Hirdetés
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
A legjobb lemezek a Verbatimok, nekem ez a tapasztalatom. Én sok DVD-t irok, de még nem volt egy elrontott lemezem sem... Szal Verba 4ever!

Azért ha megnézitek #148 és #149 között van egy pár év hatásszünet...

-
utolsolevel
tag
hali
használt vki közületek már Digital Masterig Disket? tapasztalat?
én dvd-re archiválnék ezt azt ha tényleg van értelme...
-
drumfajzat
csendes tag
forza TDK

de ha van rá keret akkor mindenképp Philips
-
klepto
addikt
A DataWire lemezeket nem ismeri valaki? Sajnos nem találtam róla infót, pedig nagyon érdekelne. Az egyik számtekboltban 100.-Ft/db áron adják tok nélkül. Milyen alapanyaggal készül? A dvd alapanyagát milyen progival tudom lekérdezni? DC-nél már régóta használom a CDRIdentifier nevű kis progit, de ez a dvdket nem ismeri fel. van valami hozzá hasonló, egyszerű program?
-
zotyo
csendes tag
A pio A05 höz a Fibra és a fehér teflonos Princot ajánlom.
Nekem még egy sem romlott el bár én a filmet egyszeresen írom !!
Pont a zenei CD régi tapasztalatai alapján !! Nincs kockásodás, hiba stb...
A Sky-ból így is volt hibás, primediscből minden másodikat kidobtam.
'' A saját utifilmek így biztos jók lesznek..'' -
tibibi
őstag
na a samsungnak csúfolt be all lemez is'' behalt'' nem látja se az iró se az asztali mintha üres lenne 2hónapos

-
Speccy
aktív tag
Van egy DVD, aminek szeretném a márkáját megtudni, természetesen nincs rajta semmi felirat (szitázatlan), ilyen számot találtam rajta : D2-22L19309298754B03
-
Zoller34
aktív tag
640ft pécsen a Benq 4x -R , vagy Eurodata DVDtokos 4x -R 690ft . Ezek beválltak , a princo nekem nem jött be 4x sebességgel írva sehol se lett olvasható , 2x -nél le-le fagy a lejátszó . A princo 4x DVD-R.
-
tibibi
őstag
A kecskeméti auchanban 645 a dobozos fuji -r ha valakit érdekel.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
VigyorEX
üzenetére
Elárulom: kár volt
Egyrészt, olyan, hogy Play Station nincs. Olyan, hogy Playstation van. Azonban a Playstation(1) semmilyen DVD-t nem olvas, lévén már jópár éves gép, amikor kijött még a CD írás sem nagyon volt elterjedt. A Playstation2 az már olvassa DVD-t. Azonban pont hogy a - ost olvassa, és nem a pluszost. Legalábbis a régebbi verziók
Az újabbak (magyarul amiket most kapsz a boltban) már olvassák gond nélkül mind a + mind a - lemezeket. -
macik
csendes tag
Sziasztok
Szóval, hiába fikázzátok le a princót, nekem bejött.
Kb. 50 íráson vagyok túl, ha csak 2x írom,a filmeket, tuti jó.Az adatot lehet 4x is.
A dvd-írom is nagyon bevált, lg4040b.
[Szerkesztve] -
pardoc
tag
ProStore -R , LG író. Idáig 100%, és olcsó. Hallott valaki már róla?
-
littlemole
őstag
Én eddig kb száz lemezt írtam meg a Toshiba 5112 írómmal. Volt köztük
G04 fehér 4x (4xesen írta), 25db
Memorex 4x (1x-esen írta), 25db
Fibra 4x (1x-esen írta) , 5db
Traxdata 2x (2x írta) 45db
Ezek közül hármat rontott el máig ismeretlen okok miatt, de szerintem a Nero volt a gondja, és nem a lemez vagy az író.
A riteket kedveli ez az író.
Meg van itt nálam 2db piros színű ritek 2x DVD-RW, ezeket is kétszeresen tudja írni. -
tibibi
őstag
nem keverem lent figyel 40db princo 80db ritek g04-03 és kettő fibra minkettő szar nálam még a princo az amit az asztali inkább szeret mint a fibrát egyéb iránt ez nem csak az én véleményem (tapasztalatom) ha nem még pár haveromé.Lehet,hogy rossz sorozatot fogtam ki ,de ami nem megy minek erőltessem

-
Graphy
aktív tag
Fibrából van olyan aminek az ID száma AN30, és van amelyikre nincs írva. Tudja vki a különbséget?
-
kgb
tag
irtam nehany fibrat, teljesen jo volt
irva Sony DRU510A
olvasta: jvc asztali -
Graphy
aktív tag
Melyik jobb minőségű? A Ritek vagy a Ridata??
-
Graphy
aktív tag
FIBRA csillagosat írtam már legalább 70-80 db-ot de eddig még nem volt vele problémám!
-
BOS
csendes tag
Hali
princo -R
NEC-1300A + nero 6...
eddig minden megíródott ultragagyi asztali mindet lejáccott
340 /db persze tokatlanul -
I_Am
veterán
viszik szépen.
-
tibibi
őstag
a metróban most láttam akcios emtec dvd-r próbálta valaki ??
-
Protoss
senior tag
válasz
passziva
üzenetére
Hali!
Ez a kompatibilitási lista, mivel a gyártók megoszlottak a dvd minuszos és pluszos szabvány között. Az asztali lejátszók és játékgépek általában pluszosak voltak a számtech meg minuszos eszközöket alkalmazott.
De fejlődött a világ és az ellenfelek megegyeztek
, ezért most már hivatalosan is tájékoztatnak arról, hogy milyen lemezekkel bír el az adott hardver.
DVD-R minuszos dvd lemez 1x írható vagy nyomott dvd-t jelent
DVD-RW minuszos újraírható dvd-t is kezel
DVD+R és DVD+RW lásd fentebb csak ezek pluszosban
DVD-RAM, harmadik formátumú ram lemezek.
A brands jelző alkalmazásával védik, ki hogy noname dvd lemezekre ez nem vonatkozik.
Üdv -
Protoss
senior tag
válasz
VigyorEX
üzenetére
Hali!
Egy kicsit pontosítok, a különbség a lemezen az adatok fizikai elhelyezkedéséből adódik. A minuszos rendszer megtartotta a cd során alkalmazott módszert, a pluszos szakított ezzel.
Pl.: a ''-'' lemez multi írásnál ''átvezető'' rész kell, ami helyet emészt fel, ''+'' lemeznél ez nincs.
A minuszos lemezek a számtechben egyértelműen elterjedtebbek és napjainkban már nincs olyan nivósabb asztali lejátszó ami ne kezelné mind a kettőt.
A minőségi írás a tömörítéssel van összefüggésben, ami állítható az asztali dvd íróknál. (Tehát csak a kapacitásra vonatkozik, mert vannak 4,7 giges és 9,8 lemezek is.) Mellesleg a minuszos lemezeken is tájékoztatnak arról, hogy mennyi fér fel rá különböző minőségű tömörítés esetén. (Az alap dvd szabvány 120 perces filmanyagot, kiváló minőségű hanggal ír elő egy lemezre.)
Üdv
[Szerkesztve] -
passziva
tag
pontositok a leirasban azt irja:
few dvd-r/-rw=This medium works on some few media/brands, read the comments for more tips.
nemérteni.
kösz.
p. -
passziva
tag
Mit jelent az, ha azt írjak a dvd asztali olvasomrol, hogy a formatumfelismeresben a -r/-rw lemezre:
few dvd-r/-rw????????????????? -
tr00p3r
addikt
én PLATINUM ''+'' -os lemezt veszek 25 db = 26 euró! az ASUS 0402P/D lazán megírja minden gond nélkül! és olcsó is, de gondolom ezt nem kell magyarázni!
-
Gri
tag
Valaki magyarazza mar el nekem, hogy pontosan mi a kulonbseg a plusszos meg minuszos lemezek kozott!
Esetleg linkeljetek be ertelmes cikket!
THX! -
dvdfan
csendes tag
Bridata-t 280 forintért!

-
bitfarkas
őstag
Nem, ez az íróm csak nemrég van, mivel előtte 1100-asom volt, ez a -os (olcsó) lemez akadt a kezembe, mondom kipróbálom. +ost írtam vele TDK, Ricoh, Verbatim, Fujim mindet megírta. TDK -RW-t is megírta gond nélkül.
Ezek szerint meg nem sznob, márkatisztelő, csak a valódi minőséget kedveli.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
Egy másik topicban már kérdeztem, de válasz nélkül maradt, itt is próbálkozom:
ND 1300A-val próbáltam megírni EMTEC -R lemezt. Nero visszalöki, hogy nem lehet megírni. Egyébként üres lemeznek felismeri. Van valakinek hasonló vagy éppen ellenkező tapasztalata, azaz kompatibilitási, vagy egyedi lemezproblémáról van szó? -
Csiszike
tag
válasz
freddirty
üzenetére
Üdv!
Én Packard Bell +R lemezeket (is) használok, igazán kellemes anyag. Gyártókód alapján Ricoh, ugyanaz mint az 1000 Ft-os TDK. Itt a keleti végeken (Nyíregyháza) 500 Ft-ért árulja az egyik bolt. Nem tudom, hogy neked ez sok vagy kevés, itt ennyi
, gondolom Nagyfaluban olcsóbban is be lehet szerezni. Fél éve ND-1300-zal megírt lemezek még tökéletesek. -
littlemole
őstag
Samsung vagy sony mínuszos dvd lemezekről tudtok valamit? Írt már valaki ilyenekre?
http://www.stop.hu/apronet/roland/ -
freddirty
senior tag
DVD+R olcsó alternatívák közül tudtok valami minőségibbet ajánlani?
A Verbatim DVD+R +RW a mérések szerint eszméletlen jó minőségű ugyan - és ezekre fogom rögzíteni a kényes adatokat amiket 5-10 évre jó lenne letenni - de filmekre, mp3-akra felesleges 1000 Ft-os dvd-t pazarolni. A fibrát kiejtettem mert azért 1-2 évnél azért jobb lenne ha tovább tartanának. (Féléves princom már van kezdenek is dögleni)
Lényeges hogy +-os legyen (a nagyobb várható élettertam miatt)
Jut eszembe szívesen megosztom egy websiteon a tapasztalataimat ha végre lesz elegendő
Jelenleg hongkongból rendelt hengeres DVD- tdk, DVD-Princo 4x (hogy emllik azt nem néztem), Verbatim DVD+R +RW media tesztjeim vannak. (Kprobe)
Szóval 5letek? Fibra DVD+R ?
-
tibibi
őstag
ritek felíratú ritek g04 lemezt melegen ajánlom mindenki figyelmébe!!
ja és az ára 500huf 
[Szerkesztve] -
toeri
aktív tag
OFF
Szó szerint: Szitanyomással (olcsó nyomdai eljárás) vitték fel rá a feliratot. (Kicsit domború, raszteres felirat keletkezik így.)
Gyak. meg azt jelenti, hogy megvették felirat, minden nélkül a gyártótól nagy tételben, majd a legegyszerűbb eljárással feliratozták és a saját nevük alatt árulják.
ON -
Legolas
senior tag
Mit jelent az, hogy szitázott?
-
Lortech
addikt
Bulpaq lemezt próbált már valaki? Elvileg Ritek alapanyag, de...
Van belőle 2.4Xes (+) 400 és 4X-es (-) 340FT. Melyikből vegyek? -
marcee
addikt
Teac DV-W50D + TDK DVD+R 1-4x dobozos lemezzel van valakinek tapasztalata.
Milyen sebességgel írható ténylegesen a jó minőség érdekében?
Melyik Nero ismeri ezt az írót, ill. melyiket ajánljátok? -
lakcsi
csendes tag
válasz
strike-force
üzenetére
Kódot nem tudsz hozzá???

-
nemtudom, nekem eddig minden lemezt annyiszorosn írtmeg max, amennyi bele van írva a mediakódba.
ajánlom figyelmedbe a DvdinfoPro progit, nagyon hasznos kis util.
http://www.dvdinfopro.com -
Lortech
addikt
Egyébként miért csak 1x-esen írja, ma nekem is hoztak egy ARO (vagy ARA
) lemezt amire 2x van írva, mégsem tudtam csak 1x-esen írni ASUSDRW0402P/d-vel. -
Lortech
addikt
válasz
strike-force
üzenetére
Néztem már ezt a lapot én is. Azt írják, hogy a fibra nagyon jó lemez...meg a DVDRHELP.com-on is csak jókat találtam róla. Egyéb tapasztalatok FIBRÁról valaki?
-
aha mert nekem csak 1x-esen irja a g03-ast. a gyerekkel személyesen tallkoztam a nyugatinál, korrekt volt mondta hogy hivjam, mert a honlapot nem mindig frissítik és érdeklődjek, meghogy princo-t és fibrát inkáb sehonnan se vegyek, mer gagyi. (mondjuk azt azelott is tudtam...)
-
Lortech
addikt
válasz
strike-force
üzenetére
A gyorsaság miatt a G04, vagy...? Személyesen vetted, vagy hogy?
Nem tudom elküldenének-e nekem postán mindössze 10db-ot (kezdésnek persze). -
én tőlük vettem g03-as traxdatát, es eddig olyan 10db-ot írtam meg de semmi gond. utólag meggondolva g04-eset kellett volna...
http://gbr.uw.hu/ -
Lortech
addikt
Engem is érdekel a dolog. Főként, hogy honnan szerzitek be a lemezeket. Nézelődtem már az aproneten. Rendelt már vki postán? Tudtok mondani tippeket, hogy honnan érdemes?
-
tibibi
őstag
hali új kérdés eyq've felíratú lemezről hallot már valaki?? a dvdinfopro szerint ritek g04 az nyilván nem téved

-
tibibi
őstag
hali megprobáltam a fibra lemezre írt adataimat megnézni és már nem látja az olvasó !!! két hét alatt beszart
na ennyit erről 
-
I_Am
veterán
Fél év múlva nézd majd meg, hogy vissza tudod-e olvasni róla az adatot.
Én most dobtam ki eddig 8 darabot (szerencsére csak 12-ből), Verbatim és Sony (tdk-t nem vettem, de írtam az is jó) valamint Sony alapú Eurodata nagyon bevállt.
Verbatim élettartam garit is tuttam érvényesíteni, ezért nagyon megszerettem a céget és a kiváló minőségű médiát is. (Taiwani-t nem szabad venni csak a Japánt) -
Calogero
addikt
Nem ismerem de itt lehet par infot szerezni rola es mas lemezekrol is
http://www.dvdrhelp.com/dvdmedia.php?dvdmediasearch=&dvdmediadvdridsearch=&type= 6&size=All&dvdburnspeed= All&searchdvdwriter=&searchdvdwriterfirmware= &searchdvdplayer=&order=Name&search=Search+or+List+Media -
lakcsi
csendes tag
-
tibibi
őstag
hali verbatim dvd-r tapasztalat?? 500 huf-ért?? jobb mint a princo?? köszi.
-
tibibi
őstag
up
-
tibibi
őstag
tudom,hogy a könyökötökön jön ki,de kellene még vélemény a princo és a ritek lemezek közötti különbségekről. Ami érdekelne létezik,hogy a riteket olvassa az asztali lejátszó a princot nem ua. a sebbeségen írva

-
tibibi
őstag
hali vettem fibra dvd-r lemezt és azt írja a néro,hogy ez a dvd már nem írható ez meg mitől lehet??
-
tibibi
őstag
a metroban a tdk -rw 990 meg valami noname 500 huf.
-
Lidi
aktív tag
Nekem ( toshi sdr5112 ) a fuji jött be a legjobban. Cora -ban 800 Ft a 4x fuji.
-
http://www.dvdrhelp.com/dvdmedia
Beírjátok a lemez nevét és kiadja a különböző típusokat, kódókat és véleményeket -
tibibi
őstag
új hírek
up -
Zsotie
tag
Sziasztok!
Én Princo 4XH -t írok LG 4040b A301-gyel nyolcszorosan. Pana S35-tel játszom le, 5 filmből egynél fordult elő egy pár másodperces kockásodás.
Ha négyszeresen írom a Princot vagy a Fibrát, akkor ritkábban van ilyen (20-ből 1).
Hogy meddig lesznek jók azt még nem tudom...... -
bitfarkas
őstag
Fuji +os lemez van a kismadarasban dvd tokban 700-ért. Ez már nem rossz!
-
tralala
tag
Hola!
Noss nekem volt.
De ez az elso szerias ''hi'' speed lemezekknel tortent ami bizonyos pana iroval 2x el egetve karcolodott meg. Szarabb fajta h-s sorozat.
Ezt azutan vissza lehetett olvasni asztaliban gepen etc...
De 1 honap mulva mar semmi nem latott csak egy ures lemezt, a pana iro viszont siman olvasta amivel keszult.
Igy lehetett rolla kesziteni uj peldanyt.
Ennyi.
-
tibibi
őstag
no reméllem akkor mindenki csak'''' hallot már olyat,hogy a testvére a barátjának az imerőse már találkozott valakivel aki látott már olyan embert aki beszélt az apósának a.......... stb ''
félre téve a tréfát régi dvd-sel(videotékás) beszéltem,de ő sem látott még olyan dvd amiről csak úgy eltünt az adat . Volt annak valami oka pl. karcos, napon hagyott,mágnes mellet felejtett!!??(ez érdekesnek tünik szvsz mi köze a mágnesnek a müanyaghoz???) na egyenlőre ennyi remélem azért okulunk más hibájából 
-
tibibi
őstag
válasz
Doviziozo
üzenetére
akkor esetleg okulás képpen ha van valaki aki konkrétan átélt ilyen'' eltünik az adat'' dolgot ossza már meg velünk az ''élményt'' mert akkor szvsz.inkább a drágábbat veszem
Ugye a tárolás és a használat körüli dolgok is érdekelnének,mert nem biztos ,hogy a dvd a hibás
rosszul érintene ha a fétve örzött adataim elvesznének 
-
Doviziozo
aktív tag
Nekem a haverom mondta, hogy a princo-ból 100-ból kb 30 darabnak annyi! Meséli nagy boldogan,hogy a datawrite milyen f@sza, majd kiváncsi leszek a képére, mikor megtudja, hogy a datawrite valójában princo!
szerintem egy világ omlik majd össze benne! 
Az árat, azt csak mint egyik okként jelöltem meg,persze más oka is van annak,hogy
''-''-os szabványt eddig jobban nyomták! -
Enemy
aktív tag
volt már itt a jelenlevők között olyan akinek eltünt az adat a princo lemezről. ÉS milyen princoról. Én Egy párat már megirtam kb 30 és van olyan ami 8 hónapos.
-
g@bo
nagyúr
tegnap kipróbáltam az ''one'' feliratú riteg g04-et. 2*esen megirva szuper.
-
Skylark
tag
Köszi a linkeket!

-
tibibi
őstag
melyik a gyakrabban használt formátum? dvd+ vagy dvd-? már ugye kis hazánkban

-
-
Doviziozo
aktív tag
Datawrite lemezről hallott már valaki, tapasztalatok! Van egy nálam a dvdinfopro azt írja ,hogy princo , lehetséges ez, vagy a progi téved

(Media code/Manufacturer ID PRINCO) -
tralala
tag
Hola!
Noss, egyszeruen kiirta , no disk
ez princo volt 4xB a tobbi jo meg most is.
A masik amit 1 generacios fibra prezentalt : Blank disk
Beteve egy lejatszoba pedig elindult a lejatszas
Ennyi.
Erdekes modon egy masik iro visszaolvasta oket nagynehezen , es rogton lett belolle egy backup
-
apronetes linkek
http://dvdrlemezek.freeweb.hu/
http://gbr.uw.hu/ -
tralala
tag
válasz
strike-force
üzenetére
Hoi!
Az mint az osszes tobbinek eddig LONGINT 001 -
tibibi
őstag
http://dvdrlemezek.freeweb.hu/ én legalábbis itt

-
KoGa
tag
En TDK fan vagyok.
Bar nem tudom mennyibe kerul altalaban, nekem ismeros hozza 850 korul. Gondolom jo ar, raadasul Artisjus matricas. -
Skylark
tag
válasz
strike-force
üzenetére
Egy linket vagy mailt please, hogy hol lehet látni!

-
Skylark
tag
-
ez a fibra érdekelne engem is. mi a mediakódja ? én is láttam 330-370 közti áron, kíváncsi vagyok mit tud.
-
colex
tag
es mivel irjatok oket?
-
tibibi
őstag
igen úgy látom a princo nem nagyon jött be senkinek
a fuji és tdk pedig az (artisjus) miatt elég drága
.Az aproneten és hasonló helyeken árult dvd-kell mi a helyzet gondolom ott is találni kell megbízható emberkét
no köszi a véleményeket 
-
tralala
tag
Hoi!
En Fibrat hasznalok, az uj komunista csillagosat
Eddig van olyan jo mint a Ritek.
A regiek eleg hullamzo minoseguek voltak...
Princobol a 4x sorozatbol van nehany nemjol sikerult
-
g@bo
nagyúr
ritek g03 (400 ft.) g04 (440-460 ft.) lemezek jók, traxdata felirattal ( de van egyébb is, pl. ONE ) kifejezetten kellemes vétel volt, sajna most hiánycikk. Az bótban 1020 bruttó áron vett maxell nekem nem jött be, a princo-ból van 1-2 sorozat ami állitolag jó. és rengeteg a gagyi.
az apróneten sokan hirdetnek, ha veszel akkor max 10 db-ot eccerre. és otthon egy próbairás után venni többet. -
tibibi
őstag
sziasztok az érdekelne ki milyen dvd-t használ elsősorban a márkára lennék kiváncsi és a tapasztalatokra . mi a vélemény a princo a ritek és a hasonló olcsóbban beszerezhető lemezekről? köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

samsung lemez ? szerintem még mindig a traxdata ritek a legjobb,a diamond nevezetü is jó nálam .
!
??
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Eredeti 1.05, majd 1.09 firmwarrel is. Harrie cuccait meg nem próbáltam.
, gondolom Nagyfaluban olcsóbban is be lehet szerezni. Fél éve ND-1300-zal megírt lemezek még tökéletesek.

na ennyit erről