Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• puhijani

csendes tag

válasz Ájvé #119896 üzenetére

Szia!

Köszönöm az észrevételedet.

Az árban hajlandó vagyok fölfelé menni, ha azt kapom amire szükségem van, a méretben nem szívesen. Láttam már hipervékony kerettel rendelkező 5"-os készüléket és nem volt kényelmes nekem, ez van...

Azért lőttem be a 30-ezres szintet és írtam a minimalista igényeimet, mert értem, hogy van 8 mag, meg 16gb tár, de szerintem 2gb lesz nálam használatban az oprendszeren kívül, ami mind zene... és zene hallgatásra ne kelljen már n db cpu, meg ami játékot játszom és elfut 1db 600mhz-es cpu-val ha jól rémlik, az csak nem okoz gondot az új eszközöknek, szóval ettől annyira nem félek, hogy a teljesítménye ne lenne elég nekem.

Abban reménykedtem, hogy ami megtalálható - kb valóban nem sok - ~5-10 készülék a neten 4,5" vagy az alatti méretben a között akad használható darab. Ennyire mind ratyi és hamar tönkremegy, elkopik, lelassul, lemerül, stb...?

• puhijani

csendes tag

válasz galuska95 #119893 üzenetére

Szia!

Köszönöm, használtat nem szeretnék, akkor inkább kiadok érte többet.

A nagyság az baj.

3,2" -es is megfelelő lenne a számomra a felhasználásom mellett, de a 4,5" tényleg a legnagyobb, amit kényelmesen tudok használni, 4,5-re is csak azért alkudtam fel magamat, mert a piacon szinte egyáltalán nem láttam ennél kisebbet.

• puhijani

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy telefont és kérném a segítségeteket, ajánlásotokat.

- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
    30e alatt gondolkodom, de lényegesen jobb vételnél ez módosulhat

- Használt vagy új?
    új

- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
    Független, újonnan gyártói garanciával, olcsobbat.hu alapján, vagy ilyesmi...

- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
    Nézőpont kérdése. Galaxy Young első okostelefonját váltja és azt is csak amiatt, mert beázott :)

- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
    Van egy volcano Sudoku + zenehallgatás a gyári lejátszóval

- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
    Android a fenti játék miatt

- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
    4,5" a max

Ezeket a kérdéseket megválaszolva saját elképzeléseid is érdemes megosztanod, hiszen abból is le lehet szűrni az ízlésed. Szinte minden készülékről találsz tesztet a mobilarénán, érdemes átolvasni őket! Hogyha egy készüléket csak szoftverért húznak le, akkor érdemes rákeresned a telefon saját topicjában, mert nagy eséllyel javítottak már rajta.
    Mire szeretnéd használni, mi a fontos?
    akkumulátor üzemidő!!!!!!!! Előny, ha alacsonyabb teljesítménnyel / fogyasztással / hőtermeléssel és nem robosztus akkuvaléri ezt el. ->ez az a pont amiért többet is hajlandó volnék érte adni.

Példák:
    - csak telefonálás és sms
    igen

- normál felhasználás, fényképezgetés, internet
    nem, csak az appstore miatt lesz a Google Account felvéve és az is csak otthon WIFI-ről

- erős igénybevétel, igényesebb játékok
    nem

- fontos a multimédia (fotózás, videózás, zenehallgatás, filmnézés)
    zenehallgatás, de a beépített lejátszó is tökéletes a számomra. Tudjon csinálni fotót, de ha jól gondolom, ma már mindegyik megüti a young szintjét.

- fontosak az üzleti alkalmazások, e-mailezés, hosszabb szövegek begépelése, munka
    nem

- valamelyik márka fanja vagyok, olyat szeretnék
    nem

Ezeket nézegettem utoljára:
    https://www.olcsobbat.hu/termek/huawei_y5-55efb4318e16d5b534000482/termekleiras.html
    https://www.olcsobbat.hu/termek/lg_k5_dual-589552b88e16d5f424000037/termekleiras.html

Új hozzászólás Aktív témák