- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
a bánya sok éve ugyan káros volt, de az elmult években az AI workload, ami kihuzta alólunk a talajt
kit érdekel pár gamer, ha a datacenter sokszoros áron is vevő bármennyi gpu-ra?
sakk-matt. és valójában még a mostani röhejesen magas ár is nudli ahoz képest, amennyit a "chatgpt" fizetne a kártyádon dolgozó chipért...
( nekem egyébként 4 gigás az 580-am, az ár mindenek felett
)
-
nehéz előre látni h mennyi vram és mire lesz kevés, én ma 2025ben a 12 ellen fogadnék
nekem "szerencsére" a 6700xt már most kevés, te a 3060al a dlss miatt még egy ideig lehet jobban elleszel, hacsak a ramból nem futsz ki
de amugy ha belegondolsz, 12 helyett 16 is elég pitiáner ugrás, pláne az árdifik fényében
-
szerintem most is gyors az avulás, hiszen az első 1-2 generáció raytracing képessége mostanra "kuka"
(főleg AMD-n, de nvidián is)
a 12GB azért elavult, mert a 2021-es kártyám (6700xt) is 12 gigás.... a te több gennel régebbi nvidiád dettó. és most a határon levő vram mennyiséggel kártyát venni, úgy h nem akarsz (nem tudsz) évente cserélni, hát szerintem nem előrelátó dolog. én 16gb alatt kidobott pénznek éreznék bármit.
rohadt bosszantó, hogy bár egy 4070ti-vel ellehetnél még pár évet, de a 12gb vram miatt nem tudod (majd?) kihasználni, amit kifizettél....
-
válasz
Krisz1000 #39 üzenetére
szerintem egy mai tini vagy valami levedlett vacak pécén nyomja (ismerősi kör + steam surveyek) vagy átállt konzolra (fiam pl)...
mára az én pécém is elavult és nem visz rá a lélek, hogy 300ezret kiadjak egy 12gb-s 4070-re, a 4-5-600ezres kategóriákról nem is beszélve
szerencsére a konzol nekem is jó alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest