Keresés

Aktív témák

• esteban

senior tag

válasz Peet #8 üzenetére

Nekem akárki akármit mond, a linuxnal egyszerűbben kezelhető mai kornak megfelelő oprendszer nincs.
    A windows jó, de a karbantartásához és kezeléséhez komoly szakmai ismeret kell, és persze internet ahonnan mindent be tudsz szerezni hozzá. A windows sok sok türelmet és kitartást igényel. Jól be lehet állítani, de a linux is elég jól feltéve ha ért hozzá az ember.

A linuxos cuccokat akár honnan akár a chips-es zacsiból is elő lehet szedni.

• Polesz

addikt

válasz Peet #8 üzenetére

A linuxot is ultrakönnyű kezelni, ha megfelelően állsz hozzá. Mondjuk nem úgy kell neki kezdeni, hogy ez win alatt így meg úgy, mert szemléletváltásra van szükség erősen. De egy rendes vason, normál kareszekkel egy linux felélesztése kevesebb időt vesz igénybe, mint win alatt. A program ellátottság is egyre jobb. Játékok még kicsit mostohák, de alakulgat.

Egy UHULinux kb 16 perc alatt felmászik a gépedre filmlejátszóstól, szövegszerkesztőstől, és minden földi jóval együtt csak győzzél válogatni. A gnome felület semmivel se nehezebb, mint a win a kde meg nagyságrendekkel kezelhetőbb, bár erőforrásigényes a lelkem.

Én mindenesetre a kezdőknek UHU-t javasolnék elsőkörben azután SuSe, de jobb egy értelmes linuxot felrakni :) Debian, Slackware, Gentoo etc...

Meg lehet tanulni könnyen kezelni és mindennapok során semmiben sem fogsz hiányt szenvedni. Nekem lassan 2-3 hónapja nincs win a gépemen max vmware-ben de nem is hiányzik.

Nem kell félni az újat megtanulni, úgy ahogy a wint is megtanultad használni.

Viszont, ha a win maximálisan kielégíti az igényeidet, akkor használd azt. Elvégre azt is azért írják, hogy használja valaki :)

• Peet

senior tag

válasz Peet #7 üzenetére

Nekem akárki akármit mond, a windowsnál egyszerűbben kezelhető mai kornak megfelelő oprendszer nincs.
    A linux jó, de a karbantartásához és kezeléséhez komoly szakmai ismeret kell, és persze internet ahonnan mindent be tudsz szerezni hozzá. A linux sok sok türelmet és kitartást igényel. Jól be lehet állítani, de a windowst is elég jól feltéve ha ért hozzá az ember.

A windowsos cuccokat akár honnan akár a chips-es zacsiból is elő lehet szedni. :DDD

• ftc

nagyúr

válasz Peet #4 üzenetére

Én is csak ismerkedni akarok vele.Suseban elvileg több cucc van azért tetszik.

Aktív témák

Hirdetés