Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan vírussal, ami csak annyit csinál, hogy a pendrive-on a mappáimat azonnal parancsikonná alakítja? Azt is amit a vírus megléte előtt hoztam létre, és azt is, amit újonnan. Ahogy beírom a mappanevet és lenyomom az entert, máris rajta fityeg a parancsikon jel.
Ennek ellenére elérem a mappát és ami benne van, de pl a tv már nem tudja megnyitni így nem tudok filmet nézni róla. Illetve tudok, ha a film fájlokat közvetlenül a gyökérkönyvtárba szórom bele.Meg lehet ezt oldani valamelyik ingyenes vírusirtó programmal?
Akinek volt már ilyen, az hogy szabadult meg tőle?
Ja és ami miatt szép az egész, új gép jön hétfőn amire op rendszert kell telepítenem, ezt bootolható pendrive létrehozásával szoktam csinálni. Na most ha nekem a vírus a mappákat parancsikonná varázsolja, akkor ez ha jól sejtem a telepítést is el fogja lehetetleníteni?! Plusz úgyis átvinném az új rendszerre is a fertőzést... mint ahogy az asztali gépemről is átkerült a laptopra...Tehát a formázás nem fogja megoldani, muszáj előbb irtani, aztán újratelepíteni....
Segítsetek plsOsztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
válasz #11563776 #47980 üzenetére
Nem értek a linuxhoz és dvd olvasóm sincs a gépben.
Nem kellenek a cuccok amik a pendrive-on vannak, csak annyit akarok elérni hogy úgy működjön ahogy kell, ne gyártsa nekem a parancsikonokat mappák helyett.Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
válasz #11563776 #47984 üzenetére
Hogy én ennek mennyire örülök... de itt van a laptopom pl, azthiszem ezen semmi olyan adatom nincs ami a gépemen ne lenne meg, így mondjuk a laptopon egy totál teljes formázást meg tudok oldani.
Így tiszta lenne a gép ugye?Na és akkor itt jön a következő kérdés, miről telepítem újra cd meghajtó hiányában?
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
válasz #11563776 #47988 üzenetére
Win7 sp1 van most a laptopon. Bár mivel elég gyengécske, lehet hogy az XP jobb lenne neki.
De nekem az összes pendrive-om ferzőtött már, ezzel újra csak tönkretenném a szűz gépet, nem?Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
-
Timyyy
őstag
válasz Timyyy #47993 üzenetére
Usb fix telepítő nem indult el a gépen, avg telepítő sem indult el a gépen, ezt az usb vaccinate bigyót ugyan fel tudtam tenni, de ez sem működik... alakul ez:
Ja, 2 pendrive-ot is bepróbáltam, mind2 error.
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
Most folyamatban van a NOD-os ellenőrzés.
Egyébként ha egy ismerőst megkérek hogy a saját pendrive-ját alakítsa át bootolhatóra, rajta egy op rendszer telepítővel, majd azt én rádugom a gépemre, leformázom vele az egész vackot, újrapartícionálom és felrakom a wint, akkor tovább viszem így a fertőzést, vagy nem?
-
Timyyy
őstag
Most a NOD végigellenőrzi a teljes laptopot, felénél tart, eddig 4 fertőzött fájlt talált.
Ezutáni lépésnek gondoltam a rescue disk-et, de ha ezt egy már fertőzött pendrive-ra teszem rá, akkor mi van?
-
Timyyy
őstag
válasz #11563776 #48005 üzenetére
Még kb 5 perc mire végez az ellenőrzéssel, eddig 12 fertőzött fájl.
Amúgy van egy érdekesség is a dologban. Ugye a fertőzés az asztali gépemről indult, amiben van 2 belső winyó, és egy külső, amit állandóként használok, tehát nem cipelem és nem huzigálom ki-be a szgépből, de ugye usb-n van rákötve. Azon pl. 1 db parancsikont se csinált, és minden úgy működik is elérhető rajta ahogy kell. Nem kellett volna ezen is minden mappának parancsikonná alakulnia?
Egyébként a NOD remélem le tudja törölni a vírust, mert akkor legalább lesz egy tiszta laptopom, és tovább tudok lépni. Ha jól értelmezem és lepucolja a férget, akkor egyesével rádugom a pendrive-jaimat, formázom, futtatok rajta egy gyors ellenőrzést, és ha minden igaz tisztának kell lennie így már, ugye? És akkor helyreáll a rend... jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz #11563776 #48008 üzenetére
A pendrive-ra amit teszek átalakítja, de a külső winyómat eddig még nem bántotta.
Gondolom csak, hogy arról indult, mivel azt használom főként, netezek nagyon sokat rajta, bár nem veszélyes oldalakon, és a kétes eredetű dolgokra sem kattintok soha, reklám blokkolóm is van, meg úgy alapól azért ahhoz van eszem hogy mire NE kattintsak, és a szokásos weblapokon kívül semmi újat nem is látogattam mostanában.
A laptopomat csak melóban használom, néha netezgetek picit rajta, meg filmet nézek. Kisebb eséllyel szedek össze vírust rá szerintem, mint az itthonira.
-
Timyyy
őstag
válasz #11563776 #48010 üzenetére
Az az igazság hogy semmilyet. Mivel az elmúlt 10 évben masszív netezés és géphasználat mellett nem szedtem be semmilyen vírust, nem éreztem szükségét.
A laptopon bekapcsolva hagytam a windows tűzfalat, az asztalin még azt se.
-
Timyyy
őstag
Nos, még mindig a NOD ellenőrzésnél tartok. A csík eljutott kb 95%-ig 45 perc alatt, és azóta nem érte el a 100%-ot, most tart az idő 1 óra 50 percnél... vicc... nehogymár tudjak haladni...
-
Timyyy
őstag
válasz Timyyy #48014 üzenetére
Leállítottam mert a rendszer partícióval már végzett, eredmény:
Most ezt a leírást próbálom követni, újraindítom a gépet, meglátjuk mi az ábra.
-
Timyyy
őstag
Helyzetjelentés:
Jól megküldtem napalmmal a laptopomat nod 2 órát kutakodott 20 fertőzést talált, törölte. Malware bigyó talált még 25-öt, törölte. Trojan hunter talált 6-ot, törölte. Újraindítottam. Átnéztem a registry-t ez alapján, az említett vírus fájlok nem voltak sehol, ha voltak is valamikor, az egyik program letörölte őket. Sok restart és egyéb után úgy tűnt többet nem tehetek.
Jött a nagy levegő, fogtam a stickemet és rádugtam a notira... automata lejátszás kikapcsolva, küldtem rá a formázást, majd az előbbi link alapján cmd-ből megpróbáltam kipucolni. A vírus fájl nem volt található rajta (szerencsére), még 1 format, gondoltam, akkor próba cseresznye alapon teszek rá mappákat. Frissítettem, lehúzkodtam párszor majd vissza, és lám, nincs rajt parancsikon. 1 se!!!!Szerk.: köszönöm nektek a sok tippet és türelmet!!! Tudjátok nő vagyok, nekem több idő kell és szájbarágósabb magyarázat mindenhez, de úgy látom sikerült, és a laptopom tiszta, valamint mostmár az egyik pendrive-om is!!!
Holnap folytatnom kell az asztali géppel, a dolog szépsége még annyi, hogy épp szét van szedve mert holnap hozza a postás az új alaplapot, procit és ramot. A 2 régi winyóm és tápom marad ugyanaz. Ha elindul a win így ahogy van vírusosan, akkor megpróbálom először kipucolni, úgy mint most a notiról, aztán mivel már a noti tiszta, csinálok vele egy win telepítő pendrive-ot és leformázom az asztalit majd megy is fel az oprendszer.
Ha elakadok, jövök még.[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz tpeter77 #48025 üzenetére
Egy ismim ősrégi konfigjába beraktam a winyómat hogy adatot mentsek, simán elindult, befrissítette a drivereket és kész is volt, kb 2 perc alatt. Ezen annyira nem aggódom. Meg akkor se, ha nem indul el.
Rufus-al tudok win7 boot pendrive-ot készíteni, évek óta így nyomom ha telepíteni kell.Win10-et még nem használtam, de nálam okosabbak azt mondták, hogy kénytelen leszek áttérni arra, mert a dx 12-t csak az tudja, és nekem a leendő videokártyámhoz az fog kelleni. (gt 1050 ti vagy mi a szösz lesz majd).
Szóval win10 telepítésben még szűz vagyok. De mielőtt belecsusszanunk bármiféle warezba (fuj fuj csúnya dolog), inkább írj pü-t.Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest