- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #12266 üzenetére
Pocket Neo-t is nyugodt szívvel le lehet tenni a 925 mellé. Aztán el lehet kezdeni zokogni.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #12169 üzenetére
Nem kellett szétszedni az LCD-t, tehát ez nem volt lényeg.
Amúgy mint mondtam, frissen mosásból kijött, frissen felhúzott ágynemű.
Amúgy, de, überelem. Nekem egy 32" LCD TV van kitéve, meg desktop gép helyett egy éppen használaton kívüli noti dokkoló, egy ennél kisebb asztalon. A többi részlet kb. stimmel, de ez mondjuk ideiglenes kupi, a TV-nek se ez a végleges helye.
Mondjuk én nem forrasztok egyáltalán, sem itthon, sem máshol, sem felszerelésem, sem gyakorlatom.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #12166 üzenetére
Az ágyon nincsen por meg szemét, friss ágyneműt húzott a barátnőm ma este.
Lehetett volna asztal is, de akkor őt idegesítem azzal, hogy káromkodok és azért nem volt annyira nagy etvasz a mobilszerelés, egyedül a kétoldali ragasztó csíkjainak feltétele miatt ültem ki egy kicsit az étkezőasztalhoz.
(Van íróasztal is, na, azt teli szoktam pakolni.)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #12017 üzenetére
Amikor kijött, akkor a tablet kb. úri huncutság volt még (volt iPad és első generációs Samsung Galaxy Tab, mint értelmes, ámde piszok drága változatok meg a sok nagyon ótvar korai kínai tablet, pl. Zenithink csodák), ezt érdemes figyelembe venned.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #12012 üzenetére
A gyári olvasó minden fontosabb formátumot kezel, talán a mobi-t nem (mert ugye az a versenytárs Amazon kedvenc formátuma). Amúgy nálam is fent van a CoolReader, de gyakorlatilag nem használom, a gyári olvasó app elég jó.
Persze, eljárt az S7 felett az idő. Mai szemmel szar a felhasználói élmény.
batai15: ha nem akarsz annyit kiadni érte, akkor miért nem játszik a telefonon való elolvasás?
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #12010 üzenetére
Nem egy nagy dolog a Nook Simple Touch root-olása (hack nem kell, elég a root), nekem kb. arra volt jó, hogy ne kábelen, hanem wifin/Dropboxon keresztül tegyek rá új könyveket.
Az Ideos S7 meg három éve kifejezetten jó ár/érték arányú tablet volt, kár, hogy még 2.3-at sem kapott, sem hivatalosan, sem főzötten, ha jól rémlik.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11975 üzenetére
Amit jó eséllyel hátlapcsere megold, nem?
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #11768 üzenetére
Valamiért az élt bennem, hogy GG. Az biztos, hogy az nem zúzódott le, bekapcsolás nélkül nem is látszott a törés.
Egyébként nyithatnék dispute-ot eBay-en, mert a termékleírásban nem szerepel, hogy 100-3-hoz való csak a rendelt termék, de nem éri meg a dolog. Amúgy korrekt csomagolásban és gyorsan megkaptam, szóval egyéb panaszom nincs.
-
Tim82
félisten
Nem volt teljesen sétagalopp a Z10 szerelés, köszönhetően az eBay-es eladónak...
Egy STL100-3-hoz való kijelző-előlap kombót küldött, mint kiderült. A kijelző kompatibilis az STL100-1-gyel, az előlap/keret nem (van egy extra kis szalagkábel, ami a 100-1-nél nincsen meg és emiatt az akkut nem lehetne visszatenni a helyére).
A képen az alsó az eredeti, a felső az eBay-es.
Ahhoz, hogy önmagában a kijelzőt ki lehessen szedni a keretből, pedig T2 torx csavarhúzó kell, ami tegnap este nem volt nekem itthon, tehát ma szereznem kellett, szerencsére van a melóhelyemhez viszonylag közel egy műszerész webáruház átvevőhelye.
Az új kijelzőnek van valami bevilágítási egyenetlensége a szélein, de ez csak bekapcsolás után, a fekete háttér előtto BB-logónál látszik. Pár percet nyomkodtam a cuccot, úgy néz ki, oké, de nagyon nem akartam turkálni, csak az érintőt teszteltem. A telefon egyelőre töltődik, remélem, jó lesz.
Amúgy ilyen volt (külsérelmi nyom nem volt, a GG mögött maga a panel törhetett el):
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #11650 üzenetére
Remélhetőleg gyári, de ezt 100%-ra csak akkor tudom megmondani, ha összevetem a törött kijelzővel. A javítandó Z10-et meg holnap hozza a kolléga nekem.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #11260 üzenetére
Ma megjött a Z10-hez rendelt cserekijelző UK-ból, GLS hozta, lazán beadták a szomszédomnak (panel, alig ismerem, szerencse, hogy tisztességesen odaadta).
Ha minden igaz, holnap vagy holnapután megejtem a kijelzőcserét, ha érdekel, beszámolok róla, hogy sikerült.
-
Tim82
félisten
válasz
batai15 #11413 üzenetére
Minden Android ROM "stock" alapú. A CM ugyanúgy módosított, mint pl. a MIUI, legfeljebb kevésbé nyúltak bele, de igazából azt is kétlem, elég csak az angol Wikipedia szócikkben elolvasni, milyen dolgokat pakoltak a motorháztető alá, ami nem volt meg a "stock"-ban.
Van most nálam egy repedt kijelzős Moto G (ha rászánom magam, akkor kap új kijelzőt), azon ugye a Google-féle "stock"-hoz közeli állapotú Android fut. A néhai CM10.1-es SGS-em ehhez képest irgalmatlanul finomhangolható volt, a Moto G gyári ROM-ja meg fapados. (A "fapadosságot" nem feltétlenül pejoratívan értem, ugyanis ettől még meggyőző.)
quailstorm: tehát az automatikus visszafagyasztáshoz kell root, nem önmagában a hibernáláshoz. Így már tiszta sor.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11408 üzenetére
Szerintem inkább csak a Google szolgáltatások jegelése miatt kellhet a root, de tévedhetek is.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #11278 üzenetére
Én nem.
("- Ti mindannyian egyéniségek vagytok! - Mi mindannyian egyéniségek vagyunk! - Én nem!)
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #11264 üzenetére
Szervízben 30k körül van munkadíjjal együtt, legalábbis ennyit mondtak a tulajnak. (Hivatalos hazai BB-szervíz.)
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #11260 üzenetére
Ami valószínűleg eredeti, az legalább 6-7k + postaköltség eBay-ről.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11251 üzenetére
Nem követem igazán a SmartQ-ék modellnevezéktanát, de így képben vagyok, picit erősebb az Atrix 2-mnél, de nem sokkal. (Az meg hivatalosan megrekedt a 4.1.2-nél.)
-
Tim82
félisten
válasz
HuMarc #11248 üzenetére
Van, amikor igen, jelen esetben nem, de a hivatalos BB-szervíznél mindenképpen olcsóbban. A Nexus 7 viszont saját részre lesz, eleve bagóért vettem törötten. Az X61 tablet ugyanez a tészta (bár a meglévő 3 saját laptop mellé lehet, hogy nem kéne negyedik, ha úgy döntök, majd elajándékozom).
Eleve nincsen pofám azért sok pénzt kérni, amit igazából gyakorlatilag hobbiból meg tudásvágy miatt csinálok, mert köze nincs se a szakmámhoz (már ha az egyetemi tanulmányok annak minősülnek), se a munkámhoz, de itt eleve úgy indítottak, hogy nem ingyen kérik a Z10-kijelzőcserét.
quailstorm: aha, akkor biztos a T10-zel kevertem.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11246 üzenetére
A T20 nem neked volt?
Bár az is megrekedt Gingerbread-en, ha jól rémlik.
*
Btw, megjött a kis adapter USA-ból a leendő Xeon procihoz, simán levélben küldik, a levélpapírhoz ragasztva - itt van az ideje berendelni a hozzávaló L5420-at.Van nálam egy törött kijelzős Nexus 7, ahhoz is lassan érik, hogy megérkezzen a cserekijelző. Egy kollégám ismerőse meg lezúzta a BB Z10-ét, ahhoz holnap rendeljük a cserét (én fogom beszerelni, természetesen nem ingyen).
A darabokban itt lévő és kb. egy éve összeszerelésre váró Thinkpad X61 tablettel is kéne kezdenem valamit lassan. Asszem, dolgos egy május lesz ez.
*
Pár év egyébként és az eddig beszólogató családtagok 100%-ban rátok fognak szorulni, ha telefonról-számítógépről-internetbeköttetésről stb. van szó, szóval nézzétek a jó oldalát a dolgoknak. -
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11164 üzenetére
Nem, régen sem volt így. (Jól meg is büntették volna azért a mobilszolgáltatókat fogyasztóvédelmi megfontolásokból.) A belföldön lévő, belföldi hálózaton leledző hívott fél nem fizet, a hívás költsége a külföldről hívóé.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11106 üzenetére
Mondjuk a Core 2 Quad-topikban mindezt meg tudják neked mondani, vagy akár a retro tuning topikban is. Utóbbiban pont erről csevegnek aktuálisan.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11044 üzenetére
A Cerkád max. TDP-je 65W, a Xeon L5xxx-ek meg pl. 50W körüli TDP-s cuccok.
Nem hiszem, hogy szét lennének hajtva, szerverekben nem tuningolják őket.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #11041 üzenetére
SFX táp, nincs sajnos túl sok lehetőségem 12 cm-es ventis tápra ebben a méretben, a ház meg nem fogad nagyobb szabványú tápot.
Persze, visszaépíthetném az egész belsőséget az eredeti tízegynéhányéves Codegen ótvarba, amiből áttettem, de az abból kiszedett normál ATX-es, FSP beles Aopen táp kölcsönben van egy fórumtársnál.
Amúgy ezzel a Sirtec beles cuccal sincsen semmi gond, azon kívül, hogy valamiért egy állandó, hangos zajszinten pörgeti a gép a ventijeit és nem lehet leszabályozni BIOS-ban pl.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #11038 üzenetére
Én meg ezért laptopozok, de a barátnőm desktop gépe sem épp egy nagyétvágyú dög, talán 100-110 W körül van az összfogyasztása jelenleg:
Pentium Dual Core E6700 (65W TDP) + MSI G41M-P26 alaplap + Geforce GT 520 (29W TDP) + 2 x 4 GB Kingmax DDR3-1333 RAM + 250 GB Samsung SATA 2 vinyó + DVD-író, ezt egy Sirtec beles 270 W-os High Power-táp viszi el jelenleg egy Acer Veriton mATX házban.
A táp mondjuk piszokul zajos gyakorlatilag új létére, azt még le fogom cserélni szerintem.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #11036 üzenetére
Az átalakítót valami két dolcsiért megrendeltem már eBay-ről, egy-két héten belül itt lesz. Fizetésnap után meg veszek egy ilyen Xeont (azért L és nem E, mert nekem fontos az alacsony fogyasztás).
quailstorm: ez a how-to, én nem nevezném nagy darabolásnak a dolgot.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11032 üzenetére
Jó kérdés, de mostanában van tervben a barátnőm gépében egy ilyen csere. (Pentium E6700 -> Xeon L5420)
Kell hozzá egy pár száz forintos átalakító meg ki kell vágni két darabkát az alaplap processzorfoglalatából, mert anélkül nem passzol bele a Xeon proci a 775-ös foglalatba.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #11030 üzenetére
Ha az alaplap támogatja az adott Xeon C2Q megfelelőjét, akkor nincsen gond.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10920 üzenetére
Hogy kormányszóvivőnket idézzem: "csak".
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10918 üzenetére
Szerintem is jobb az Apollo.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10774 üzenetére
Ismerem novinyulat, szóval megoldhattam volna, ha nagyon akartam volna (bár azért köszi a javaslatot
). De természetesen ott is épp sokan voltak, nem volt igazán türelmem és kedvem hozzá.
-
Tim82
félisten
válasz
maggi1886076 #10762 üzenetére
Valahogy úgy, mindenféle evil smiley nélkül.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #10747 üzenetére
A HTC standot skippeltem (amúgy sem fértem volna oda a telefonokhoz ott). Összességében véve rájöttem, hogy jelenlegi formájában nem tetszik a Veletech, úgy érzem, hogy kinőttem, nem találom izgalmasnak. Szomorú, de kb. az iCentre már-már retró kategóriás Apple gépeit mentem megnézni még egyszer, meg a Synology standon lévő régi, még nem unibody MacBook Pro-t (egy nagyon jó barátomnak kellene beszerezni egy régebbi Mac-et). Még a retró telefon stand telefonjai érdekeltek volna, ha be lettek volna kapcsolva.
Ja, meg poén volt, amikor barátnőm sulijának (Óbudai Egyetem) standjánál elcsíptek minket, hogy játszunk és utána majdnem kinyomtatták a csajomat 3D-ben.
-
Tim82
félisten
válasz
Blackmirror #10743 üzenetére
Nem volt egyik sem, illetve mintha Samsung előadás lett volna.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10454 üzenetére
Nem, nem kamu. Csak épp pont az ilyen direkt behatásoknak, mint a késheggyel való nekiesés, áll jobban ellen a GG, mint a véletlen karcoknak...
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10451 üzenetére
Soha nem is volt karcálló a Gorilla Glass, csak ellenállóbb a karcokkal szemben...
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10399 üzenetére
Nyáron vettem, még mielőtt eladtam volna az SGS-t, akkor 3,8k volt postával - jól felment az ára. Mondjuk a gyári szerintem 4k alatt lehet Speedshop-ban.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10394 üzenetére
eBay -> Polarcell akku és intenzív használattal is kibír egy teljes napot.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10376 üzenetére
Szerintem Apollo Music Player-rel megnyitod az adott hangfájlt, utána biztosan be tudod állítani (Apollo-n belül van ilyen opció általában).
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10373 üzenetére
[link], de nyilván találsz még elég rinya topikot a Google-val.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10369 üzenetére
Régi Gameloft-os játékok jó eséllyel el se indulnak Android 4.x-en. (Én így jártam a teljesen legális, megvásárolt Dungeon Hunter HD 1-2-vel annak idején.)
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10348 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10299 üzenetére
A lapdock valóban drága, a multimedia vagy HD dock viszont nem. Amúgy önmagában is rá lehet kötni TV-re, akkor is átvált webtop módra (ha olyan ROM van rajta, amiben benne hagyták).
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10295 üzenetére
Az Atrix 2-nek ugyan TN a kijelzője, de annak elég jó, a betekintési szögek nagyon jók, a színek egy fokkal hűvösebbek, mint IPS-en, egyébként nem lehetne megmondani, hogy TN. Ráadásul RGB mátrix, nem pentile.
No meg szerintem az egyik legjobb geek telefon, lehet belőle lapdockkal droidos netbook-ot csinálni, vagy multimédia dokkolóval monitorra, LCD tévére kötni, tehát kis kompromisszummal droidos konzolt is lehet belőle csinálni olyan játékokkal, amelyek bt-s kontrollerrel lehet játszani.
Ami jó még, hogy BMM-mel meg lehet oldani, hogy 2-3 ROM legyen rajta egymás mellett, de ez a lehetőség engem sosem izgatott.
Hátrány, hogy hivatalosan 4.1.2 az utolsó ROM, a Kitkat alapú CM-ben meg asszem nincs webtop mód (ez kellene a dokkolókhoz), meg ahogy olvasgatom, eléggé béta még rá a CM11, leginkább fogyasztásbeli problémák vannak.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10280 üzenetére
Max ilyen Gnex, SGS3, Nexus 4 dolgok jöhetnének szóba, a következő lépcső meg az iPhone.
25-28k körül már kapsz hibátlan Motorola Atrix 2-t, az hardveresen Galaxy Nexus/SGS 2 szint.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10098 üzenetére
Nem, inkább az iPhone 4 meg a HTC Desire vetélytársa.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10095 üzenetére
Márciusban jelentették be, hogy lesz, a nyár elején jött ki...
Én 2010 decemberében vettem a sajátomat, akkor volt kb. fél éve a piacon.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #10092 üzenetére
2010-es.
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #10072 üzenetére
Tudtommal OTA-n kapják a Xiaomi telefonok és kb. hetente-kéthetente jön valamilyen kisebb frissítés, szóval a Xiaomi bőven foglalkozik a modelljeivel.
-
Tim82
félisten
FYI, a 300 első részét rendezte Zack Snyder, a másodikban meg ugyanő producer.
Frank Millernek nincs sok köze a 300 rendezéséhez, ellenben az ő képregénye az alap, ahogy a Sin City-nél is. A Sin City-nél viszont ő a társrendező.
Hozzáteszem, a 300 képregényváltozata mérföldekkel jobb és értelmesebb, mint a film.
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #9785 üzenetére
Az a fura gyerek, aki zacskót húzott a fejére? Ne aggódj, a fölötted lévőnek még a szeme sem áll jól.
-
Tim82
félisten
Nálam Thinkpad X200-on (P8600 / 8 GB RAM / Intel GMA 4500MHD / SSD / Win 7 x64) néha simán belassul a Torchlight, nem vészesen, de érezhetően és kicsit zavaróan - jellemzően akkor, amikor rengeteg ellenfél nyomul épp a karakteremre.
T500-on (T9400 / 8 GB RAM / HD3650 256 MB VRAM-mal / SSD / Win 7 x64) valószínűleg semmi gond nem lenne, de ezen a gépen még nem próbáltam. Az előzőnél is a 4500MHD a gyenge pont és még így is meggyőzően elfut a játék saját maga által felajánlott beállításain.
Gyakorlatilag bármilyen dedikált VGA-val jobban fut egyébként az én tapasztalataim szerint, mint a régebbi integrált videovezérlőkön.
-
Tim82
félisten
válasz
quailstorm #9423 üzenetére
Az még éppenséggel lehetne valamilyen Mac Pro-ba szánt, tehát Mac-es firmware-rel rendelkező videokártya, de nyilván ilyeneket sufnigéesem cégek árulnak főleg.
-
Tim82
félisten
válasz
-Faceless- #9420 üzenetére
"Telefon: +00-00/000-000"
Teljesen megbízható, hiteles cégnek tűnik.
-
Tim82
félisten
válasz
tknof1871 #9329 üzenetére
Nem tudom, milyen lebukásról beszélsz, jelen pillanatban kb. a csomagok 90+ %-a fennakad a rostán és vámot és ÁFA-t fizettet utánuk a magyar állam a címzettel. Nézz be ide, olvasd el az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest