Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44485 üzenetére
Ezt hogy érted?
Az avast beállításaiban szerepel olyan kiterjesztés, hogy "komoly"?
És mi az, hogy szerinted?
Ha be van jelölve, akkor ellenőrzi, ha nincs, akkor nem. Méretkorlát nincs nálad megadva?
Viszont, ha nem így működik, akkor konkrétan szar a program, de ezt észrevették volna elég sokan. -
csákány.
aktív tag
válasz
12-es csaj #44481 üzenetére
Nem midnen kiterjesztésü fájl az aminek látszik, soxor a legártatlanabbnak látszó hordozza magában az igazi veszélyt, és ha a védelem rá sem néz a kiterjesztése miatt, akkor megvan a baj....
Nem vagyok programozó, de van egy programozásban jártas ismerősöm aki tényleg parázik minden idegen exe-től, mert bármi lehet. Bizonyításként írt egy nagyon egyszerű szinte felület nélküli keylogger progit, ami figyelte és lementette a billentyűzetleütéseket. Kipróbáltuk egy két védelmi progi mellett, egyik sem reagált, pedig általában ezeket felismerik a védelmi progik! Szóval nincs lehetetlen! Azért persze egy HIPS-nél márt engedélyt kellene adnod a folyamat futására, de ha jól van álcázva meg is adod neki -
csákány.
aktív tag
válasz
12-es csaj #44481 üzenetére
Annyit tudok neked mondani, hogy amikor még avastom volt, és tesztelgettem a víruspakkokon, akkor a minden fájl vizsgálatával sokkal de sokkal jobb eredményt értem el mint alapbeállításon!
-
csákány.
aktív tag
válasz
12-es csaj #44467 üzenetére
Még javasolnék egy párat:
-A beállítások menü kizárások menüpontja alatt, van egy csomó útvonal és mappa, a rendszerhez közvetlenül kapcsolódó is, amit nem vizsgál ezáltal - ezeket kitörölni!
-Fájlrendszer védelem beállításainál a vizsgálat megnyitáskor és íráskor menüpontok alatt bepipálni a minden fájl vizsgálatát(ha elég erős a géped-egy kicsit lassít). A speciális menüpontban kivenni a pipát a "Ne vizsgálja a hitelesített rendszer DLL-eket" menüpont elől!
-Mindenhol bekacsolni a "Minden tömörítvény" és a PUP-ok vizsgálatát.
-A Webvédelem beállításai allatt kivenni a pipát a kizárások elől.Csak a heurisztika emelése nem sokat ér, hiszen lehetséges az, hogy az előző beállítások elhagyása miatt rá sem néz a progi a fájlra!
Hirtelen ennyi...
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44431 üzenetére
Azt, hogyha az adott hordozható eszközt csatlakoztatod egy számítógépre, akkor az op rendszer automatikusan beolvassa és elindítja annak tartalmát, ha ez a funkció engedélyezve van.
Maga az autorun.inf nem gond, csak ezt gyakran megfertőzi valamilyen kártevő, általában valamilyen trójai vagy hátsó ajtót nyitó genyó, és amikor automatikusan elindul a beolvasás, akkor az adott kártevő is futtatásra kerül...Ha egy tiszta gépre csatlakoztatsz egy tiszta autorun.inf-et tartalmazó mobil eszközt, akkor semmi káros dolog nem fog történni.
Igen,mostanában ezért szokták kikapcsolni az automatikus beolvasást.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Ha az alapbeállítások nem elegendőek, akkor a fejlesztőnek magasabb beállításokkal kéne szervíroznia a programot. Ne várjuk már el egy hozzá nem értőtől, hogy a heurisztikát állítgassa, PUP-ok elenőrzését kapcsolgassa be, ja előtte járjon utána, hogy a két kifejezés mit jelent.....
ezzel így teljesen egyetértek!
-
válasz
12-es csaj #44471 üzenetére
Nem csak a NOD-nál, más rezidens védelemmel rendelkező termék esetében sem találsz olyat, aminek a védelmét ne lehetne erősebbre állítani. (itt ilyen kiegészítő védelmek (nem rezidensek) nem játszanak) Az "senkit nem érdekel", ha egyszerű kis progikat blokkolna egy AV, de ha ezt egy több millás progival tenné és azt a userek jelentenék a supportnak, akkor az a "több millás szoftvert gyártó cég" olyan kártérítésre perelheti a kergető gyártóját, hogy onnantól le lehet húzni a rolót. Ennyit számít 1 darab fals vagy blokkolás stb adott(extrem) esetben...
Na ezt meg egy cég sem fogja megkockáztatni...
-
válasz
Azért nem alapbeállítás az, amit tapasztalt felhasználók esetleg beállítanak maguknak, mert a védelmi szoftver gyártók csúnya perek elé is nézhetnének. Nagyon fontos szempont, hogy mindamellett, hogy megfelelő védelmet nyújtsanak alapbeállításon, mindez mellet nem blokkolhatnak bizonyos alkalmazásokat, ahhoz kötődő szolgáltatásokat vagy akár egyes rendszerfájlokat. Ha ezt megtennék, akkor igen durva peres eljárásba keveredhetnének és az akár egy cég teljes bukását is jelentheti.
Szóval ezért nem úgy jönnek ki a védelmek, hogy minden max-on, aztán lesz ami lesz...
-
törölt tag
válasz
8 éve nem volt egy sem ... Akkor is a Blaster jött be, mert lusta voltam ,és előbb jött be a cucc, mint WU-ról az Update
http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2003-081119-5051-99
-
csákány.
aktív tag
válasz
12-es csaj #44458 üzenetére
Azért én kíváncsi lennék arra, hogy te milyen beáállításokkal használod az avastot, hogy mindig beszedsz valamit, vagy netán alapbeállításon van?!
Mert tudnék javasolni néhány beállítást, amivel hatékonyabb lenne! Ha időm engedi összeírom neked -
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #44458 üzenetére
Várd meg a 2012-t hátha a világvégét is eltávolítja
-
törölt tag
válasz
12-es csaj #44453 üzenetére
"Gyakorikérdéseken dől a butaság..."
-
riki
senior tag
válasz
12-es csaj #44447 üzenetére
A Cis5.x ,Agnitum , is homokozót használ. De, a böngészőknél a google chrome 10.0.612.3 dev. is homokozóban futtatja az alkalmazásokat ha akarod.
-
betyarr
veterán
válasz
a védelemhez elég jó.nálam a munkahelyen az van és sosem volt semmi gáz.a sandboxie meg veszett jó biztonsági kiegészítő alkalmazás.pl beállíthatod úgy,hogy ha bezárod a böngészőt,akkor törli az összes netezéssel kapcsolatos előzményt.vagy akár futtathastsz benne programokat is,stb...
a w7 tűzfala nem fog kérdezni tőled. -
F34R
nagyúr
válasz
Mé az a jó , nagyrészt netezési szokásaidtól függ Sandboxie meg homokozóba futtathat akármit pl böngésző így onnan nem kapsz be semmit
-
betyarr
veterán
válasz
12-es csaj #44445 üzenetére
tökéletes.a w7 tűzfala elég bőven,főleg ha nem akarsz egy rakat kérdést magadnak.
ha hozzáveszed ezekhez a sandboxie-t,akkor nem fog befigyelni hozzád fertőzés.vagy ha igen,akkor az már user error. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #44442 üzenetére
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #44440 üzenetére
Tudnád linkelni?
Most épp azt kerestem. -
betyarr
veterán
válasz
12-es csaj #44437 üzenetére
van ingyenes verziója is,tökéletesen elég a netezéshez.
egyébként annyira jó alkalmazás,hogy épp most fogom megvenni a karácsonyi pénzekből az örök licencet.igaz kb 10e huf,de megéri.az av meg tökmindegy.választasz egyet a jobbak közül ami tetszik.
balesetek mindig megtörténhetnek,bármennyire védett/óvatos.vagy vmware playert is használhatsz,ez ingyenes és tökéletesebb védelem nem is kell netezéshez.vagy Fire által (nem véletlenül) sokat emlegetett returnil-t.
-
betyarr
veterán
válasz
12-es csaj #44431 üzenetére
használj sandboxie-t,akkor kisebb eséllyel kapsz el fertőzést.
-
MolnárPéter
aktív tag
válasz
12-es csaj #44416 üzenetére
A ma szlovákoknak nevezett embereket hívták régen tótnak, a szerbek voltak a rácok, az olaszok a taljánok, a románok az oláhok, stb....
Az NOD vs avast vonatkozásában ez csak félig igaz, lévén azt avast cseh.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44416 üzenetére
Most akkor vagy mégsem vagy elég körültekintő, vagy valóban védelmet kellene cserélned, mert például én is járok húzós oldalakon, néha szándékosan, le is töltök csúnyaságokat, ráadásul még futtatok is néha, de nem jönnek be mindenféle kártevők, pedig csak egy védelmi programot használok.
Az attól függ, hogy milyen az ismerős, mennyire ért hozzá, mit csinál a gépen, mik az igényei.
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #44406 üzenetére
addig jó még nem vizsgálsz vele
meg hát ne megy heurisztika bajnok normál netezésre elég de nekem nem jött be annyira
-
bivalyolo
őstag
válasz
12-es csaj #44403 üzenetére
virtualbox?
ja és még mindig nem derült ki h mi nem teccik az avirában..
ne vedd bántásnak tényleg de akkor neked mi tetszik?
a nod nem mer 2 havonta keresni kell hozzá kulcsot, az avast sok mindent beenged, a cis kérdezget ésatöbbiésatöbbi.. -
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #44400 üzenetére
Látom még mindig nem érted, ezt írtad: " ... amelyiket egyre hátrébb kell keresni a teszteken, és amelyik minden felhasználójánál beenged pár károkozót. ... " - ez egy nagy hülyeség. Sokan képesek úgy használni a számítógépet, hogy az Avast megfelelő védelmet ad számukra, például szüleim és ők biztosan nem értenek annyira hozzá, mint például te. De ahogy látom, neked hiába magyaráz az ember, mindig minden úgy van, ahogy te gondolod. Részemről befejeztem.
-
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #44364 üzenetére
Még jó, hogy egy szoftver működését nagyban meghatározza a sw+hw környezet...sok eseten ezért van eltérő vélemény 1-1 swről...
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #44377 üzenetére
Már megint általánosítasz. Ha szüleim megvannak az ingyenes Avast mellett úgy, hogy se Avira/Kaspersky Rescue Disk és se az MBAM nem talál semmit, akkor nem a programban kell keresni a hibát, hanem a felhasználókban. Erről ennyit.
-
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #44377 üzenetére
A bug szó angolul bogarat jelent.Bogaras vagyis hibás magyarul
-
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #44375 üzenetére
Türelem ez még csak béta.Nem lesz annak rossz a véglegese
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
12-es csaj #44372 üzenetére
Jó igaz, de akkor is egy Windows fájlt vírusnak nézni...
-
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #44372 üzenetére
Szerintem jó lesz az az 5.1-es Avast
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
12-es csaj #44368 üzenetére
"AVG képes komoly téves riasztásokat produkálni? Nemcsak a rossz frissítések miatt, amik bármelyikkel megesnek? Mikor régen használtam, nem volt vele ilyen gond."
De erre gondoltam, példának okáért: 1, 2"Egyébként normális egy vírusirtónál, ha a gépről MP3-ra áthelyezett fájlokat (zeneszámok) nem vizsgálja át?"
Normális, hisz ez egy zeneformátum, amibe a vírus nem tud kárt okozni. (Bár lehet hogy tévedek). -
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #44368 üzenetére
Jobb,mint csendben bekapkodni a vírnyákokat nem?
-
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #44359 üzenetére
A NOD32+CFW párosítás nagyon hatékony.Próbáltam már.Amit NOD nem ismer fel azt Comodo tuti megfogja
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Hát én ezek közül én a NOD32 voksolok. MSE azért nem, mert vagyis én küldtem nekik még valamikor kb 6 kártevőt, azok 1 hónap után is csak 2 ismert fel.(nem tudom hogy melyik fájl volt, mert már nem emlékszem). A másik indok meg azért, mert még friss motoros. (Hú ezért mit kapok majd...)
Az AVG, itt a free verzióra gondoltál?Ez se rossz, de képes komoly téves riasztást produkálni. (Ez csak az én véleményem)
"S ezek mellé melyik keveset kérdező tűzfalat ajánljátok?
Ha NOD32, akkor inkább Smart Security, vagy más tűzfal helyette?"
Az ESET Smart Security nem kérdez sokat, csendben teszi dolgát, de nem a legjobb pl, bár normális nettezés mellet megfelelő, ha azt nézzük.Tűzfalat azért nem ajánlok, mert arról még nincsenek tapasztalataim.
-
Gorneck
legenda
válasz
Felteszed és kipróbálod...ilyen egyszerű...
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Ha én ezt tudnám.
Amúgy meg szerintem adatbázisában vannak némi hiányosságok. Persze ha tudnám, hogy mikori a kártevők amiben tesztelték, akkor lehet, hogy más lenne a véleményem. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
12-es csaj #44357 üzenetére
Lehetséges, én nem látok bele a tesztjükbe. Ez nekem is fura, de ez van.
Az AV-comparatives teszben, pedig szerintem mindenki hozta a megfelelő eredményét.
Azért itt is van 1-2 fura dolog, de ez már csak részlet kérdése.
Azért ~82000 ezres mintán már lehet mire alapozni, az antivírusok terén. -
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44292 üzenetére
Röviden:
Az eredeti behatolás alatt azt kell érteni, hogy egy távoli személy (hacker) próbál bejutni a gépedre a hálózaton keresztül, de természetesen nem fizikailag, hanem kapcsolódva, és tenné ezt azért, hogy megszerezze az adataidat vagy felhasználja a géped valamire (pl. botnet).
Tűzfal nélkül a kapcsolódási igénykor a számítógéped kapcsolódna, ha van fal, akkor erről az igényről értesítést kapsz és eldöntheted, hogy engedélyezed e, illetve alapból tilthatsz minden bejövő kérést és/vagy láthatatlanná teheted a portjaidat.
Ugyanez természetesen kifelé is működik, ami azért jó, mert ha valahogy bejutott a gépedre egy kártékony kód, mely a gépen garázdálkodva próbál kifelé kommunikálni, akkor a zt a kijutás előtt nyakon lehet csípni a tűzfal segítségévelDe még ez sem elegendő, mert már egy meglévő kapcsolaton keresztül is bejöhetnek nem kívánatos dolgok, ezért itt lépett be a képbe eredetileg az av,mely a szignatúra adatbázisa alapján ellenőrzi az adatokat.
Viszont, ha az av sem adatbázis, sem heurisztika alapján nem ismeri föl a csúnyaságot, akkor a gép szépsége megszűnik.Ezért aztán jöttek a HIPS-ek, melyek minden kiszolgálón keresztül történő kommunikációt figyelnek, ellenőriznek és kontrollálnak, részben automatikusan, de alapvetően a felhasználót igényelve, ezért is nem terjedtek el annyira, hiszen az átlagos júzerek, akikből a legtöbb van, nem tudják megfelelően kezelni.
A viselkedés elemző is egy HIPS, csak egy specializált fajta.
Valóban a szokatlan alkalmazás tevékenységeket keresi és ezekről értesít vagy alapból tilt, ez is beállítás kérdése.Mindenkinek Békés, Boldog és Szeretetteljes Karácsonyt Kívánok!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #44296 üzenetére
Nálam a Spyware Terminator-ra,+egy internetes videójátékra jelzett...
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #44294 üzenetére
De hogy veszem észre,hogy kifelé is ellenőriz?
Mert nem igazán kommunikál velem...Biztos vagyok benne,hogy olyan kommunikáció is van,amiről nem tudok.
(Lásd Emsisoft Anti Malware----félelmetes,netezés közben mennyi ablak jött fel,mi akar mivel kommunikálni....) -
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #44254 üzenetére
Én teszteltem 1 hét erejéig az 5.1-et és nem rossz meg kell mondjam.A gépigény a szokásos Avast-os szinte 0 és a detektálása is a 0 day kártevőkkel szemben bőven 90% felett volt azon a bizonyos durva oldalon.Igen avast fórumon és is olvastam,használnak mellette pl CF-et nagy előszeretettel és szerintem is remekül kiegészítik így egymást.Most visszatértem az F-Secure Client Security-hez csak azt nem értem miért nem képesek kidobni az új változatot belőle
-
csákány.
aktív tag
válasz
12-es csaj #44254 üzenetére
A béta stádiumról tudok, de ezekszerint előjött még néhány új probléma amit orvosolni kell!
Már vártam tőled, hogy mikor böksz egy újabb tűt az Avast vudubabájába
Nem értem az állandó lázadozásod, szerintem egész jó progi az Avast! Egy power usernek az alapbeállítás tényleg nem elég, de van néhány opció, amivel egész korrekt védelemmé alakítható! -
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44251 üzenetére
Részben mindenkinek igaza van.
Ma már nagyon elterjedt a rétegzett, többvonalas védelem, ami egyfelől jó, mert valóban hatékonyabb lehet így a védelem, másfelől viszont az összevissza pakolt cuccok azt eredményezik, hogy egyik összetevő sem tudja megfelelően végezni a dolgát, illetve baromira instabil, akadozó, lassú gépeket eredményez.
Van, aki erre helyezi a hangsúlyt, van, aki arra, van, aki egy programmal akarja megoldani és van, aki különálló alkalmazásokból építkezik.
A Webvédelem érezhetően lassítja a böngészést, az url szűrés nem. Ha valakit zavar a lassulás, az nem komálja a webguardokat és társait.
BB szinte minden olyan programban van, melynek fejlesztő, programozói komolyan gondolják a védelem szó jelentését, van, ahol önálló modul, van, ahol a HIPS része (ez a gyakoribb).
Ma már hips van minden valamirevaló av-ben és/vagy tűzfalban, az egy más kérdés, hogy mennyire erős, hatékony, sokat kérdező...Az egy más kérdés, hogy technikai/prioritásos okokból nem működik mindegyik 64 bites op rendszereken...
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44169 üzenetére
Több valósidejű védelem nem szerencsés, előny nem származik belőle, csak hátrány.
A 0 napos kártevők ellen még a legfaszább av sem jelent teljes védelmet, sokszor a kiegészítő védelmek előbb mozdulnak rájuk, mint a "nagyok".
Teljes bizalmat ne fektess egy termékbe sem.
Ha a második vonalas cuccokat valaki naponta futtatja, tegye, bajt nem okoz vele.Szerintem semmilyen kártevő típus se maradjon napokig a felhasználó gépén pusztán csak a prioritás miatt.
Attól függ, mit használ helyette, de még ha a gépen nincs is bb, a felhőben, a szerveren használnak, ma már nincs olyan av, mely valamilyen formában ne tartalmazna vagy használna viselkedés elemzőt.
-
törölt tag
válasz
12-es csaj #44246 üzenetére
Nem.
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #44246 üzenetére
A két elmélettel semmi gond.
Igaz is meg nem is.
Érdekes dolog amit felvetettél.
Annak idején Blattida írta, és igaza volt. Sok program web védelme tilt le oldalakat, pedig a rajta lévő infó megnézhető lenne. Akkor csipogjon a védelmi program, mikor műveleteket végezne a rendszerben.Az MBAM szerintem hetente egyszer futtatva megfelelő, nagy többségben megfogja a csúnyaságokat.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Erre még mindig senki?
A végén el fog tűnni a naaaaagy süllyesztőben.Ha valaki nem használ viselkedés elemzőt az nagy gond? Persze visszafogott netezés mellett.
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #44187 üzenetére
Persze, mert tiszta a fájl. Nyugodtan letöltheted és akár használhatod is, RAP teszt szerint nem rossz program.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44184 üzenetére
Letöltheted, telepítheted is, semmi kárt nem okoz,manuálisan kell frissíteni, valósidejű védelme nincs, csak a regisztrált, azaz megvásárolt verziónak.
Dög lassú, buta, minimális beállítási lehetőségekkel bír, magyarul nem tud, nulla felismerés...egyszóval SZAR, és ez valóban az.
Onnan tudom, hogy telepítettem és teszteltem egy kicsit. -
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #44184 üzenetére
Letöltheted (~35 mb), ha nem futtatod akkor nem okoz kárt, Avira nem lett volna fent, simán feltelepítettem volna.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
SevenBlack, te mit szólsz erre? Persze lehet, kicsit erősen fogalmaztam, sajnos csak így tudtam.
A Cobra64 neve tetszik. A 64 miatt.
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #44144 üzenetére
Köszönöm madamosille
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #44121 üzenetére
-
Prill
csendes tag
válasz
12-es csaj #44107 üzenetére
Ennél még a M(e)SE is jobb.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #44107 üzenetére
A középmezőny alá dobnám a Rising vírnyákoló valamit!
Bár van benne egy kis hóFELHŐ alapú valami de azért nem egy Bitdefender adatbázis kategória.Tetete1:
A Bullguard egy egészen jó védelmet nyújtó program. Állitólag egészen jó a heurisztikája és a behatolásvédelme. A motorja a Bitdefenderé, ha az IS-ről beszélnénk akkor a tűzfala pedig az Outpost-é. Tehát az élmezőnyben van, lehetne mondani.
-
bivalyolo
őstag
válasz
12-es csaj #44054 üzenetére
"Az nem volt az érvem az Avira ellen, hogy puritán a kinézete. Egyébként a kezelőfelülete pont, hogy tetszik."
akkor mi?
-
válasz
12-es csaj #44051 üzenetére
Innen már csak egy lépés, hogy lassan a Furkó AV-vel hasonlítsd össze...
Csak az nem fér a kobakomba, hogy ha ennyire nem szereted, ennyire rossznak tartod, megszivatta már a buksidat(beengedett valami kártevőt), stb stb, akkor miért nem szabadulsz már meg tőle végre?Választék van bőven helyette, ingyenesek közt is...
Bár emlékeim szerint, amikor az Avira lett régebben javasolva Neked, akkor valami olyan indok volt "ellene", hogy "puritán a kinézete"...
Épp aktuális, tehetsz egy újévi fogadalmat, hogy "2011. január 1-től nem használok Avast-ot, kisdobos becsület szavamra"... Kész.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #44051 üzenetére
Nem, nem érdemli meg.
Azért ennyire ne ess át a ló túlsó oldalára, már túl sok, ráadásul félrevezető. -
válasz
12-es csaj #43961 üzenetére
Haha, adok én neked lassítást...
(Csak vicceltem)
Avast powa!
-
válasz
12-es csaj #43984 üzenetére
sznorbi2 #43983
Legjobb tudomásom szerint az Ahnlab, Authentium, CA, Kaspersky, MS, Norman Data Defense, Sophos és a VirusBuster kereső motorjait használja.
De ezek a business változatokra igazak, azt hogy ebből az MSE mit kap a "nagytesóktól", azt nem tudom... -
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43986 üzenetére
Ezt értsd úgy, mint a mentők, tűzoltók, katasztrófa védelem vagy rendőrök lennének. Ők sem tétlenkedhetnek, mert pihenniük is kellene. Ezért vannak váltásban az év 365 napján, a hét 7 napján és a nap 24 órájában.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43984 üzenetére
A vírusírók is ilyenkor tevékenykednek amikor tudják, hogy rengeteg ember szórakozik a netezéssel. Egyébként a legtöbb antivírust készítő cég 365/7/24-es szolgálatban vannak!
-
riki
senior tag
válasz
12-es csaj #43973 üzenetére
Hát az Eset tűzfala a futottak még kategória. Nem is értem ,hogy lehet egy ennyire jól felépített védelmi programhoz ezt alkalmazni ? Az igaz ,hogy nem zaklatja a felhasználót,de jobb párosítás, egy sima nod + normális tűzfal./comodo,agnitum,pc-tools,vipre/
-
Prill
csendes tag
válasz
12-es csaj #43973 üzenetére
Igen.
Könnyű kezelni, könnyű beállítani és nem kérdez sokat.
Interaktív módban, legelőször, minden alkalmazás elindulásakor (és ha az megváltozik akkor is) rákérdez és egyértelmű választási lehetőségeket ajánl feléd, amiből Te döntöd el mit szeretnél.
Például amikor a Chrome böngésző frissítette magát a 8-asra vagy pár napja az Opera a 11-es verzióra, akkor az első kapcsolódásukkor azonnal rákérdezett (mindkettőnél 2x), hogy engedélyezem-e mert megváltozott az alkalmazás. Ez így természetes.Az, hogy a matousec teszteken csak 6%-ot ér el azzal nem foglalkozz. Mint tűzfal tudja azt amit egy tűzfalnak tudnia kell. Elrejti kifelé a portjaidat és rákérdez arra amire kell. Eddig még nem volt olyan gondom ami az ESS tűzfala miatt jött volna be. De az AV része sem okozott eddig még csalódást. Thunderbirdet használok és eddig mindössze összesen kaptam (igaz csak két estben volt ilyen) e-mailben a csatolt fájlban fertőzött állományt, ESS azt is azonnal kiszúrta.
Lassan 3 éve ezt a védelmi szoftvert használom és hiba nélkül teljesít. -
Speeedfire
félisten
válasz
Lecseréltem MSE2-re, majd meglátjuk mennyire fogja meg a gépet.
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #43966 üzenetére
Jah mert van hozzá kócs
-
lck
senior tag
válasz
Megkérdezhetem most milyen védelmed van ?
-
válasz
12-es csaj #43955 üzenetére
Nem tudok mit mondani róla, nem használom. Én nem szeretem a felhő alapú keresőket vagy amik túl nagy mértékben támaszkodnak a felhőre...
-
lck
senior tag
válasz
12-es csaj #43951 üzenetére
Valamelyik nap csak úgy próbából 2 vírusos fájlt mutattam meg az új kettes Emesének, egyiket sem ismerte fel. Ezeket AVG, Avast és NOD is korábban azonnal felismerte. ( Csak azt ne mond hogy biztos hamis pozitív )
-
lck
senior tag
válasz
12-es csaj #43945 üzenetére
Ne már hogy Avastról, Emese javára beszéled le !
Miért lenne baj ? Ha vírust kap akkor meg mindegyik mellett kap úgyis. Akkor inkább Avast. -
Speeedfire
félisten
válasz
12-es csaj #43945 üzenetére
Értem, akkor felpattintom neki az MS-t.
GoodSpeed írása szerint, nem lehet rossz. -
Speeedfire
félisten
válasz
12-es csaj #43940 üzenetére
Akkor szerinted mi lenne a legmegfelelőbb? Avira? Mindenféleképpen valami free megoldás kellene. Igazából valami alap védelem kellene. Nem szokott szerencsére ész nélkül kattintgatni. port.hu, facebook, youtube, online szótár, ilyeneket használ rajta
Egy linuxos router van a gép előtt, valamennyit visszafog azért a támadásokból szerintem. Portok letiltva rendesen. -
Prill
csendes tag
válasz
12-es csaj #43940 üzenetére
Szia!
Az Operát nem próbáltad még? Eszeveszetten gyors. Én használom a Crome-t, a FF-ot is de az Opera (szerintem) mindkettőnél gyorsabb.
-
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #43883 üzenetére
Ha jól tudom,akkor csak a 30 napos próbaverzióhoz létezik ez a crack dolog.Arról viszont tudni kell,hogy a program moduljai nem frissülnek,ami egy idő után elavulttá teszi magát a programot.Az a tuti ha magazinos kóddal használod.Sztem 2 havonta ki lehet bírni azt az 5 percet
-
bivalyolo
őstag
válasz
12-es csaj #43914 üzenetére
miért lényeg az h volt e a régebbiekben? úgyis a mostanit használnád...
frissítési problémák előfordulhatnak de arra is van megoldás. ha benézel a topikjába ott le van írva minden ezzel kapcsolatban.
a reklámot meg nagyon könnyen ki lehet kapcsolni.
ilyenről h a freeben nem teljes értékű a heurisztika nem tudok.
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #43914 üzenetére
Van az ingyenes verziónál is, 9-s verziónál csak x86 alatt működött, de most már x64 alatt is. Adatbázis és heurisztika megegyezik. Naponta egyszer frissül, ami egy perc alatt átállítható. Reklámok továbbra is vannak (kikapcsolható), mint általában az ingyenes termékeknél, amikből elérhetők fizetős verziók. WebGuard hiánya orvosolható, ha rendesen be lett állítva a program. Frissítéssel sincs mostanában gond, nem panaszkodnak rá a hivatalos fórumon. Magyar verzió nincs és nem is várható a közeljövőben. (Fizetős verziók baráti áron kaphatóak, de évek óta van hozzá promót.)
-
bivalyolo
őstag
válasz
12-es csaj #43912 üzenetére
az van de webvédelem nincsen
amúgy: [link]
-
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #43904 üzenetére
Azt csak tudod mit nézel a neten nem?
-
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #43897 üzenetére
Tökre 8 ha a felhasználó azt se tudja mit nyomkod...vannak akik a magyar kiírást se tudják értelmezni...mind1 mit telepítesz...
-
válasz
12-es csaj #43897 üzenetére
Végül is bármi mellett bejöhet bármi, ha vírusminta, vagy heurisztika stb révén nem azonosítja/nem véli kártevőnek, az még önmagában mindig nem gond. A probléma ott jelentkezhet, ha ezt az állományt futtatják, vagy olyan állomány, amit egy alkalmazás futtat. Ilyenkor "előnyt" jelent olyan szoftver, ami tartalmaz viselkedéselemzést, kódelemzést, a beépített sandbox-ot stb.
Az Avast mellé is ha felkerül egy pl Comodo fal, akkor azok jól kiegészítik egymást, mert az Avast proaktív "gyengeségét" a Comodo pótolja...
Ha kint lesz a végleges Avast(a béta nagyon jól megy, tényleg sikerült a "furcsa lassulásokat" megszüntetni W7 alatt), a továbbfejlesztett eltávolító képességgel és rootkit motorral, akkor egész korrekt védelmet fog biztosítani, főleg egy erősebb proaktív képességekkel felruházott fallal kiegészítve. -
válasz
12-es csaj #43895 üzenetére
Nem, nem foglalkozom vírusirtással, vagy legalábbis nem úgy, ahogy gondolod. Ha egy fertőzött gépen kell rendet rakni, akkor lementem a fontos adatokat, aztán format c.
Sok kergetőt kipróbálok folyamatosan, ha újabb verzió érhető el, de erre csak azért van szükség, mert sok különböző kergetőt kell telepítenem ügyfeleknél, és képben kell lennem ez miatt. Én magam azokat használom(rég óta fixen), amik az aláírásomba vannak, plusz Panda IS és ESS. (Több gépem van, több OS)
A legfontosabb védelmem, az a Returnil (ha érdekel mi az, akkor cikk a Logoutom-ban)Ha valaki ésszel netezik és használja a gépét, emellett naprakész az OS/a kergetők/a kiegészítő védelmek, még akkor is bejöhet bármi.
F34R
Milyen gyakran telepíti újra a gépet, vagy szól Neked, hogy gond van? -
válasz
12-es csaj #43867 üzenetére
[link] (Gdata 1985-ben alapítva)
Természetesen ezek a cégek alapítási dátumai, nem pedig az, hogy mikor dobták piacra az első víruskergetőiket.Krystal_s #43881
Nem a NOD-al van baj, hanem azokkal userekkel, akik használják, ugyanis a a döntő többségük warezbubus, és tört NOD termékekkel operálnak.
(A NOD az egyik olyan kergető, amihez könnyen lehet beszerezni "patch"-t, amik kapásból kilőnek bizonyos védelmet, köztük az önvédelmet is kapásból) -
Prill
csendes tag
válasz
12-es csaj #43875 üzenetére
Melyik az a virusirtó (név szerint!) amelyiket mindenki használ és beenged mindent?
-
csaba1203
addikt
válasz
A germán vonalat kihagytad G-Data és Avira is régi öreg motorosok
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #43869 üzenetére
Nem szar az csak jobb/rosszabb , nem mindenki van úgy kiokosítva mint mi ezért mindenki mást favorizál (effektíve neki az a "legjobb" ) Az meg ne rémítsen meg hogy ezt-azt nem detektál amennyi motor annyi találati érték , azt kell használni/od ami neked legjobban bejön
-
F34R
nagyúr
válasz
G-data , Avira , Bittdefender se mai
Nem Ghost Rider ez
egyébként nem értem mire gondolsz a "szutyok" alatt ?
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #43853 üzenetére
A cloud-nak igen , de az összesnek mivel onnan húzza le az adatbázist
Még Avira volna de azt nem csipázod
az hogy a szerverén elemzi azért kell netFire/Soul/CD
Az nem zsenge micsoda database
-
Prill
csendes tag
válasz
12-es csaj #43843 üzenetére
Van még.
ESET Smart Security
Panda Global Protection
Agnitum Outpost Security Suite
VIPRE Antivirus -
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #43843 üzenetére
Szerintem a 7-es fal is elég (Win 7 Firewall Controllal )
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #43841 üzenetére
NOD, Vipre , Outpost
Nah senki nem botránkozik meg az Eset emen
-
csaba1203
addikt
válasz
12-es csaj #43813 üzenetére
Ha nagyon utána keresel tucatnyi videó van róluk a Tube-on.Inkább alsó vagy alsó-közép kategóriát képviselik
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43811 üzenetére
Az av-comparatives teszten nem a fejlődést lehet nyomon követni az Eset SS-nél de persze, hogy Ők is fejlesztenek.
Eddig nincs róla infó, hogy valami gyerek játszóteret(homokozó) vagy viselkedés alapú elemzőt fejlesztenének, majd jövőre biztosan addig is jól működik nekik a ThreatSense és kész! -
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43806 üzenetére
Azt, hogy a legjobbak közt van azt csak a marketing pumpálja az emberek szürkeállományába. Nem mondom, hogy semmire nem jó de azért tudjuk, hogy egy Kaspersky, G Data, Avira , F-Secure, Symantec sokszor jobban teljesít védelem szemszögéből, persze ez szubjektív is lehet.
Ha mindent egybevéve régebb óta megfigyeljük a védelmi programokat akkor az én véleményem szerint az Avira az amelyik szinte mindig hozza a kötelező remeklést. A többiek vagy javulnak, vagy gyengülnek. -
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43804 üzenetére
Úgy, hogy az Eset SS éppen stagnáló állapotban van és ezért nem igazán mutatott javuló tendenciát. Pedig nem változott az éves verziószáma sem az Avast-nak, sem az Eset-nek, tehát mind a két versenyzőnél a legújabb verziót használták elméletileg.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43802 üzenetére
Ha megnézed akkor az Avast kb. 5%-ot ugrott a grafikonon az okt. novemberi időszakban a szeptemberihez képest és talán csak a Norman és a Kingsoft hozta ezt a javulást. Igaz ezeknek volt mit javítani, de pl. az F-Secure vagy az Avira nem is tudott volna annyira javulni mert egyébként is majdnem 100%-on teljesítettek.
Én azt mondom, hogy remek javulás ez az Avast-tól, még a végén lecserélem az F-Secure-t az Avastra! -
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #43800 üzenetére
Szívesen.
Valójában ezt a kérdésedet a készítőknek kellene feltenni.
Ha jól vettem ki az írásból akkor zero day( nulla napos) Exploitokat és kártevőket eresztettek rá a védelemre, na meg kártékony és nem kártékony oldalakat böngésztek és az ESET terméke nem remekelt olyan jól, de azért meg kell hagyni, hogy egyáltalán nem rossz az eredménye. Azért a G Data és az Avira hozta a kötelezőt, bár az utolsó vizsgált időszakban(november) szinte mind javult a felismerésben az előző időszakhoz képest.MÁS TÉMA:
Egy kis olvasnivaló, tanulságos kis cikk.
[link] -
betyarr
veterán
válasz
12-es csaj #43760 üzenetére
tulajdonképpen meg is válaszoltad a kérdésedet.a vírusok,kártevők mindig hamarabb jelennek meg mint az ellenszer rájuk és irgalmatlan mennyiségű malware és egyéb jelenik meg nemhogy naponta,de szinte percenként.ezért jó a heurisztika és ezért olyan háklisak (nem véletlenül) egyesek arra hogy minél gyakrabban frissüljön az adott av adatbázisa/buildje.
-
Pano
addikt
válasz
12-es csaj #43680 üzenetére
Nekem abszolút nincs gondom a digivel.
-
Imi1981
veterán
válasz
12-es csaj #43662 üzenetére
Hát én csak a 5.0 free-t raktam fel neki úgyhogy akkor ha jól értelmezem az még nem kérdezget.Az 5.1 fentebb néztem hogy az még beta úgyhogy az semmiképen nem raktam volna fel neki.De később még az is eszembe jutott hogy az avast-ban van webvédelem és ha jól tudom elég jó úgyhogy ez is az avast mellet szól.
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest