Hirdetés
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thom95
tag
válasz
GegeWarrior
üzenetére
Csatlakozom, érdekes volt végig olvasni ezt az egészet, nekem van egy PS4 itthon, egy 1080p gaming alkalmas pc is, pont a leírtak alapján, kinn a nappaliban, egy tv-re kötve mind a kettő, egy z906-al megtámogatva, de sose agyaltam azon hogy melyik jobb, egyszerűen szeretem mind a kettőt. Amennyiben egyiktől megválnék hiányozna a másik, volt hogy csak pc volt, volt hogy csak PS, de így sokkal jobb, ha mind a kettő van
+1 az én két éves gyönyörűségem Fifánál, ha lövök egy gólt csak úgy kiabálja, hogy GÓÓÓÓL
-
törölt tag
A Spider-Man 2 után nem túl sok biztosra vehető nagy cím van, ami 2024-ben kijöhet, talán a Tsushima 2, Wolverine (szerintem ez is inkább 2025) ha a fejlesztési időket figyelem vagy valami a Bendtől. Valami azért biztos lesz, kisebbek szintén.
Ez az időszak, ami jön (meg ami már van egy ideje), a recessziós várakozásokkal erősen a remastereknek, remake-eknek, portoknak kedvez, mert minden cég "spórolni" próbál (már amelyik nem csődöl majd, vagy amit fel nem vásárolnak, mert ilyenből is lesz bőven - természetesen nem a Sony-ra gondolok), a lehető legkisebb költség mellett beszedni a zsét.Ez alapján szerintem a nagyobb címekből is több port jön majd 2024-ben is PC-re, mint új exkluzív PS-re. Az év eleji Forbidden West mellé egy Tsushima, Last of Us 2, Demon's Souls, év vége felé egy GoW Ragnarök simán becsúszhat.
-
válasz
üzenetére
Van, bar egyre kevesebb. Mondjuk nem segit a dolgon, hogy egy darab valamirevalo ex jatek nem jott meg iden, mikozben meg PC-re adogattak ki a dolgokat azert. Szoval... Tok jo hir lenne, ha azert lenne egyre kevesebb ilyen, mert minden megjelenne jo minosegben PC-re is PS-el egyidoben, de sajnos nem ez a helyzet, hanem az, hogy PC-re folytattak a regi cimak kiadasat, a PS meg nem kapott lofasz ex cimet se iden.

Remeljuk jovore jonni fognak jatekok boven.
-
Mezcal
addikt
PC only rts fps, a többire konzol.

-
törölt tag
"Igazabol inkabb a forditottja igaz: Olyan jatek van, aminek annyira jo a sztorija, hogy egyutt akarjuk jatszani, ami csak PS-re van. Szoval egy PS kene igy is-ugy is."
Van még egyébként ilyen? Nem is tudom, mi maradt még, Last of Us 2, GoW Ragnarök, Ghost of Tsushima, Bloodborne, Demon's Souls... Bár ezek sem a tipikus "jó a sztorija és a feleségemmel meg a lányommal játszom" játéknak tűnnek, de nem zárnám ki a lehetőségét. Mikre gondolsz például?
-
PS a nappaliban van, a TV alatt, a TV szekrenyben, az erosito mellett.
A gepek meg a nappali melletti szobaban, a dolgozoban.
Igy a csalad ha ugy van, tud a nappaliban TV-zni, en meg a dolgozoban dolgozni/jatszani/zenelni/akarmi.Amikor nagy ritkan meg olyan van, hogy gepet kell a TV-re dugni, ha jatekrol van szo, lanyom lehozza a gamer laptopjat, vagy ha nem jatekrol, asszony kis Acer laposat odarakjuk a TV ala es kesz, van erre a celre egy kobortyukbel hdmi kabel kilogatva.

De ilyen nagyon nagyon ritkan fordul elo, gyakorlatilag csak akkor, ha olyan jatekrol van szo, ami nincs PS-re, de annyira jo, hogy egyutt akarjuk jatszani ugy, hogy jar a kontroller kezrol kezre. Eddig csak az Ori volt ilyen. Mas jatekot meg nem sikerult talalni, ami nincs PS-re, de van ertelme a nappaliban, TV-n jatszani, egyutt.Igazabol inkabb a forditottja igaz: Olyan jatek van, aminek annyira jo a sztorija, hogy egyutt akarjuk jatszani, ami csak PS-re van. Szoval egy PS kene igy is-ugy is.
FPS meg RTS jatekot meg stb-t meg jatszok a PC-n, egerrel-billentyuvel, ahogy azt illik.

-
törölt tag
"17 év alatt újságból kapott kódokkal tudtam csak játékot hozzáadni ingyen"
Akkor szimplán nem jól csinálod, mert már csak ingyen behúzott játékom van annyi, hogy a büdös életben nem érek a végére. Azok, amik PS Pluson ingyenesek (bár ha jól tudom, ehhez aktív subscription kell, tehát amikor nincs subscriptionöd, nem tudsz velük játszani, PC-vel ellentétben, ahol bármikor, de javítsatok ki, ha tévedek), azok általában vagy ingyen jönnek Epic-re, vagy valamelyik HB Choice-ben tűnnek fel (vagy már voltak) előtte, amit mostanában 5-6€-ért lehet behúzni összesen 8 játékkal.opr: Én letudom, amit akarok, aztán játszok, Minimális előrelátás, aztán odaviszem és ottmarad.
Természetesen azzal nem szívatnám magam, hogy oda-vissza hordozom, eleve nem is látom ebben a logikát egy napon belül. A munka-játék-munka-játék-munka szekvenciát egyszerűen felbontom egy hosszabb munka, majd egy azt követő hosszabb játék részre.
Nem tudom pontosan milyen munkát végzel, ami teljes napot igényel megszakítgatva és ezt lehetetlenné teszi, de ez azért elég speciális helyzet lehet, nem hiszem, hogy mindenkire jellemző, sőt, még azt sem nagyon, hogy az emberek 5%-ánál többre. 
-
válasz
üzenetére
Hat, ez esetemben azt jelentene, hogy amikor eppen jatszosabb kedvunk van, napi minimum haromszor cihelnem a gepet ide-oda. Ertem en, hogy szerinted ez nem kenyelmetlenseg, meg puhany gyoker, aki nem jar szarni is a hatara gumipokozott 20kg-os toronyhazas desktop geppel, de en inkabb maradok annal, hogy megfogom a kontrollert, megnyomok egy gombot es kesz. Raadasul az se mindegy, hogy mondjuk amig megy a compile, es 100%-ra van terhelve a gep neha orakig, addig is tudok jatszani. Kinek mi. ¯\_(ツ)_/¯
-
Mezcal
addikt
-
törölt tag
"PC-n is játékok vételére, elég megnézni egy-egy nagyobb cím alatt a hozzászólásokat steamen, megy a sírás a drága játékokról. "
Ez max. annak, aki day 1 veszi a bugos, félkész cuccokat teljes áron, vagy még viccesebb, amikor egyenesen pre-order már egy animált trailer után.opr:
A legtöbbel egyszerűen íróasztalnál játszom (RTS, RPG, FPS, stb., amit egérrel játszok), a látványosabb cuccokkal, illetve amit kontrollerel tolok, meg beülök néha a tévéhez. Ez a gépátviteles folyamat, amit leírsz, kb. 5 perc, ami után játszok mondjuk 5-6 órát a nap folyamán, ha olyan kedvem van. A szabad időbeosztás előnye. Mondjuk tudom, ma már ez az 5 perc "fáradozás" egyeseknek megemészthetetlen nehézséget, illetve a "kényelemről szóló teljes lemondást" jelenti, én "valahogy" fel tudom dolgozni.
De ahogy kiscsako írja, ha már eleve úgy tervezi valaki a dolgokat, akkor megoldható még könnyebben is.kiscsako: "Ráadásul Steam/Epic semmivel sem drágább mint a PS Store"
Ráadásul az összes PC-s lehetőséget tekintve még így is ezek a legdrágábbak legtöbbször nem úgy mint egy Fanatical, GMG, stb. vagy a bundle-ök HB-n. (ezek hivatalos viszonteladók, nem szürke) -
kicsako
őstag
A géphez ugyanúgy működik a HDMI kábel mint a PS-hez.. nekem egy hosszabb HDMI kábellel van rákötve a TV-re a gépem, és simán odaülök néha Forzázgatni, vagy könnyedebb játékokat tolni ami jobb kontrolleren.
@Meczal
PS-en a PS plus ad felhőmentést, és online elérhetőséget játékokban, így kb. must have kivéve ha single only játékokkal játszol. Ez PC-n teljesen ingyenes, nem fizetsz azért semmit pluszba hogy játszhass a saját játékaiddal online. Ráadásul Steam/Epic semmivel sem drágább mint a PS Store, sőt szerintem még nagyobb akciók is szoktak lenni. A fentebb említett AAA ingyenes játékokról már nem is beszélve. -
-
Mezcal
addikt
válasz
üzenetére
4 év alatt PS Plus-ra is elmegy 100-200k közötti összeg
PC-n is játékok vételére, elég megnézni egy-egy nagyobb cím alatt a hozzászólásokat steamen, megy a sírás a drága játékokról. A PC-t nem fejlesztem már, 5 éves és komoly játékra már nem jó, a tegnap megjelent CS2 borzalmasan fut rajta. Két PS árát kéne bedobnom rá, hogy jó legyen

-
törölt tag
Felszámolhatom éppen a Game Pass-t, ahogy olvasgattam ilyen havi 300Ft-ért húztak be sokan évekre belőle. (én nem szórakoztam ezzel) Legyen mondjuk 15.000-20.000 Ft 4 évre.
Ne beszéljünk a heti ingyenes Epic játékokról (köztük AAA-k, illetve akár PS exkluzívok, mint pl. a Death Stranding), a random ingyenes játékokról Steamen, Gogon vagy éppen UPlayen, az 5-10$-os bundle-ökről amikben sokszor pár hónapos, 1-2 éves nagyobb címek is vannak 5-8 másik játék mellett. Gondolom ennek mindnek megvan az ekvivalense PS-en. 
A kényelmesebbet arra írták, hogy "kanapéról" meg hasonlók, amiben semmi nem akadályoz PC-n sem, szóval nem állja meg a helyét. 2-3-4 év az exkluzívoknál? A Forbidden West Complete most jön októberben PS5-re, év elején meg PC-re, a DLC-je is kb. fél éve jelent meg, szóval a 2024 eleji megjelenéssel az is 1 éven belül lesz. Last of Us Remake is jött egy éven belül. Returnal kevesebb mint 2 év. Egyre csökken ez az idő.
Az exkluzivitás mostanra ez alapján egy vicc.Igen, természetesen a 2018-as God of War, nem az eredeti trilógia első része.
-
Kansas
addikt
válasz
üzenetére
"4 év alatt PS Plus-ra is elmegy 100-200k közötti összeg igénytől függően"
Nemtom, én egy fillért nem költök rá - igaz, én nem is játszok online szinte semmivel(csak WoWs), de akkor ennyi erővel számold fel a PC-s GamePass árát is pls... ingyen PC-n se adnak katalógust.Csak épp a PC-n nem lesz elég ugyanaz a hardver, míg PS-en igen, az élettartama alatt.
"Azok meg, amiket sokan írnak (annyittudhminthamillijjóóóspécéh, ekszklhuzhívok, khényelmeshebb), mind bullshit mára, csak berögzültek sokaknál az elmúlt évek alatt."
Az exkluzívok, meg a "kényelmesebb", bizony a mai napig érvényesek(bár sok PS exkluzív 2-3-4 évvel később kijön PC-re, illetve XBOX-on valóban nincs olyan ami PC-re ne jönne), ezt ellensúlyozza a potenciálisan szebb grafika(ha erősebb PC-d van), ha csak olyan ami a megjelenéskor a konzol szintjén van, az egyre kevésbé fogja megugorni még a konzolos szintet is, a szinten tartáshoz is fejleszteni kell időnként.
Mert konzolra a fix hardver miatt lehet optimalizálni, PC-re meg csak úgy nagyjából, és inkább a bugfix a pálya..."annyittudhminthamillijjóóóspécéh" - ez valóban költői túlzás, de ha fenn akarod tartani akonzolos szintet, a 7 év alatt tuti elbaxol vagy 500e-t rá, és akkor buktad a "dehátPCnszebbgyorsabb" előnyt a másik oldalon.
Ami még negatívum konzolon az az ingyenes community modding hiánya, amit nem is nagyon fognak megoldani, mert nem érdekük.
Én azért fenntartok egy közepes PC-t(kb olyat amire te is hivatkozol, 5700X+6700XT), mert nyilván van jó pár játékom ami nincs vagy nem pont úgy van konzolon, de nyilván ez nem várható el mindenkitől, illetve ha ezek a játékok nem lennének, akkor lenne a konzol mellett egy fillérekért vett ex-céges ThinkPad-em, azt' kész.
"de az első részt idén toltam végig, és annál tudom, hogy arra pl. abszolút állt a dolog, amit fentebb írtam az összehasonlításról."
Az nem az első rész, hanem az előző rész. volt korábban is, aminek megjelent PS4-re remake-je, ami vígan fut PS5-ön, de PC-n nincs. -
törölt tag
4 év alatt PS Plus-ra is elmegy 100-200k közötti összeg igénytől függően, abból a VGA upgrade is meglesz.
Egyébként nem értem mire akarsz kilyukadni, a PS5 hardvere az, ami ugyanaz lesz 4 év múlva is (max. valamivel jobban megismerik a fejlesztők, és valamivel jobban optimalizált cuccok jönnek, bár az utóbbi időszak nem pont ezt az irányt sejteti semmilyen téren), a PC-n meg ahogy jönnek ki az új generációs procik és kártyák, úgy kapod meg ugyanazt a teljesítményt egyre olcsóbban. (most tekintsünk el a kriptoboomtól, amúgy is egyre nőnek az esélyei annak, hogy a kártyákkal bányászás a korábbi formáihoz és méreteihez mérten offos, és az Ethereum szintjéhez hasonló PoW coin nem lesz)
Pontos összegekről nem fogsz tudni 4 évre előre jósolni most amúgy, főleg abban az extrém időszakban, ami jön. Lehetnek akkora zakók, csődök, árfolyamváltozások, recesszió, és ezzel együtt a hardveriparon belüli átrendeződés, ami szerintem ezt lehetetlenné teszi. Lesz még itt pislogás rendesen.De így van, az a különbség, amit írtál. Plug and play, és a PC-nél a kezdeti befektetés nagyobb, ami szvsz hosszú távon simán kiegyenlítődik. Azok meg, amiket sokan írnak (annyittudhminthamillijjóóóspécéh, ekszklhuzhívok, khényelmeshebb), mind bullshit mára, csak berögzültek sokaknál az elmúlt évek alatt.
Sidorovich: Ebbe nem tudok és nem is akarok belekötni, elhiszem a HDR dolgot. Ragnarök még nincs PC-n, de az első részt idén toltam végig, és annál tudom, hogy arra pl. abszolút állt a dolog, amit fentebb írtam az összehasonlításról.
-
Kansas
addikt
válasz
üzenetére
"Nem akarlak elkeseríteni, de RT performance mode-ban 1440p a max, ami néha még 1080p-re is dropol, felskáláz. Néha trükközik azzal, hogy reflectiont skáláz fel, stb., a lényeg, hogy a natív 4k60-tól mocskos messze van."
Igen, jó pár pozitív kivétellel kb. ez van most.
A PS5-ön 4 év múlva is ez lesz, de szerinted az a PC ami 4 év múlva az akkor aktuálisan megjelenő játékoknál tudja majd ugyanezt, mennyivel lesz erősebb/drágább annál, ami most tudja ezt(RT: 4K skálázva, Med-High setting, fix 30fps, no-RT: ugyanez csak skálázás nélkül/kisebb skálázással és/vagy fix 60fps)? 1-2 konzol ára elmegy még minimum egy VGA upgrade-re addig...De mindegy is, nem ez a különbség, hanem za hogy a konzol egyrészt valódi budget gaming friss AAA vonalon, másrészt valódi "plug@play", a PC gyakran inkább "plug@pray", ha nincs haladó mókolási tudásod, időd és hajlandóságod... de nyilván annak is megvannak a nem elhanyagolható előnyei.
A troll meg troll marad, főleg, ha etetik... -
válasz
üzenetére
Én most a God of War Ragnarök-öt kezdtem el, Performance módban nyomom, ez 1440p-4K között változtatja a felbontást (felskáláz ha natív 4K alá megy), fixen 60 FPS-el. Baromi gyönyörű a játék.
Nem mennék el egy fontos dolog mellett, ez a 60 FPS "locked", azaz úgy van kitesztelve, optimalizálva ez a szint, hogy szinte bármilyen jelenetnél megvan ennyi, nem esik be mondjuk 40-re ha több ellenség van a képernyőn vagy robban valami harc közben. Ugyanennek a megfelelője PC-n ugye a 99%-ban minimum (és nem átlag) 60 FPS, 60 FPS-re cappelve mondjuk V-Sync-el.
A másik dolog, amivel nekem meggyűlt a bajom gamer PC-n, az a HDR működésre bírása. Ez minden dráma nélkül automatikusan, jól működik konzolon, szinte minden játékban. Nekem Windows 11-en nem sikerült a HDR-t bekapcsolnom, ugyanezen a megjelenítőn (LG C2 OLED), ugyanazzal a kábellel gond nélkül ment PS5-ről.
A jól működő, kalibrált HDR (hát még a Dolby Vision) többet tesz hozzá szerény véleményem és tapasztalatom szerint a látványhoz, összképhez, mint a high helyett ultra textúra, vagy az 1440p-ről felskálázott helyett natív 4K.
Az nem kérdés, hogy PC-ből többet ki lehet hozni, főleg ha az ember pénzt és utánajárást nem sajnál, de 185.000 HUF-ért amit a PS5 tud pl. ennél a játéknál: 1440p-4K fix 60 FPS, gyönyörű HDR és mindez működik out of the box, mindenféle beállítás, szarakodás nélkül, szerintem nem egy rossz ajánlat. Még ma sem, de 2020-ban még jobb volt.
-
törölt tag
"Spiderman MM natív 4K60 PS5-ön."
Nem akarlak elkeseríteni, de RT performance mode-ban 1440p a max, ami néha még 1080p-re is dropol, felskáláz. Néha trükközik azzal, hogy reflectiont skáláz fel, stb., a lényeg, hogy a natív 4k60-tól mocskos messze van. A Quality mode meg 30 fps. Ahogy már kétszer írtam, egy nagyjából 350k-s konfig, amin konzolekvivalens beállításokkal játszhatsz. Nem 200, mint a PS5, de nem is egymillió, mint ahogy néhányan írják a topic-ban a baromságukat.
"17 éves Steam-em van, ne akard már nekem megmondani, hogy milyen a játékok nagy része az áruházban."
Nem tudom, hogy nézed azt az áruházat, mert ahogy mondtam, a néhány (és egyben napról napra egyre kevesebb
) PS exkluzívot leszámítva ugyanazok a játékok vannak, mint PS-en, meg még legalább 5-ször annyi, ami nincs PS-en. Hogy ez valakinél hogy jön ki kevesebbnek, az biztos valami olyan egészen sajátos életszemléletet igényelhet, amit rajtad kívül csak kevesek érthetnek meg. 
"Utóbbi alig fut az 5 éves gépemen, ami többe fájt, mint a PS5."
Ez megint szuper megállapítás, hogy valami 5 évvel ezelőtt többe került és gyengébb, mint egy mostanában vásárolt PS5. De az semmi, az én 20+ éve vásárolt Pentiumom sem volt sokkal olcsóbb, és azon milyen szarul futnának most a dolgok. Komolyan vazze...
-
Mezcal
addikt
válasz
üzenetére
GT7 natív 4K60
Spiderman MM natív 4K60 PS5-ön. Nem látom a 185 ezres konfigurációt, ami PS5 teljesítményre képes, de ha nem tudsz ilyen gépet (új, bolti, garanciás) összeállítani, akkor ne süketelj tovább. 
17 éves Steam-em van, ne akard már nekem megmondani, hogy milyen a játékok nagy része az áruházban. A legjobb játékai multiplatforomok és az xbox-ról ps-ről átirtak. Ja meg van CS és a kedvencem AoE. Utóbbi alig fut az 5 éves gépemen, ami többe fájt, mint a PS5.

-
törölt tag
"185-ért vettem a PS5-öt még eredeti áron, ennyiért dobj össze egy gépet, ami viszi a legújabb gémeket 4K-ban"
A "viszi a gémeket 4k-ban" az mindig nagy hozzáértésre utal, ilyeneket ugye nem kell számításba venni, hogy felskálázással vagy anélkül, 30 vagy 60 fps-sel, konzolekvivalens beállítással vagy maxon, amit konzolon soha nem fogsz látni, melyik játékban, mert ott is nagy a szórás, stb. Írtam, 350k kb a hasonló szint. Ebben egy RX 6700XT van kb.
Ez amúgy szinte már standard, hogy összehasonlítják a PC-s, ultra, felskálázás nélküli, max RT-s teljesítményt, amihez minimum 60fps-t várnak, mert ez a "fut rajta"; a konzolos, sokszor felskálázós, high 30 fps-sel, mert ez mindkettő "négykáhh".
"Van steamem is sok játékkal, hiába ingyenes az online játék, szerényebb a felhozatal, még a régi ps címekkel is. "
Hogy lehet szerényebb PC-n a felhozatal, mint PS-en, miközben PS-en a játékok száma a töredéke annak, amivel PC-n játszhatsz?
"A steam játékok nagy része konkrétan hulladék kategória"
Ez a mondat annyi szempontból orbitális téveszme, hogy egyszerűen értelmet adni is nehéz neki, hogy egyáltalán mit akarsz közölni.
Sorold már azokat a játékokat, amik kritikailag/közönség által elismertek, és játszhatsz vele PS-en, de PC-n nem. 10-15 alatt lesz a száma, és valószínűleg a legújabb exkluzívokat fogja tartalmazni, amik az utóbbi néhány évben jöttek ki. Ha ezzel megvagy, én is leírok majd 100 olyan játékot, ami népszerű, populáris vagy kritikailag elismert, amivel PC-n játszhatsz, de PS-en nem. Abból a szerény felhozatalból.
Steamen (és ennél több a PC, mert van, ami Steamen nincs ugyan, de ettől még van PC-n) 50k+ játék van Steamen, PS-en meg valahol 10k alatt (ha jól látom neten, ez az összes PS-en együtt) -
Mezcal
addikt
válasz
üzenetére
185-ért vettem a PS5-öt még eredeti áron, ennyiért dobj össze egy gépet, ami viszi a legújabb gémeket 4K-ban. Van steamem is sok játékkal, hiába ingyenes az online játék, szerényebb a felhozatal, még a régi ps címekkel is. A steam játékok nagy része konkrétan hulladék kategória

-
-
törölt tag
350-ből lehet egy pöpec, teljesen új gépet építeni szemben a 200-220k-s PS5-tel, fél millió forint csak akkor, ha még durvább kártya/legújabb proci kell (bár szerintem egy Ryzen 5 5600 vagy Ryzen 7 5700X felett az emberek nagy részének már abszolút overkill). Ez a cryptóláz tetején még okés érv volt (bár akkor PS5-öt sem nagyon lehetett kapni), ma nem igazán, tényleg csak akkor ha abszolút semmire nem használnád a PC-t. Bár 1-2 év után ugyanott leszel ha van PS Plus, PC-n ugye ilyen otrombaság, hogy az online játékért fizess még pluszban, nincs. Bármikor játszhatsz géppel is a kanapén kényelmesen ülve, TV-re dobva, én néha pl. szoktam.
A többi érvre a topic-ban:
Az exkluzivitás mint tényező majdhogynem teljesen kiesett mára, ezt gondolom nem kell ecsetelnem. Már az is vicces, hogy ezt valaki egyáltalán megemlíti manapság.
Ez az évről évre szarakodás a géppel... Nekem az a munkaeszközöm több dologra is, mégsem szarakodok évről évre vele, nem tudom más mit csinálhat.
Ezek olyan brutális cuccok már szinte mindenre, hogy egy szűk rétegen kívül, akinek kb. minden másodperc számíthat a munkájában, nem tudom, ki az, akinek állandóan up-to-date a legújabb hardverek kellenek.Driverekkel nincs mit szórakozni, feldobsz egyet, amit stabilnak tartasz, és hónapokra megvagy. Néha ha valamelyik aktuális cuccodhoz kell új, felrakod. Az elmúlt 10 évben kb. 3-4 játék volt összesen, ami miatt drivert kellett cserélnem korábbira valami probléma miatt.
A konzolnak most akkor van létjogosultsága, ha csak játszol és zéró affinitásod van arra, hogy azon túl, hogy elindítod a játékod, másra is használj egy gépet.
Aurasync: Akkor meg lehet próbálni Starfieldezni PS-en.
(ha már az exkluzivitás úgyis téma volt) -
Raymond
titán
Latom Pikari-nak megint sikerult szetbarmolni egy topic-ot
-
polo493
tag
azért a pókember 2-re kiadhattak volna valami új slim verziót beszélnek róla de mikor jön?
-
Mindenben igazad van, kiveve abban, hogy egy konzolgeneracio 4-5 ev.
Egy konzolgeneracio 7 ev, plusz meg 2 evig altalaban jon ra minden, tehat ha megjeleneskor veszed, akkor egy konzol kibir ket PC-t.
Amugy en is 4-5 evente szoktam frissiteni a gepet, legalabbis eddig igy csinaltam. Most meg a ceg ad top konfigot ~2 evente, amit lehet magan celra is hasznalni nyugodtan, szoval ez most nagyon le fog lassulni. Mas kerdes, hogy ha ingyen van a PC, akkor melyik eri meg jobban, a PC vagy a PS... Haaaaaat... A PS is ingyen volt, azt is a ceg adta.

-
herion
tag
Vacsi közben jó volt ezt topikot végigolvasni, nem unatkoztam
Mai viszonylatban egy 50 ezres low budget PC gyakorlatilag a szenvedésről és a frusztrációról szól, persze csak akkor, ha nem az NFSU2 futtatása a cél. Kikapcsolódni és szórakozni nem igazán fogsz mellette, inkább ideget nyelni.
Viszont az sem igaz, hogy évente kellene cserélgetni a hardvereket. Egy jól összerakott PC 4-5 évet simán el van. 20+ éve gamingelek számítógépen, és ez idő alatt 4x cseréltem komplett gépet. Kompromisszum mentesen kiszolgált végig.
Konzolt is általában generáció váltásnál cserélik az emberek, ami szintén 4-5 év szokott lenni.Egyébként ha tényleg lesz érezhető árcsökkenés, és az éhes magyar boltok nem húzzák majd azt be, akkor ha jó árban lesz a PS5, vlsz. beruházok egyre
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Szerk: persze a Forza Horizon 5-öt a PS5 se, elkalandoztam.

Lényegtelen, kismillió példa behelyettesíthető. -
#72 opr, én még szórakozom egy picit
:1. Olyan PC, ami a mai konzoloknál jobb minőségben tudja futtatni a mai mainstream játékokat, amik a mai platformokra jönnek ki, újonnan (ismétlem: úúúúúújan), dobozos kész termékként egyben, előtelepített jogtiszta Windowssal nem hozol ki olcsóbban, mint a konzol ára. A 10 éves irodai PC se nem új, se nem viszi jobban a Cyberpunkot vagy a Forza Horizon 5-öt (csak két példa), mint egy PS5.
2. De, kell. Az OS, driverek, 6 féle launcher frissen tartása már jóval több foglalkozás, mint hogy konzolra kijön 3 havonta egy rendszerfrissítés. És ez csak a szoftveres oldal.
3. Hát nem drága. Nyilván, ha valakinek csak 50.000 forintja van gamingre, annak drága, de azoknak minden az.
4. Felnőtt vagyok (a feleségem is), van itthon PS5 (amúgy PC, Nintendo Switch és Series X is) és mindet imádjuk. Ellentmondás van a mátrixban, héló.
5. De, nagy mennyiségű exkluzív játék áll rendelkezésre. Az, hogy másra is, az nem zárja ki azt, hogy PS5-re is.
6. Már meguntam, de jól szórakoztam...
-
Pikari
veterán
Összefoglalom a konzol pártiak meglátásait a saját platformjukról, ha valaki nem akarná az egészet végigolvasni:
1. Játékra alkalmas PC fél millióba (mások szerint egy millióba) kerül. (nem igaz)
2. Minden évben foglalkozni kell a számítógéppel, ezért jobb a konzol. (nem igaz)
3. Olcsó (nem igaz)
4. A gyerekek elvannak vele: igaz, nekik való.
5. Play Station 5-re nagy mennyiségű exkluzív játék áll rendelkezésre (nem igaz, PC-re és Androidra állnak százezres nagyságrendben rendelkezésre exkluzív játékok).
6. A 370 ezres GF 3070-es PC jövőre már elavult lesz olyan formában, hogy cserélni kell. Nem lesz az. -
válasz
Sidorovich
üzenetére
En rohadtul elvezem ezt most. Reg lattam valakit ilyen tempoban beszaladni tatott szajjal, csukott szemmel, full erobol a faszerdobe.

-
Azt mondtad, PC siman kivaltja a PS-t olcsobban. Erre irtam, hogy akkor hajra, mutasd. Azota terelsz. Ha a PS-t akarod kivaltani, olyan vas kell, ami mostantol 6-7 evig elviszi a megjeleno fontosabb cimeket, tehat az AAA jatekokat. Mert erre veszik az emberek a PS-t.
Szoval hajra. Bizonyitsd az allitasod, ne csak terelj.
-
Hagyd. Csak egy 50.000 forintból összekukázott 10 éves PC lehet a jó megoldás mindenkinek gamingre, mert megy rajta kismillió indie, hentai vagy egyéb 10 éves játékok. Sőt, a rossz PC játékok sorozatát is végig lehet nyomni rajta. Meg lehet rajta PS3-at Nintendot, stb. emulálni, persze kis utánajárással, hackeléssel, amihez nyilván mindenkinek megvan a tudása és véletlenül se töltötte volna ezt az időt is inkább játékkal.
Ha valaki meg egy mai játékkal játszana, netán 20-nál több FPS-el és nagyobb felbontásban, az egyszerűen ne akarjon ilyet, mert Pikari nem érti az ilyesmit.

-
Pikari
veterán
Steamen nem csak AAA játékok vannak. Én általánosságban játékokról beszéltem, amiknek egy kisebb részhalmaza az AAA. Szűrni az alapján, hogy mi az AAA, meg mi nem az AAA, nem lehet a steamen tudtommal. Jelenleg 100 ezer körüli játék érhető el publikusan steamen pc-re. Ezen felül van még plusz ennyi, ami régebbi, és nincs listázva különféle okokból kifolyólag.
-
Nagyon egyszeru.
PS3: PS4 megjelenese utan meg 3 evig kapta a AAA jatekokat.
PS4: PS5 megjelenese utan meg 2 evig megkapott minden jatekot (kiveve talan 3 PS5 ex cimet, de lehet annyi se volt), a harmadik evben (most) megkapja a AAA jatekok nagy reszet.
PS5: 2020 ev vegen jelent meg. 7 eves a konzol ciklus. Utana meg minimum 2-3 evig meg fogja kapni a cimeket ez is, mint minden masik konzol. Tehat megveszed most, 2020-tol szamitva 7+2 evig megjelenik ra minden is, utana ev mar picit neccesebb, de azert nem fajdalommentes. Ez akarhogy szamolom azt jelenti, hogy mostantol szamitva 6-7 evig le vagy tudva.Mutasd meg legyszives azt a 2020 ota megjelent tobb szazezer AAA jatekot a steamen, ami nincs konzolon. Tenyleg baromira erdekel.

Amugy azt vagod, hogy osszesen nincs tobb szazezer AAA jatek, meg akkor sem, ha a pongot is annak vesszuk?

-
Pikari
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
A moderátorok azokat vágják ki, akik szabályt szegnek, például ha másokat okostojásnak nevezel (mint ahogy a fentebbi hozzászólásban tetted), az nem segít rajtad.
-
Pikari
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Nem tudom, te kiemeltél egy játékot, ami számodra érdekes.
Én felhívtam a figyelmed arra, hogy mennyi játék van egy-egy platformra, a nagy számok törvénye alapján többség inkább olyan platformot választ, amire nagy számú játék érhető el, mivel azokon lesz megtalálható az a játék, ami egy random ember számára randomra érdekes.
-
Miről nem hallottál? Ez mire válasz?
Ha God of Warozni akarok, hol érdekelnek engem a Steam és Google Pay játékok? Gondolom majd ezelől is kitérsz, hogy tovább trollkodj.
7.8 milliárdnak a 40 millió az hány százaléka? Segítek, kiszámolom neked! 0.6%
A 90.000 négyzetgyöke pedig 300. A banánban sok a kálium.Az egyetlen rejtély, hogy a moderátorok miért nem vágták még ki innen...
-
Pikari
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Nem tudom, sosem hallottam róluk. Hogy fut a play station 5-ön az a félmillió játék Steamről? Vagy az a fél millió játék Google Playről?
Szóbahoztad az emberek 98%-át, hogy az mivel *szarakodna*.
Ss a statisztikákat. Na ide figyelj, én is szeretem a statisztikát.
Play Station 5ből eladtak 40 milliót a debütálás óta. 7.8 milliárd ember él a földön.
7.8 milliárdnak a 40 millió az hány százaléka? Segítek, kiszámolom neked! 0.6%, ennyit érdekel a konzolod. A többi a telefont, és a PC-t választotta. -
- használt, 10 éves, SSD nélküli, szoftveresen nem támogatott
termékeketlomokat hasonlítasz a PS5 új, garanciális árához
- emulálós hackelést (jogilag is minimum szürkezóna) ahhoz, hogy megveszek egy konzolt, egy játékot rá és játszom (segítek ha értetlenkedsz: az emberek 98%-a nem fog ilyesmivel szarakodni)De közben az arcod alig fér be a fórumra...

A 1030-on hogy fut a God of War vagy a Spider-Man okostojás? (megnéztem: 1080p-n, minimum grafikán 23 FPS-el szaggat. Gondolom neked ez egy kis kompromisszum?)
De neeem, te nem trollkodsz...
-
Pikari
veterán
Egy mai PC esetében általában nem a ház, az egér, vagy épp a billentyűzet az árképző tényező. Azt feltételeztem, hogy ezzel illene tisztában lennie mindenkinek, aki ebben a témában véleményt próbál formálni.
Google 1. és 2. találat "i7 irodai pc" kifejezésre. Az egyik 31ezer, a másik 37ezer (alaplap, proci, ram, ház, táp, hűtés, ssd vagy hdd, benne a csomagban).
Ezek small form factor gépek, én inkább normál ATX gépet vennék (azok is ennyibe kerülnek, a példa szempontjából árképző szerepe nincs, csak azért ezt tettem be tanulságul ide, mert ezeket adta ki a google elsőnek).
A 1030 nagyjából 15-20 körül megy hardveraprón, egér+billentyű kombót 2-3 ezrekért szoktak adni, ha esetleg ne lenne otthon. Ha a 720p nem elég, akkor esetleg jöhet egy 1050-es szintén hardverapróról, úgy már viszont 70k körül lesz a teljes költség (ami még mindig nem félmillió forint).
-
Jo, akkor PS3, ki nem szarja le.
Arrol volt szo, hogy PS5 konkurencia kell, maximum azonos arban: Tehat maximum 200khuf-bol olyan valami, amin meg ~7 evig minden megjeleno AAA jatek garantaltan elfut ~kozepes grafikan, megbizhato, kenyelmes, halk, uj, boltbol, garival, nem Ahmedtol a sarkon.
Hogy teljesen fair legyen, az arban ugyan annak kell benne lennie, tehat gep, jo minosegu kontroller.Te allitottad azt, hogy ugyan annyibol, sot, kevesebb penzbol kihozod ugyanazt, meg meg jobbat is, hat akkor hajra. Bizonyitsd az allitasod.
-
ilor14
aktív tag
"Nem kell félmilliót kiadni rá. 50-60 ezerért kapsz olyan random i7-es gépet tokkkal vonóval, amin a játékok 99.99%-a tökéletesen elfut." - Valóban nem azt írtad, hogy mindenre elég, igazad van, de a játékok 99.99%-a azért majdnem minden.
"Ez hazugság, 50k-ból kijön használtan egy i7 2600 meg egy 1030 itt a hardveraprón, hozzá alaplap+némi ram." - Össze-vissza írogatsz te is, ha nem tűnt fel, egyik kommentben 50-60 ezerért kijön már egy random i7-es gép tokkal vonóval, másik kommentben ennyiért kijön egy cpu és gpu, a többi plusz pénz. Ezekkel szerinted az elmúlt évek játékait is "kompromisszumokkal", de elviszi. Az általad felsorolt konfig 720p 30 fps-sel nem tartja stabilan az elmúlt évek játékainál és szerinted ez kisebb kompromisszum azzal szemben, hogy a PS5 4K 30 fps-sel viszi a legtöbb új játékot.
"Amúgy meg, ha már azon vagy fennakadva, hogy ki hova kommentel, én nem láttam még tőled itt a fórumon olyan hozzászólást, ami egy kicsit is ontopik lett volna." - Nem véletlen, mert én veled ellentétben valóban ritkán kommentelek, az elmúlt pár kommentem meg neked szól, mert már nem tudtam elmenni mellette, hogy mennyire el vagy tévedve.
-
Pikari
veterán
Inkább a saját egódon gondolkozz el szerintem az előtt, mielőtt szavakat adsz mások szájába. Nem azt írtam, hogy mindenre elég, az már a te fantáziád szüleménye. Tudsz olvasni ugye? Vagy ilyen csőlátásod van, hogy csak az marad meg a fejedben, ami neked tetszik? Azt írtam, hogy kompromisszumokkal el lehet vele játszogatni, ott van elég egyértelműen.
Végülis minden másnap
Na igen, most egy hétre előre elhasználtam a komment mennyiséget
Amúgy meg, ha már azon vagy fennakadva, hogy ki hova kommentel, én nem láttam még tőled itt a fórumon olyan hozzászólást, ami egy kicsit is ontopik lett volna. Csak ilyen nagy egoista beszólogatásokat, hogy bezzeg ez, az, amaz, amikre reagálni se nagyon érdemes. -
ilor14
aktív tag
Nem a PC vonal volt amiről te írtál, hanem olyan maflaságokról beszélsz, hogy a PC vásárlása olcsóbb (50 ezer forintos PC mindenre elég), mint a konzol. Aki a PC vonallal értett egyet az pont írta #35 -ös kommentben, hogy elhatárolódik tőled.
"Kíváncsi voltam erre a témára ... érdekelt a konzolosok perspektívája" ehhez képest azzal kezdted a threadet, hogy "Meglep, hogy még mindig ekkora érdeklődés mutatkozik ezekre a konzolokra. Számomra rejtély, hogy ki, és milyen felindulásból vesz ilyet. " -
Idejössz, szarrá flameled a threadet, majd írod, hogy csak érdeklődni jöttél, hogy a konzolosok mit gondolnak. Tényleg teljesen máshogy ülsz ezen a lovon, mint ahogy kéne, az ego-d nem veszi észre, hogy csak te beszélsz itt zagyvaságot."elég ritkán írok a fórumra" - Végülis minden másnap, 4500 nap alatt 2500 komment.
-
GegeWarrior
senior tag
Csak a kommenteket jöttem olvasni
Imádom a trollokat, ahogy verdesnek a kis szárnyaikkal, haláli
-
Pikari
veterán
Volt más is feljebb, akik a PC vonallal értett egyet. Sajnálom, ha ez elkerülte a figyelmed, de a világ nem abból áll, amit te személyesen a szemellenződön keresztül érzékelsz belőle. Én ezt pontosan tudom, ezért is voltam kíváncsi erre a témára. És még véletlenül sem azért kommenteltem ide, hogy a hozzászólásaim számát gyarapítsam, hanem érdekelt a konzolosok perspektívája (elég ritkán írok a fórumra).
-
Pikari
veterán
Senki sem rombolta össze, gyerekkoromban volt nekem is NES klónom, haveroknak commodoreja, és egyértelműen jobb játékélményt adott a NES. Aztán ahogy haladt előre az idő, jöttek a Pentiumok, az első 3D gyorsítók, a konzolok már sehol nem voltak a normál számítógépekhez képest.
-
xsjado93
senior tag
Valaki egy xboxos/ps-es/nintendos pólóban összerombolta a homokváradat a játszótéren?
Vagy hova ez a nagy ellenszenv? Ilyen nehéz felfogni, hogy különböző embereknek különböző igényei vannak?
Igenigen, teljesen egy kategória a kettő
két lábon járó példája vagy a Dunning-Kruger effektusnak (amit definiálni sem sikerült rendesen btw
) -
kicsako
őstag
Én aki szintén nagy becsben tartja a PC-t, szeretnék elhatárolódni Pikari írásától. Megértéseteket köszönöm
-
xsjado93
senior tag
Annyi pénzért inkább veszek egy Wii U-t, ami megmókolva viszi az összes prevgen Nintendo címet + ps1 emuláció is megoldható rajta. Meg merem kockáztatni, hogy nagyobb fun factora van a dolognak (legalábbis a tapasztalataim alapján)
igen igen, a számítógépet meg kizárólag antiszociális, zsíros hajú, korpás bajszú, szemüveges vézna emberek használnak, akik még a csajozásban is bénák. Lapozzunk
-
Pikari
veterán
Ez hazugság, 50k-ból kijön használtan egy i7 2600 meg egy 1030 itt a hardveraprón, hozzá alaplap+némi ram. Nyilván ehhez az kell, hogy legyen annyi eszed, hogy tisztában legyél az árakkal, és tudj kompromisszumot kötni. Nem fogja azt az aktuális 20-30 db játékot olyan jó képminőség mellett vinni, mint egy ps5, az biztos, viszont ott vannak hozzá az aktuális pc-s játékok százezrei. Te pedig vettél egy 200ezer forintos műanyag játékszert, amit kisgyerekeknek szánnak, és azt képzeled, hogy boldog vagy tőle.
-
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
Ja csak azt nem veszed figyelembe, hogy míg PC-n közel 1 millába fáj a játék élményed (+ amit később még fejlesztesz) addig nekem elég egy 150k-s konzol 5 évre.
Továbbá ott a Game Pass meg a PS Premium is ha kell több játék.A Sztárfild a jó példa rá hogy a 4090-et is felzabálja mert optimalizálatlan bugos hulladék. Hát ilyen játékokért aztán megéri a PC.
Jó oké több hentai játék van PC-re na.
-
kicsako
őstag
És már megint megy a $oony simogatás
- PC-hez is lehet venni kontrollert. woah. igen, működik Xbox, és PS kontrollerrel is. JA igen, a PC-re is lehet kötni HDMI kábelen keresztül televíziót ha valóban a kanapéról szeretnél játszani
- Driverek? MS automatikusan tudja neked frissíteni a drivereket, ugyanúgy ahogy Xboxra és PS-re is jönnek ki frissítések.
- PC-t sem kell évente cserélni, ez hatalmas BS amit a konzol playerek terjesztenek
- PS-en jelenleg 25ezer Ft éves szinten hogy online játszhass és legyen felhőmentésed. Ez PC-n teljesen INGYEN elérhető.
- Igen tudom, kapsz mellé cserébe havi 2 ingyenes játékot, amit csak addig használhatsz amíg van előfizetésed.. PC-n Epic Storeban és Steamen is folyamatosan vannak ingyenes játékok, amik nincsenek előfizetéshez kötve, ha hozzáadtad a könyvtáradhoz bármikor játszhatóak.
- Utóbbi időben már minden exkluzív (nintendot leszámítva) játék érkezik PC-re idővel, így játékokról sem marad le az ember.Köszöntem a figyelmet
-
GegeWarrior
senior tag
Ez egy elég impozáns szám, remélem összejön.
-
Az a baj, hogy latszik, hogy fingod nincs, mirol beszelsz.
A PS ex jatekok minosege sokszor olyan, hogy PC-re akkor jon olyan jatek, amikor vegre megjelenik PC-n is a PS ex cim, evekkel kesobb.

Mutass mar egy olyan SFF gepet legyszives, amit most megveszek PS5 arban, ujonnan, tehat max 200khuf-ert mindenestol (kontroller/periferia aranak is benne kell lennie termeszetesen, es nem egy olcso fosnak, hanem minimmum DualSense minoseg), es a 7 ev mulva erkezo AAA cimek is el fognak rajta futni ~medium grafikan. Hagyjuk mar. Ez ~4080 kategoria, ami onmagaban 2,5-szer annyi, mint egy konzol.
Amugy pont forditva: A legtobb ember nem akar telepitgetni, forumot turni, beallitasokkal kuszkodni meg egyeb modon baszakodni. A legtobb ember azt akarja, hogy hazaviszi, bedugja, jatszik. Ezt csak egy konzol adja jelenleg. A legtobb embernek a legjobb megoldas egy konzol meg egy olcso desktop vagy also-kozepes, de normalis laptop mindenre, amire a konzol szar.
-
Pikari
veterán
Megveszel egy hardware-t egyszer, es kozel egy evtizedig le vagy tudva vele
A nagy konzolos ismerőseimnek van 15-20 konzola, az egész szoba tele van dobálva velük. Ezekszerint nem érzik magukat annyira lekötve.
PS exkluziv jatekok
PC-re játékok milliói vannak, plusz van emulátor minden 2010 előtt megjelent konzolra is. Egy konzolra jobb esetben van párszáz játék.Talán egy small form factor PC-vel jobban járna a legtöbb ember, mint a konzollal. Azt oda lehet rakni a tv mellé, és ki lehet kiáltani multimédiás és játékgépnek, aztán azt tényleg nem kell egy évtizedig cserélni.
-
Pikari
veterán
Nem értem a gondolatmeneted. PC-re is lehet joystickot dugni, TV-re rá lehet kötni. Nem kell félmilliót kiadni rá. 50-60 ezerért kapsz olyan random i7-es gépet tokkkal vonóval, amin a játékok 99.99%-a tökéletesen elfut. De ha már fél milliót adsz ki, akkor érdemesebb PC-re költeni, semmint játékszerekre.
-
- Olcso
- Kenyelmes (nincs driverekkel baszakodas, nincs settingekkel baszakodas, minden csak siman mukodik es kesz)
- Nagyon kenyelmes tud lenni olyan szempontbol is, hogy bevagod magad a kanapeba es jatszol, nem a gep elott gornyedsz. Hanem egy meg egeszsegtelenebb pozban a kanapen.
- PS exkluziv jatekok
- Megveszel egy hardware-t egyszer, es kozel egy evtizedig le vagy tudva vele
- Tarsasaggal/csaladdal kozos jatek
- Egy extra eszkoz, tehat tud jatszani apa is, meg a gyerek is, ha ugy vanNalunk itthon van PS5, meg nekem egy bivaly PC, meg lanyomnak egy bivaly laptop, es az van, hogy van hasznalva mind. Masra/mashogy jok, de jo dolog a konzol is.

-
Sz.L.
aktív tag
Hajrá, lassan black friday!
-
A 25 millio az biztos, hogy egy evre vonatkozik? Nagyon durva szam, meg PS mercevel is.
-
Pikari
veterán
Meglep, hogy még mindig ekkora érdeklődés mutatkozik ezekre a konzolokra. Számomra rejtély, hogy ki, és milyen felindulásból vesz ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA kibeszélő offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

+1 az én két éves gyönyörűségem Fifánál, ha lövök egy gólt csak úgy kiabálja, hogy GÓÓÓÓL

Mivel a gépet nem csak munkára használom, így egyértelmű volt számomra, hogy olyan helyre fog kerülni ahol rá tudom kötni a TV-re.