- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
Aktív témák
-
guest
veterán
En a Tyan Tiger 2460 MP dual processzoros lapot hasznalom, 2 db 1.4 GHz-s AMD Athlon XP 1600+ -sszal, es 1 GB DDR2100 RAM-mal. Nem igen lehet tulhajtani, de nem is nagyon muszaj, mert repul mint a szel. Azonkivul meg egy nagyon stabil alaplap.
Elotte par evig egy Tyan Tiger 1832DL hasznaltam, ketto Intel PII 350 MHz, es a Tyan -nel nagyon jo tapasztalatom van/volt.
Udv. -
guest
veterán
Mármint úgy értem, hogy ÍGY (magasabb áron) is elfogy! :))
-
guest
veterán
Most mindenki várja a GA-7VTXH lapot! Bízva abban, hogy csak pár ezer forinttal lesz drágább! Az árlista szerint legalábbis! :) Hozzáteszem, hogy a forgalmazó helyében annak is felemelném az árát a helyükben, sőt jobban, mert így el fog fogyni 1-2 héten belül akár 50 db is! :DD
-
guest
veterán
most vettem a gigabyte GA-7VTXE-ből, és sajna tényleg feljebb tornászták az árát, .. és szerintem, ha elfogy tutti drágább is lesz .. amúgy a listával ellentétben (és a sima VTX-el is) nincs rajta 4csatornás creative chip csak a helye .. sajna csak egy AC97-re tellett, .. nem mintha használnám, de ha majd eladom jobban elment volna :)
-
Szerintem a legjobb a nForce420-D lesz csak hát mennyiért ?!
Meg persze ott a SIS745 ami még okozhat meglepetést...
Most viszont tényleg a legkiforrottabb a KT266A és az egyik leggyorsabb is... -
-
guest
veterán
Szasztok
Lenne egy 4hetes AsusA7A266-om, 38e-ert, bolti garival ...
(bocs hogy igy aprohirdetek:), de vmennyire talan thema)
mail: zecc@freemail.hu
byeS -
tr00p3r
addikt
Sztok,
Nekem van egy MSI K7 Master alaplapom eladó. ' hónapos, originál dobozában és még nem volt beépítve!! Állítólag király stabil, ne hiába server alaplap!! :)
tr00p3r -
wallace
tag
Kedves Guest!
Nincs abban semmi gusztustalan, hogy leírjuk a nagyker árakat, mert nincs mit szégyellnünk.Mindenki nagyon jól tudja, hogy milyen kis haszon van a számítástechnikai cuccokon.Nézd meg inkább a plázákban és egyéb bevásárlóközpontokban székelő ruházati boltokat, hogy ők milyen százalékot raknak az áruikra.(50-100%)Aki pedig még azt a kis hasznot is sajnálja a szám.tech kiskereskedőktől amilyük van, az csináljon maga is boltot, ozt jóccakát.(Majd megtudja, hogy mennyi árut kell megforgatni, ahhoz, hogy megéljen. :( )
Más:
A CHS-től most tudtam meg, valszeg a héten megjönnek az MSI KT266A-s lapjai.Ha valamit megtudok jelentkezek.Ja és az alapverzó ára kb a régivel azonos lesz. -
guest
veterán
Szia Parci & others! :)
Szóval lehet már kapni a Gigabyte GA-7VTX-E lapocskát! Rendeltem is 3-at, pedig még csak én meg a haverok szóltak eddig, hogy kell, sz'al szerintem még ma el fog fogyni a maradék a CHS-nél! Rossz hír, hogy kicsit drágább lett a lap (kb. 3 rugó áfásan)! Mivel gusztustalannak tartom, hogy a nagyker árakat írják be, ezért nem írok be árat inkább! :D -
guest
veterán
Ja!
Én vagyok a 47-es és a 49-es, de a 45 ki lehet? -
guest
veterán
(és miért ugyanaz a 45-47-es hozzászólások IP-je? )
Arra én is kíváncsi lennék, mivel egyedül vagyok a masina előtt, és nincs proxy sem! -
Gunyoros vagy, guest, de spec pont rosszkor lett rossz az májad, mert jövő héten teszteljük a Gigabyte KT266A lapját :D
(és miért ugyanaz a 45-47-es hozzászólások IP-je? :D)
Epox 8KTA+ nagyon jó lap, de a SiS 735-ös cumók minden AMD 760-ast levernek alapból... ami a tuningot illeti, egyelőre nem tudok nyilatkozni, de jövő héten rajtol egy AMD DDR shootout első részeként 4db 760-as lap tesztje, melyben az Epox is benne lesz (van)... szori, hogy nem vagyunk elég gyorsak, így is majd besz*runk... -
guest
veterán
ECS K7S5A vagy Epox 8K7A+ alaplapot vegyek??
Ki tudna tanácsot adni?
Az árkülönbség nem igazán zavar, csak azt szeretném tudni melyik a jobb! -
guest
veterán
Epox 8k7a+ olcsóbb a Gigabyte 7DXR-nél, de én a kettő közül Gigabyte-ot vennék, mivel láttam mindkettőt működni! :))
Folyamatosan figyelem a neten a CHS raktárát! Majd csak feltűnik a GA-7VTXE! Persze nem érdemes összehasonlítani majd az MSI-vel, nehogy a Gigabyte legyen a jobb! Hogy nézne az ki itt? :DD -
Ystee
csendes tag
És mit szóltok az EPOX 8k7a+ -hoz? Én ezt néztem ki, mert ezt olyasmi stabilnak néztem tesztek alapján, mint az MSI-t és tuningolható. Van valakinek tapasztalata?
-
Kaczor
csendes tag
Még valami: A CHS-nél nem csak viszonteladókat szolgálnak ki? Ha nem, akkor milyenek az áraik? Nagyon nyomjátok őket... ;)
Csá -
Kaczor
csendes tag
Sztok!
Parci: Kösz a választ. ASUS A7V alaplapom van, úgyhogy nem kötögetném a proci lábát. Viszont miért van az, hogy az alaplap dobozára 200MHz FSB van írva? Addig lehet felhúzni? És mi a helyzet a feszkóval? Arról sehol nem találtam leírást, hogy az egyes beállításoknál milyen feszültség ajánlott...
A másik, ami fáj, hogy csak 1 GHz-ig lehet beletenni procit. A legújabb Athlonok milyen tokozásúak? Melyiket érdemes venni szerinted?
Utolsó kérdés: érdemes-e SDRAM-ról DDR-re átállni? Kifizetődő az ár/minőség szempontjából?
Köszi, hálás vagyok a segítségért.
Üdv -
Atuspapa
csendes tag
válasz
FollowTheORI #35 üzenetére
A CHS-ben lehet kapni a GA 7VTXE, ráadásul 24 330 Ft+ÁFÁba kerül, ami nem rossz ár !!!!!!
-
guest
veterán
Mellékesesn az AMD761 lapok közt is a Gigabyte tarolt! Valaki tunningolni akar és van aki meg ALAPLAPOT akar venni! :))
-
guest
veterán
Én is Gigabyte GA-7VTXE lapot akarok venni, most a hónap végén! Elvégre meg kell alapozni a dolgokat! CHS RUUUUUUULLLLLLEEEEEEEZZZZZ :DD
-
guest
veterán
Én már megrendeltem a Gigabyte GA-VTXE tipusú lapját.Egyébként a CHS-ben(nagyker) lehet(ne) kapni,de még nem érkezett meg.Azt mondták,hogy a héten megjön.Remélem.Ja az ára nagyon kultúr: 24 ezer + sarc környékén lesz.Persze ez nagyker ár.Mindenesetre a SIS735-ös chipsetjét legyalázza a VIA KT266A,szóval születőben az új bajnok.Megjegyzem most Abit KT7A lapom van.Csak rev1.3-as.... No comment.
-
Shuttle -ről azt írják hogy nagyon jó külföldön, találkoztam már ilyen gyártótól alaplappal és stabil meg jó volt, de semmi különös...
Szerintem érdemes venni olyat is csak hát a JT -nél azt mondták legalább 1 hónap, de lehet hogy idén nem is lesz ilyen, pedig nagyon kéne...
(Én pl egy AK31 V2.0 -át (KT266) akartam venni, de inkább várok vele hátha lesz valamilyen KT266A -s lap mégis valahol...) -
Ja hol láttad a GA VTXE -t ?
Nem kevered a VTX -el ?
Ha mésem akkor légyszi írd meg hol kapni VTXE -t. -
Mixi
csendes tag
Érdekes, hogy az Iwill senkinek nem jut eszébe...
-
guest
veterán
és mi a vélcsitek a shuttle spacewalker ak31-ről?? /ddr sd softmenü 2 év gari kt266.../
-
Atuspapa
csendes tag
Az ecs alaplapja, úgy halottam nem igazán tuninglap, de lehet, hogy tévedek.
-
Proci órajele = FSB * proci szorzója.
Duron 700-asnál ez 100MHz * 7. Az FSB tehát 100MHz (igaz, az Athlonos lapok EV6-os, tehát DDR FSB-t használnak, azaz 100MHz-en működve dupla mennyiségű adatot szállítanak).
Vagy az FSB-t, vagy a szorzó kell növelni, és akkor a szorzat, tehát a procid órajele (sebessége) növekszik. Az A7V lap kb 110MHz-ig húzható FSB-ből. Az már 770MHz. Ha tovább akarod húzni a procit, akkor a szorzót is át kell állítanod, amihez egyrészt az kell, hogy a lapod tudja ezt (DIP kapcsolókkal a lapon, pl), másrészt a proci felületén az L1-es jelölésű kis "hidacskáknak" (4 pár) összekötve kell lenniük. Ehhez egy grafitceruzát használhatsz... csak óvatos légy, párosával kell összekötni a pontokat (szemközti pontokat, tehát), ha bármi mást csinálsz, egyben zárlatot is csinálsz, és kihalhat a lap és a proci is.
Ha mindezt nem szeretnéd eljátszani, akkor ajánlott egy tuning lap beszerzése. Abit KT7E, ASUS A7V133, Iwill KK266, MSI K7T Turbo, vagy DDR fonton pl ECS K7S5A, ez utóbbi 20 rugóért vihető, és gyorsabb, mint bármi (kivéve a most debütáló KT266A-s lapokat...).
Hajrá :). -
guest
veterán
Most néztem meg a komel árlistáját. A DTK alaplapok jó drágák, ECS-t meg nem hirdetnek :(
-
Atuspapa
csendes tag
A gigabyte-nak már lehet itthon kapni a KT266A-s alaplapját.
GI GA-7VTXE
Érdemes lenne ezt kipróbálni, szerintem elég jól mehet. -
Barton
senior tag
Szerintem az MSI KT266A-s alaplapja vinni fogja pálmát sebességben az tuti látva a konkurencia oldalait.
De azért ez a legjobb, mert ez hazai és jó is !
Nagyon megszerettem ezt a szájtot !
Ár/Teljesítmény viszonyban szerintem az ECS K7S5A most a nyerő itt Magyarországon.Viszik, mint a cukrot!
Én is veszek egyet.(Szeretem sz édességeket) -
Kaczor
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek nekem? Nem vagyok teljesen láma a gépekhez de egy picit elmaradtam a témában. Nincs valami olyan írásotok, ami a tuningot ismerteti, meg az FSB-t, meg a proci feszkót, meg ilyeneket?
Egyébként én is egy ASUS A7V boldog tulaja vagyok, akkor most milyen jumperről volt szó? Próbáltam feljebb húzni de se kép se hang volt az eredmény: csak azt a 700 MHz-et tudja, amin a procit vettem... Sztetek meddgi lehetne biztonsággal húzni ezt a 700-ast egy ilyen alaplapban?
Bocs a láma kérdésekért.
Üdv -
guest
veterán
"...ne csigazzon Edlington, mert leharapom a farkát!" :))
-
KERO_SAN
aktív tag
Holnap asszem meg is rendelem:)
Mennyiért lehet eladni egy KT7A-t?
Ha valakinek kell szóljon!
Csak 1 hónapos!
Van rajt gari meg minden:) -
KERO_SAN
aktív tag
hi!
Most őszintén!
Nehéz lett volna leírni mennyibe kerül?
Írjátok már le pls... -
guest
veterán
Jó még az Epox EP-8K7A az AMD IGD4 761 chipset-tel, bár nem a legolcsóbb, de a + változat RAID-es kiépíthetőséget jelent. www.mistral.hu
-
válasz
Montgomery #15 üzenetére
Pár nap, és mi is egyetértünk veletek :)
-
Montgomery
csendes tag
Sziasztok! A Chip-ben volt, hogy a DTK Computer a hivatalos importőre az ECS lapoknak, és ők adnak minden cégnek.(www.dtkcomputer.hu). Én is most vettem egy K7S5A-t, és tuti jó! Szerintem most ez a király, és tök olcsó!
-
guest
veterán
Azért én az ABIT KG7 -es családdal vigyáznék, mert vittünk párat már vissza...
Egyébként egy jobb időszak után kezd újra megbízhatatlan lenni az ABIT legalábbis itt MO-n... -
Vesper
tag
Helló!!!
A legjobb alaplapok a most következő hetekben jönnek ki a via kt266A és az új sis chipsettel.
A régebbiek közűl a legjobb szerintem az ASUS A7M266! -
KERO_SAN
aktív tag
Hi!
Zotyesz!
Kérlek írd le hogy mennyiért vetted a lapot és melyik boltban...Mert ugye annak a bizonyos boltnak több üzlete is van ,és amelyiket én hívtam ott nem volt:) -
OutsideR
aktív tag
Hát elég változatos a paletta.
Az a helyzet, hogy eredetileg az ASUS A7M266-ot akartam venni, de rájöttem, hogy nem lehet a szorzót állítani. -
zotyesz01
tag
Nekem jó is:) Csak van, aki pl az Abit lehetőségeit jobban értékeli.
Az ECS Magyarországon sajnos még nem ismert gyártó. Az egyik híres (hírhedt?) bolt árlistáján sokáig Noname (ECS)-ként szerepelt. Igen, a bolt neve M-mel kezdődik és L-lel végződik :) -
Ambrosius
tag
Én nem nevezném fapadosnak, mindent tud szerintem, amit egy alaplapnak tudnia kell, mehet bele Palmolino, Xp is, az AMD is certifikálta. Nem tuning lap, de nem is kell szerintem. Amenyivel olcsóbb a lap, annyival jobb memóriát/procit lehet bele venni. Az ECS meg a második az eladott lapok számát tekintve.
-
Tammer
csendes tag
Abit KG7-es család. ye.
Igaz, hogy 37.000 Ft, de sejt valamit... -
zotyesz01
tag
Nekem ilyenem van (ECS Elitegroup K7S5A) és nagyon jók a tapasztalataim vele. Gyors és stabil, viszont elég fapados, tuningolni csak FSB-t lehet spéci BIOS kell hozzá. De a legtöbb ember úgysem hiszi el, hogy ennyiért normális alaplapot lehet kapni. Főleg, ha még a gyártó nevét sem hallotta :(
-
guest
veterán
Szerintem éersdemes volna mindenkinek egy pillantást vetni az új SIS735-ösre. Elitegroup csinált vele egy lapot, hát eléggé odavágott a AMD760-nak,meg a VIA-knak is.És a ECS lap ára kb.:20000+ÁFA. Geri.
-
guest
veterán
Nekem szintén, csak Raid nélkül. RULEZ!
-
OutsideR
aktív tag
Hi All!
Alaplapvásárlás előtt állok, és szeretném megtudni, hogy szerintetek melyik lapot érdemes megvenni.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged