- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
korpicschess #10316 üzenetére
szerintem sem, de ugye attól függ, hogy kell-e qwerty az embernek, illetve hogy mennyire kényes az anyagminőségre.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RootRulez #10198 üzenetére
igazából az a helyzet, hogy az okostelefon és a pda-telefon közt kezd eltűnni a határvonal. régebben még azt lehetett mondani, hogy a wimo-s készülékek pda telefonok (mivel az a pda vonal felől közelítette a a témát, érintőképernyővel), míg a symbian és hasonló cuccok meg okostelefonok, mert azoknak volt hagyományosabb mobiltelefon kialakításuk.
manapság már ez a határvonal eltűnt, ahogy látszik is itt a fórumon egybevonták az okostelefon és a pda fórumcsoportot. bármit hívhatsz okostelefonnak, amin bővíthető operációs rendszer van, függetlenül attól, hogy érintőképernyős-e vagy sem.de ez péládul egy jó támpont, hogy mit szeretnél. kell-e érintőképernyő neked. ha nem, akkor lényegében csak a symbian maradt, illetve a blackberry esetleg, bár az kicsit spéci ág. manapság meg dúl az érintőképernyős világ, egymásra licitálnak a rendszerek.
azt lehet talán mondani, hogy ezen a téren az android és az iphone-ban használt mobile osx verseng az első helyért, ami az élmény, egyszerű használatot és hozzá a legnagyobb szabadságot illeti. mögötte van (szerintem) valamivel lemaradva a windows mobile és symbian, mindkettőt még a régebbi igényeknek megfelelően tervezték (ami pár embernek bejön, de most éppen más a mainstream), ezért mindkét gárda éppen a teljes megújuláson dolgozik gőzerővel. illetve ott a blackberry, palm, meg még néhány androidos rendszer, de őket azért ismerni kell, hogy szeretni lehessen (illetve a palm jó lenne, de nem nagyon kapható, drága, gyenge összeszerelés jellemzi).vannak olyan projektek, amik azt célozzák meg, hogy egy ilyen okostelefonnak azt kell tudnia, amit egy számítüógép is tud (nokia n900 például), de ezek eddignem túl sikeresek, mert a méretbeli megkötések miatt elég sok kompromisszumra kényszerül az ember. szerintem el kell fogadni, hoyg ez egy külön kategória, nem lesz soha olyan, mint egy pécé, de sokkal több lehet egy átlagos telefonnál. elég ha csak megnézed, hogy mi mindennel bővíthető egy-egy ilyen telefon.
én is csatlakoznék az előttem szólóhoz: nem vennék többet butatelefont.
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #10169 üzenetére
a qwerty gombsor számítana neki? vagy egyáltalán az, hogy okostelefon?
vegyél neki szerintem egy Spica-t, az tud magyarul, van benne hozzá adott navigáció, könnyű kezelni, stb. és még olcsóbb is, mint ez a két nokia... -
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #10166 üzenetére
szerintem nem. de ha már mindneképpen azt akarsz, akkor inkább valami jobbat vegyél, mint mondjuk az i8910. a rezisztív kijelzős nokiák nem nagyon veszik fel vele a versenyt.
-
törölt tag
válasz
Pastika #10126 üzenetére
a maemo-t biztosan nem lehet frissíteni meego-ra, ahogy eddig sem volt átjárhatóság az egyes maemo verziók közt sem (meg úgy általában soha nem lehet nokia telefonon frissebb rendszert rakni egy régebbi telefonra, csak hibajavítások jönnek frissítésként, de verzióugrás nincs).
az n900hátránya a rezisztív kijelző, a műanyag ház, gyenge akkumlátor, a microusb szériahibája, stb. illetve Milestone-on is simán megoldható a divx lejátszás (egy nagyon minimális plusz munka kell hozzá).
a flash hiánya a böngészőben szerintem ilyen eszköznél kifejezetten előny, de amúgy az is meg lesz oldva elvileg hamarosan...
szóval gabor72, szerintem a Milestone jobb vétel. bár ha valamiért nagyon olcsón tudsz hozzájutni egy N900-hoz, akkor esetleg az se rossz. mondjuk olyan 85-90ezer forintnak megfelelő pénzért még megéri szerintem.KingVince: androidon még egyelőre nem túl jó a multimédia. péládul Milestone meg még a Spica képes lejátszani mondjuk divx-et (illetve amúgy h264-et bármelyik gond nélkül), de például a hangzása ezeknek a telefonoknak nem a legjobb, zenében viszonylag gyengék, bár hazsnálhatóak. a szifon kijelzője szerintem már elavult (felbontás kicsi), meg ott ugye itunes-hoz vagy kötve (ha nem jailbreak-eled). wimo meg jelenleg azért nem a legjobb, mert a modernebb arm procikat nem tudja kihazsnálni a régi kernel miatt a 6.5-ös rendszer, a 7-es meg majd csak jönni fog valamikor. esetleg egy HD2-t például érdemes lehet kipróbálni ennek ellenére, vagy egy Nexus One/Desire sem rossz vétel, illetve Milestone még szerintem. vagy ha meg tudsz barátkozni a symbiannal, akkor esetleg i8910.
-
törölt tag
válasz
Sly Bp. #10098 üzenetére
azért nem tudom mit ajánlgatod itt folyton az n97 mini-t folyton, meg a vivaz-t is. biztos nem rossz telefon, de azért a rezisztív kijelző miatt nem egy akkora nagy választás egyik sem. a vivaz nem rossz amúgy, egy kapacitív kijelzővel meg egy átláthatóbb szoftverrel igazán remek telefon lehetne.
-
törölt tag
attól függ milyen rendszeren szerintem. de általában a mobil rendszereknek van egy jól behatárolható csomagkezelő rendszerük, így nem nagyon tudja összeszemetelni a telefont a kérdéses program. bár ez alól lehet, hogy a régebbi rendszerek kivételek, de ott sem szándékosan szemetelődik tele, csak esetleg az igénytelenül megírt programok miatt.
-
törölt tag
válasz
predator24 #10065 üzenetére
ez részben igaz, a de jelenlegi szintről egy nagy kiadással lehet előrelépni (illetve konkrétan egy teljesen új kiadással), ahogy péládul a wp7-tel teszi majd az MS.
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #10047 üzenetére
nem tudok róla. én nem használok navigációt. a Milestone-ra van motonav, ami lényegében egy igo, csak nem adnak hozzá magyar térképet, azt külön kell beszerezni.
-
törölt tag
válasz
bigmasterg #10045 üzenetére
valahogy biztosan meg lehet, de én ilyenekkel nem fogllakoztam, mert ingyenesben is minden megvan, ami nekem kell.
-
törölt tag
ez szubjektív, hogy kinek mi jön be. nincs olyan, hogy "legjobb telefon". én sosem vennék szifont, de Nokiát sem.
az i8910 nem rossz telefon, de szerintem a symbian s60 nem olyan jó rendszer, ha érintőkijelzőről beszélünk. ilyen kategóriában szerintem jelenleg a HTC gépei vannak előrébb, illetve néha a Samsung is mutat valamit, de én bennük nem bízom valahogy annyira. a kettő közül szerintem a Legend jobban össze van rakva sokkal, egy darab aluminiumból van öntve a készülékház nagyrésze, nagyon elegáns telefon, és a kezelőfelülete is király. bár szerintem az ár-érték aránya nem olyan jó, de ezt inkább a techbuzi mondatja belőlem, mert én annyi pénzért már Milestone-t vennék (vettem is), de ez mondjuk egy lánynál nem hiszem, hogy akkora szempont.
zsoleer: nézz be nyugodtan a Milestone topikba, van pár embernek már
-
törölt tag
szerintem ne nagyon erőltesd az N97-et, ha nem akarod, hogy a fejedhez vágja 10 perc használat után
a szifon után egy rezisztív kijezlős, szoftveres bughalmaz nem hiszem, hogy meghódíaná a szívét. ha egy kcisit jobb minőségű telefon kell, akkor esetleg inkább HTC Legend már.
-
törölt tag
válasz
moboHEAD #10012 üzenetére
egyrészt régi ügyfeleknek adhatnának, másrészt akkor legalább percdíjak lehetnének olcsók, harmadrészt már így is több igazolvány, meg kaució kell a vásárlásnál (néha még dominóhoz is!!!), akkor meg mit akarnak? leteszek egy 50-70 ezres kauciót, akkor miért kerül mégis annyiba egy telefon kártyafüggően és 2 év rabsággal, mint amennyiért függetlenül a boltban megkapom?
-
törölt tag
válasz
stargazer #9973 üzenetére
az androidos telefonok közül jelenleg ha jól tudom, akkor csak a Milestone és a Spica támogat divx-et (igza a milestone-ra konvertálni kell kcisit, de a videó részét nem, így kb egy 4-5 perces műveletről van szó).
közösségi szolgáltatások használata nem kötelező, nekem sincs online folyamatosan a telefon (nincs mobilnetem hozzá), és mégis jó. nem tart senki fegyvert a fejedhez, hogy folyamatosan fent legyél facebook-on, meg a többin.
a marketet el lehet érni, cska a fizetős részét nem. -
törölt tag
-
törölt tag
igen, pont ezt mondjuk mi is. mivel a Vivaz (család) képernyője sajna rezisztív. amúgy egy formás és aranyos kis telefon. mondjuk a Nokia 5800 klónjaival szembeállítva kifejezetten jobb, dehát azoknál nem is nehezeb.
igazából az androiddal tudnának mit kezdeni, de szerintem túl sokat vállatak be ezzel a teljes gui átszabással, szerintem nem olyan jó, mint az alap android. -
törölt tag
válasz
killipoly #9793 üzenetére
ott lehet a Samsung super-amoled telefonja a gigahertzes A8 procival az egyik, illetve még fene tudja mit jelentenek be mostanában. bár nem tudom, hogy ezek 1-2 hónapon belül piacra kerülnek-e, de meglátjuk. illetve érdemes megvárni az X10 értékelését is esetleg, hátha az sem olyan rossz. esetleg egy Vivaz Pro, ha szereted a billentyűzetet, bár nem tudom a symbian mennyire lenne nyerő választás a platform átalakítása előtt/közben.
Criton: szerintem mindenképpen az i5700, ha fontos a navigáció. van hozzá magyar nyelv is, illetve android 2.1-et is rá lehet tenni. az i7500 meg már kifutó modell.
-
törölt tag
válasz
tariattila #9791 üzenetére
ezt neked kell eldönteni, hogy szeretnéd-e megvenni.
nekem nem kéne a HD2, mert túl nagy tepsinek tartom. hardveresen remek, csak túl nagy. szoftveresen meg én jelenleg abszolut android párti vagyok. -
törölt tag
válasz
tariattila #9785 üzenetére
azért arról győződj meg, hogy nem hardverhibás a HD2, vagy hogy miért cseréli le a tulaj. ha nem jön be, akkor még el tudod adni mindig, és valószínű jobb áron, mint az 5800-t tudnád.
-
törölt tag
válasz
killipoly #9760 üzenetére
nem tudom pontosan mit játszik le, de gondolom mp4 konténeres x264 videót, meg talán még egy-két ingyenes formátumot. ez attól függ, hogy mire voltak hajlandóak költeni a HTC-nél. szóval egyelőre ne számíts multimédiás csodára.
vendingo: Milestone?
vagy esetleg Desire, bár az még kicsit az általad meghúzott árkategória felett van.
-
törölt tag
válasz
killipoly #9758 üzenetére
ez a memüóriakártyára telepíŧés nem tudom hogyan van, de egy csomó programnál megoldott, hogy maga a program a telefon memóriájában van, és az adatbázisa meg a kártyára települ. nekem péládul a szüótáram ilyen, meg még láttam egy-két játéknál, hogy küülön datapack volt hozzá, ami a kártyára írja magát, és a játék ott keresi. szóval megoldható, csak legfelejbb nem mindenki figyel erre.
a divx lejátszás továbbra is csak milestone-on megy rendesen, mint kiderült a többi 2.1-es telefonon nem tették bele a megfelelő kodek támogatást (illetve de, a samsung spica még ilyen, ott alapból is megy, a milestone-on minimális konvertálással). Erdoke írta viszont, hogy elvileg nyár fele jön majd valami lejátszó, amivel működni fog, mert jelenleg az yxflash elég vacakul megy.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #9740 üzenetére
hát, nekem volt N78, de én nem ajánlanám. főleg ha valaki hazsnálható billetnyűzetet szeretne. nekem ez a része nagyon nem jött be
D@niel: ez alapvetően igaz, bár szerintem a BB telefonok sokka lszebbek és kényelmesebb a billentyűzetük is. csak a szoftvernek vannak olyan dolgai, amit meg kell szokni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #9735 üzenetére
talán valami E szériás nokiát, samsung i7110-et, vagy esetleg blackberry-t, ha érdekel a qwerty
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #9733 üzenetére
érintős telefonokban továbbra sincs ott az élmezőnyben a nokia. ha ilyen ketgóriában kell gondolkodni, akkor szerintem a spica a nyerő, jó programellátottság, könyű kezelés, magyar nyelv, navigáció...
-
törölt tag
válasz
stargazer #9673 üzenetére
szerintem ha multimédiában jó telefont akarsz, akkor inkább samsung, vagy SE. mármint olyan szempontból, hogy kamerában ezek jók (összehasonlítva egy ismerősöm cybershot telefonját, azonos körülmények közt fényévekkel jobb videót vett fel, mint az én milestone-om, hiába papíron az enyém nagyobb felbontású videóra képes).
az N900 jó kis gép, de egyrészt ugye nincs álló mód benne, ami zavaró lehet, illetve azért a rezisztív kijelző sem akkora élmény szerintem (kezdve azzal, hogy puhább, sérülékenyebb). illetve maga a platform is egy kérdés, hogy mit kezd vele a jövőben a Nokia, hiszen egyelőre ez az egyszem telefonjuk használja a maemo5-öt, és éppen ezért sokkal kevesebben fejlesztenek rá, mint a konkurens platformokra (illetve nem is kompatibilis visszafelé sem a 4-es programjaival, ha jól tudom).ha multimédiás lejátszásra gondolnál, akkor végülis annyira nem gáz az android. péládul a milestone az tud olyat, hogy mp4 konténerbe konvertált divx videót lejátszik (mivel ilyenkor a konvertálásnál nem nyúl a videóstream-hez, így az egész folyamat egy átlagos gépen alig vesz több időt igénybe, mintha simán a kártyára másolnád a fájlt), illetve zenében is tűrhető eredményt lehet kapni a beépített (bár sajna kezdetleges) equalizer alkalmazásával.
cserébe meg van egy remek kezelőfelületed, rengeteg programmal. -
törölt tag
válasz
stargazer #9670 üzenetére
szerintem ha már mindeképpen a symbiannál akarsz maradni, akkor samsung i8910 lenne jó választás. vagy esetleg valami i8000 omnia2. androidból szerintem jelenleg a milestone egy jó választás, vagy majd a htc desire, de gyanítom, hogy az első kettő azért multimédiában jobb.
-
törölt tag
válasz
Sly Bp. #9603 üzenetére
attól függ milyen környezetben. az s60-at úgy csinálták, hogy látványra lényegében egységes legyen az s40-nel, így könnyebbé téve a gyártó telefonjai közti átjárást, és tudatosan letolva a középkategóriába is az okostelefonokat.
de érintőképernyőn már nem működik olyan jól ez a rendszer, illetve nem használja ki az érintőképernyő lehetőségeit. nem véletlen akarják szinte teljesen újragondolni a ^4-ig a rendszert, csak ez hosszas tervezési folyamat része, nem megy egyik napról a másikra. de remélhetőleg valami jüót hoznak ki belőle. de nézd meg, hogy ugyanaz a gyártó mennyire jót tudott kihozni a maemo-ból, amit kifejezetten tapizásra csináltak, nem arra, hogy egy d-pad és két softkey a vezérlője. -
-
törölt tag
válasz
slayerenkala #5106 üzenetére
google maps csak akkor működik, ha felmész vele netre, amúgy nem tudsz térképet nézni sem (nem csak navigálni).
játékokban én is psp-re szavazok, de ilyen apróságok azért nem rosszak, mint bejeweled, zuma, egy-két gravitációs szenzoros marhaság. videónál az mp4 azért gáz, mert akkor konvertálni kell, illetve általában úgy szokott menni, hogy azt hiszi az ember, hogy kompatibilis, aztán mégsem (a divx kompatibilis blackberry-m néhány divx-et lejátszott, másokat meg nem). -
törölt tag
válasz
slayerenkala #5103 üzenetére
viszont ha nincs netelérés, akkor az Arénán nem lehet navigálni, hiába van benne gps. de olyan dolgok is jól jöhetne, mint videólejátszó (ami több formátumot kezel), profilok, naptár és szervező kiegészítések, játékok, voip, office...
nem azt mondom, hogy erre mindenkinek igénye is van, de azért elég nagy különbséget jelentenek. -
törölt tag
válasz
slayerenkala #5100 üzenetére
ez "csupán" annyit jelent, hogy nem kell adatot forgalmaznod a navigálás közben, tehát ingyenes lényegében. mivel a térképet előre rátöltöd a telefonra. nos, erre az Arena nem képes. illetve egy rakás másik dologra sem.
-
törölt tag
válasz
Pató Pál #5043 üzenetére
végülis ha tudsz olyan ismerőst, aki segít megvenni ebay-ről, akkor az sem egy nagy varázslat, csak kétségkívül kényelmetlenebb, mint bemenni egy "bótba" és megvenni személyesen.
nincs rajta úgy tudom magyar nyelv jelenleg, de ez annak (is) köszönhető, hogy van talán 5 magyar a világon, aki ilyet használviszont megoldható a dolog (későbbiekben), a franciák meg németek is csináltak maguknak saját lokalizációt már, de billentyűzetből ennél több nyelvű is akad. a Karácsony még messze van, addig sokminden történhet.
-
törölt tag
válasz
Pató Pál #5032 üzenetére
az a teszt még nagyon sok fw verzióval régebben készült, szerintem sokat dolgoztak rajta fél év alatt (akkor még talán 0.9.0.1 körül járhatott a szoftvere, most 0.9.3.6 a legújabb).
a 3G hiánya érthető szerintem, mivel olyan piacra szánták, ahol elhanyagolható az UMTS lefedettség. viszont már be van ígérve a 3G-s verziója, csak most nem tudom mik a legfrissebb hírek róla.
leginkább ebay-ről lehet beszerezni, azért is írtam ennyit árra, mert amúgy olcsóbb ennél Kínában, csak mire ide eljut, addig kicsit megnő az összeg. ha érdekel, akkor nézd meg ezt is: [link] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Sztbeni #4960 üzenetére
sebesség? na ne viccelődjünk már
ez volt a kezdetektől az egyik legnagyobb előnye a szifonnak, és azóta csak gyorsabb lett. memóriabővítés sem nagyon érdekes már 32 giga mellett. videótelefonálás? ez is egy felesleges funkció, drága is ráadásul. van egyáltalán valaki, aki használja (és ha igen, akkor milyen gyakran)? HSUPA minek egy telefonba? amit azon netezel, arra még akár egy edge is elég, az ilyen nagy sebességű hálózat támogatása inkább modemeknél fontos. a symbian szerintem inkább hátrány, bár olyan telefonon még elmegy, amin vannak gombok is, de nem szerettem azon sem nagyon. navigáció meg egy akkora kijelzőn, mint ami az E52-ben van szerintem vicces inkább, mint használható. videók nézegetése szintén.
ami esetleg tényleg gáz az a BT, meg talán az akksi, mivel programokból is leglaább annyi van már szifonra, mint s60-ra, pusz egy rakás játék, amiről a szimbi jános nem is álmodozhat egyelőre.
ja igen, én sem flémnek szántam
-
törölt tag
válasz
Coyote2000 #4856 üzenetére
a Magic elég minimálisan van csak hajlítva, szerintem észre sem vennéd nagyon, hardverben meg úgy tudom szinte teljesen azonosak.
-
törölt tag
válasz
Coyote2000 #4849 üzenetére
az Arena nem is igazán lehet versenyben így: nem okostelefon, és ugyan belepakoltak egy rakás modern hardvert, de a felét ki sem tudod használni lényegében.
szerintem ha esetleg az összehasonlításban kicseréled egy Hero-ra (vagy Magic-re), akkro reálisabb kérdés, és nehezebb rá válaszolni, mert így lényegében az árat leszámítva (najó, meg mass storage mód) tényleg minden a szifon mellett szól azért. -
törölt tag
hivatalosan úgy tudom nem, de szerintem megoldják majd azt is azért ügyes emberek. nem tudom az xda-developers oldalon mennyire foglalkoznak Samsung telefonokkal, de valaki csak megcsinálja rá, mert elég népszerű telefon.
Sly Bp.: biztos van egy-két olyan telefon, amit a Pannon ad jó áron, és olyan is, amit a Voda. de úgy általánosságban drága mindhárom. plusz kártyafüggő telefonokat árulnak. na meg a perdíjak...de mindegy, ez nem ide tartozik.
-
törölt tag
válasz
Sly Bp. #4841 üzenetére
nem csak a pannon, a többi szolgáltató is marha drága és pofátlan itthon, nem nagyon van választék...
szerintem elég jó az i900, nézz be a topicjába, ott tudsz kicsit specifikusabb kérdéseket feltenni. elég régi telefon ahhoz, hogy kiforrott szoftvere legyen, de nem olyan régi, hogy elavult legyen.
-
törölt tag
-
törölt tag
nem akarok indiszkrét lenni, de azért egy SE flash felülethez képest a legtöbb GUI elég gyorsnak és gördülékenynek fog tűnni (kivéve a touchwiz
)
igazából én is annyi pénzből inkább az 5800-t vagy i900-at javasolnék. azért lehet azokat kézzel is kezelni, ha megfelelő kezelőfelületet telepíŧessz rá, csak egy kis törődést igényel a dolog. nagyjából leírták már a két teló pro és kontráit előttem.
sajnos az androidos cuccok még elég drágák, hacsak nem mersz bevállalni valami nevenincs kínai gyártótól valamit, ők kezdenek most nyomulni ilyen téren még.
illetve van 87ezerért 0 perces Xperia, ami nem egy rossz telefon, szerintem nagoyn szép, végülis hardveresen is rendben van, csak le kell cserélni rajta a paneles GUI-t, mert az lassú és nehézkes.
szerintem olvasgass utána miket lehet kezdeni például a windows mobile-lal, hátha megjön a kedved hozzá: [link]. symbian alatt ezt nem lehet megtenni, ott legfeljebb témákat tudsz ráhúzni az alap GUI-ra. -
törölt tag
ha fontos a hangminőség, akkor nem marad olyan sok választás. az általam használt/hallott telefonok közül eddig egyedül a Blackberry-k és a Meizum hangminősége volt kielégítő. a BB viszont szerintem neked több szempontból nem lenne jó, főleg ha nem üzleti telefon kell. a Meizu nem rossz, csak nincs benne magyar nyelv, de amúgy remek ár/érték aránnyal bír szerintem. illetve ugye az iphone is ezen a téren említést érdemel. meg amennyire tudom, az SE telefonok hangját is dícsérik, bár okostelefonból ott nincs sok választási lehetőség (Satio esetleg?).
-
törölt tag
válasz
riszter #4795 üzenetére
Blackberry-t akkor vegyél, ha használnád hozzá a BIS-t, mert különben egy rakás program nem lesz hajlandó netre menni. plusz a BB-k általában drágák ahhoz képest, hogy (ha nem kell a BIS) ezt a tudást más gyártó mennyiért méri.
amúgy az i8510-en nem samsung menü van, hanem symbian s60, ha ez jelent valamit. -
törölt tag
válasz
Ferrarer #4790 üzenetére
úgy általánosságban a UIQ jobb, de mivel feladták a fejlesztését, így nagyjából az van, amit most kapsz, nem lesznek frissítések, programok, patchek már rá, csak amit esetleg a közösség hozzátesz.
alapvetően a P1 egy nagyon jól eltalált telefon, ha Wimo fronton akarsz neki ellenfelet nézni, akkor szerintem inkább a Samsung i780-at nézegesd. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Sly Bp. #4765 üzenetére
lehet, hoyg nem hozzáértőknek az Arena okostelefon, de ez egy szakmai fórum, és inkább helyezzük előtérbe a pontosságot, ha lehet
nem volt még sem 5530-am, sem 5800-m, de mivel vannak még olyan emberek a Földön, akiknek tetszik a symbian, gondoltam hátha. amúgy ennyi pénzbe talán belefér egy G1 is, az viszont tényleg nem rossz.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #4730 üzenetére
ne kezdd már megint
elhiszem, hogy neked tetszik az S60, de nagyon sok szempontból nincs ott a topon. például hoyg csak egy fontos dolgot említsünk: fejlesztői környezet egy halál, ahogy itt a fórumtárs meg tudja erősíteni. illetve az meg egy másik dolog, hogy az 1.0-tól szinte változatlan fellfogásban fejlesztett rendszerre most ráhúztak egy érintésvezérlésre alkalmas felületet, de ez sem kisebb hegesztés, mint amit a wimoval csinálnak, csak más (mert a wimonál a nagy baj a GUI-val van többek közt, ami még rendben lenne S60 esetén).
mivel ez egy szakmai fórum lenne, így érdemes lenne ilyeneket is figyelembe venni, nem csak azt, hogy "hát nekem tetszik". -
törölt tag
nincs linuxos változata, tehát eleve kiesett nálam. plusz nem is szeretem a felépítését annyira. meg eleve utálom az olyan megoldásokat, amikor valamit egy szinkronizációs programon keresztül kell ügyesked. soha nem voltam hajlandó mp3 lejátszóból sem olyat venni, ami nem tud mass storage módban működni, még akkor sem, amikor volt windows a gépemen.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Sly Bp. #4597 üzenetére
najó, de egyiken sincs full qwerty ugye. ha viszont megnézed a qwerty-s telefonokat (touchpro, touchpro2, xperia, stb), akkor azok sem vékonyabbak semmivel a G1-nél. oké, van aminek nagyobb a kijelzője, de egyiken sincs android
az i8910 szerintem már túl nagy, nekem kényelmetlen lenne zsebben hordani (plusz az UI sem jön be rajta). most itt nem a kényelmes használhatóságról volt amúgy szó, mert a G1 is nagyon kényelmesen használható (sőt, egyenesen meglepően ergonomikus!), hanem a méretről, illetve vastagsáról. én csak erre írtam, hogy lehet, hogy a fent említett 3 telefon vékony, de viszont cserébe tepsi. meg nincs is bennük rendes billentyűzet. -
törölt tag
válasz
Agostino #4581 üzenetére
hát igen, de elvileg okostelefonnak ást neveznek. azt, hogy pontosan mit, egy elég érdekes kérdés, mert kicsit kezd összemosódni a határvonal, de nagyjából a saját és publikus fejlesztői környezettel rendelkező oprendszert futtató telefonok tartoznak ide (tehát symbian, android, osx, webos, limo, maemo, wimo és még a wince is akár, bár az telefonon nem nagoyn van, csak pda-n).
amúgy a Jet más okból is egy rakás szar, iszonyat lassú, nehézkes a kezelése. egy jó pontja van: a kijelző amoled, és ezért szép kontrasztos. az Arena-t nem fogdostam eddig, de Bogék elég jó véleménnyel voltak róla (igaz az i8910-ről is, ami élőben nem tűnt valami jónak, borzasztó a kezelhetősége).azt kéne eldönteni, hogy mi fontos neked egy telefonban, milyen funkciókat szeretnél, ha nagyon jól tudná. esetleg egy iphone is megérheti a T-nél, mert bár drága, de ha nagyobb havidíjas csomaggal veszed, akkor nem kell egyszerre sokat fizetni érte, plusz a havidíjban van egy rakás szolgáltatás (kérdés, hogy kell-e neked). illetve érdemes körülnézegetni az ilyen photohall, ew, mm és hasonló helyeken, mert ők is szokta hitelre adni cuccokat.
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest