Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
erdoke
titán
5 V-ról nem indul el minden venti, főleg a nagyobbak. Ráadásul az is lehet, hogy 5 V-on nem elég a levegő, amit szállít, 6-8 V jobb lenne.
Két kerámiakondi + egy stab IC még nem annyira bonyolult dolog (igaz, hogy én is a havert szoktam megkérni az elkészítésre, de főleg azért, mert igényesebb a végeredmény:D). -
Egon
nagyúr
Egyébként megvettem a Zalman cuccát, és meg vagyok vele elégedve...:) Silent módban használom. A többi venti zajából nem lóg ki a zajszintjével (némileg a légmozgás hallható, de csak igen közelről), és fúj mint állat...:DDD
-
LukE
veterán
92-es ZAlman@3.8-3.5V. ugy mar turheto:)
-
Obi-1
őstag
A Zalman 9,2 az 9 centis?
-
zsoltee10
addikt
olyan lassan pörög, hogy szinte meg tudom számolni a lapátokat. :D
nemtok most típusszámot mondani, de valszeg az Enermax újított, mert ez tényleg bőven lemegy 1000rpm alá.
a 8cm ventiket 3 hete vettem, és azokat tényleg nem tudom 1000rpm környékére lecsavarni. :(( 1600-3000-ig lehet őket szabályozni. -
-
Egon
nagyúr
Nos, a gyári értékek szerint az Enermax hangos:
http://www.enermax.com.tw/products_per2.php?Tid=3&gon=240&Gid=1&Gid2=22
A Coolink kínálatában nem találtam olyan 9*9-es ventit, amihez járna a poti (persze az igaz, hogy külön is meg lehet venni...:D). -
WN31RD
addikt
Az 5 V-ot nem nevezném gányolásnak, ha rendesen meg van csinálva (ellentétben a 7 V-tal, ami veszélyes). Nekem van egy molexből háromtűs venticsatin 5 V-ot adó házilag készített elosztóm, erre rádugok egy házilag készített 5x háromtűs venticsati elosztót, és erre jönnek a ventik. Szerintem ez aligha gányolás, mert egy gyári alkatrészt sem változtattam meg.
Persze nem akarlak rábeszélni semmire. :) -
zsoltee10
addikt
természetesen az enermax drága, csak szóltam, hogy az is van, és nagyon halk. :)
-
Egon
nagyúr
Ja, értem... Magyarán van hozzá egy hőellenállás, aminek segítségével saját maga szabályozza a fordulatszámot... Aztán ha akarsz, veszel hozzá potit...:(
Így már kevésbé tetszik...:(
Lejt hogy ez lesz a befutó:
http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.phtml?termek=2007021&szam=1&user=1 -
zsoltee10
addikt
sztem annál a zalmannál halkabb az enermax. volt nálam mindkettő. :)
-
Egon
nagyúr
Kellene nekem 1 db 9*9 cm-es venit, mivel a házam hátuljában ekkora ventihely van...:)
A lehető leghalkabb megoldás kellene; ehhez várok ötleteket, gyakorlati tapasztalatokat.
Szerk.: miheztartás végett, a gépemben levő zajforrások: Enermax Noisetaker táp (minimumra lecsavarva), Zalman CPS7000A-Al-Cu hűtő (szintén minimumra lecsavarva; szvsz a potit középértékre tekerve már zavaró hangja van...:(), passzív NB hűtő, a vga-n pedig egy P1-es borda, halk Sunon venti + poti kombinációjával (szintén minimumra véve).
[Szerkesztve]
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest