőségileg?
EVGA Power Supply 500W -
RazoR
veterán
Segítene valaki a #65922 hsz-ben feltett dologgal kapcsolatban?
-
Potzee
addikt
válasz westcoastog #65931 üzenetére
Nem!
Nem rögtön, hanem abban az esetben, ha elállsz a vásárlástól és visszaküldöd a holmit, akkor akár futárral is visszaküldhetted volna...így értettem, hogy visszavihette volna.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
westcoastog
veterán
válasz Potzee #65930 üzenetére
El is vihette volna? Hogy? Megvárja míg összerakom és kitesztelem? Tegnap reggel hozta, én munkába voltam, este raktam össze, ma jött elő a hangja, most egy darabig elmegy gépzsírral, haver mondta majd vesz másikat, már ha lesz arra szükség, felvilágosítottam arról hogy mivel jár ha szétszedem, mondta szedjem.
De most már jó lesz egy ideig valószínűleg.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz westcoastog #65929 üzenetére
Akkor akár el is vihette volna...nyugodtan visszakérhetted volna a vételárat...így már tényleg mindegy.
Azért ne fojtsd bele a gépzsírba a csapágyat...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MMIX
addikt
Silverstone Strider Essential 80+Gold teszt. Japán kondis, Yate Loon D12SM-12 ventis, FSP Aurum S)
SST-ST50F-ESG www.expreview.com[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz westcoastog #65926 üzenetére
Web-es vásárlás esetén 8 napon belül - indoklás nélkül - elállhatsz a vásárlástól és kérheted a vételár visszafizetését, viszont a termék visszaküldése a Te költséged.
Ha személyesen történt a vásárlás, akkor próbáld gariztatni. Semmiképp se szedd szét! az valóban gari vesztés.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #65925 üzenetére
Csak kerreg és kerreg, olvastam hogy van egy hibás széria amiben szar venti van...
Pont kifogtam. Mit csináljak? Gari vesztés mellett cseréljek benne ventilátort? Vagy inkább rögtön egy másik táp? Ismerősömé a gép, még eldől melyik opciót választja, vadiúj cucc, gondolom szeretné használni és nem 1 hónapot várni.
Vagy szedjem szét a tápot, szintén garvesztés, és adjak gépzsírt a ventinek?[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
Most raktam össze egy új gépet egy fsp hexa 500w-s táppal, és az a baj hogy már most ilyen halkan zörgő hangja van a tápventinek, kicsit oldalra döntöttem a gépet, elkezdett zúgni hangosan a tápventi, aztán elhalkult, de halkan csörög tovább.. Tegnap vettem ki a dobozából. Mennyire jellemző erre a tápra ez a gond?
-
bizbera
csendes tag
Jelentem, dolgozik a kicsike (Chieftec CTG-450-80P)
Elcsendesült a gép, a szoba, a lakás, talán az ucca is
Nincs zúgás, búgás, sistergés, zaj.
Hallom a falióra ketyegését, az egér kattogását.
Ez egy más világ, fantasztikus -
ice cube87
csendes tag
Sziasztok!
Láttam, hogy nagyon ajánlott táp az XFX Pro táp család. Kérdésem, az nem gáz, hogy az XFX Pro 650W-os tápjukig nincs benne (OTP) Over Temperature Protection ? Csak az XFX Pro 750W-tól és attól felfelé.
Én legalábbis információk alapján ezt találtam, de javítsatok ki, ha rosszul tudom. Mennyire nagy probléma, hogy ha nem található benne (OTP) ? -
RazoR
veterán
Tápcsere előtt vagyok, mert a mostani különös hangokat ad ki magából és zavar!
Konfigom:
Giga GA 790XTA UD4
X6 1100T
GTX 680
8 GB ram
2 db HDD
6 ventiMelyik lenne jobb? Maradjon benne tartalék is!
CORSAIR CX Series Modular CX750M (CWT beles)
CORSAIR CS Series Modular 650W (Greatwall beles)
SEASONIC M12 II 620W (egyértelmű)
CORSAIR CX Series Modular CX600M (CWT beles)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cleric #65910 üzenetére
CWT belsőből van többféle, vannak kifejezetten jók is. a gyengébbeknél sem az a gond, hogy nem működnek, hanem főleg az, hogy meddig élnek bennük a kondenzátorok. jellemzően 8 hónapnál jóval tovább, de 2-3 év után már lehet gond. ez hozzáállás kérdése - ha valakit nem zavar, hogy néhány év után potenciálisan (de nem biztosan) felújításra szorul a táp, annak teljesen jók a gyengébb CWT belsők is. aki szerint a táp az legyen betonbiztos pont a gépben legalább 5 évig, annak kevésbé jó megoldás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
bizbera
csendes tag
Ma újítok be egy Chieftec CTG-450-80P tápot ezek alá:
Asrock lap
AMD X4 750k
Radeon HD7730
2 vinyó, 1 író
Sztem elég lesz, de mennyire?
Ebben a tápban hány féle/fajta védelem van?
Chieftec szerint 5, egyes oldalak szerint 7-8.
Valójában mennyi? -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Volna egy konfig, amibe új vga-t szeretnék.
A konfig:
Phenom II x4 B50 alapon.
2DB satás vinyó
FSP Bluestorm II 400WÉn egy 6850-en gondolkodtam, ha elbírná a 6870-et vagy a gtx460-at annak is örülnék.
Vélemények?"Pain is temporary Victory is forever"
-
Williams
aktív tag
válasz szili.tamas1 #65905 üzenetére
Szia!
Advantech márkába gagyit még sosem láttam. Ipari felhasználásra szokott gyártani/címkézni alkatrészeket. Pontos típus lehet hasznos lenne...
üdv.
-
ObiWan13
tag
Sziasztok!
A következő konfigurációhoz jó lenne az XFX pro 450-es táp?
.GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3
-AMD Athlon II X4 760K 3.80GHz FM2 BOKSZ
-TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
-MSI R9 270 GAMING 2G 2GB GDDR5 PCIE
-KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G
-
AirBundy1
tag
Sziasztok,
Ha megtartom a mini-itx házamat, akkor egy olyan, nem túl nagy teljesítményű (elég 180W) tápra lenne szükségem, ami elfér egy 75*110*65 méretű helyen. Létezik egyáltalán ilyen?
Köszönöm.
-
cleric
tag
válasz ice cube87 #65877 üzenetére
Csak mellékesen jegyezném meg, hogy egy Corsair CX500M-et hajtok több mint 8 hónapja, és CWT belső ide vagy oda, hibátlanul teszi a dolgát. Szóval biztos a többiek által ajánlott Seasonic jobb valamivel, de azért ez sem egy akkora tragédia (egyelőre legalábbis )
https://lightyear.com/go/adam149
-
Potzee
addikt
válasz Perseus871 #65899 üzenetére
Lec kollégánál is érdemes szétnézni!
-
szili.tamas1
senior tag
Sziasztok, advantech markaju tappal van/volt valakinek dolga vagy tapasztalata?
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
3.Aragorn
addikt
válasz Perseus871 #65901 üzenetére
Igen, jó vétel.
Seasonic belső, egyben hagyott 12V-os ág, csendes hűtés: különösen ajánlott.Szerk: Szívesen segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés